Colita ulceroasă şi hemoragică – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Colita ulceroasă şi hemoragică.

Colita ulcerativă, cunoscută ca și rectocolita ulcerohemoragică sau RCUH, face parte din categoria bolilor inflamatorii intestinale, alături de boala Crohn.

            Această boală cuprinde întreg cadrul colic, iar de multe ori şi rectul. Este caracterizată prin prezenţa unor ulceraţii şi hemoragii uneori există şi polipi.

            Se pot folosi următoarele plante medicinale: brad, cătină, cuişoare, ghinţură galbenă, hrean, limba mielului, mătăciune, muşeţel, nalbă, orz, pochivnic, revent, roiniţă, roşii, sfeclă roşie, smochine, sunătoare, talpa gâştei, toporaş, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brad (Abies alba) se poate folosi cetina, ramuri tinere sau mugurii. Se mărunţesc bine. Se pun 1 lingură la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate, apoi se strecoară. Intern se va consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici pe zi şi extern se pune compresă aplicată caldă local. Se poate folosi şi răşina aplicată pe un pansament şi aplicată local de 2 ori pe zi şi lăsată în funcţie de toleranţa individuală.

Cătină (Tamarix ramosissima) se indică folosirea fructelor atât crude cât şi suv diferite forme. Se poate de asemenea consuma uleiul de cătină care există la toate magazinele naturiste, caz în care se va consuma conform indicaţiilor producătorului. Ajută şi la cicatrizare.

Cuişoare (Syzygium aromaticum) se ia 1-2 bucăţi în gură, se mestecă şi apoi se înghit. Este o metodă care produce şi o anestezie a cavităţii bucale. Se pot însă înghiţi şi câteva bucăţi cu apă.

Ghinţură (Genţiana lutea)1-2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) se indică folosirea ceaiului din rădăcină. 1 linguriţă de rădăcină rasă se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se indică pentru efectul antibiotic. De asemenea se poate folosi în amestec cu ,miere în părţi egale câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi.

limba mielului,

Mătăciune (Dracofalum moldavica)  1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla)-2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este bine să se bea ne îndulcit înainte de mese. Are un efect puternic antiseptic graţie azulenelor. Se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Nalbă mare (Radix Malva)- se lasă la macerat 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă rece pe timp de 8 ore (de seara până dimineaţa). Se pot face şi comprese sau cataplasme externe, pentru calmarea durerii.



Orz (Hordeum vulgare) se consumă suc obţinut din mlădiţe tinere câte minimum 100 ml pe zi. Există şi în comerţ acest suc şi în acest caz se va folosi conform indicaţiilor producătorului. Se indică pentru efectul de refacere al organismului.

Pochivnic (Asarum europaeum) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Revent (Rheum palmatum)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici eventual după mese. Este un bun laxativ.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1-2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Roşii (Lycopersicon esculentum) se consumă crude sub formă de salată sau sub formă de suc eventual cu suc de morcovi fiind foarte util la vindecarea afecţiunii.

Sfeclă roşie (Beta vulgaris rubra) se consumă crudă sau sub formă de suc în orice cantitate este suportat de organism. Se poate consuma şi cu alte sucuri.

Smochine (Ficus carica) se consumă fructele pentru vitaminele care le conţin mai ales sub formă proaspătă, dar şi în alte moduri.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este o plantă care asigură şi o liniştire nervoasă.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca)  1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este o plantă care asigură şi o liniştire nervoasă.

Toporaş (Viola odorata) 1 lingură de plantă se pune la 250 ml de apă clocotită. Se acopere timp de 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Ajută şi la curăţirea organismului de toxine.

Varză (Brasica oleracea) se indică să se consume varză murată şi lichidul de pe ea pentru curăţirea organismului de toxinele acumulate în intestine.

Tratamentul este acelaşi cu cel de la enterocolite, sau colite la care se va adăuga cărbunele medicinal care ajută la oprirea hemoragiei sau plante care de asemenea opresc hemoragia.

            Se va folosi una dintre plantele următoare pentru a opri hemoragia şi a vindeca ulceraţia: aglică, anin, călin, cerenţel, coada racului, creţişoară, limba mielului, mătreaţa bradului, molid, mur, năprasnic, nuc, paltin de câmp,  pătlăgele roşii, stejar, traista ciobanului, urzică, vineriţă.

            Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aglică (Filipendula hexapetala) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni intern în cazul hemoragiilor interne.

Anin alb sau negru (Anus incata, Alnus glutinosa) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Călin (Viburnum opulus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  





Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rizom măcinat se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară.  Intern se pot consuma 2-3 căni de ceai cu înghiţituri mici mai reci.

Coada racului (Potentilla anserina) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Limba mielului (Borago officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Mătreaţa bradului (Usnea barbata)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Molid (Picea albis) se poate folosi acele, conurile verzi chiar dacă sunt uscate, coaja , toate mărunţite. Se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni.

Mur (Rubus fruticosus) se folosesc în special frunzele-1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Năprasnic (Geranium robertianum)  1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Nuc (Juglans regia) 1 linguriţă sau 2 de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern 2-3 căni.



Paltin de câmp (Acer platanoides) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Pătlăgele roşii (Lycopersicon esculentus) Roşiile consumul roşiilor proaspete are efect în purificarea sângelui, eliberând toxinele acumulate în organism, ajutând însă şi la tratarea reumatismului, artrozelor, artritelor. Au efect diuretic şi laxativ uşor fiind utile contra constipaţiei. Măreşte rezistenţa organismului la infecţii, întărind sistemul imunitar. Se poate face o cură: în prima săptămână se mănâncă dimineaţa 3-4 roşii, peste zi ar fi bine să mâncaţi un regim vegetarian. În a doua săptămână la micul dejun şi cină consumaţi numai roşii crude doar cu sare. La prânz nu consumaţi carne.

În a treia săptămână rezervaţi micul dejun exclusiv pentru roşii proaspete, iar la prânz şi seara vegetarieni. La începutul celei de treia săptămâni rezervaţi-vă două zile numai cu roşii fără alte alimente. Această cură dă rezultate şi în colite, ameliorează simptomele nefritei şi ale litiazei urinare şi biliare. Se poate urma tratamentul şi cura aceasta şi cu suc de roşii, eventual chiar combinat cu suc de morcovi, de pătrunjel sau ţelină.

Stejar (Quercus robur) 1-2 linguriţe de praf de coajă se poate pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se poate consuma 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

Urzica (Urtica dioica) Pe lângă cele câteva modalităţi de preparare a urzicilor se pot face şi infuzii din care se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi. Se mai poate face un sirop depurativ- se lasă 250 g frunze uscate să se macereze într-un sirop clocotit făcut din 1,5 litri apă şi 500 g zahăr. După 12 ore se strecoară şi se beau 50-100 ml. Se poate folosi perioade lungi de timp. Intern se poate da şi pentru refacerea sângelui conţinând multe minerale.

Vineriţă (Ajuga reptans) 1 linguriţă de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni cu înghiţituri mici.

În cazurile în care afecţiunea atins şi rectul se va face tratamentul ca la hemoroizi.

            Se mai poate lua 1 linguriţă de petrol lampant dimineaţa pe stomacul gol.

-1 linguriţă de flori de nalbă de pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se îndulceşte cu miere dacă nu există contra indicaţii. Se pot consuma 2-3 căni pe zi din acest ceai. Este recomandat cu precădere bătrânilor şi copiilor. Util în afecţiunile bronho pulmonare, colite, hemoroizi, atonii intestinale şi afecţiunile căilor urinare sau astmului bronhic şi tusei persistente când se poate lua din oră în oră câte 1 linguriţă, şi de asemenea laringitei.

Suc de orz verde (Hordeum vulgare)- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cure oricât de lungi pentru că cu cât se continuă cura mai multe zile cu atât va fi mai bine pentru organism.



Polen de albine- se iau 20 g pe zi timp de 20 de zile. Acestea vor regla digestia şi ajută tot odată pentru că conţin foarte multe vitamine la refacerea organismului. Se va avea grijă să se mestece bine în gură zdrobindu-se echina cu care este învelit fiecare grăuncior de polen, pentru că altfel organismul nu poate să digere acest produs. Este un foarte bun supliment alimentar concentrat care conţine de 5 ori mai multe proteine decât carnea. Se indică în special la toţi cei care au depăşit vârsta de 45 de ani şi sunt mai slabi. Se interzice însă celor care au obezitate, diabet zaharat şi sunt alergici la acest produs. Este foarte util atât bărbaţilor cât şi femeilor. Acest produs poate să diminueze excesul de foliculină care este prezent în cazul fibromului uterin, ajută în cancerul de sân şi de prostată. De asemenea ulceraţiile şi chiar cancerul de colon pot fi influenţate în bine de consumul acestui produs.

Mierea de albine (în special polifloră) –se indică înlocuirea zahărului din alimentaţie cu miere de albine, însă se preferă cât mai proaspăt extrasă din stup, pentru că cu cât este mai proaspăt extrasă cu atât este mai activă biologic şi medicinal. Se va explica tuturor că 2 linguri de miere zilnic poate să producă laxaţie şi 3 linguri poate produce constipaţia. De fapt acest lucru este relativ pentru că sunt cazuri când şi 4-5 linguri de miere abia pot să oprească diareea. În funcţie de cum reacţionează organismul la acest produs. Se interzice şi aceasta la cei care au greutate prea mare, diabet şi sunt alergici la produs. Se poate îndulci la restul toate ceaiurile cu miere. De asemenea vin cu miere sau chiar ţuică cu miere este un foarte bun pansament gastric şi intestinal, care pot să distrugă o serie de microorganisme patogene.

Lăptişorul de matcă- este unul dintre cele mai complexe alimente concentrate. Se poate lua în toate cazurile zilnic 30 zile apoi se face o pauză de 7 zile şi se poate relua. Se ia câte 0,5 g de lăptişor zilnic. Se poate administra sub diferite forme.  Este şi un foarte bun stimulent al cicatrizării. Nu se va lua în obezitate, diabet şi alergie la produs. De asemenea cei care au tensiune arterială prea mare este indicat să nu ia pentru că poate să crească tensiunea arterială.

Drojdie de bere- se ia în fiecare dimineaţă pe stomacul gol puţină drojdie de bere care se amestecă în gură apoi se înghite cu puţină apă. Este foarte utilă pentru că conţine foarte multe vitamine în special din grupa B care sunt necesare afecţiunii. Se poate face acest lucru perioade lungi de timp.

Spirulina- este un produs din alge marine şi este foarte indicat în toate formele pentru faptul că ajută la redresarea organismului, fiind un bun cicatrizant şi ajută la refacerea organismului. Se indică atât bărbaţilor cât şi femeilor.

Eridiarom- este un medicament produs din afine care este foarte util pentru reglarea digestiei şi scaunului. Se vor lua 3-6 tablete pe zi, în cure de 15 zile sau până la trecerea afecţiunii.

Cărbune medicinal. Există la orice farmacie şi se pot lua câte 2 tablete la fiecare masă pentru reglarea digestiei. Nu are contra indicaţii. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Vitamax- producător Glaxo Smith Kline SAE –Egipt- un produs natural care este un tonic al întregului organism cu minerale, vitamine, enzime şi se indică în toate cazurile când există slăbiciunea organismului. Se va lua timp de 30 zile câte 1 capsulă pe zi. Se găseşte la toate farmaciile.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close