Ciroza hepatica si cancerul ficatului – recomandari de tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Ciroză boala a ficatului

Boală cronică a ficatului caracterizată prin degradarea grasă a ţesutului hepatic şi înlocuirea lui cu ţesut conjunctiv, ceea ce duce la scăderea în volum, deformarea şi induraţia organului. Este urmarea inflamaţiilor hepatice, în special de natură infecţioasă, tratate insuficient sau incorect (hepatită epidemică, sifilis, malarie), a abuzurilor de alcool, intoxicaţiilor cu arsen sau fosfor sau a unor tulburări circulatorii cronice (insuficienţă cardiocirculatorie). Fibroza ficatului produce dificultăţi sângelui venos adus de vena portă de a străbate organul, ducând la stagnarea lui în ramurile acestei vene şi apariţia de splenomegalie, ascită şi circulaţia colaterală în urma dilatării venelor care leagă vena portă de vena cavă inferioară (varice esofagiene, hemoroizi, dilatarea venelor subcutanate preombilicate în formă de cap de meduză). Insuficient tratată ciroza duce la insuficienţă hepatică.

Boala se previne prin tratarea corectă a hepatitelor acute ca şi a celorlalte boli care o produc, precum şi prin evitarea toxicelor.

Tratamentul constă în regim alimentar şi medicamente care menajează şi ajută funcţia celulelor hepatice, stimulează regenerarea ţesutului hepatic. În sens mai larg se utilizează termenul de ciroză pentru a desemna şi fibroza altor organe (ex: pancreatică).

Tratamentul igieno-dietetic: este foarte important. Se vor evita eforturile fizice, precum şi evitarea toxinelor şi a oricăror surse de infecţie prin curăţenie riguroasă. Alcoolul trebuie exclus cu desăvârşire, de asemenea tutunul.

Regim bogat alimentar: proteine, mai ales animale 100-150 g pe zi, pentru refacerea proteinemiei şi revenirea la normal a raportului serine-globuline, glucide 350-450 g, grăsimi reduse până la 50 g pe zi, insă se preferă grăsimile furnizate de vegetale (uleiuri, etc), în total 3000-3500 de calorii pe zi. Sunt permise: lapte, cereale, brânză de vaci, ouă (prudent), cereale, hidrolizate de proteine (în caz de anorexie), dulciuri abundente (fructe, miere, etc). Se adaugă vitaminele din crudităţi, legume, fructe, iar în cazurile grele obligatoriu sucuri din legume şi fructe. Drojdie de bere 50 g pe zi.

Regimul trebuie să fie desodat (maximum 500 mg de sare în cirozele cu ascită). Sarea fără sodiu sau răşinile schimbătoare de ioni (20-40 g pe zi) se poate întrebuinţa periodic, dar bolnavul suportă greu gustul lor.

            Contra indicaţii: grăsimi în exces, mâncare prăjită, sosurile, carnea grasă (de gâscă, porc, oaie), peşte gras (sardele, heringi). Se recomandă restrângerea acizilor (oţet, roşii), condimentelor (muştar, ardei, usturoi). Se vor evita: conservele, vânatul, salamurile, raci, ciuperci, fragi, nuci, migdale, brânzeturi grase fermentate, de asemenea toţi aditivii alimentari şi toate alimentele care conţin substanţe chimice.

Se poate folosi la tratament următoarele plante medicinale: anghinare, armurariu, bănuţi, cătină, castravete, ceapă, cicoare, coacăz roşu şi negru, conopida, fumăriţa, ghinţură galbenă, ienupăr, mărul lupului, morcov, orz, pătrunjel, pedicuţă, pelin, păpădie, pufuliţă cu flori mici, răsgoace, rostopască, soc  sunătoare, turiţă mare, varză, ventrilică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anghinare (Cynara scolymus) produce o drenare a bilei şi prin aceasta o eliberare de toxine şi totodată scade colesterolul, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este bine să fie luat eventual cu armurar şi apoi să se stea culcat 30 minute pe partea dreaptă.

Armurariu  (Sylibum marianum) hepato- protector. Se  pune armurariu proaspăt măcinat (se oxidează foarte repede, deci imediat ce s-a măcinat se pune în apa clocotită). 1 linguriţă la 250 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute acoperit apoi se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de căni. Repet se face rapid pentru a nu se oxida. Este indicat să se consume cu ceai de anghinare perioade de 30 zile apoi 7 zile de pauză, după care se poate relua.

Bănuţi (Bellis perenis) refacerea celulară şi efect antitoxic şi chiar antimicrobian, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cătină (Tamarix ramosissima) vitaminizant de excepţie şi refacerea celulei hepatice. Se pot consuma fructele, siropul sau chiar ulei de cătină. Din toate există la magazinele naturiste şi se pot folosi conform indicaţiilor producătorului.

Castravete (Cucumis sativus) pentru diureză, este unul dintre cele mai eficiente tratamente. Se consumă în cantitate cât de m,are ca aliment sau chiar sub formă de suc în special cu morcovi şi varză este foarte indicat. Cantităţile care se folosesc se pot alege egale din fiecare sau în funcţie de preferinţă şi mai ales dacă se doreşte o eliminare a apei se va pune mai mult castravete, iar dacă se doreşte refacerea celulei se foloseşte mai mult morcov, etc.

Ceapă (Allium cepa) efect antimicrobian şi diuretic, la fel se poate folosi în alimentaţie sau ca suc împreună cu alte sucuri.

Cicoare ( Cychorium intybus) efect diuretic şi laxativ, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Coacăz roşu şi negru (Rribes rubrum şi nigrum) Se folosesc fructele crude, sucuri, siropuri sau în alte modalităţi pentru efectul  vitaminizant al acestora.

Conopida– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.        

Fumăriţa (Fumaria officinalis) pentru refacerea ficatului, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ghinţură galbenă (Gentana lutea) reface ficatul şi elimină toxinele, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ienupăr (Juniperus comunis) bace- diuretic puternic. Se pot consuma 4 bace pe zi sau eventual se face o cură cu acestea începând cu 4 bucăţi apoi treptat în fiecare zi se mai adaugă una până se ajunge la 15 bucăţi, după care se scade câte una pe zi. Se poate face această cură de toţi cei care nu au şi afecţiuni renale. Este foarte eficientă şi bacele trebuie mestecate bine în gură şi înghiţite.

Mărul lupului (Aristolochia clematis) antimicrobian foarte puternic- dar totodată o plantă toxică. Se pune o jumătate de linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă cu înghiţituri mici în cursul zilei. Dacă apare voma sau alte fenomene de intoxicaţie se va lua cărbune- o linguriţă imediat şi se prezintă la spital.

Morcov (Daucus carota) se indică în special consumul sucului de rădăcină. Se ia la început câte 50 ml de 3 ori pe zi, diluat cu apă pentru ca treptat să se ajungă la 200 ml de 3 ori pe zi şi ne diluat. Este unul din tratamentele foarte eficiente. Se poate combina şi cu alte sucuri. Se ia înaintea meselor.

Orz (Hordeum vulgare) Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.

Păpădie (Taraxacum officinale) sub orice formă fiind un diuretic puternic, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Sau- 1 linguriţă de rădăcină se pune mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. De asemenea se poate să se consume crudă primăvara ca salată sau tije florale fără flori câte 10 bucăţi consumate dimineaţa.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) rădăcină ceai pentru curăţirea ficatului şi efect puternic diuretic, 200 g de rădăcină se pune la fiert în 500 ml apă şi se fierbe până apa scade la jumătate. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni pe zi.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) elimină toxinele de la nivelul ficatului, de asemenea ajută la refacerea celulei hepatice- 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Pelin tinctură-40 picături de 3 ori pe zi, diluate în 100 ml apă luate înainte de mesele principale, pentru curăţirea ficatului.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) antimicrobian, antiinflamator, refacerea celulară, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Răsgoace (Chamaenerion angustifolium) antimicrobian, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Rostopască (Chelidonium majs) decongestionant al ficatului, dar fiind toxică se va folosi doar o linguriţă de plantă pe zi sub formă de ceai are şi efect de calmarea durerii foarte puternic.

Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei. Are şi efect de calmarea durerii.

Soc (Sambucus nigra) coajă- efect puternic diuretic- 1 linguriţă de coajă de rădăcină sau din ramuri tinere se pune la 500 ml apă şi se fierbe până scade la jumătate. Se pot consuma 2-3 căni pe zi, în special la ascite.

Sunătoare (Hipericum perforatum) infuzie în special în procesele inflamatorii, 2-3 ceaiuri pe zi. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  Mai eficientă este tinctura luată de 3 ori pe zi câte 1 linguriţă diluată la 100 ml apă.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) curăţă ficatul, 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Varză (Brasica oleracea) reface ficatul şi-l eliberează de toxine, se consumă crudă sub formă de salată sau se face suc în amestec cu suc de cartofi şi morcovi câte 200 ml de 3 ori pe zi, înaintea meselor.

Ventrilică (Veronica officinalis) se indică pentru faptul că reface ficatul-1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, înaintea meselor cu 15 minute.

Băi calde în care s-a introdus infuzie de flori de gălbenele (se pune 6 linguri la 2 litri care se face infuzie şi se strecoară în cadă. Are acţiune cicatrizantă şi antiseptică. Se va sta în baie timp de 30 minute.

Se poate consuma oţet de mere. Se pune la 250 ml apă 2 linguri de oţet de mere cu miere de la Apicola în care se va pune miere polifloră după gust transformându-l într-un suc gustos.

Pentru dureri, pungă de gheaţă, spălături cu oţet de mere, cataplasmă cu argilă, varză, băi cu flori de fân, urzică, etc.

Consumul unei linguriţe de argilă zilnic. La început se va da apa (250 ml care a stat 12 ore peste argilă) iar după ce se obişnuieşte organismul cu aceasta (3-5 zile) se va agita şi se poate consuma şi apa acesta fără să se ia şi reziduurile de la fundul paharului.

Suc de morcovi sau de pepene verde se va consuma zilnic cel puţin 600 ml.

De asemenea se vor da sucuri de legume şi fructe zilnic însă doar preparate proaspete înainte de a se oxida, pentru că cele cu conservant sunt toxice în acest caz. Agrişele-stimulează funcţia ficatului, cireşe şi vişine- ajută la regenerarea ficatului, căpşunile şi fragii pentru vitaminele şi curăţirea ficatului, gutui- pentru efectul emolient pe care-l are, lămâia- pentru bogăţia de vitamina C, măr pentru curăţirea ficatului şi efectul  antimicrobian, pepene-efect diuretic, pere-efect laxativ, ridichile pentru drenarea ficatului, salata verde pentru efectul de calmarea durerii şi pentru curăţirea ficatului.

Reţeta 1: În 0 grade se pun 2 kg de ceapă albă uscată şi tăiată mărunt după curăţare de coji. Se mai pune 100 g de anghinare şi 50 g rostopască. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând des recipientul. După 15 zile se strecoară şi se adaugă 500 g miere polifloră (dacă nu există contra indicaţii). Se trage apoi în sticle mai mici care se vor ţine bine astupate la rece. Se ia în fiecare zi (de 3 ori pe zi- cu 15 minute înainte de mese) câte 50 ml de tinctură din aceasta. Cine nu suportă se va dilua cu 200 ml apă.

            Chiar dacă conţine alcool care este contra indicat este un preparat foarte eficient, ieftin şi care a dat multe rezultate foarte eficiente, chiar şi în cazurile grave. Datorită faptului că acesta conţine alcool, alcoolul cu toate componentele active care le-a colectat este trimis direct la ficat unde îşi face efectul rapid. Ameliorările bolii sunt vizibile după 7 zile de la începerea tratamentului. Tratamentul acesta se continuă până la deplina vindecare.

Reţeta 2: se pun 50 g armurariu cu 50 g anghinare, măcinate cu râşniţa de cafea sub formă de praf, împreună cu 200 g miere şi 1 litru alcool alimentar de 40 grade. Se ţine apoi timp de 10 zile la temperatura camerei. Se agită zilnic. Se strecoară apoi şi se va lua câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi, până la terminarea preparatului.

Reţeta 3: 3 linguri rostopască, 4 linguri coada şoricelului, 2 linguri armurariu măcinat. Se pun într-un litru de vin şi se ţin timp de 8 zile la temperatura camerei agitând des. Cei care au şi apă vor putea pune şi boabe de ienupăr 4 linguri zdrobite. Se va strecura apoi şi se pune în sticle mici cu dop. Se ia zilnic câte 1 lingură de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

            Se va respecta totuşi regimul alimentar impus şi se va lua şi LIV-52(un produs tot din plante) câte 3 tablete pe zi, timp de 6 săptămâni. Este bine ca acest tratament o dată început să se facă zilnic până la terminarea preparatului.

Tinctura de pufuliţă cu flori mici.

Epilobium montana. Produsă de Dacia Plant Sebeş.



Acţiuni.

Intern: antiinflamator, antitumoral (acţionează în special asupra aparatului reno-urinar şi a prostatei), astringent, colagog, coleretic, depurativ, dezinfectant, diuretic, emolient, hemostatic, hipercolesterolemiant, imunostimulator (în special în segmentul reno-urinar, hepatic şi cel genital), regenerator al ţesuturilor, stimulent puternic al funcţiei hepatice, stimulent şi reglator al producţiei de secreţii gastro-intestinale.

Indicaţii.

Intern:  prostată, adenom de prostată, adjuvant în tratarea cancerului de prostată, hepatită cronică evolutivă, adjuvant în ciroză hepatică, enterită (adjuvant), boli renale şi urinare, nefrită, pielonefrită, cistită, uretrită negonococică, ulcer gastrointestinal (adjuvant), adjuvant în tratamentul cancerului cu localizare renală, urinară şi genitală.

Precauţii: administrarea se va realiza în cure de 2-3 luni cu o pauză de 1 lună, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.





Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.



Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.



Contraindicaţii: nu se cunosc.

 In general, atunci cand se imbolnaveste splina este afectat si ficatul ,de cele mai multe ori tratamentul este asemanator bolilor hepatice.
Splenomegalia poate fi moderata sau enorma (infarcte splenice, hemoragii, perisplenite), caz in care se insoteste de hipersplenism.
Dupa cum se stie splina este un organ limfatic(produce globulele albe); ganglioni limfatici au rol de-a imbogati limfa,deci limfocitele fabrica ANTICORPI (imunoglobuline)
Am tinut sa spun aceste amanunte pentru a intelege rolul splinei si sa atrag atentia ca de aici se trag de obicei leucemiile …..
In splenomegalie se pot folosi plante cum sunt;
-drobita-infuzie
-SPLINUTA(SOLIDAGO VIRGAUREA)-nume predestinat-sub forma de infuzie sau mult mai eficienta TINCTURA MAMA a-3-a decimala pana la T.M. 4centezimala
-ORZUL VERDE-gasiti pe net cum se poate prepara
-gheara matei -este planta care intareste sistemul imunitar
-GINSENGUL
-vascul-dar numai acela luat de pe pomi fructiferi
-SPIRULINA,sfecla
-ARMURARIU,PEDICUTA
-fenicul,reventul,ulm alb
-se pot folosi vitamine +minerale+ poteine+glucide din plante-se gasesc in farmaciile naturiste sau la firme recunoscute pe plan mondial(dar nu am voie sa fac reclama)

-ASTRAGALUS-(astragalus membranaceus)-este unul din cele mai bune tonice ale sistemului imunitar,cu actiune de lunga durata,mai este cunoscuta sub numele de HUANG QI(energie galbena).Astragalusul stimuleaza corpul sa produca el insusi INTERFERON NATURAL.

-Siropul NONI -intrati pe net si veti gasi informatii complete.
-Essiac Liquid Formula
Din tot ce am scris sper sa se potriveasca ceva si pentru d-voastra.

       • Hepatita, ciroza – pulberea de pelin este un extraordinar tonic si protector al ficatului. Se administreaza cate un sfert – o jumatate de lingurita de 3 ori pe zi, in cure de doua saptamani, cu o saptamana de pauza. Cercetari de ultima ora facute in China au aratat ca pulberea de pelin este eficienta chiar si in cazurile persoanelor care au ficatul grav afectat dupa otraviri sau dupa consumul indelungat al unor substante toxice, cum ar fi alcoolul.
Pulberea se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de pelin se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani (deoarece uleiurile sale volatile se evapora foarte rapid). De regula, se administreaza de 3-4 ori pe zi cate un sfert – o jumatate de lingurita rasa, pe stomacul gol.

O anumita substanta din compozitia pelinului da dependenta pacientilor care il folosesc vreme de mai mult de o luna. In plus, atunci cand este supradozat (se iau peste opt grame pe zi), pelinul produce reactii adverse, traduse prin tremuraturi ale membrelor, convulsii si halucinatii. Din aceste motive, tratamentele cu pelin nu vor fi mai lungi de doua, maximum trei saptamani, urmate de 10-14 zile de pauza. De asemenea, nu se vor lua mai mult de sase grame pe zi din aceasta planta.

Contraindicatii ferme
Pelinul este contraindicat femeilor insarcinate sau care alapteaza si bolnavilor foarte slabiti.

Ciroza hepatica si cancerul ficatului- recomandari de tratament naturist

2 cesti cu infuzie de pedicuta, una bauta dimineata, pe stomacul gol si cealalta seara, 1/2 ora inainte de cina, ajuta atit in caz de ciroza hepatica, cit si de boala maligna a ficatului. Insuficienta respiratorie care survine la aceste doua boli este astfel eliminata dintr-un foe. La 1/4 litru de apa se pune 1 lingurita de plante. In plus, se iau 6 inghitituri de ceai de radacini de obligeana (a se cauta ia articolul despre obligeana} si 2-3 cesti cu ceai de urzici. Ar trebui sa fie puse pe regiunea ficatului, pe parcursul zilei timp de 4 ore, comprese cu bitter suedez, iar compresele cu aburi de coada-calului (a se vedea pentru ambele comprese) sa fie aplicate pe cit posibil dimineata si dupa-amiaza cite 2 ore, stind in pat, ca si in timpul noptii.
Toate compresele trebuie acoperite cu bucati calde de pinza, ca sa nu se produca o senzatie de frig din cauza evaporarii!

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close