Fistule anale – Tratament Naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

 FISTULE ANALE.

            Fisura anală este o ruptură sau un ulcer longitudinal al mucoasei din interiorul canalului anal care penetrează până în sfincterul intern. Ea este una dintre cele mai dureroasă dintre afecţiunile acestei regiuni. Se întâlneşte mai frecvent la vârste intre 30-50 de ani.

             Producerea unei rupturi se poate datora unei rupturi mecanice a mucoasei la nivelul zonelor mai slabe şi mai puţin vascularizate, comisurile, prin fecale dure, corpi străini, sau unei tromboze hemoroidale sub acute infectate. Ea apare mai frecvent pe un teren hemoroidal  şi trebuie deosebit de ragadele anale. Acestea sunt leziuni epiteliale superficiale, fără interesarea ţesuturilor subiacente, mici, multiple, observate frecvent la persoanele cu hemoroizi şi eczeme anale supra infectate, mai ales cu micoze, sau la cei cu o piele foarte subţire în regiunea anală, în special după aplicări repetate de unguente, care o fac mai moale şi friabilă.

            O bună igienă reduce considerabil riscul puseurilor acute. Pe plan alimentar, excesul de alcool şi condimentele sunt considerate ca factori agravanţi ai bolii. Trebuie însă cunoscut că muştarul, piperul şi oţetul nu sunt periculoase ci uneori chiar indicate. Este periculoasă constipaţia. Se indică consumul a cel puţin 1,5 litri lichid zilnic.

        Apare brusc după un scaun dur sau după o diaree şi se manifestă cu dureri foarte vii însoţite de o contractură intensă a sfincterului anal, care apare la scurt timp după fiecare defecaţie şi persistă uneori câteva ore sau mai mult. Durerea iradiază şi spre coapse, vezică, prostată şi se poate însoţi de disurie. Uneori este provocată şi de un efort de tuse sau de mers. Alteori este prezentă şi o sângerare.

      Dacă nu se vindecă ea va trece în stadiul cronic când poate produce o serie de afecţiuni datorită faptului că omul respectiv va evita să se alimenteze, pentru a nu mai avea defecaţie şi o dată cu aceasta apare o anemie gravă, sau se poate chiar să fie afectat psihic, mergând până la sinucidere în cazurile mai labile psihic.

Tratament:

Se va evita constipaţia şi se va căuta să se menţină scaunul cât mai normal cu putinţă. Acesta este foarte simplu de realizat cu o alimentaţie bogată în fibră, vegetale, sau chiar uleiuri vegetale.

Se va evita contractarea spastică a sfincterului prin comprese sau băi calde. De mare ajutor aici sunt ceaiurile din plante medicinale cu care se vor face băi de şezut de câte 20-30 minute.

Se pot folosi următoarele plante: afin, aloe, anin negru, cătină, cerenţel, coada racului, coada şoricelului, dracilă, fragi, gălbenele, gorun, gutui, mărul lupului, mătrăgună, mur, mutulică, nuc, orz, pătlagină, plop, răculeţ, stejar,  tătăneasă, troscot, turiţă mare.

Modul de folosire al plantelor medicinale.



Afin (Vaccinum myrtylis) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi.

Aloe (Aloe vera) se foloseşte unguentul sau gelul care există la magazinele naturiste. Se poate tăia şi o frunză şi cu partea care s-a tăiat se aplică pe locul fistulei şi se pansează. Se face zilnic.

Anin negru (Alnus glutinosa) 4 linguriţe de coajă se mărunţeşte şi se pune la 500 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se pot face spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Este eficientă pentru că este una dintre plantele astringente.

Cătină (Tamarix ramosissima) există la orice magazin de plante medicinale cremă sau unguente cu ulei de cătină care este unul dintre cele mai bune cicatrizante. Se spală local cu un ceai din plante apoi se unge cu unguent de cătină în strat subţire.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă rizomi mărunţiţi se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături locale. Este un ceai cu un puternic efect astringent şi totodată dezinfectant şi antibiotic.

Coada racului (Potentilla anserina) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Se poate pune şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Este un bun antibiotic şi totodată este astringent.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Se poate pune şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Este un bun antibiotic conţinând azulenă care distruge foarte multe tipuri de microbi.

Dracilă (Berberis vulgaris) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Se poate pune şi un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu. Este un bun antibiotic.

Fragi (Fragaria vesca)  2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Se pot aplica şi comprese.

Gălbenele (Callendula officinalis) 2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 5 minute după care se strecoară. Se fac spălături sau clisme de 2 ori pe zi. Este un bun antibiotic. Există la orice magazin naturist şi creme şi unguente cu această plantă. Se poate face o alifie din 50 g flori uscate şi mărunţite cu 150 g plantă uscată şi mărunţită care se pune cu 150 ml alcool sanitar şi 5 ml amoniac 10%. Se amestecă bine. Se ţine astupat bine 24 ore după care se stoarce şi se presează adăugându-se 500 ml ulei de floarea soarelui şi 25 g de ceară de albine. Se ţine la foc la 50-60 grade timp de 2-4 ore. Se pune în cutiuţe apoi se poate folosi. 

Pastă din 5g tinctură de gălbenele cu 10 g oxid de zinc şi 10 g lanolină. Se aplică de 2 ori pe zi pe locurile afectate pentru efectul antibiotic şi cicatrizant.

Gorun (Quercus petraea) se indică folosirea gogoşilor de la frunze care au foarte mult tanin care este astringent. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Gutui (Cydonia oblongata) se pot folosi sâmburii de la fructe Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Mărul lupului (Aristolochia clematis) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Este un bun antibiotic care contribuie şi la cicatrizare.





Mătrăgună (Atropa beladona) ) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Mur (Rubus fruticosus) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (se folosesc frunze şi rămurele tinere) la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Mutulică (Scopolia carniolica) ) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale.

Nuc (Juglans regia) se foloseşte 1-2 linguriţe de frunze mărunţite care se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute apoi se strecoară. Se indică datorită faptului că sunt astringente şi dezinfectante.

Orz (Hordeum vulgare) se indică folosirea paielor de orz care sunt foarte utile la spălături locale. Se pune o mână de paie din acestea care se fierb apoi timp de 10 minute la 5 litri de apă şi se strecoară. Se pot face spălături şi băi de şezut.

Pătlagină (Plantago lanceolata) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (se folosesc frunze şi rămurele tinere) la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale. Este planta care s-a folosit sute de ani pentru aceste afecţiuni.

Plop negru (Populus nigra) se folosesc mugurii zdrobiţi. 1 linguriţă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se pot face o serie de creme şi unguente. Este indicată în toate cazurile când este vorba despre o infecţie.



Răculeţ (Polygonum bistorca) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (se folosesc frunze şi rămurele tinere) la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale. Este foarte astringent şi ajută la cicatrizare.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se foloseşte la spălături sau comprese datorită faptului că conţine tanin care contribuie la strângerea ţesuturilor, cicatrizare şi este un bun dezinfectant. Se indică în special atunci când există şi hemoragii. Este totodată un bun anti hemoragic.

Tătăneasă (Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se pune la 250 ml apă şi se fierbe apoi timp de 10 minute. Se strecoară şi se pun comprese sau spălături locale. Este una dintre plantele cele mai des folosite cu efect cicatrizant destul de puternic. Există în magazinele de profil şi creme şi unguente care se folosesc la vindecarea acestei afecţiuni. Este şi un calmant al durerii.

Troscot (Polygonum aviculare) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (se folosesc frunze şi rămurele tinere) la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale. Este foarte astringent şi ajută la cicatrizare. Este un bun calmant conţinând acid acetilosalicilic în cantitate mare lucru care-l face foarte util.

Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită (se folosesc frunze şi rămurele tinere) la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară. Se fac spălături sau comprese locale. Se indică în special dacă există secreţii.

Fisurile se pot vindeca în câteva zile cu unguente cicatrizante care se pot face din plantele de mai sus. Dar cicatrizarea se va produce doar la suprafaţă fără să se vindece afecţiunea care a produs acest eveniment. Este indicată însă sau intervenţia chirurgicală care este mai simplă ca în cazul hemoroizilor şi care poate rezolva rapid afecţiunea sau să se facă un tratament pe termen lung care sp rezolve problemele venoase care există.

Propolisul este un remediu deosebit de util la această afecţiune şi ar trebui folosit.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.



Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

Se pot pune de asemenea şi supozitoare după o spălătură locală în fiecare seară unul.

Supliment nutritiv „Farmec Vital” şi pudră cosmetică „Aslavital” se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Este foarte utilă în aceste fistule. 

   In cazurile cu complicaţii se va opta pentru rezolvarea chirurgicală, care vindecă afecţiunea.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close