Edeme – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Edeme.

            Creşterea cantităţii de lichid la nivelul unui ţesut. Acestea pot fi datorate insuficienţei circulaţiei, bolilor renale, prezenţa obstacolelor pe vasele de sânge sau limfatice, etc. Vor fi descrise fiecare la boala respectivă cu caracteristicile sale. Aici vom trata edemele generale.

            Sub efectul căldurii, sedentarismului, vasele de sânge se dilată, apa infiltrându-se în ţesuturile conjunctive. Acest proces determină apariţia edemelor la diverse nivele. În general fenomenul determină în timp modificări la nivelul epidermei şi favorizează apariţia celulitei în cazurile mai uşoare sau apariţia ascitei în afecţiunile mai grave. Este bine să se consume multe ceaiuri diuretice care vor ajuta la eliminarea apei în exces prin urină şi totodată la curăţirea rinichilor. Cu cât se consumă mai multe lichide diuretice cu atât se va elimina mai repede lichidul care este în exces.

            Tratament.

            În toate cazurile se vor trata afecţiunile de bază care dau afecţiunea. Apoi se vor putea face şi tratamente atât interne cât şi externe locale.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: afin, aloe, alun, bănuţi, boz, cartof, castan sălbatec, ceapă, coacăz negru, coada calului, creţuşcă, dracila, drobuşor, fasole, ghimpe, iarbă neagră, iederă, ienupăr, lăcrămioare, lemnul Domnului, lemn dulce, leuştean, măr, mentă, mesteacăn, nufăr alb, orez, osul iepurelui, pătlăgele roşii, pătrunjel, pir, porumb, rozmarin, săpunariţă, scaiul dracului, schinel, soc, spanac, sparanghel, struguri, tarhon, ţelină, urzică, usturoi, varză, viţa de vie, volbură, vulturică.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se fac comprese calde externe pentru diminuarea edemelor.

Aloe (Aloe vera) Un vârf de cuţit de praf se va pune sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Este foarte amar şi din această cauză se ia foarte greu.

-Se pune în capsule de medicamente câte 0,5 g la capsulă şi se iau intern de 3 ori pe zi înainte de mese.

-Se va face ceai din 1 linguriţă de praf pus la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se filtrează şi se consumă, preferabil îndulcit cu miere, dacă nu est vorba şi despre diabet.

-Praf se presară pe răni externe.

-Praf în amestec cu ulei, grăsime diferită (unt, smântână, untură de porc, lanolină, vaselină) transformându-se în creme sau unguente care se vor aplica extern. Se pune 1 parte plantă praf şi 3 părţi grăsime.

Alun (Corylus avellana) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun în 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară apoi se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Bănuţi (Bellis perenis) Ceai: 1 linguriţă de flori mărunţite la 100 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. În cazul în care se va folosi extern se va dubla cantitatea de plantă. Este bine ca după 15 zile de tratament să se facă o pauză de 15 zile.

Unguente: la 100 g grăsime (untură de porc, unt fiert înainte pentru îndepărtarea impurităţilor) se va adăuga 50 g de plantă măcinată fin.

Boz (Sambucus ebulus) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 500 ml de apă. Se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma în cursul unei zile, maximum această cantitate.

-1 linguriţă de frunze mărunţite se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se va consuma în cursul unei zile 250- 500 ml de ceai.

Cartof (Solanum tuberosum) -Ras în cataplasme crud sau fiert.

-În cataplasme raşi cruzi în arsuri, degerături, crăpături. Plăgi atone, ulcere, edeme ale pleoapelor. Se poate adăuga ulei de măsline.

Castan sălbatec (Aesculus hippocastanus) la 200 g de frunze mărunţite se adaugă 1 litru de alcool de 70° alimentar. Se închide bine sticla şi se va ţine timp de 15 zile la temperatura camerei agitând des. Se strecoară apoi şi se pune în alte recipiente mai mici. Se pot lua intern câte 10 picături diluate în 100 ml de trei ori pe zi. Unguent: 

  1. a) 25 ml de tinctură se amestecă cu 75 g de lanolină de la farmacie sau cu untură proaspătă nesărată.
  2. b) castane se curăţă de coajă se usucă bine apoi se mărunţesc transformate în praf cu râşniţa de cafea. Se pot amesteca cu: miere, smântână, ulei, untură, etc în proporţie de 1\1.

Ceapa (Allium cepa): 50 g de ceapă roşie tocată se întinde pe o bucată de pânză şi se aplică local.

            Intern ceapă roşie se va consuma cât mai multă cu pâine cu unt făcut din lapte ne pasteurizat. Se poate însă consuma această hrană exclusiv în 3 zile pe săptămână în cazul edemelor generalizate. Se mai poate adăuga sucuri de legume şi fructe în orice cantitate.

            Consumul cepei crude, sucului de spanac sau de lucernă face să dispară edemele.

            Se vor putea aplica cataplasme cu ceapă crudă, alifii cu bace de ienupăr, etc, local.

Cura cu ceapă- se curăţă 1 kg de ceapă. Se stoarce cu storcătorul de fructe. Se pune apoi 200 g de miere. Se amestecă bine înainte de administrare. Se păstrează la rece. Se ia zilnic 40 ml înainte de fiecare masă deci de 3 ori pe zi. Se face cura aceasta timp de 3-4 luni. Se face apoi o pauză şi se poate relua. Ajută foarte bine la combaterea edemelor şi celulitei de asemenea.

Coacăz negru (Ribes nigrum) 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 4-5 căni pe zi.



-Praf din plantă uscată obţinut cu râşniţa de cafea. Se va lua un vârf de cuţit care se va ţine sub limbă pentru 10 minute, după care se înghite cu puţină apă. Tot acest praf se poate pune şi pe rănile care zemuiesc.

Coada calului (Equisetum arvense) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă să fiarbă apoi timp de 10 minut4e. Se strecoară şi se bea întreaga cantitate pe parcursul zilei.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) -3 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2- 3 căni pe zi.

-Praf din plantă obţinut cu râşniţa de cafea. Se va pune o linguriţă de praf sub limbă. Se va ţine timp de 10 minute, apoi se înghite cu puţină apă.

-Tinctură- 50 g de plantă mărunţită se va pune cu 250 ml alcool alimentar de 70˚. Se astupă bine recipientul. Se ţine la cald sau la temperatura camerei timp de 15 zile. Se filtrează. Se va lua câte 1 linguriţă diluată în puţină apă de 3 ori pe zi.

Dracila (Berberis vulgaris) -Din pulbere de coajă 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute dup care se strecoară. Se pot consuma şi din acestea 2-3 căni pe zi, sau  se vor pune pe pansamente externe.

-Suc din fructe proaspete-se dă pe răni sau ulceraţii.

-Rădăcină mărunţită o linguriţă se va face un ceai în 250 ml apă după 15 minute de fiert se va strecura şi se pot consuma 2-3 căni pe zi.

Drobuşor (Genista tinctoria) peste 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun 250 ml apă clocotită. Se acopere vasul pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni de ceai pe zi. Este stimulant al secreţiilor, depurativ, laxativ.

Fasole (Phasoleum vulgare) -Fasole păstăi verzi mărunţite se fierb o linguriţă în 250 ml de apă timp de 15 minute după care se strecoară şi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Sunt utile în tratarea edemelor renale, cistitelor, diabetului zaharat scăzând zahărul din sânge, reumatism şi intoxicaţii.

— O mână sau 2 de păstăi proaspete la litru de apă, fierte 2 minute şi lăsate să se macereze toată noaptea. Sau o mână de păstăi uscate lăsate să se înmoaie 6 ore înainte de a face decoctul.

Ghimpe (Xanthium spinosa) -Din două linguriţe de plantă mărunţită sau chiar dintr-una singură se va pune în 250 ml de apă. Se va fierbe timp de 10 minute. Se strecoară apoi se vor consuma două căni pe zi. Una dimineaţa pe stomacul gol şi cealaltă seara înainte cu 30 de minute de masă. Se poate consuma în acest fel în cure de lungă durată.

-Tinctură-se va face din 20 de grame de plantă mărunţită care se va pune la 100 ml de alcool alimentar de 70°. Se va lăsa la temperatura camerei pentru 15 zile după care se va strecura. În timpul acesta de 15 zile se va agita des pentru ca alcoolul să poată să extragă principiile active din plantă. După strecurare se va pune într-o sticlă de capacitate mai mică. Se poate păstra în acest fel timp de 2 ani. Se va putea lua câte o linguriţă de trei ori pe zi înainte de mesele principale cu 30 minute diluate cu puţină apă. Se poate face tratament cu aceasta timp îndelungat.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune în 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 astfel de ceaiuri pe zi

-Decoct din 2 linguriţe de plantă mărunţită, care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute, după care se va strecura. Se vor putea şi din acest ceai să se consume 2-3 ceaiuri pe zi.

Iederă (Hedera helix) -Se vor pune 2 linguriţe de frunze şi rămurele tinere la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute după care se va strecura. Se va putea bea 2-3 ceaiuri pe zi.

-4 linguri de frunze la un litru de apă se vor fierbe timp de 15 minute la foc domol apoi se vor strecura. Se vor folosi extern.

-O mână de frunze şi rămurele tinere se vor pune la 5 litri de apă. Se vor fierbe timp de 2 ore. Se vor strecura apoi în cadă, unde se va sta timp de 30 minute.

-Cu plante fierte se poate pune cataplasmă caldă pe locurile afectate de celulită sau edeme.

Ienupăr (Juniperus communis) se pune 10 fructe la 500 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se consumă în cursul zilei în cazul edemelor fiind foarte indicat. Se poate face acest lucru timp de 6 săptămâni.

Lăcrămioare (Convalaria mojalis) se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern în porţii mici în cursul întregii zile.

Lemnul Domnului (Artemisia abrotanum)- sau lemn dulce (Glycyrhiza echinata)- decoct din 2 linguri la 500 ml apă fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Se fac cu acest lichid comprese locale. În acesta se va introduce şi 2 linguri sare.

Lemn dulce (Glicyrriza glabra) 1 linguriţă de praf de rădăcină se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei 2 căni. Este indicat în special pentru femei, dar şi bărbaţii pot să-l folosească cu succes.

Leuştean (Levisticum officinalis) 2 linguri de frunze se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. În cazurile mai uşoare se poate face ceai şi cu 1 linguriţă de plantă în acelaşi fel. Se poate de asemenea folosi 1 linguriţă de rădăcină fiartă timp de 5 minute în 250 ml apă apoi strecurată. Se pot consuma 2-3 căni pe zi. Se mai poate 20g puse la 1 litru de apă fierte 5 minute şi apoi infuzate pentru 10 minute şi strecurate. Se consumă apoi 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Nu este rău să faceţi în cazul edemelor de la picioare băi călduţe cu apă, apoi clătire cu apă rece şi repaus cu picioarele puţin mai ridicate decât nivelul capului.

Măr (Mallus pumilla)Frunze 2 linguriţe fierte pentru 15 minute în 250 ml apă se pun comprese după strecurare în cazul edemelor sau rănilor diverse.

Mentă (Mentha piperita) Frunze de mentă 100g se pun la 3 litri de apă şi se fac băi locale la mâini şi picioare în cazul picioarelor şi mâinilor umflate ocazional.

Mesteacăn (Betula verrucosa) are saponozide, rezine, mucilagii, etc. Poate combate cu mare succes bolile renale şi de asemenea o serie întreagă de infecţii ale aparatului uro-genital. Se va pune 2 linguriţe de frunze bine mărunţite de mesteacăn la 250 ml de apă în clocot. Se va lăsa apoi acoperit 20 de minute şi se va strecura. Se adaugă la acesta obligatoriu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar.  Se lasă apoi 6 ore şi se poate abia atunci consuma.  Cu 4 linguriţe de plantă preparate identic, se obţine un ceai concentrat care se poate consuma în cursul zilei. La acest ceai este obligatoriu să se pună un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu alimentar înainte de a se consuma. Se indică ca diuretic fiind cel mai util ceai, în plus are capacitatea de a elimina acidul uric, colesterolul în exces şi multe alte toxine. Pentru aceste efecte deosebite se indică a fi folosit în: afecţiuni renale, vezicale chiar calculoză renală, (fiind foarte utilă combinaţia cu coada racului în acest caz), scleroză, afecţiuni cardiace, diabet. În plus este un antiinflamator cutanat şi articular putând fi folosit cu succes la artroze, reumatism, hipertensiune, edemele cardiace, boli de ficat, dereglări uremice. Foarte important este faptul că distruge stafilococul auriu fiind deci şi un excelent antibiotic.

Se mai poate folosi seva, mugurii, coaja, ameţii. Seva este extraordinară la afecţiuni

Nufăr alb (Nymphaea alba) se pune 1 bucată de rizom mărunţit la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică comprese la edemele în special ale pleoapelor.

Orez (Oryza sativa) se poate folosi sucul obţinut din frunze proaspete câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi. Extern se aplică cataplasmă cu făină de orez fiartă, apoi întinsă pe un pansament şi aplicată pe locul edemului. Se mai poate consuma de asemenea şi  fiert şi cu miere pentru ca să nu constipe.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. Se foloseşte în special în edemele pricinuite de insuficienţa circulatorie.

Pătlăgele roşii (Lycopersicon esculentum) se consumă roşii crude sau suc obţinut din acestea. Se poate consuma chiar şi bulion. Conţine licopen, care ajută foarte mult. De asemenea o mână de vrejuri de roşii se pun la 2 litri de apă şi se fierb pentru 30 minute, apoi se strecoară şi cu lichidul obţinut se pun comprese calde extern în cazul edemelor generalizate sau chiar la ascită.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) -O jumătate de kg de rădăcină se va fierbe într-un litru de apă până va scădea apa la jumătate. Se va strecura apoi se va consuma zilnic câte o porţie dimineaţa şi una seara în edeme sau în cazul ascitei. De asemenea se poate aplica pe afecţiunile pielii.

Pir (Agropyron repens) – Se aruncă prima apă şi se pune apoi alta peste aceleaşi plante. O lingură rizom la 200 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară şi se pot consuma 2-3 ceaiuri călduţe pe zi. Înainte de folosire se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar.

-Praf din plantă uscată se aplică pe rănile umede.

-2 linguriţe de rizomi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se aplică local compresă după strecurare. Sporeşte foarte mult diureza.

Porumb (Zeas majs) 1 linguriţă de mătase de porumb se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pentru efectul diuretic.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Extern se pot pune comprese reci pentru diminuarea edemelor.





Săpunariţă (Saponaria officinalis) decoct din rădăcină- 2 linguri la 500 ml apă, fiert 10 minute, apoi strecurat. Se vor face comprese.

Scaiul dracului (Eryngium campestre) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni.

Schinel (Cnicus benedictum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Extern comprese reci.

Soc (Sambucus nigra) Se ia coajă de soc de pe ramuri tinere. Se mărunţeşte, apoi se pune la fiert. Se pun 3-4 linguri la fiecare 250 ml apă. Se fierb apoi timp de 15 minute. Se strecoară. După strecurare înainte de a se bea dacă nu aveţi contra indicaţii se poate îndulci după gust cu miere. Se pot consuma 3 căni din acest fel de ceai pe zi. Este unul dintre cele mai puternice diuretice care ajută la eliminarea apei din organism.

Spanac (Spinaceae oleraceae) se consumă sub formă de suc cu alte sucuri în combinaţie pentru diminuarea edemelor din diferite locuri din organism. Este un bun laxativ totodată. Se mai pot aplica frunze pe edeme pentru diminuarea lor.

Sparanghel (Asparagus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni.

Struguri (Vinis vinifera) se poate consuma intern suc de struguri sau must, câte 100 ml de 3 ori pe zi. Extern se poate aplica compresă cu suc proaspăt din fructe. Se mai pot folosi frunzele- 2 linguri de frunze se fierb la 250 ml apă pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern chiar şi 3 căni contribuind la reluarea circulaţiei sângelui sau chiar la sistemul limfatic. Extern se pot pune comprese.

Tarhon (Artemisia dracunulus) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni pe zi pentru stimularea secreţiilor şi diuretic.

Ţelină (Apium graveolens) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Stimulează secreţiile.

Urzica (Urtica dioica) Pe lângă cele câteva modalităţi de preparare a urzicilor se pot face şi infuzii din care se pot bea 2-3 ceaiuri pe zi.  Acest lucru se poate face timp de 3 săptămâni apoi se face o pauză în care se poate face tratament cu alte plante. Se mai poate face un sirop depurativ- se lasă 250 g frunze uscate să se macereze într-un sirop clocotit făcut din 1,5 litri apă şi 500 g zahăr. După 12 ore se strecoară şi se beau 50-100 ml. Se poate folosi perioade lungi de timp.

Usturoi (Allium sativum) se indică folosirea în alimentaţie în toate cazurile de edeme.

Varză (Brasica oleracea) se indică folosirea sucului de varză în combinaţie cu alte sucuri, pentru diminuarea edemelor. De asemenea se poate aplica extern frunză strivită.

Viţa de vie (Vitis vinifera) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Extern se poate aplica compresă.

Volbură (Convolvulus arvensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Purgativ datorită rezinelor, coleretic Şi colagogă mărind contracţia vezicii biliare şi eliminarea bilei din vezică.

Vulturică (Hieracium trionum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni. Este diuretică cu eliminare de uraţi.

În toate cazurile se va evita constipaţia, fiind indicată să se facă mai bine o alimentaţie cu multe fructe şi legume şi să se consume foarte multă apă sub formă se sucuri în special cele care sunt diuretice.

            Dacă se umflă picioarele în special seara se poate face o baie la picioare cu apă caldă la care se va pune şi sare. Se pune la fiecare litru de apă 100 g de sare mare de bucătărie. Se ţin picioarele pentru 20-30 minute în apă caldă cu sare, după care se şterg şi se aşează omul în pat. Dacă acest fenomen se repetă des este cazul să consultaţi medicul curant pentru a stabili care este cauza acestor edeme şi a face tratament în funcţie de diagnosticul obţinut.

De asemenea se mai pot face ceaiuri de la ascite.



Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de usturoi.

Allium sativum.

Produs de Dacia Plant.

Acţiuni.

Intern: activator al peristaltismului intestzinal, antiaterosclerotic, antibacterian, antifungic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, hipotensiv, antitrombotic, bradicarizant, expectorant, fluidifiant al secreţiilor bronhice, produce o scădere a colesterolului din sânge (de asemenea o scădere a trigliceridelor, lipoproteinelor şi fosfolipidelor serice), tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic, carminativ, coleretic, diuretic, febrifug, hipoglicemiant, sedativ, anticataral, antidiareic, antigutos, antireumatic, tonic nervos, tonic cardiac.

Extern: antibacterian, antifungic, (inhibă dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubefiant.

Indicaţii.

Intern: prevenirea şi combaterea bolilor infecţioase, epidemii gripale, febră tifoidă (adjuvant), difterie (adjuvant), enterocolită, diaree, dizenterie (adjuvant), atonie digestivă, constipaţie atonă, paraziţi intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), bronşită cronică şi acută, tuse convulsivă, astm, arterioscleroză, varice, hemoroizi, hipertensiune arterială, tahicardie, aritmie cardiacă (palpitaţii), astenie, slăbiciune generală, dezechilibre endocrine, candidoză bucală şi a căilor respiratorii, hipercolesterolemie, gută, reumatism, afecţiuni renale, retenţie urinară, litiază renală urică, edeme ale gambelor, pletoră, parodontoză.

Extern: plăgi infectate, scabie, negi, bătături, nevralgii, înţepături de insecte, creşterea părului, reumatism, încheieturi umflate şi dureroase, răguşeală, guturai, tuse, afte, infecţii bucale cu candida, candidoză vaginală.

Precauţii: administrarea internă poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrică sau hepatică stări neplăcute cum ar fi: senzaţie de vomă, inapetenţă temporară, indigestie.

Contraindicaţii: nu se administrează intern persoanelor cu cataruri gastrice şi intestinale, în simptomele congestive pulmonare (tuse seacă, tuse sangvinolentă, stări febrile), deoarece accentuează starea iritativă. Nu se dă mamelor care alăptează- transmite mirosul şi gustul de usturoi.

Tinctura de vâsc.

Viscum album.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispasmodic, calmant psihic blând şi eficient, citostatic, imunostimulator bun, purgativ tonic cardiac, hipotensiv, vermifug, diuretic.

Extern: antinevralgic, calmant.



Indicaţii.

Intern: tuse, tuse convulsivă sau spasmodică, astm bronşic, crize astmatice care apar pe fondul de tensiune psihică, adjuvant în epilepsie şi crize nervoase, isterie, nevroză, ameţeli (vertij), hipertensiune arterială (inclusiv formele cu tensiune oscilantă( şi tulburări atribuite hipertensiunii arteriale, arterioscleroză, accidente vasculare (profilaxie, combaterea sechelelor) tulburări de menopauză (mai ales nervoase şi cardio-vasculare), balonări, inflamaţii ale aparatului digestiv, sughiţ, scăderea imunităţii, predispoziţie la viroze, tulburări de imunitate datorate bătrâneţii, leucemie (adjuvant), boala canceroasă (adjuvant), afecţiuni ganglionare, tremurături ale corpului, sterilitate (mai ale cea asociată cu bolile cardio-vasculare sau nervoase), hemoragii uterine, edeme, albuminurie, degerături.

Extern: leucoree, gută, sciatică.

Precauţii: supradozarea vâscului provoacă febră, frisoane, hipotensiune.

Contraindicaţii: vâscul este contraindicat persoanelor hipotensive, hipotone şi celor care sufere de angină pectorală.

Reglator al tensiunii.

Reglator eficient al tensiunii oscilante. Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: reglator al tensiunii arteriale, antiaritmic, tonic cardiac, antitrombotic, hipocolesterolemiant, fluidiant sanguin, stimulator al circulaţiei venoase.

Indicaţii: hipertensiune arterială, tensiune arterială oscilantă, hipotensiune arterială, ischemie cardiacă, insuficienţă cardiacă, angină pectorală, edeme, varice, fragilitate capilară, hemoroizi, tromboflebită.

Precauţii: în cazul în care este contraindicat aportul de lichide în organism, preparatul se va lua în aceiaşi doză, însă fără apă.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Alte indicaţii şi recomandări. În afecţiunile cardiace este foarte bine complectat de preparatele naturale vitaminizante care prin aportul de vitamine tonifică muşchiul cardiac.

În cazurile de tromboflebită, formare de cheaguri în general, este excelent complectat de preparatul TONIC VENOS, datorită faptului că acesta are un puternic efect antitrombotic şi fluidifiant sanguin.

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close