Gastrite şi gastroenterite – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

GASTRITE ŞI GASTROENTERITE.

            Aceşti termeni se referă la o inflamaţie a mucoaselor stomacului şi intestinelor, indicând iritarea sau prezenţa unor infecţii în tractul digestiv. Afecţiunile pot fi cauzate atât de virusuri, cât şi de bacterii.

În cazul lipsei totale sau a unei concentraţii reduse de acid clorhidric în sucul gastric, activitatea digestivă se desfăşoară cu mare greutate şi este favorizată dezvoltarea microbilor. În astfel de situaţii se recomandă asocierea plantelor amare, care stimulează producerea de suc gastric, cu plante bogate în uleiuri volatile, care au acţiune bacteriostatică sau chiar bactericidă.

Simptome: are o evoluţie destul de rapidă cu crampe abdominale, balonări, umflarea stomacului, dureri, dureri de cap, greaţă, vomă, diaree, lipsa poftei de mâncare. În cazul gastroenteritelor se adaugă uneori febra.

Cum se produc: gastritele pot fi provocate de virusuri, bacterii, medicamente (de exemplu, Aspirina, sau Ibuprofen), care irită mucoasa stomacului. Gastroenteritele sunt frecvent cauzate de virusuri, dar şi de bacterii sau paraziţi intestinali.

Prevenire: eliminaţi alcoolul, cafeaua, băuturile acidulate şi tutunul; toate acestea pot irita mucoasa stomacului. Spălaţi-vă frecvent pe mâini, în special înainte de prepararea sau de consumul alimentelor. Curăţaţi ustensilele de bucătărie cu apă fierbinte şi cu detergenţi după ce le-aţi folosit la prepararea oricărui tip de carne; dezgheţaţi carnea congelată în frigider, nu la temperatura camerei; nu consumaţi carne sau lactate dacă au stat mai mult de 2-3 ore la temperatura camerei.

Se va respecta regimul alimentar cu stricteţe.

Tratamente:

Se pot folosi următoarele plante medicinale: anason, angelică, anghinare, anin negru, busuioc sălbatec, călin, cartof, coada calului, coada şoricelului, coriandru, creţuşcă, dud, fenicul, gălbenele, ghimber, ghinţură galbenă, isop, lămâi, lemn dulce, măcriş, măghiran măr, mărar, mentă, morcov, mur, muşeţel, nalbă, obligeană, orez, păpădie, pătlagină, pătrunjel, pelin, plămânărică, porumb, prun, răchitan, răsgoace, roiniţă, rostopască, salcâm, salvie, schinel, schinduf, scoruş de munte, smochine, soc, şovârf, sunătoare, talpa gâştei, tătăneasă, tei, troscot, ţintaură, varză, zmeur.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anason (Pimpinella anisum) 1 linguriţă de seminţe mărunţite sau măcinate se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minte apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi. Calmează durerile.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai poate folosi rădăcina- 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau doar la nevoie.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Anin negru (Alnus glutinosa) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul astringent. Este indicat să se folosească atunci când este asociată şi o diaree.

Busuioc sălbatec (Prunella vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se foloseşte în special atunci când este vorba despre o afecţiune cu infecţii.

Călin (Viburnum opulus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Cartof (Solanum tuberosum) se rade după curăţire tuberculul şi se consumă pentru efectul calmant. Datorită amidonului face o peliculă pe stomac protectoare şi în plus conţine solamină care este un calmant.

Coada calului (Equisetum arvense)- 1 linguriţă de plantă uscată şi mărunţită se va pune în 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se beau 2-3 căni de ceai pe zi. Este util în gastrite hipoacide şi ulcer. Se mai poate lua câte 1 linguriţă de praf de plantă obţinut cu ajutorul râşniţei de cafea după fiecare masă din cele principale sau întotdeauna când se simte aciditatea. Este unul dintre cele mai eficiente preparate în această afecţiune.

Coada şoricelului (Achillea millefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Coriandru (Coriandrum sativum) 1 linguriţă de boabe mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, pentru efectul de eliminare a toxinelor.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Dud (Morus alba) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi, fiind un eliminator al apei din organism.



Fenicul (Foeniculum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită (seminţe) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Gălbenele (Calendula officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Ghimber (Zinghiber officinalis) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau doar la nevoie.

Ghinţură galbenă Genţiana lutea) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau doar la nevoie.

Isop (Hisopus officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Lămâi (Citrus lemon) se consumă sucul cu apă şi eventual îndulcit cu miere după gust. În stomac are reacţie alcalină.

Lemn dulce (Glycyrriza glabra) se macină cu râşniţa de cafea 1 linguriţă de lemn şi se împarte în trei porţii, care se vor lua înainte de masă cu 15 minute cu puţină apă.

Măcriş (Rumex acetosa) se indică folosirea crud pentru efectul care-l are datorită faptului că are în compoziţie celuloză. Este un stimulent al digestiei.

Măghiran (Majorana hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are efect calmant al durerii.

Măr (Mallus pumilla) se curăţă coaja şi se fierbe cu apă, apoi se consumă atât ceaiul cât şi cojile fierte. Este un bun calmant nervos.

Mărar (Anthum gruveolens) se macină 1 linguriţă de seminţe se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Morcov (Daucus carota) – Se amestecă suc de morcovi, cu apă minerală şi miere după gust şi se bea în trei reprize, dimineaţa pe stomacul gol, după amiaza şi înainte de culcare. Se poate folosi şi în diferite amestecuri cu alte legume.

Mur (Rubus fruticosus) 1 linguriţă de ramuri tinere (eventual chiar muguri) se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Muşeţel (Matricaria chamomilla). 2 linguriţe de flori uscate de muşeţel (sau 2 plicuri), se pun în 250 ml apă clocotită.  Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3-4 căni pe zi de infuzie între mese.

Nalbă (Althea officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Obligeană (Acorus calamus) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau doar la nevoie.

Orz (Hordeum vulgare) -Suc de orz verde- se spală planta tânără în mai multe ape, apoi se toacă mărunt şi se pune în centrifugă. Se consumă câte 50 ml dimineaţa amestecat cu suc de mere înainte cu 30 minute de a mânca şi seara cu 30 minute înainte de cină. Se mai poate folosi şi cu suc de morcov sau de fructe de pădure. În cazul unei afecţiuni mai grave se va folosi de 3 ori pe zi. Se pot face cu

Păpădie (Taraxacum officinalis)- se vor culege tijele florale de la păpădii înflorite şi se spală foarte bine, apoi se va rupe floarea şi zilnic, o perioadă cât mai lungă se va consuma câte 10 tije din acestea.

-1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă rece, pentru 12 ore. Dimineaţa se încălzeşte până la fierbere şi se strecoară. Această cantitate se bea cu înghiţituri mici înainte de micul dejun şi la 30 de minute, după aceia. Păpădia este un foarte puternic diuretic.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau doar la nevoie.

 

Pelin (Artemisia absinthum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Plămânărică (Pulmonaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Porumb (Zea majs) 2 linguriţe de mătase de porumb se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se poate consuma în cursul zilei având şi un puternic efect diuretic.

Prun (Prunus domestica) se consumă fructele pentru efectul diuretic în special cele uscate.

Răchitan (Lytrum salicaria) 1 linguriţă de ramuri tinere se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară apoi se pot consuma 3 căni pe zi.

Răsgoace (Chamanerion angustifolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Roiniţă (Melissa officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.





Rostopască (Chelidonia majs) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în cursul zilei.

Salcâm (Robinia pseudacacia) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Schinel (Cnicus benedictus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Schinduf (Trigonele foenum graecum) 1 linguriţă de seminţe măcinate se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Scoruş de munte (Sorbus aucuparia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Smochine (Ficus carica) se consumă fructele pentru efectul laxativ.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Şovârf (Origanum vulgare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Sunătoare (Hypericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) Rădăcină de tătăneasă 2 linguriţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 10 minute. Se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi.

Tei (Tylia tomentosa) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori fără bractee) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Troscot (Polygonum aviculare) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.



Ţintaură (Centaurium umbellatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Varză (Brasica oleracea) se consumă 100 ml suc de 3 ori pe zi. Vindecă cele mai multe afecţiuni ale stomacului.

Zmeur (Rubus idaea) 1 linguriţă de plantă mărunţită (muguri) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Postiţi 1 zi, pentru a-i da organismului ocazia să se recupereze.

Beţi multă apă (cam 2 litri pe zi) pentru a preveni deshidratarea şi a curăţa tractul digestiv.

Faceţi un decoct combinat amestecând trei plante: creţuşcă (Filipendula ulmaria), pentru reducerea acidităţii stomacului; rădăcină de Ghimber (Zigiber officinalis) pentru combaterea senzaţiei de greaţă; rădăcină de Nalbă mare (Althea officinalia) pentru calmarea inflamaţiei. Fierbeţi câte 1 linguriţă de rădăcină de ghimber şi de nalbă mare în 3 căni de apă, timp de 10 minute. Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi 1 linguriţă de creţuşcă şi lăsaţi vasul acoperit 10 minute. Strecuraţi, beţi 3 căni pe zi.

Mâncaţi câte 1 căţel de usturoi de 3 ori pe zi. Usturoiul are proprietăţi antibiotice şi combate infecţia.

Pentru dureri de stomac se poate folosi şi infuzia dintr-o linguriţă de muguri de Anin negru (Alnus glutinosa), peste care se toarnă 1 cană cu apă clocotită. Lăsaţi vasul acoperit 15 minute, după care strecuraţi. Beţi 1-2 căni pe zi, în tratamente de lungă durată.

            Cură de chefir sau iaurt zilnic câte 200 ml cel puţin.

            Se poate consuma suc de morcovi cu suc de varză şi cartofi zilnic cel puţin 600 ml.

            Sucul de varză albă 100 ml de 3 ori pe zi, vindecă cele mai multe afecţiuni ale stomacului.

            Propolis tinctură luată câte 2 picături la fiecare 5 kg corp, de 3 ori pe zi. Se pune pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se verifică dacă nu există alergie la acest produs, caz în care se renunţă la el. se poate lua perioade lungi de timp- vă fereşte de infecţii şi reface mucoasa stomacului.

            Mierea de albine normalizează activitatea stomacului, de aceia este indicat ca toate ceaiurile care se consumă în special la această afecţiune să fie îndulcite cu miere şi să se elimine pe cât se poate zahărul din alimentaţie.

            Reţetă 1: se mănâncă la ore fixe, din 4 în 4 ore, câte puţin şi foarte încet. Nu este voie lapte dulce, alcool, prăjeli, băuturi fierbinţi sau reci, zarzavaturi crude, condimente, carne grasă, prăjeli, sosuri, concentrate, E-uri, etc. Se face o cură de miere polifloră. Se ia cu 30 de minute înainte de fiecare masă câte 50 g de miere, dizolvată într-un sfert de cană de ţintaură. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă de plantă mărunţită (uscată) la 250 ml apă clocotită. Se face acest tratament timp de 2-3 luni.

Reţeta 2: schinel 3 părţi, pelin 2 părţi, rădăcină de obligeană 3 părţi, coajă de portocală amară 2 părţi. Se prepară un decoct din acest amestec, punând 1 linguriţă de plantă la 1 cană de apă. Se lasă să fiarbă 5 minute, se strecoară şi se bea câte o jumătate de cană înaintea celor 3 mese principale ale zilei. Se poate face tratamentul câteva săptămâni zilnic.

Reţeta 2: Compoziţie: g flori de sunătoare, 100 g miere, 100 g ulei de măsline. Preparare: se amestecă bine toate şi se pun într-un borcan bine închis la frigider. Administrare: se consumă 1-3 linguriţe pe zi(copiii) sau 1-3 linguri pe zi adulţii, între mese. Acţiunea terapeutică: ajută la evacuarea bilei, stimulează secreţia biliară este hepato-protector, bactericid şi calmant pentru mucoasa tubului digestiv. Este un leac străvechi folosit în bolile bilei, ficatului, şi gastroduaodenale. Nu se ţine decât 3 zile la temperatura camerei sau 15 zile la rece. Nu se dă diabeticilor.

Reţeta 3: flori de salcâm şi frunze de dud. Se pune câte o jumătate de linguriţă din fiecare la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se bea fracţionat în 3 reprize în cursul zilei. Frunzele de dud au un puternic efect alcalinizant, iar florile de salcâm acţionează şi ele ca hipoacidifiante gastrice.

Reţeta 4- timp de 7 zile consumaţi dimineaţa la trezire câte un gălbenuş de ou crud. Se preferă ouăle proaspete crescute natural, nu cele de la crescătorii. După aceia se face o pauză de 21 zile şi se mai poate repeta încă o dată.

Dieta.

Este foarte importantă şi vă poate aduce vindecarea.



Alimente permise: ceaiuri din plante medicinale, lapte, sucuri din legume şi fructe, pâine uscată albă, piure de cartofi, legume trecute prin sită, fructe coapte la cuptor, peşte fiert (şalău, biban, ştiucă, crap, păstrăv) omletă la aburi şi ouă fierte moi, caş dulce, urdă, biscuiţi, smântână proaspătă, unt proaspăt, sosuri dietetice.

Sunt interzise: alimentele cu grăsime prăjită, afumături, carne roşie mai ales sărată şi conservată, alimente sărate, fructe şi legume crude prea tari (castraveţi, alune, nuci).

Mâncaţi mai bine de mai multe ori pe zi în cantitate mai mică o dată şi mestecaţi foarte bine mâncarea. Consumaţi de asemenea multă apă şi lichide.

Renostim.

Învinge rapid infecţiile renale. Uz intern.

Produs de Dacia Plant, Sebeş.

Acţiuni: antiseptic general, antiseptic urinar, antiseptic intestinal, antiinflamator, antispastic, analgezic (sedativ), calculolitic, diuretic, diaforetic, depurativ, emolient, stimulent renal.

Indicaţii: Prin plantele din componenţa sa, are un efect antiseptic puternic, ceea ce duce la remedierea şi chiar vindecarea într-un timp scurt (de ordinul zilelor) a infecţiilor aparatului urinar. Este recomandat cu predilecţie în următoarele afecţiuni: cistită, pielocistită, calculi urinari (are proprietăţi calculolitice şi diuretice- aceasta permite dezagregarea şi eliminarea pietrelor, în plus fiind antiseptic, elimină o bună parte din durerile care par la migrarea calculilor sfărâmaţi pe tractul urinar.), anurie, oligurie, hematurie (inflamaţia intestinului subţire), gastroenterită (inflamaţia stomacului şi intestinului subţire), enterocolită (inflamaţia intestinului subţire şi a colonului), sindrom entero-renal (infecţie globală a intestinului subţire şi a rinichiului, cu manifestări inflamatorii).

Precauţii: în anumite cazuri ienupărul din componenţa acestui preparat poate produce uşoare iritaţii la nivelul rinichilor sau a căilor urinare. Din acest motiv vom lua la începutul tratamentului doar o jumătate de linguriţă în 100 ml apă, mărind apoi doza progresiv.

Contraindicaţii. În cazul existenţei unei sensibilităţi crescute la nivelul rinichilor (de natură să declanşeze usturimi în contact cu plantele foarte puternice din acest produs).

Alte indicaţii şi recomandări: pentru un efect rapid al acestui remediu în infecţiile urinare să poată fi şi durabil pacientul trebuie să respecte normele unui regim de viaţă echilibrat: mese regulate, alimente complete, sănătoase, somn îndestulător, evitarea contactului îndelungat cu frigul, evitarea stărilor de epuizare fizică sau nervoasă.

Salcâm (Robinia pseudacacia) salată- se pun la marinat 2-3 pumni de flori proaspete de salcâm, spălate în prealabil, în puţină apă cu suc de lămâie. După 2 ore se scot bucheţele, se desprind florile de pe tija verde şi se amestecă cu 3 linguri de miere, miezul de la o portocală şi câteva fructe uscate. Se mai lasă 5 minute, apoi se consumă. Se mănâncă salata aceasta o dată pe zi, înainte de masa principală timp de o săptămână zilnic identic preparată. Este recomandată în caz de gastrită, pirozis, colită de putrefacţie, constipaţie cronică, da şi contra migrenei, insomniei, anorexiei, etc.

Macerat- se toarnă peste o mână de flori proaspete de salcâm un litru de apă rece. Se lasă 8 ore, apoi se filtrează şi se pune într-o sticlă. Se bea pe parcursul unei zile. Tratamentul durează o lună. Ajută la vindecarea gastritelor hiperacide, ulcerului gastric şi în formele uşoare de constipaţie.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close