Angina Pectorala – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

ANGINA PECTORALĂ.

                                                                    (Angor pectoris)

Durere care apare în crize şi este localizată în regiunea inimii, de acolo propagându-se către stern, umărul stâng, braţul stâng, până la ultimele degete ale mâinii stângi, alteori către gât şi omoplat. Durerea este adesea asociată cu respiraţie grea (dispnee), tahicardie (puls accelerat), aritmie, dar mai ales cu senzaţia morţii iminente. Crizele pot fi provocate de un efort fizic (ex. când se aleargă, se ridică un obiect greu, se exercită o muncă fizică neobişnuit de grea) sau de un şoc psihic (spaimă, supărare); uneori apare  fără antecedente cunoscute. Cauza anginei pectorale este ischemia miocardului (lipsa cantităţii necesare de oxigen pentru buna funcţionare a musculaturii inimii), provocată prin îngustarea arterei coronare, printr-un cheag sau arteroscleroză, alteori un simplu spasm coronarian (în vreo 50% din cazuri).

Este de fapt expresia aterosclerozei coronariene : ea traduce o circulaţie coronariană care nu poate satisface adaptarea aportului de oxigen şi de substanţe nutritive la nevoile metabolice ale miocardului. Durerea anginoasă poate să îmbrace aspectul anginei de efort, a anginei de decubit sau a stării anginoase care prin frecvenţa, intensitatea şi durata acceselor dureroase, se poate încadra în angina instabilă. Deci este o afecţiune cardiacă, având ca şi caracteristici crize uneori extrem de violente, ce-şi au originea în regiunea inimii, cu iradiere în braţul stâng. Aceste crize sunt însoţite de stări de angoasă, mergând până la senzaţia de moarte eminentă.

            Simptome: de fapt este vorba despre un disconfort toracic eventual sub formă de gheară, care se poate traduce prin dureri În partea stângă care pot iradia înspre mandibulă, umăr şi braţ, până la degetele 4-5 al mâini stângi.

Agravare: se poate agrava datorită eforturilor fizice, digestia, creşterile tensionale, anemia, emoţia, temperatura scăzută, altitudinea crescută, tahicardia, diabet, etc.

             Tratament:

            Constă de fapt în prevenirea cauzelor, care o declanşează, evitarea eforturilor fizice, traume psihice, fumatului, reglementarea vieţii, a regimului alimentar la persoanele bolnave de inimă sau de vase.

            Se evită eforturile : fuga după tramvai, urcarea scărilor sau a pantelor, repaus moral. Bolnavul trebuie să cunoască necesitatea tratamentului: interzicerea fumatului, regim cu mese mici, nu prea copioase, regim hipotoxic, hipoclorurat, sărac în condimente: baza regimului este cel lacto-vegetarian, cu multe sucuri de legume şi fructe. Se evită frigul.

            În criză se dă tinctură de valeriană 10 picături –1 linguriţă.

Mai e bună şi infuzia de păducel cu roiniţă (o linguriţă/cană), o cană dimineaţa şi una seara. Tinctura de păducel—- (20 g/100 ml alcool de 60-70 grade, 10 zile), se ia sub formă de picături, cîte 15, de trei ori pe zi.

 E bine să se consume alimente bogate în vitamina E şi măceşe (şi sub formă de infuzie sau macerat), coacăze negre, dude negre, mure, lămîi.

Foarte bun— pentru curăţarea sîngelui şi întărirea muşchiului inimii este sucul de morcovi cu sfeclă şi spanac  sau morcov cu ţelină şi spanac.
E recomandat să se bea, alternativ, ceai de coada-şoricelului şi vîsc (2 căni/zi).

            Se mai pot folosi următoarele plante medicinale: aloe, angelică, anghinare, buberic, cătină, ceapa, coacăz negru, creson, cuişoare, fenicul, ienupăr, lămâi, lemn câinesc, limba boului, măceşe, mătreaţa bradului, mentă, mur, muştar negru, nap, năprasnic, nuc, obligeană, păducel, pătrunjel, pin, priboi, rapiţă, roiniţă, rostopască, salvie, secară, sfeclă roşie, traista ciobanului, troscot, turiţă mare, usturoi, vineriţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera)- suc din frunze proaspete se amestecă cu miere şi se dă bolnavului cu linguriţa de 3-4 ori pe zi, cu scopul de a ajuta la eliminarea mucozităţilor şi la vindecarea afecţiunii.

Angelică (Angelica arhangelica) se poate folosi oricare parte a plantei inclusiv seminţele şi rădăcina. Se macină uscată cu râşniţa de cafea şi apoi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă şi se ţine pentru 5 minute, după care se va înghiţi cu apă. Se ia înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Anghinare (Cynara scolymus), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Buberic (Scrophularia nodosa), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) se pot consuma fructele crude, sub formă de sirop sau se poate lua ulei de cătină câte 5-10 picături de 3 ori pe zi, pentru refacerea organismului şi administrarea de vitamine ca suplimente.

Ceapă (Allium cepa)- se stoarce sucul de la ceapă şi se ia câte 20 ml de suc de 3 ori pe zi. Se va face doar atunci când se consumă. Se ia înainte de mese cu 15 minute. De asemenea cu suc de ceapă se pot pune cataplasme pe gât sau zona inimii, ajutând la calmarea durerilor.



coacăz negru (fructe sub orice formă sau frunze decoct),

Creson se poate consuma sub orice formă pentru că este foarte util organismului. Se poate lua în orice cantitate şi în orice alimente dar se preferă crud.

Cuişoare (Syzygium aromaticum)- câteva bucăţi se pun în apă clocotită (250 ml). Se lasă apoi timp de 2-3 ore şi apoi se consumă chiar ne strecurat. Este foarte utilă atât pentru dezinfecţie locală cât şi în cazul durerilor la gât, etc.

Fenicul (Foeniculum vulgare) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) 1 lingură de rădăcină rasă se pune cu 1 lingură de miere. Se amestecă până se formează o pastă şi se va lua câte 1 linguriţă în fiecare zi dimineaţa la trezire. Se poate face un tratament de lungă durată ajutând la curăţirea bronhiilor.  

Ienupăr (Juniperus comunis) se iau 4 bace şi se zdrobesc în gură, apoi se înghit cu apă. În ziua următoare se vor lua 5 bucăţi şi în fiecare zi se mai adaugă una în plus până se ajunge la cantitatea de 15 bace într-o zi. După aceia se începe să se scadă în fiecare zi câte una până se ajunge din nou la 4 bucăţi. Este o cură foarte eficientă având în vedere efectul deosebit pe care-l are asupra întregului organism de a-l curăţa şi totodată are efect antibiotic. Se poate folosi şi tinctura câte 10 picături de 3 ori pe zi. Există la toate magazinele naturiste. Se diluează în acest caz cu 100 ml apă.

Lămâi (Citrus lemon) se pune sucul de la o lămâie cu 200 ml apă şi miere după gust, obţinându-se o băutură răcoritoare care poate ajuta foarte mult organismul. De asemenea se poate fierbe coaja cu 250 ml apă, până se moaie. Se strecoară şi lichidul se consumă cu miere după gust.

Lemn câinesc (Ligustrum vullgare) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Limba boului (Anchusa officinalis) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Măceşe (Rosa canina) se pun 2 linguriţe de fructe zdrobite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se poate de asemenea să se consume sirop, dulceaţă sau chiar vin de măceşe, toate ajutând la refacerea circulaţiei sângelui şi la vindecarea bolii.

Mătreaţa bradului (Usnea barbata)  Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este util pentru efectul antibiotic asupra aparatului respirator în special.

Mentă (Mentha piperita) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Există în comerţ extracte sau alte forme care se pot folosi pentru o baie relaxantă sau pentru ungeri externe pentru a ajuta organismul la respiraţie sau chiar la evitarea mâncărimilor pielii.

Mur (Rubus fruticosus) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Fructele se pot consuma crude, dulceaţă, suc, sirop, etc.

Muştar negru (Sinapis nigra) făină de muştar se pune cu apă caldă şi se transformă în pastă care se aplică local pentru facilitarea circulaţiei locale. Se ţine în funcţie de toleranţă, până la 20 minute. Nu se aplică copiilor mici decât cu amestec de făină de in.

Nap (Brassica napus) se rade nap rădăcină şi se aplică extern. La fel se pot aplica frunze proaspete strivite. Se poate de asemenea fierbe pentru 10 minute 20 g de rădăcină, apoi se strecoară şi se pun comprese externe. Frunzele se pot pune 2 linguri la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pun comprese externe.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se poate folosi oricare parte a plantei inclusiv seminţele şi rădăcina. Se macină uscată cu râşniţa de cafea şi apoi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă şi se ţine pentru 5 minute, după care se va înghiţi cu apă. Se ia înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Nuc (Juglans regia) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este util pentru cei care au secreţii mai abundente, deoarece acest ceai ajută la diminuarea secreţiilor.

Obligeană ( Acorus calamus) rădăcină- Se macină uscată cu râşniţa de cafea şi apoi se pune sub limbă o jumătate de linguriţă şi se ţine pentru 5 minute, după care se va înghiţi cu apă. Se ia înainte de mesele principale cu 15 minute. Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se va alege una dintre metodele de mai sus.

Păducel ( Crataegus monogyra) frunze şi flori- fructe-decoct sau dulceaţă.( Din toate se poate face tinctură), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Dacă se folosesc fructele se pune cantitate dublă şi se fierb timp de 5 minute şi apoi se strecoară.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Din rădăcină se va pune 2-3 linguri de rădăcină la 500 ml apă şi se fierbe până scade apa la jumătate. Se poate consuma 2-3 căni pe zi, fiind unul dintre preparatele cele mai eficiente care se pot folosi pentru curăţenia renală şi a întregului organism de toxine.

Pin (Pinus silvestris) ramuri tinere, conuri tinere verzi sau răşină- decoct. Se pune 2 linguriţe mărunţite la 250 ml apă şi se fierbe timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind indicat în special atunci când predomină şi problemele respiratorii. Se mai poate folosi şi sub formă de siropuri şi tincturi intern şi extern se aplică tinctură.

Priboi (Geranium macrorrizum) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Rapiţă (Brassica rapa) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Roiniţă (Melissa officinalis) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

rostopască (plantă- infuzie (doar 250 ml pe zi), Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Secară (Secale cereale) seminţele se pun la încolţit şi se consumă câte 100 g pe zi, pentru vitamine, minerale şi aminoacizi esenţiali. De asemenea făina din secară în amestec cu apă caldă se face o pastă care se aplică pe o pânză şi apoi se pune cataplasmă externă pe regiunea inimii în crize.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) se va consuma suc obţinut din rădăcină câte 100 ml de 3 ori pe zi, luat înainte de mese cu 15 minute. Se poate de asemenea administra şi în combinaţie cu suc de morcovi, varză, cartofi, etc, fiind foarte util organismului pentru suplimentarea cu vitamine, minerale şi chiar enzime.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este utilă în cazurile cu hemoragii sau cu secreţii mai multe, ajutând nu numai la o mai bună funcţionare a inimii ci şi la diminuarea secreţiilor.

Troscot (Polygonum aviculare) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este un bun antiinflamator pentru că conţine acid salicilic în cantitate mare fără efecte secundare pentru organism.





Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este utilă pentru eliminarea secreţiilor şi curăţirea organismului de toxine.

Usturoi (Allium sativum) se consumă sub formă crudă cât de mult sau sub diferite alte forme, principalul este să se consume cât mai mult pentru că ajută la refacerea organismului, curăţirea arterelor şi funcţionarea corectă a inimii reglând şi tensiunea arterială, înlăturând infecţiile, etc.

Vineriţă (Ajuga reptans) Se poate pune de asemenea 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are şi efect sedativ şi de refacere al organismului.

Se mai poate lua: Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Se poate lua la fiecare oră câteva picături de ulei de floarea soarelui care ajută la muierea flegmei dizolvând-o.

Reţeta 1: compoziţie: frunze de păducel, frunze de vâsc, traista ciobanului, talpa gâştei. Se introduce câte 1 linguriţă rasă din fiecare plantă în 250 ml apă la temperatura camerei. Se lasă la macerat timp de 8 ore. Se strecoară apoi şi se va bea fracţionat în 3 reprize, în decursul unei zile, ultima parte de preferinţă, înainte de culcare.

Sirop- 500 g fructe de coacăz negru uscate se pun la 1 litru de apă şi se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoară apoi prin stoarcerea fructelor. Se pune 250 g de zahăr în sucul obţinut şi se fierbe până primeşte consistenţa unui sirop. Se poate consuma câte 1 linguriţă la fiecare 2 ore puse în 100-200 ml apă.

Vin pentru inimă: se pune la un litru de vin alb 5 tulpini cu rădăcină de pătrunjel cu frunze cu tot (mărunţite înainte), 1-2 linguri de oţet de mere şi miere. Se pune apoi la fiert pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se pune în sticlă la rece. Peste acestea se va pune 300 g miere şi apoi se va umple sticla până la 1 litru cu un vin natural.  Se va lua câte o lingură de 3 ori pe zi înainte de mesele principale. Se poate consuma până la 50 ml de 3 ori pe zi.

Vin cu usturoi: se curăţă o căpăţână de usturoi (50g) şi apoi se pune la 200 ml vin să fiarbă timp de 10 minute. Se acopere pentru 30 minute apoi se strecoară. Vinul astfel obţinut se va pune într-o sticlă şi se complectează până la un litru cu vin alb. Cei care doresc şi nu au contra indicaţii (diabet) pot să pună şi puţină miere. Se va lua apoi câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Este foarte eficient ajutând la curăţirea arterelor şi chiar a capilarelor. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Anumite substanţe active din traista ciobanului, vâsc, păducel sunt vasodilatatoare coronariene. Substanţele active din frunzele de vâsc au acţiune cardiotonică, iar din păducel şi talpa gâştei acţionează ca vasodilatatoare periferice şi sedative ale sistemului nervos. Păducelul acţionează ca bronhodilatator, favorizând astfel respiraţia.

Dieta:



Reduceţi grăsimile animale bogate în colesterol şi trigliceride: carne grasă, mezeluri, ouă, smântână, untură.

Renunţaţi definitiv la fumat şi la alcool. Reduceţi consumul cafelei doar la o cafea pe zi.

Vin medicinal pentru afecţiuni ale inimii

10 tulpini proaspete de pătrunjel, cu frunze cu tot, se pun într-un litru de vin natural, la care se adaugă 1-2 linguri de oţet din vin. Se lasă totul să fiarbă 10 minute la foc mic. După aceea, se mai adaugă 300 g de miere pură de albine, şi se lasă încă 4 minute, ca să fiarbă uşor.
Vinul fierbinte se filtrează şi se trage în sticle – care au fost clătite anterior cu puţin alcool tare – după care se astupă bine. Depunerile care se formează pot fi băute fără probleme. Acest vin dă rezultate bune în toate insuficienţele cardiace, dar mai ales în angina pectorală.

Reteta minune al unei calugarite

Aceasta reteta face minuni daca ai probleme cu inima. In plus, se face foarte usor si rapid. Te scapa de stres si chiar de angina pectorala.

Ingrediente

10- legaturi de patrunjel
1- litru de vin rosu sau alb
2- linguri de otet alb
300-g miere

Pune patrunjelul in vin si adauga otetul. Fierbe timp de 10 minute la foc mic. Apoi, adauga mierea si lasa la infuzat. Strecoara vinul si pune-l in sticle calde. Inchide bine. 

Mai e bună şi

  • infuzia de păducel cu roiniţă (o linguriţă/cană), o cană dimineaţa şi una seara.
  • Tinctura de păducel, (20 g/100 ml alcool de 60-70 grade, 10 zile), se ia sub formă de picături, cîte 15, de trei ori pe zi.

E bine să se consume alimente bogate în vitamina E şi măceşe (şi sub formă de infuzie sau macerat), coacăze negre, dude negre, mure, lămîi.

Foarte bun— pentru curăţarea sîngelui şi întărirea muşchiului inimii este sucul de morcovi cu sfeclă şi spanac  sau morcov cu ţelină şi spanac.

E recomandat să se bea, alternativ, ceai de coada-şoricelului şi vîsc (2 căni/zi).

Medicina populara rusa trata cu succes aceasta boala cu boabe de maces, ce asigurau o vindecare completa, adesea in combinatie cu caprifoi si brancuta de pasune (floarea cucului).
Iata cum se pregateste infuzia de macese:

  • intr-un vas se pun 7 pahare de apa clocotita. Se adauga 7 linguri cu macese (intregi sau sfaramate). Se acopera bine vasul si se inveleste intr-un material care retine caldura, lasand sa se infuzeze compozitia timp de 20-24 de ore. Apoi infuzia se strecoara, storcand macesele. Se pastreaza la rece. Se beau trei pahare pe zi, la mese.
  •  In ceai se poate adauga si sirop de macese. Da un gust bun si este o sursa de vitamina C.
  • In general, infuzia de boabe de maces este recomandata pentru toate bolile de inima. Nu poate cauza nici un rau si, in multe cazuri, s-a dovedit a fi foarte eficace.

In plus, oamenilor cu boli de inima vechi li se recomanda sa urmeze un regim alimentar evitand dulciurile si substantele bogate in amidon.

Fumatul trebuie evitat – in special in cazurile de angina pectorala – deoarece nicotina cauzeaza adesea constrictia arterelor.

Tinctura de păducel.

Crataegus oxyycantha.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antifebril, calmant al sistemului nervos, echilibrant al tensiunii arteriale, hipotensiv blând şi eficient, înlătură extrasistolele de orice etiologie, măreşte capacitatea respiratorie, reglator al circulaţiei sângelui şi a ritmului inimii, îmbunătăţeşte gradat circulaţia cerebrală, tonic cardiac puternic (în tratamente de lungă durată), vasodilatator coronarian, diuretic.

Indicaţii.

Intern: tulburări de ritm cardiac (palpitaţii), boli degenerative ale inimii şi scleroză coronariană la persoanele în vârstă, ischemie cardiacă (adjuvant), adjuvant în angină pectorală, arterioscleroză, hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, circulaţie periferică deficitară, varice şi hemoroizi, tulburări congestive la menopauză, nevroză, nervozitate la copii şi adolescenţi, surmenaj la bătrâni, celulită, obezitate (adjuvant).



Contraindicaţii: nu se cunosc.

Reglator al tensiunii.

Reglator eficient al tensiunii oscilante. Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: reglator al tensiunii arteriale, antiaritmic, tonic cardiac, antitrombotic, hipocolesterolemiant, fluidiant sanguin, stimulator al circulaţiei venoase.

Indicaţii: hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, hipotensiune arterială, ischemie cardiacă, insuficienţă cardiacă, angină pectorală, edeme, varice, fragilitate capilară, hemoroizi, tromboflebită.

Precauţii: în cazul în care este contraindicat aportul de lichide în organism, preparatul se va lua în aceiaşi doză, însă fără apă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Alte indicaţii şi recomandări. În afecţiunile cardiace este foarte bine complectat de preparatele naturale vitaminizante care prin aportul de vitamine tonifică muşchiul cardiac.

În cazurile de tromboflebită, formare de cheaguri în general, este excelent complectat de preparatul TONIC VENOS, datorită faptului că acesta are un puternic efect antitrombotic şi fluidifiant sanguin.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close