Beneficiile Argilei – Antioxidant Mineralizant Revigorare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Beneficii  Argila

Care sunt beneficiile argilei asupra organismului?

Avand un bogat continut de minerale naturale (Fe, Ca, Mg, Al, Na, K etc), beneficiile argilei sunt numeroase:

  • are o remarcabila putere de absorbtie;
  • este antioxidanta;
  • potenteaza fortele de aparare ale organismului cu energie vitala, revigorandu-le;
  • este antiseptica, antitoxica, cu proprietati bactericide;
  • este un agent natural de revigorare fizica.
  • este capabila sa inlocuiasca o intreaga farmacie, fara sa creeze efectele secundare pe care le dau medicamentele.
  • remineralizantă, reechilibrantă şi antitoxică se recomandă în tratarea enterocolitelor, afecţiunilor pulmonare şi parazitozelor intestinale.

Argila are indicaţii atât pentru uz intern, cât şi pentru uz extern.

Ce afectiuni se pot trata cu argila?

  • afectiuni ale aparatului digestiv (si anexe): ulcer, gastrita, colita, enterocolita, rectocolita, hemoroizi, constipatie (daca nu exista modificari anatomice ale colonului), pancreatite cronice, hepatite cronice, colecistite fara calculi, diaree, dizenterie;
  • afectiuni renale: infectii urinare rebele, calculi renali si nisip renal, insuficiente renale;
  • tulburari metabolice si dereglari glandulare diverse: diabet zaharat tip II, hiper si hipotiroidie, noduli tiroidieni, noduli mamari (tumori benigne),
  • spasmofilie;
  • tulburari ale aparatului cardiovascular: hipertensiune arteriala de origine renala, ameliorarea circulatiei arteriale si venoase, hipotensiune;
    afectiuni ale aparatului uro-genital: tulburari de menopauza, dereglari ale ciclului menstrual, fibromatoza uterina in faza incipienta, afectiuni ale prostatei;
    dureri reumatice; migrene, plagi, ulcere varicoase, bronsite, anemii, stari de stres.

Alte beneficii ale argilei

  • Argila are efect cicatrizant
  • În cazul unei arsuri, argila previne infectarea rănii, favorizează eliminarea celulelor necrozate şi grăbeşte cicatrizarea.

Cum se prepara catplasma pentru piele?

Cataplasmă, care se prepară dintr-o linguriţă de argilă Algo şi din apă rece. Se amestecă până ce se obţine o pastă densă.

Cum punem cataplasma de argila?

Dacă arsurile se produc la nivelul mâinilor ori la nivelul picioarelor, se recomandă înmuierea lor, timp de o oră, în apă cu argilă, de două ori pe zi.
Cataplasma NU se aşază direct pe rană, ci mai întâi se pune un tifon sterilizat şi uşor umezit.

Cataplasma trebuie schimbată din două în două ore, inclusiv noaptea, până ce locul respectiv se cicatrizează.
Ulterior, se vor aplica trei-patru cataplasme timp de două ore pe zi, până la vindecarea completă.
Tifonul folosit se va schimba de fiecare dată.

Argila este renumită pentru conţinutul bogat în siliciu (49%), un mineral indispensabil în tratamentul tuberculozei, aterosclerozei, hipertensiunii şi rahitismului. De asemenea, ea este o sursă importantă de magneziu, de fier şi de calciu, care previn astenia şi combat anemia.

Tipuri de argilă

  • albă, galbenă, roşie, verde şi gri. Potrivit fitoterapeuţilor, curele cu argilă nu au contraindicaţii. Totuşi, în cazul unor afecţiuni serioase, este bine să se ceară sfatul fitoterapeutului.

Argila, un ajutor în caz de constipaţie

Pentru combaterea constipaţiei, argila se foloseşte atât intern, cât şi extern. Pentru uz extern, se recomandă cataplasma rece, care se aplică pe abdomen circa 20-30 de minute. Acest ritual trebuie urmat inclusiv pe parcursul nopţii. De asemenea, în fiecare zi se bea câte un pahar cu apă de argilă (o linguriţă de argilă şi o jumătate de pahar cu apă). Cura internă cu argilă se recomandă de la zece la 20 de zile. Atenţie! Dacă ameliorarea stării nu apare în cel mult două-trei zile, se va merge la medic. În timpul curei pentru combaterea constipaţiei se vor bea multe lichide (apă, ceaiuri, limonade), iar dieta va cuprinde cât mai multe fructe şi legume proaspete.

Argila estompează imperfecţiunile tenului acneic

Acneea şi cuperoza sunt numai câteva dintre problemele pielii ce pot fi tratate cu ajutorul argilei. În plus, acest lut este folosit în aproape toate cabinetele cosmetice pentru atenuarea ridurilor şi pentru revitalizarea epidermei. Peste trei vârfuri de cuţit de praf de argilă se pune puţină apă şi se omogenizează până ce se obţine o pastă.

Pentru un efect maxim, se poate adăuga sucul de la un castravete (câteva picături), zeama de la o roşie şi sucul de la câteva bobiţe de struguri. Pasta obţinută se întinde într-un strat subţire pe faţă, pe gât şi pe decolteu. Se lasă să acţioneze până ce se usucă (între 15 şi 30 de minute). Masca se aplică săptămânal. În cazul tenului îmbătrânit, se recomandă o mască din argilă în combinaţie cu ulei de măsline. Se aplică de două ori pe săptămână.

Argila ca antidot pentru cei cu dureri de cap

Argila reduce considerabil frecvenţa apariţiei durerii în cazul persoanelor care suferă de migrenă, potrivit unui studiu american realizat la Universitatea din California. Patruzeci de voluntari care sufereau de migrenă de mai mulţi ani au folosit cataplasma cu argilă timp de şase săptămâni.



După terminarea studiului, la peste 80% din voluntari, migrena s-a declanşat mai rar şi cu o intensitate mai scăzută decât înainte de tratament. Cataplasma se aşază, alternativ, pe frunte şi pe ceafă. Pe frunte, se pune o cataplasmă rece timp de o oră, iar pe ceafă o cataplasmă călduţă, timp de două ore.

Tratamentul trebuie completat cu băi fierbinţi la picioare. În caz de migrenă, pune pe frunte, timp de o oră, o cataplasmă cu argilă călduţă.

Argila este remediu garantat în oboseală

În cazul stărilor de oboseală accentuată, argila poate face minuni. Doctorul francez Jean Valnet, care ani întregi a folosit cu succes curele cu argilă în tratarea a zeci de afecţiuni, recomandă persoanelor care sunt stresate şi suferă de oboseală cronică să bea un pahar cu apă cu argilă timp de 21 de zile. În paralel, doctorul Valnet recomandă cataplasmele călduţe pe ceafă şi în partea de jos aabdomenului.

Argila neutralizează toxinele din organism

Datorită proprietăţilor antitoxice, argila se recomandă frecvent în curele de detoxifiere. Ea absoarbe toxinele din organism şi activează eliminarea lor rapidă prin intermediul materiilor fecale.

Utilizări ale cataplasmelor cu argila-lut terapeutic

– Abcese – Se aşază pe obrazul corespunzător dintelui inflamat şi se înlocuieşte din două în două ore.
– Hemoroizi – Se foloseşte o cataplasmă rece, care se menţine pe locul respectiv până ce se întăreşte.
– Dureri reumatice – În durerea acută, se folosesc cataplasme reci şi calde, iar în durerea cronică, numai calde.
– Otite – Cataplasma trebuie să acopere urechea complet. Se schimbă din oră în oră.
– Ulcer gastric – Se aplică zilnic în zona epigastrică, la circa două ore după masă. Cataplasma se îndepărtează cu o oră înainte de masa următoare.
– Negi – Se pune argilă pe negi, iar după o oră se spală zona şi se aplică din nou. Argila nu vindecă negul, ci doar îl usucă.

Argila poate fi considerată un aliment-medicament, deoarece este deosebit de benefică organismului. Este utilă în caz de diaree sau de constipaţie, gastrite, colite, enterocolite, rectocolite, hemoroizi, acnee, gută, reumatism, hiperglicemie, infecţii şi de litiază urinară. În plus, reglează activitatea glandelor endocrine, îmbunătăţeşte circulaţia şi elimină tensiunile nervoase. Cura cu argilă poate fi efectuată şi de persoanele sănătoase, periodic, deoarece are un efect detoxifiant puternic şi absoarbe substanţele toxice.

Cum se prepara argila ca si tratament?

Intr-un pahar de sticla sau o cana de portelan (exclus plastic sau metal), se pun 100-150 ml apa de izvor sau plata (obligatoriu).

Se adauga o lingurita plina cu argila sau un bulgaras de argila cat o nuca mica (nu necesita faramitare, deoarece se dizolva singura).

Dizolvarea argilei in apa se face de seara pana a doua zi dimineata, cand se amesteca bine cu o spatula de lemn (interzis alt material) si se bea rapid apa foarte tulbure, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de masa.

Sedimentul ramas in pahar se arunca si se pregateste apa cu argila urmatoare, procedeu care se repeta de 3 ori pe zi, inaintea meselor principale.

Daca nu mancati de 3 ori pe zi atunci apreciati orele diminetii, amiezii si serii.

ESENTIAL este sa se bea apa tulbure inainte, si nu dupa masa. Cei care postesc sau nu mananca dimineata ori seara, pot de asemenea sa consume argila.





Argila utilizata intern

Cura de baza cu argila este obligatorie pe o durata de 3 saptamani, timp in care se bea apa cu argila foarte tulbure, de 3 ori pe zi.
Daca dupa cura de baza problemele nu sunt rezolvate, aceasta poate fi prelungita cu 1-2 saptamani.

Cura de intretinere se continua in urmatoarele 4-6 luni, luandu-se doar o doza dimineata, timp de 10 zile consecutiv in fiecare luna.

In functie de vechimea bolii, de varsta, de stresul acumulat, de conditiile de munca si de viata, cura de intretinere poate varia de la 10 zile pe luna la 15-20 de zile sau, in cazurile mai grave, cateva luni la rand fara intrerupere.

Supradozarea nu are efecte secundare.

Atentionari in tratamentul cu argila

Daca bolnavul este dependent de medicamente (diabet, boli cardiovasculare etc), este necesar ca la inceputul tratamentului sa nu se renunte la ele.
Se vor controla atent glicemia sau tensiunea arteriala la 3-4 zile, iar cand acestea incep sa scada, se va micsora treptat doza de medicamente, proportional cu scaderea glicemiei sau a tensiunii, la indicatiile medicului, pana cand medicatia nu va mai fi necesara.

Persoanele care au facut mult timp tratamente cu antibiotice se vor vindeca mai greu iar durata tratamentului va fi mai lunga.
Important: in timpul curei cu argila nu se consuma antibiotice. Se vor lua doar medicamentele strict necesare.
Pentru copiii de orice varsta tratamentul este acelasi ca si pentru adulti, dar doza de argila se reduce la jumatate.



Exista reactii adverse sau restrictii ale argilei ?

Argila nu are efecte secundare, deci nu poate face nici un rau. Ca orice cura naturala, poate provoca o aparenta deteriorare a starii generale a organismului in primele 7-10 zile, ca urmare a eliminarii toxinelor din organism.

Daca in primele zile de tratament urina si scaunul vor prezenta modificari (miros urat, usoara constipatie sau diaree, urina cu sedimente, tulbure si inchisa la culoare) nu se intrerupe tratamentul. Atunci se elimina toxinele si organismul se purifica, urmand ca dupa aceasta perioada sa inceapa faza de vindecare.
In timpul curei exista 2 restrictii alimentare si anume: sa nu se consume grasimi animale (carne de porc, vita, slanina, untura etc) si sa nu se consume alcool.
La prepararea cataplasmei sau buturii cu argila se vor evita vasele din metal ori din material plastic, deoarece acestea îi denatureaza proprietăţile terapeutice. Se vor prefera recipientele de sticlă, de lemn ori de porţelan

Prospect Argila Tablete

Indicatii Terapeutice ale Argilei:

Laboratoarele medica recomanda capsulele Argila in cazurile: acneei, gingivitei, ulcerului gastric si duodenal, gastritei, diareei, enterocolite, parazitoze intestinale si astenie.

Administrare Argila:

O capsula de trei ori pe zi cu un pahar de apa, inainte de mesele principale.

Este indicat ca pentru prima cura sa fie de 3 saptamani, apoi se continua cate 10 zile pe luna timp de 6 luni.





Detalii pret



Argila are in componenta sa siliciu, carbonat de calciu, magneziu si fier.

Este considerata un foarte bun bactericid, regenerator, remineralizant, tonifiant, cicatrizant si absorbant.

Compozitia Argilei:

Argila = 0,200 g

Prezentare ambalaj:

40 capsule.

Vezi si Argila ALgo

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close