Prospect Acid Boric Pudra – Infectii ale pielii

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Acid Boric Pudra / Pulbere

Indicatii si Recomandari

Ai probleme micotice la picioare? Sau vrei sa scapi de gandaci? O solutie netoxica pentru exterminare gandaci ar fi acid boric pudra, care te poate scapa de necazuri. Previne inmultirea gandacilor de bucatarie.

Acid Boric este Indicat in:

  1. Infectii ale pielii.
  2. Exterminarea gandacilor de bucatarie

DCI substantelor active: Acidum boricum.

Grupa farmacoterapeutica si codul ATC: D08A D Antiseptic.

Proprietatile farmacologice ale acidului boric

Poseda actiune antiseptica, utilizata preponderent în dermatologie. Coaguleaza proteinele celulei bacteriene (inclusiv cele fermentative), deregleaza permeabilitatea membranei celulare.

Atentie

Poseda actiune iritanta asupra mucoaselor si tesuturilor granulare. Preparatul patrunde usor prin piele si mucoase, mai ales la copiii de vîrsta mica; se elimina lent din organism si poate cumula în tesuturi si organe.

Doze si mod de administrare a Acidului Boric

Acidul boric se utilizeaza la adulti.

Solutiile apoase (3%) se indica sub forma de lotiuni.

Preparare solutie cu Acid Boric

  • 2g de pulbere se amesteca cu 65-70 ml de apa fierbinte, solutia se raceste pâna la temperatura camerei.

Contraindicatiile Acidului Boric

  • Hipersensibilitate la preparat,
  • aplicarea pe mameloane înainte de alaptare,
  • copiii pâna la 1 an (acidul boric se absoarbe transcutan si este toxic pentru copii),
  • sarcina si lactatia,
  • insuficienta renala.
  • Deteriorare extinsa a suprafetelor corporale.

Atentionari si precautii speciale de utilizare

  • A se aplica numai pe arii limitate. 
  • Cu precautie la copii.

Interactiuni cu alte medicamente ale Acidului Boric

Nu sunt descrise.

Prezentare, Ambalaj: Pulbere 10 g.

Pastrare: La temperatura camerei.



Acidul Boric Formă de eliberare și compoziție

Acidul boric este disponibil în mai multe forme de dozare pentru uz extern – unguent, soluție și pulbere. In fiecare formă de dozare, substanța activă principală este acidul boric. componente auxiliare si de ambalare în funcție de forma de medicament a preparatului:

  • soluție 70% de alcool etilic este inclus în compoziția soluției de acid boric 3% conținut în flacoane de 70 ml.
  • Pulberea este produsă de 2, 10 și 20 g.
  • Unguent 5% acid boric este produs bazat pe vaselina, este ambalat în borcane de 25 g.

Diferite forme de dozare și acid boric ambalajul permite utilizarea sa în bolile infecțioase localizare diferită.

efecte farmacologice

Acidul boric este un antiseptic puternic. Ea distruge diferite microorganisme datorită Denaturarea și procesul de coagulare (încălcarea structurii terțiare a moleculei de proteină) a proteinelor intracelulare. Acidul boric este activ împotriva unei varietăți de bacterii, virusuri, fungi și ectoparaziților (păduchi, acarieni).

Preparatul este utilizat pentru aplicații externe. După aplicarea pe mucoase sau piele, are efect farmacologic și distruge microorganismele cauzează boli infecțioase. Acidul boric poate fi parțial absorbită în circulația sistemică.

indicaţii in utilizarea Acidului Boric

Utilizarea acidului boric ca antiseptic arătat pentru etiotropic (distrugerea patogen microorganism) tratamentul diferitelor procese infecțioase ale pielii și mucoaselor, acestea includ:

  • Otita medie acută (inflamația infecțioasă a urechii externe și medii), care utilizează o soluție de acid boric.
  • Infecții ale pielii – o leziuni fungice ale pielii cauzate de diferite ciuperci și procese inflamatorii pyo (furuncle, carbuncul, piodermite,eczeme.
  • Conjunctivita – o inflamație infecțioasă a conjunctivei ochiului.
  • Pediculoza – ektoparazitoz cauzate de păduchi.
  • In tratamentul complex al scabie (parazitismul în mancarime acarianul pielii).
  • Vaginită – proces de boli infecțioase mucoasa vaginală.

Condiția de bază pentru utilizarea corectă a medicamentului, este integritatea pielii sau a membranelor mucoase.

Contraindicațiile utilizarii Acidului Boric

Utilizarea acidului boric este contraindicată în diverse stări patologice și fiziologice ale organismului, care includ:

  • Violarea integrității pielii sau mucoaselor (inclusiv timpan), în zona de aplicare de droguri.
  • intoleranță individuală sau reacții de hipersensibilitate la acid boric sau componente auxiliare sale forme de dozare diferite.
  • În orice moment în timpul sarcinii și alăptării – deoarece acidul boric este absorbit în circulația sistemică de la suprafața pielii sau mucoaselor, nu este posibil un impact negativ asupra dezvoltării fătului.
  • Încălcarea activității funcționale a rinichilor, cu dezvoltarea bolii lor.
  • Copiii sub vârsta de 15 ani.

Înainte de începerea aplicării medicamentului pentru a verifica absența contraindicațiilor.

Dozare și Administrarea

Indiferent de forma de dozare, acidul Boric medicament este utilizat numai topic. Se aplică în regiunea de localizare a unei inflamații infecțioase. Metode de utilizare a acestor diferite forme lekartsvennyh izolate de preparare:

  • Soluție de acid boric – aplicate pe piele sau scalpului (cu păduchi) cu bumbac tifon tampon de 2-3 ori pe zi. Pentru tratamentul soluției acute de otita medie a fost instilat în canalul urechii într-o cantitate de 1-2 picaturi de 2-3 ori pe zi.
  • Unguent – este aplicat pe membranele mucoase strat subțire uniform, conjunctivită cantitate mică de unguent este pus sub sacul conjunctival. Unguentul aplicat de 2 ori pe zi.
  • Pudra – Această formulare este utilizată pentru tratarea infecțiilor la nivelul pielii, însoțite de plânsul (plângând eczeme), zona afectată este umplut cu un strat subțire de pulbere de 2 ori pe zi.

Durata tratamentului este determinată de severitatea bolii care stau la baza a infecției, gradul de ameliorare a simptomelor si tolerabilitatea. De obicei, tratamentul este determinat în mod individual de către medicul curant.

Efecte secundare sau adverse date de Acidul Boric

Cele mai multe dintre reacțiile adverse și reacțiile adverse în timpul utilizării acidului boric legat de absorbția acestuia în circulația sistemică, acestea includ:

  • sindromul dispeptic (greață, vărsături, scaun instabil, dureri abdominale)
  • Pe o parte a sistemului nervos central – dureri de cap, confuzie (pana la sale absenta completa)convulsii.
  • Cardio-vasculare sistem – reducerea tensiunii arteriale sistemice (hipotensiune arterială) , până la o stare de șoc, tahicardie (ritm cardiac rapid).
  • Din sistemul urinar – reducerea volumului zilnic de urină (scăderea volumului de urină).

Este de asemenea posibila dezvoltare a efectelor secundare locale adverse în domeniul de aplicare a medicamentului sub formă de descuamare reacție iritare (descuamare a epiteliului). Uneori dezvolta reacții alergice pe piele sub formă de erupții cutanate și prurit, urticarie (o erupție caracteristică și umflarea pielii, care seamănă cu o înțepătură). In cazuri rare , reacții alergice , probabil , mai severe – angioneurotic angioedem (umflare pronunțată a pielii și țesutul subcutanat al feței și organelor genitale externe) și șoc anafilactic (scăderea progresivă a tensiunii arteriale sistemice cu dezvoltarea insuficienței multiple de organe).

Măsuri de precauție

Înainte de a aplica acidului boric este necesară pentru a citi cu atenție instrucțiunile , este important să se acorde o atenție mai multe caracteristici în ceea ce privește utilizarea acestuia:

  • organe abdominale (de stomac, intestine) este imposibil să se spală soluția de acid boric, deoarece acest lucru poate provoca supradozaj grav și absorbția unei cantități mari de acid boric în circulația sistemică.
  • Suprafața membranelor mucoase ale pielii sau ale prelucrării de pulbere nu ar trebui să fie semnificative.
  • Soluție de alcool și pulbere nu sunt aplicabile pentru aplicarea membranelor mucoase (cu excepția instilarea soluție în canalul urechii).
  • Medicamentul nu trebuie utilizat pentru femeile însărcinate și care alăptează, copiilor sub vârsta de 15 ani.
  • Utilizarea acidului boric în doze terapeutice recomandate conform instrucțiunilor nu afectează viteza reacțiilor psihomotorii și concentrare.

Acidul boric este disponibil fără prescripție medicală.





În caz de îndoieli sau întrebări cu privire la utilizarea acestuia, ar trebui să se consulte cu medicul dumneavoastră.

Supradoză

În cazul unei cantități semnificative a medicamentului pentru absorbția acidului boric în circulația sistemică dezvoltă simptome severe de intoxicație – greață, vărsături, diaree, dureri abdominale. Apoi depresiunea unește activitatea funcțională a sistemului nervos, confuzie, până la pierderea, reducerea marcată a tensiunii arteriale sistemice.

În intoxicații cronice (absorbția în sânge a unei mici cantități de acid boric pentru o lungă perioadă de timp), anemie (anemie), stomatita (inflamarea mucoasei bucale), alopecie (căderea părului), cașexia (cașexia exprimate), feminin ciclu menstrual.

În caz de supradozaj a avut loc măsuri de detoxifiere generale și tratament simptomatic. In cazurile severe de supradozaj sever efectuat dializă peritoneală sau hemodializă (purificarea hardware a plasmei din sânge).

Analogi ai acidului boric

analogi de acid boric pentru acțiunea clinică și terapeutică a altor grupuri sunt antiseptice – peroxid de hidrogen, clorhexedina, soluție verde strălucitor.

Termeni și condiții de depozitare

Perioada de valabilitate din momentul fabricării pulberii este de 5 ani, pentru o soluție de acid boric și unguente – 3 ani. Medicamentul trebuie depozitat în întuneric, loc uscat, la o temperatură nu mai mare de + 25 ° C, departe de copii.



Utilizarea Acidului boric pudra – sau a Acidului boric solutie solutie  in Eliminarea gandacilor de bucatarie

Gandacii de bucatarie sunt insecte ce apar si dispar, sunt foarte greu de exterminat, dar se poate!
Poti sa scapa de aceste insecte fara sa utilizezi produse toxice si periculoase.

A nu se lasa la vedere si la indemana copiilor pudra de Acid Boric!

Prepararea mixturii cu Acid Boric pentru gandaci

Prin perseverenta puteti scapa definitiv de gandaci. Metoda incercata !

Varianta 1 de preparare

  • presarati din acest praf pe l0curile  unde vedeti ca umbla gandacii. Lasati-l acolo daca nu va sta in drum si daca nu umbla copii. In 3 luni nu veti mai avea. repetati anual pana dispar.

Varianta 2 de preparare

  • Ia un galbenus de ou crud si amesteca-l cu 50 g de acid boric praf. Amesteca bine pudra de acid boric pana la obtinerea unui amestec gros, dupa care framanta compozitia si ruleaz-o in gramajoare mici.
    Lasa substanta la uscat timp de o ora, apoi asaza gramajoarele peste tot prin casa, in colturi, in dulapurile din bucatarie, in dulapul de haine, pe rafturi, in baie etc.
  • Daca nu gasesti acid boric sub forma de praf, poti folosi solutie de acid boric cu concentratie de 3%. Amesteca 100 ml de acid boric cu un galbenus de ou si adauga faina pentru a obtine un amestec gros. Efectul este identic cu cel al acidului boric praf.
    Gandacii vor fi atrasi de gramajoarele de acid boric si se vor apropia sa le studieze cu antenele. La contact, gandacii raman blocati in consistenta lipicioasa, nemaiavand nicio sansa sa-i avertizeze pe ceilalti.
    Dar acidul boric nu este numai o capcana lipicioasa, ci si un instecticid eficient. Desi metoda nu produce rezultate rapide, capcanele cu acid boric vor face victime serioase in decurs de cateva saptamani, iar repetarea procedeului descris are efecte garantate pe perioade mai indelungate de timp.

Acid boric pudra sau solutie are un efect puternic asupra gandacilor in ciuda toxicitatii foarte reduse.

Acid boric e bun la micoze cat si la eliminarea gandacilor de bucatarie



Acid boric e bun la micoze cat si la eliminarea gandacilor de bucatarie

Pudra antimicotica si antisudorifica cu Acid Boric, 75 g

Pudra Antimicotica - Acid Boric





cumpara acum



Actiune terapeutica: antimicotica, antimicrobiana, antisudorifica si usor astringenta.

Folosit pentru ingrijirea picioarelor impotriva transpiratiei excesive si suprimarea degradarii bacteriene a transpiratiei, avand efect tonic si de curatire.

Utilizare: se recomanda pudrarea labei piciorului si a zonelor interdigitale, dupa fiecare spalare si indepartarea straturilor cheratinice.

Ingrediente: Talc, zea mays starch, boric acid, zinc stearate, salicylic acid, potassium sulfate, rosmarinus officinalis oil, methylparaben, propylparaben, imidazolidinyl urea.

Depozitare: in locuri ferite de caldura (15-25 ° C), umiditate si lumina excesiva.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close