Frigiditate – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

FRIGIDITATEA.

Tulburările sexualităţii feminine reprezintă o patologie destul de des întâlnită. În general de aceste „tulburări” nu este vinovată doar femeia ci şi partenerul ei. Sexualitatea se trăieşte în doi, astfel că întotdeauna se va lua în discuţie şi partenerul femeii, cu posibilele lui lacune de educaţie sexuală sau deficienţe în domeniul sexualităţii.

Frigiditatea provine de la latinul frigidus=rece, şi defineşte situaţia în care femeia nu este satisfăcută de viaţa ei sexuală sau, altfel spus nu are plăcere pe durata raportului sexual normal (coitul vaginal).

Deseori noţiunea de frigiditate este un termen confuz. Unii autori consideră frigiditatea ca absenţa parţială sau complectă a plăcerii sexuale în timpul coitului vaginal, manifestată prin orgasm incomplect sau absent, în timp ce alţii înţeleg prin frigiditate diminuarea sau absenţa libidoului. În cazul frigidităţii incomplete, femeia are libidou  şi o oarecare plăcere pe durata coitului, însă nu reuşeşte să aibă orgasm, după întâlnirea sexuală rămânând cu un sentiment uneori asociat cu cefalee şi dureri pelviene.

În timp frigiditatea duce la apariţia neânţelegerilor şi chiar a unei animozităţi în cuplu, culminând cu o distanţare afectivă şi fizică instalată între parteneri.

Forme.

Anorgasmia selectivă. Apare doar cu un anumit partener. Există femei „inhibate” sexual doar cu un anumit partener, respectiv soţul lor, astfel de femei  se „dezlănţuie” în prezenţa unui partener ocazional faţă de care nu au nici o afecţiune deosebită. Deseori o relaţie extra conjugală asociată cu sentimente de culpabilitate se asociază cu anorgasmie.

Anorgasmia copulatorie. Este acea formă de anorgasmie ce cuprinde femeile care nu reuşesc să aibă orgasm în timpul actului sexual normal cu un bărbat. Ele pot obţine orgasmul în condiţii de homosexualitate. O categorie de femei reuşeşte să aibă orgasm prin autostimulare (masturbare) sau prin stimulare de către partener (heteromasturbare) a regiunii vulvo-clitoridiene.

Anorgasmie psihogenă. Recunoaşte cauze funcţionale, datorându-se de cele mai multe ori unor „baraje psihice”.

Tipuri de frigiditate.

Frigiditate primară. Desemnează forma în care nu se poate descoperii cauza insatisfacţiei sexuale.

Frigiditate secundară. Apare ca urmare a unor leziuni organice în sfera genitală sau se datoreşte unor traumatisme afective. Înainte de instalarea ei, femeile au avut o viaţă sexuală armonioasă.

Frigiditate selectivă. Apare doar cu un anumit partener, fie ca urmare a neândemânării lui sexuale, fie din alte motive (conflicte cu partenerul, partener brutal, partener detestat).

Frigiditatea ocazională. Poate fi determinată de:

-Teama de a nu rămâne gravidă.

-Frica de contaminarea cu diferiţi agenţi patogeni ce determină afecţiuni venerice.

-Combaterea „sterilităţii”.

-Afecţiuni vulvo-vaginale (leucoree, herpes vulvar, micoze).

-Inhibiţia psihică prin sentimente de vină, de inferioritate sau de frustrare.

-Raport sexual cu un bărbat pentru care nu are sentimente de afecţiune.

Cauzele frigidităţii.

Cauzele frigidităţii primare. Constau în prezenţa unor antecedente traumatizante, mai ales în copilărie (neânţelegeri între părinţi, martoră la agresiuni psiho-sexuale) primul raport sexual brutal, educaţie rigidă, etc. O adolescentă poate eşua sexual uneori prin faptul că se îndoieşte de feminitatea sa. Întâlnirile sexuale „în grabă” induc nelinişte şi frustrare, deoarece femeia nu urmăreşte doar penetrarea vaginală şi mişcările „de du-te vino” ale penisului, ci aşteaptă gratificarea pe plan psihic şi somatic.

Uneori vârsta partenerului, originea lui socială, religia lui, pot juca un rol important în generarea frigidităţii, alături de o serie de tulburări sexuale ale partenerului (ca ejaculare precoce).

Cauzele frigidităţii secundare.



Factori neurologici- leziuni medulare sau cerebrale care interferează cu centrii sexuali, leziuni ale nervilor periferici aferenţi sau eferenţi ai aparatului genital feminin.

Afecţiuni metabolice- diabet zaharat, obezitate, hemocromatoza pot duce prin diferite mecanisme la diminuarea libidoului şi a plăcerii sexuale.

Bolile psihiatrice- depresia în care primul simptom este diminuarea sau absenţa dorinţei sexuale.

Intervenţii chirurgicale în sfera genitală- histerectomia totală sau subtotală cu pierderea ovarelor nu duce la frigiditate.

-Prolapsul vaginal sau uterin, rupturile de perineu, modificările de poziţie ale uterului (retroversie, lateroversie) produc dispareunie şi insatisfacţie sexuală, însă libidoul rămâne normal.

Sarcina. Duce la modificări în sexualitatea cuplului. Frica de a nu traumatiza copilul sau de a nu declanşa un avort, le face pe multe femei frigide pe durata gravidităţii.

Boli endocrine- asociate cu diminuarea libidoului, cu insatisfacţia sexuală, uneori cu anorgasmie (acromegalia, hipotiroidism, insuficienţa corticosuprarenală, insuficienţele ovariene, tumori hipofizare, etc.

Menopauza- prin scăderea producţiei de hormoni ovarieni, duce la scăderea libidoului şi la hipotrofia tractului genital, fapt ce duce la apariţia dificultăţilor în realizarea contactului sexual.

Tratament:

Trebuie avută o discuţie foarte serioasă şi sinceră cu partenerul de sex în care trebuie destăinuite problemele care le aveţi şi să-i pretindeţi ceea ce doriţi de la el. Probabil o mai mare atenţie sau poate mai mult tact. Trebuie cunoscut că spre deosebire de bărbaţi care pot ajunge mult mai uşor la orgasm, femeile au nevoie de o stimulare specială, care depinde de foarte mulţi factori şi pot fi foarte diferiţi de la o femeie la alta. Trebuie privit actul sexual ca pe ceva normal şi extrem de plăcut care asigură satisfacţii ambilor parteneri şi nu trebuie considerat ca un sacrificiu de nici unul dintre parteneri.

Tratament medical sau chirurgical al leziunilor genitale. Se combat intoxicaţiile cronice.

Se fac exerciţii fizice zilnic, schimbarea aerului, călătorii, helioterapie la mare. Îndepărtarea grijilor şi supărărilor, neliniştilor morale.

Băi cu acid carbonic la vatra Dornei (băi de şezut) masaj ginecologic la persoanele cu infantilism genital.

Alimente: ardei iute, caise, ceapă, usturoi, icre, lapţi, vin vechi, ceai, cafea, ciocolată, ouă, prune, spanac, struguri, ţelină. Acestea pot contribui la revenire după ce se înlătură cauzele organice.

Yohimbina- o substanţă ce se extrage din coaja unui arbore ce creşte în Africa are efect stimulator asupra sexualităţii. Efectul ei afrodiziac se datorează:

-Stimulării sistemului nervos parasimpatic sacral, stimulare urmată de congestia organelor genitale interne ale femeii.

-Stimulării centrilor sexuali din creier, urmată de intensificarea dorinţei şi capacităţii sexuale. Nu se administrează cu medicaţie antidepresivă.

Parfumuri: vanilie, mosc.

Sedative nervoase la persoanele cu obsesii.

Tincturi din: seminţe mărar, lemn dulce, muguri de zmeură, soia, pătrunjel. Se pot consuma câte 1-2 linguriţe de tinctură pe zi diluate în apă sau lapte.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: angelică, brânca ursului, busuioc, cardamon, fasole (boabe), ghimber, ginseng, lămâi, lemn dulce, mărar, năprasnic, pasiflora, pătrunjel, priboi, roiniţă, roua cerului, rozmarin, salvie, sunătoare, ţelină (rădăcină, frunze şi seminţe), urzică, usturoi, zmeur (muguri).

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Brânca ursului (Heraclea spondylium)– este una dintre cele mai puternice plante de dragoste cunoscute pe glob. Are acţiune vasodilatatoare genitală, antispastică uterină şi de stimulare a activităţii ovarelor. De asemenea are un efect de excitare blândă a sistemului nervos. Se poate folosi şi tinctură fiind mai eficientă şi se găseşte gata preparată la magazinele naturiste. O linguriţă de tinctură diluată la 100 ml apă de 4 ori pe zi. Pentru efecte mai rapide se pun 3-4 linguriţe la 100 ml apă şi se bea cu 30 minute înainte de actul amoros. Se poate folosi şi sub formă de ceai.

Busuioc (Ocinum basilicum)- se va consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară.  Se poate şi transforma în praf cu ajutorul râşniţei de cafea şi în acest caz se pune sub limbă o cantitate de o jumătate de linguriţă. Se ţine timp de 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi, preferabil înainte de mese cu 15 minute.

Este foarte utilă şi pentru reglarea activităţii stomacului. Se poate pune pentru a condimenta de asemenea o serie de mâncăruri.

Passiflora (Passiflora incarnata)– este o liană care creşte în SUA are efect afrodiziac fiind denumită floarea pasiunii. Are efecte afrodiziace şi de stimulare sexuale puternice. Este destinată în special femeilor care sufere de frigiditate. Se vinde sub formă de capsule

Din plantele de mai sus se pot face şi tincturi: 1 parte praf de plante şi 5 părţi alcool alimentar de 70°. Se ţin timp de 15 zile apoi se strecoară. Se va consuma câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi în cazurile mai grave sau doar câte 1 linguriţă la nevoie. Este mai eficient aşa.

Se pot de asemenea face vinuri cu aceste plante caz în care se va pune la 1 litru de vin doar 10 g de plante mărunţite. Se agită zilnic şi după 8 zile se strecoară. În aceste vinuri se poate pune şi puţină miere pentru a fi mai dulci. În istorie găsim folosirea Roiniţei pusă în vin şi dată duşmanilor să o consuma. În urma acestui vin consumat probabil în cantităţi mai mari soldaţii nu mai aveau chef de luptă şi deveneau de-a dreptul prietenoşi. Se spune că şi faimoasa vrăjitoare Circe în vinul care l-a dat la Ulise a folosit tot roiniţa.

Cardamon– se foloseşte pentru condimentarea cafelei şi a dulciurilor pe bază de cacao. Se pune o jumătate de linguriţă de praf împreună cu 2 gălbenuşe de ou. Şi 2 linguriţe de miere. Se amestecă şi apoi se consumă cu înghiţituri mici. Este

Fasole (Phasoleum vulgaris) boabe-câte 1 linguriţă de fasole boabe măcinate fin de 3 ori pe zi. Conţine estrogeni.

Se poate consuma ceai din morcovi de câmp (Daucus sativa) câte 2 căni pe zi infuzie.

Se mai poate consuma macerat de ţelină (Apium graveolens) şi seminţe de ovăz (Avena sativa). Se poate consuma 1 litru pe zi.

Seminţe de cereale crude măcinate apoi consumate. Se pot folosi şi fierte.

Obligeană şi piper negru- 2părţi de obligeană mărunţită şi o parte de piper negru măcinat. Din acest amestec se pune 2 linguriţe la 250 ml. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se ia câte 4-5 linguri înaintea actului sexual.





Ghimber  (Zinghimber officinalis)  1 linguriţă de praf din rădăcină se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Sau chiar praf luat de 2 ori pe zi câte un vârf de cuţit pentru stimularea libidoului şi ajută şi la o mai bună circulaţie a sângelui în regiunea pelviană.

Ginseng- cocaina acţionează prin stimularea sistemului nervos cu creşterea libidoului. Trebuie urmat şi un regim de viaţă igieno-dietetic cu evitarea stresurilor psihice, suprasolicitărilor fizice, surmenajului.

Morcovi de câmp (Daucus sativa) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se vor consuma câte 2 căni pe zi.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se va consuma 2-3 căni de ceai pe zi. Se pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară.  Se poate şi transforma în praf cu ajutorul râşniţei de cafea şi în acest caz se pune sub limbă o cantitate de o jumătate de linguriţă. Se ţine timp de 15 minute apoi se înghite cu puţină apă. Se ia de 3 ori pe zi, preferabil înainte de mese cu 15 minute.

Ovăz (Avena sativa). Se poate consuma 1 litru pe zi din apa în care au fiert seminţele. Se pune 6-8 linguri de seminţe la 1 litru şi se fierb minimum 30 minute, apoi se strecoară.

Seminţe de cereale crude măcinate apoi consumate. Se pot folosi şi fierte.

Ţelină (Apium graveolens)- se va consuma zilnic suc de ţelină (din frunze sau rădăcină) câte 20 ml de 3 ori pe zi. Se consumă înainte de mâncare. Este un r5teglator hormonal care ar trebui să nu lipsească din alimentaţie. De asemenea se poate consuma în diferite alimente atât crud cât şi gătită. Se mai poate consuma macerat de ţelină în orice cantitate.

Combinaţii:

Chefir 250 ml cu 10 g seminţe de mărar măcinat.

Obligeană şi piper negru- 2părţi de obligeană mărunţită şi o parte de piper negru măcinat. Din acest amestec se pune 2 linguriţe la 250 ml. Se fierbe timp de 15 minute. Se strecoară şi se ia câte 4-5 linguri înaintea actului sexual.

Se consumă vitamina E care se găseşte în uleiuri vegetale.

Reţeta: compoziţie: 500 g ridichi negre şi 100 g miere. Se spală ridichea, se trece prin maşina de stors sucuri. Sucul obţinut se pune într-un vas de sticlă se adaugă mierea şi se amestecă pentru omogenizare: se poate păstra maximum 15 zile la rece. Administrare: 3-6 linguri pe zi, numai de adulţi, între mese. Are acţiune colagogă, coleretică şi afrodiziacă. Vindecă dischineziile biliare, în special la femei. Se mai foloseşte împotriva frigidităţii şi impotenţei.

Spirulina- se foloseşte conform indicaţiilor producătorului şi are efect foarte bun în stimularea activităţii glandelor sexuale. Se poate lua şi perioade mai lungi.

Se fierbe 1 ceaşcă de oţet de mere amestecat cu 7-10 căţei de usturoi  (Allium sativum) şi 1 lingură de miere timp de 5 minute. Se răceşte şi apoi se consumă. Se face zilnic.

Se va înlocui zahărul din alimentaţie cu miere polifloră.

Psihoterapie- în toate cazurile este foarte eficientă.



Hidromel– un remediu excelent este hidromelul, care are efecte tonice, afrodiziace şi chiar uşor euforizante, ceea ce explică folosirea sa pe scară largă în tradiţiile anumitor popoare meridionale. Se beau 3-4 pahare pe zi de preferinţă pe stomacul gol.

Tinctura de brânca ursului.

Heracleum spondylium.

Preparat de Dacia Plant.

Acţiuni:

Intern: antispastic digestiv, antispastic uterin puternic şi cu acţiune rapidă, calmant general, carminativ, hipotensor, afrodiziac, reglator al activităţii nervoase, stimulent al activităţii gonadelor, stimulator al imunităţii locale nespecifice (la nivelul renal şi genital), tonic general, tonic digestiv, vasodilatator genital, vasodilatator periferic, vermifug, antihisteric, antiblenoragic.

Extern: detersiv, rezolutiv.

Indicaţii:

Intern: impotenţă hormonală şi vasculară, sterilitate masculină, adjuvant în boli venerice (gonoree, sifilis, chlamidia, etc.) anexită, metroanexită, amenoree, sterilitate feminină, frigiditate, menopauză prematură, digestie dificilă, balonări frecvente însoţite de colici, insuficienţă renală, stări de oboseală şi epuizare ca urmare a efortului fizic şi intelectual exagerat, îmbătrânire prematură.

Extern: răni purulente, antrax (adjuvant), scleroză multiplă (adjuvant), descâlcirea părului.

Precauţii: supradozarea acestui produs produce reacţii de tip alergic, vasodilataţie periferică şi hipotensiune. Problemele de prostată manifestate sau latente pot fi activate de această plantă, caz în care tratamentul va fi întrerupt pentru o perioadă de timp.

Contraindicaţii: planta este contraindicată femeilor gravide. După tratamentul extern cu brânca ursului este interzisă expunerea la soare, deoarece are proprietăţi fotosensibilizante.

Tinctura de lemn dulce.

Glxcyrrhiza glabra.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni:

Intern: antiseptic, antialergic, antispastic, emolient, diuretic, antiinflamator, antiulceros, depurativ, lexativ, diuretic, fluidifiant al secreţiilor bronhice, expectorant, tonic general, calmant, stimulează secreţia de hormoni estrogeni.

Extern: antiinflamator, antiseptic, regenerant şi cicatrizant.

Indicaţii:

Intern: ulcer, gastrită, gastralgie, tuse iritativă, gripă, traheită, laringită, bronşită, impotenţă, frigiditate, slăbiciune generală, hipoploxie mamară, dismenoree, artrită, calculoză biliară şi renală, alergii, enterită, digestie lentă, constipaţie, dispepsii de fermentaţie.

Extern: faringite, amigdalite, inflamaţii ale cavităţii bucale, conjunctivită.

Precauţii: în administrarea prea îndelungată poate produce dureri de cap, hipertensiune, edeme.



Tinctura de sunătoare.

Hypericum perforatum.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antiseptic, antiseptic urinar, diuretic, astringent, sedativ, cicatrizant, vermifug, vulnerar, antifebril, antiinflamator, hepatoprotector, ajută la regenerarea celulei hepatice, coleretic, colagog, antispastic, antianemic.

Extern: analgezic, antiseptic, cicatrizant, decongestionant, antiiritativ, calmant al mâncărimilor.

Indicaţii.

Intern: hepatită, ciroză (adjuvant), icter, diskinezie biliară, inflamaţia vezicii biliare, anemie, spasme gastrice, ulcer, indigestii, boli renale cronice (adjuvant), incontinenţă urinară, tonic uterin în tulburări menstruale, leucoree, hemoroizi, febre intermitente, dureri de cap, migrene, convulsii, sciatică, nevralgii faciale, hidropizie, dizenterie, varice, flebite, inapetenţă, isterie, epilepsie, junghiuri, icter, impotenţă, frigiditate, stări depresive, tulburări psihice şi nervoase asociate menopauzei, coşmaruri, enurezis, pavor nocturn, colită, enterocolită, rectocolită, distonie neuro-vegetativă.

Extern: zona zoster, dermatoze cu mâncărimi, răni, arsuri, în cosmetică pentru tenurile iritate, contra pruritului în alergii, eczeme.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tonic feminin.

Preparat pentru înfrumuseţare, îmbunătăţirea activităţii hormonale, mărirea vitalităţii şi intensificarea proceselor de regenerare la femei. Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: reglator hormonal, stimulent şi reglator al activităţii gonadelor, stimulent şi reglator al glandelor cortico-suprarenale, antidismenoreic, stimulent imunitar, emenagog, estrogen, galactogog, antiacneic (datorită acţiunii sale la nivel hormonal), reglează perioada de somn, îmbunătăţeşte activitatea nervoasă, depurativ.

Indicaţii: pentru stimularea creşterii sânilor, tulburări de ciclu menstrual (amenoree, dismenoree), hirsutism (apariţia unei pilozităţi inestetice la femei, acestea fiind adesea consecinţa unei activităţi hormonale deficitare), dereglări minore ale activităţii nervoase, caracterizate prin insomnie sau din contră somnolenţă, perturbări ale apetitului (în sensul unei creşteri sau descreşteri anormale), menopauză prematură, menopauză cu simptomele asociate ei.

Rezultate remarcabile mai pot fi obţinute în afecţiuni conexe cu disfuncţii conexe cu disfuncţionalităţii la nivel endocrin, dureri de cap de etiologie necunoscută, supra-ponderalitate, nervozitate, frigiditate.

Contraindicaţii. Histerectomie recentă, afecţiuni care au ca substrat producerea în exces de hormoni estrogeni.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close