Infecţii vaginale – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Infecţii vaginale.

            Cele mai multe infecţii sunt produse de bacterii şi fungi (Candida albicans) sau de protozoare (Trichomonas vaginalis), coli, etc.

            Factorii care influenţează apariţia infecţiilor pot fi:

-tăieturile sau crăpăturile pielii în urma naşterii sau a unui act sexual fără suficientă lubrifiere, administrarea de pilule anticoncepţionale (altele decât cele pe bază de hormoni)

-Antibioticele

-Duşurile sau spălăturile vaginale în exces

-Diabetul

  La menopauză pot apărea tulburări ale ph-ului vaginal care poate provoca şi el infecţii.

    Dacă observaţi că scurgerea vaginală îşi modifică culoarea, structura sau mirosul, prezentaţi-vă la un control medical pentru că numai analiza bacteriologică şi parazitologică (făcută în laborator) poate preciza cauza şi natura bolii.

  Întru cât această boală a fost şi este foarte frecventă este normal ca medicina naturistă aibă foarte multe remedii. Voi căuta să dau doar acele remedii care sunt mai uşor de aplicat pentru că şi la această afecţiune avem o serie de tratamente care sunt mai greu de aplicat sau de preparat în gospodărie. Aceste preparate au trecut proba cea mai grea “proba timpului”, şi s-au dovedit foarte eficiente.

TRATAMENT:

Plante medicinale care se pot folosi la tratarea acestei afecţiuni: aloe, anin negru, arnică, brad, brustur, busuioc, cătină, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, chimen, coada racului, coada şoricelului, coada vacii, creţişoară, creţuşcă, fragi, frasin, gălbenele, ghiocei, gorun, gutui, hrean, iarbă neagră, iasomie de pădure, ienupăr, isop, lemn câinesc, levănţică, mesteacăn, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, nufăr alb, osul iepurelui, păducel, păpădie, pin, plop negru, răchiţel, rotunjoară, rozmarin, salcie, salcâm, salvie, sclipeţi, secară, sfeclă, slăbănog, smochin, sorbestrea, stejar, sunătoare, şopârlaiţă, tătăneasă, traista ciobanului, trei fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, ulm, urzică, urzică moartă albă, vâsc, vindecea, vineriţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale:

Aloe (Aloe vera) se poate pune 1 linguriţă de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături zilnic cu irigatorul.

Anin negru (Alnus glutinosa) se pune 1 –2 linguriţe de coajă la 500 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se fac spălături pentru efectul astringent pe care-l are. Conţine mult tanin care este şi un bun antibiotic. Sau 2 linguriţe de coajă mărunţită se va pune la 500 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi.

Arnică (Arnica montana) cu toate că este o plantă toxică internă se foloseşte în tratamentul infecţiei urinare, însă cu mare grijă. Conţine materii tanante, acid galic, inulină, răşină, etc. Lucru ce-o face foarte utilă în tratamentul afecţiunilor renale şi în special al infecţiilor cu diferiţi agenţi patogeni pe care-i distruge şi face imposibilă înmulţirea lor. Se vor folosi florile. Se va pune o linguriţă de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 ceaiuri pe zi.

Se poate de asemenea folosi tinctura care există în magazinele naturiste, caz în care se va respecta indicaţia producătorului.

Brad (Abies alba) se vor putea folosi: ramuri tinere, cetina, mugurii, răşină. Se pune 1 linguriţă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 2-3 căni de ceai din acesta sau extern se aplică spălături sau comprese cu cantitate dublă de plantă. Este un antibiotic natural foarte puternic.

Brustur (Arctium lappa) se pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot face cu ceaiul acesta spălături vaginale fiind şi emolient şi cicatrizant.

Brustur (Arctium lappa) se pune 1 linguriţă de rădăcină la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoară. Se pot face cu ceaiul acesta spălături vaginale fiind şi emolient şi cicatrizant.

Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.



Cătină (Hippophae rhamnoides) se poate folosi coaja sau rămurelele 2 linguri mărunţite puse la 250 ml apă şi fierte timp de 10 minute, apoi strecurate. Se fac spălături. De asemenea în magazinele naturiste există ulei de cătină cu care se poate unge vaginul sau se iau intern 10 picături de 3 ori pe zi.

Cerenţel (Geum urbanum) conţine tanin, eugenol, etc. Este foarte indicat atât la infecţii urinare cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de rizom mărunţit la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 10 minute după care se strecoară. Se poate consuma 3 căni pe zi. Este şi un bun antibiotic şi astringent. Se pot face spălături în special atunci când există şi o hemoragie fiind şi hemostatică şi reduce secreţiile.

Cimbru (Tymus comunis)- 1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are un bun efect antibiotic. Se pot face şi spălături.

Cimbru de grădină (Satureja hortensis)  1 linguriţă de pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are un bun efect antibiotic. Se pot face şi spălături.

Chimen (Carum carvi) se pune 1 linguriţă de seminţe şi se macină cu râşniţa de cafea. Se pun apoi în gură şi peste 5 minute se înghit cu apă. Este foarte indicată în cazurile în care trebuie să se mărească secreţiile, contribuind şi la o mai bună funcţionare a stomacului.

Coada-racului (Potentilla anserina) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Se indică să se facă spălături fiind utilă atunci când există prea multe secreţii şi se doreşte diminuarea lor sau există hemoragie. Conţine tanin fiind astringentă.

Coada-şoricelului (Achillea milefolium) este foarte utilă la infecţii având în componenţă azulenă care este un antibiotic puternic care distruge foarte mulţi microbi. Se va folosi de preferinţă floarea care este mult mai activ ca planta. Se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se va acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se va face dintr-o mână de flori mărunţite puse la 2 litri de apă clocotită. Se va acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se pot face spălături vaginale sau cu cantitate mai mare de plantă chiar băi complecte în care se va sta timp de 30 minute, sau clisme. Este planta cel mai des folosită, fiind o plantă comună care o cunoaşte foarte multă lume şi este foarte uşor de adunat.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Se indică să se facă spălături fiind utilă atunci când există prea multe secreţii şi se doreşte diminuarea lor sau există hemoragie. Conţine tanin fiind astringentă.

Creţuşcă (Filipendula ulmaria) conţine şi ea flavone şi tanin. Este utilă atât la infecţii cât şi la hemoragii. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi. Se indică să se facă spălături fiind utilă atunci când există prea multe secreţii şi se doreşte diminuarea lor este şi antibiotică.

Fragi (Fragaria vesca) 2 linguriţe de frunze mărunţite  Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere apoi pentru 15 minute şi se strecoară. Se va consuma câte 3 căni pe zi sau se fac spălături datorită faptului că diminuează secreţiile.

Frasin (Fraxinus excelsior) 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă datorită faptului că conţine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spălături.

Gălbenele (Calendula officinale) se folosesc florile. Se va pune 2 linguriţe mărunţite de flori la 250 ml apă clocotită. Se acopere timp de 10 minute după care se strecoară. Pentru clisme se va folosi mai multe flori în funcţie de cantitatea de lichid care se foloseşte. Intern se pot consuma 3 căni pe zi. Pentru spălături sunt excepţionale fiind un bun antibiotic. De asemenea există în magazinele naturiste tinctură care se va pune 1 linguriţă la 500 ml apă şi se fac spălături tot pentru efectul antibiotic.

Ghiocei (Galanthus nivalis) se indică folosirea bulbului- 1 linguriţă mărunţită se pune la 500 ml apă şi se fierbe pentru 5 minute apoi se strecoară. Se indică la spălături. Este util în cazurile cu hemoragii.

Gorun (Quercus petraea) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Conţine tanin care poate distruge mulţi microbi, dar este şi un antidiareic. Atenţie cei constipaţi nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresă cu acest ceai. Se pot face foarte bine spălături pentru diminuarea secreţiilor.

Gutui (Cydonia oblongata) se ia 1 linguriţă de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă datorită faptului că conţine tanin, la fel se pot face cu acest ceai spălături. Cu fructele în special seminţele se face un ceai prin fierberea în 250 ml apă timp de 15 minute, apoi strecurare. Se pot face spălături datorită faptului că sunt foarte emoliente.

Hamei (Humulus lupulus) 3 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute apoi se fac 2 spălături pe zi.

Hrean (Armoracia rusticona) hrean ras cu miere intern este un bun antibiotic. De asemenea frunzele de hrean aplicate extern pot distruge mulţi microbi. Se poate pune 2 linguri de frunze la 250 ml apă şi se fierbe 5 minute apoi se strecoară. Se aplică apoi compresă cu ceaiul strecurat. Este indicat în special unde există şi o atonie musculară sau a pielii, în special la oamenii în vârstă.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Extern se fac spălături vaginale, datorită faptului că este un bun antibiotic.

Iasomie (Philadelphus coronaris) este foarte activă în infecţii. Din această plantă la Tg. Mureş s-a făcut unul dintre cele mai eficiente medicamente contra trichomoniazei. Se vor folosi 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot bea 3 căni pe zi, sau se pot face cu ea şi spălături vaginale fiind o plantă cu puternică acţiune antibiotică.

Ienupăr (Juniperus communis) se poate folosi intern bacele mărunţite din care se va face un ceai. Se vor mărunţi o linguriţă de bace, care se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se pot face clisme cu cetina sau rămurelele tinere. Se mărunţesc şi o mână din ele se va pune la 3 litri de apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară şi se vor face spălături vaginale.

Isop (Hyssopus officinalis) are ulei volatil bogat în pinocamfonă, pinen, etc. Este foarte utilă în infecţiile urinare. Se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Din cantitate dublă de plantă se pot face clisme zilnic sau spălături vaginale în special pentru efectul antibiotic.

Lemn câinesc (Ligustrum vullgare) se foloseşte pentru spălături sau tamponări în cazul verucilor. Se poate unge cu un unguent făcut din 20 g de plantă mărunţită la 100 g de untură. Se fierbe timp de 30 minute pe baie de apă. Se strecoară, se pune în cutii mai mici şi se foloseşte de 2-3 ori pe zi ungându-se extern pentru afecţiunile externe..

Levănţică (Lavandula angustifolia) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau se fac spălături pentru efectul liniştitor care-l conferă.

Mesteacăn (Betula verrucosa) 2 linguri de frunze se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se pune o linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar apoi se fac spălături vaginale. Se bea şi intern 2 căni pe zi, una dimineaţa şi una la ora 18.

Mur (Rubus fruticosus)  1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi, sau se fac spălături pentru efectul cicatrizant. Este indicat în cazul în care există răni.

Muşeţel (Matricharia chamimilla) se vor folosi florile. 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Are un puternic efect antibiotic şi se poate folosi cu succes la toate infecţiile. Se pot face de asemenea spălături. Este indicat în cazul infecţiilor, rănilor, etc.

Năprasnic (Geranium robertiarum) se va pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Indicat în special în cazurile mai grave, când se poate folosi cu o serie de alte plante. Se indică la spălături în toate cazurile de infecţii cu efecte deosebit de puternice.

Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se fac spălături vaginale sau se consumă şi intern. Are efect antibiotic.

Nuc (Juglans regia) se folosesc frunzele mărunţite. Se va pune 2 linguriţe de frunze mărunţite la 250 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături pentru efectul astringent, dezinfectant şi chiar antibiotic.





Nufăr alb (Nymphaea alba) se foloseşte rizomul ras câte 1 linguriţă pus la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot face spălături în cazurile în care se doreşte sporirea secreţiilor. Are şi efect afrodiziac.

Osul iepurelui (Ononis spinosa) conţine alfa-onocerina, acid citric, taninuri, fitosteroli, ulei gras, etc. Produce diureză şi are un efect antibiotic destul de puternic. Se va face un ceai din rădăcină. 2 linguri de rădăcină mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se vor acoperi pentru 15 minute după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 căni pe zi. Se pot face spălături fiind indicat şi în cazurile cu E-coli sau alte infecţii.

Păducel (Crataegus monogyna) se folosesc frunzele şi florile 4 linguri puse la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Este indicată folosirea în cazurile în care sunt răni care trebuie cicatrizate. De asemenea diminuează secreţiile. Se poate consuma şi intern şi la spălături. Se poate folosi şi fructe zdrobite în cantitate dublă faţă de flori şi frunze care se vor fierbe timp de 10 minute cu acelaşi efect.

Păpădie (Traxacum officinale) se folosesc frunzele 2 linguriţe se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se indică folosirea internă pentru efectul de curăţire al organismului, sau extern se pot face spălături vaginale. Se poate folosi şi rădăcina dar 2 linguriţe la 500 ml apă şi fierte timp de 5 minute apoi strecurate. Se folosesc la fel ca frunzele.

Pin (Pinus silvestris) Se poate folosi ramurile tinere mărunţite. 2 linguriţe se vor pune la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate consuma 3-4 căni pe zi pentru acţiunea deosebită ce-o are în distrugerea microbiană. Se poate folosi şi la spălături vaginale. Este un bun şi puternic antibiotic putând fi folosit la foarte multe tipuri de infecţii. Se poate folosi foarte bine la spălături vaginale sau chiar băi de şezut sau generale.

Plop negru (Populus nigra) –muguri sfărâmaţi- se vor pune 2 linguriţe de muguri sfărâmaţi la 250 ml apă. Se vor fierbe apoi timp de 15 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3-4 căni pe zi. Are aceiaşi compoziţie chimică cu propolisul. Se poate folosi şi la spălături fiind foarte eficient.

Răchitan ( Lytrum salicaria) se folosesc 2 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator şi antibiotic sau spălături vaginale pentru aceleaşi efecte.

Rotunjoară (Glechoma hederaceum)  se folosesc 2 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă. Se fierb pentru 5 minute apoi se strecoară. Se pot consuma intern pentru efectul antiinflamator şi antibiotic sau spălături vaginale pentru aceleaşi efecte.

Rozmarin (Rozmarinus officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Spălăturile vaginale de asemenea se pot face zilnic. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Salcie (Salix alba) 1 linguriţă de coajă se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Este unul dintre cele mai bune calmante şi totodată cicatrizant, dezinfectant. Se poate folosi şi extern. Se fac spălături cu efect de calmarea durerilor, antiinflamator, etc. Se indică şi pentru faptul că conţine acid salicilic care nu are nici o acţiune ne dorită asupra organismului. Se poate folosi şi praful aplicat extern sub un pansament sau luat intern câte o jumătate de linguriţă o dată. Se poate folosi şi cu praf din alte plante în amestec (pelin).

Salcâm (Robinia pseudoacacia) 2 linguriţe de plantă mărunţită (flori) se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant, calmant şi cicatrizant.

Salvie (Salvia oficinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant. Spălăturile cu acest ceai diminuează secreţiile şi sunt dezinfectante. Este indicată în toate cazurile de infecţii, inclusiv cu candida.

Sclipeţi (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Secară (Secale cereale) se foloseşte fiertura din seminţe . O mână de seminţe se pune la fiert în trei litri de apă, până scade apa la 1 litru, apoi se strecoară. Seminţele se pot consuma, iar apa în care au fiert se foloseşte la spălături vaginale fiind deosebit de emolientă, fiind indicată în special atunci când există mâncărimi. Se poate folosi şi cu o linguriţă de tinctură de gălbenele.



Sfeclă (Beta vulgaris) se fierbe rădăcina cu apă până se moaie bine. Se face pastă şi se poate introduce vaginal o linguriţă pentru efectul calmant şi emolient. Este indicată atunci când există mâncărimi şi răni.

slăbănog, 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Slăbănog (Impatiens noli tangere) 1 linguriţă de plantă măcinată se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pot folosi la spălături locale.

Smochin (Ficus cariaca) fructele se consumă pentru întărirea imunităţii organismului iar laptele din plantă se foloseşte la tamponări pe veruci.

Sorbestrea (Sanguisorba officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Stejar (Quercus robur) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Conţine tanin care poate distruge mulţi microbi, dar este şi un antidiareic. Atenţie cei constipaţi nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresă cu acest ceai, sau se fac spălături vaginale. Se pot face foarte bine spălături pentru diminuarea secreţiilor.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant. Există în comerţ şi creme cu care se poate unge local de 2 ori pe zi, după ce se spală.

Şopârlaiţă (Succisa pratens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Tătăneasă ((Symphytum officinalis) 1 linguriţă de rădăcină se macină cu râşniţa de cafea apoi se pune în gură pentru 5 minute şi se înghite cu apă. De asemenea se poate face un ceai din 1 linguriţă de rădăcină mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute apoi se strecoară. Se poate consuma 2-3 căni pe zi. Extern se poate aplica compresă cu ceai sau chiar praf aplicat sub pansament. De asemenea există în comerţ creme şi unguente cu această plantă. Este un bun antibiotic luptând cu infecţiile microbiene şi un bun cicatrizant. Se poate extern sau intern amesteca praf de plantă cu miere. Sau se pot face spălături cu cei zilnic pentru efectul cicatrizant. Intern se ia 1 linguriţă de 3 ori pe zi, înainte de mese şi extern se aplică pe răni sub pansament. Există în magazine şi unguent cu care se va unge de 2 ori pe zi, după ce s-a spălat sau dezinfectat local.

Traista ciobanului (Capsella brusa-pastoris) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se vor consuma 2-3 căni pe zi. Se pot face cu aceasta şi clisme sau spălături vaginale. Este indicat în special acolo unde este nevoie şi de oprirea hemoragiilor.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Trifoi alb (Trifolia repens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Trifoi roşu (Trifolium pratense) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierb timp de 5 minute după care se strecoară. Se poate folosi şi la clisme sau spălături. Intern se poate bea 3-4 căni pe zi. Este un bun antibiotic şi conţine şi o serie de hormoni.

Ulm (Ulmus campestre) 1 linguriţă de coajă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 10 minute. Se strecoară şi apoi se poate consuma 2-3 căni pe zi. Conţine tanin care poate distruge mulţi microbi, dar este şi un antidiareic. Atenţie cei constipaţi nu-l pot folosi intern. Extern se pune compresă cu acest ceai. Se pot face foarte bine spălături pentru diminuarea secreţiilor. Este util chiar şi la cancer.

Urzică (Urtica dioica) se va pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 5 minute. Se strecoară. Se va consuma intern 3-4 căni pe zi. Pentru clisme şi spălături este şi această plantă foarte indicată. Ajută şi la refacerea sângelui.

Urzică moartă albă (Lamium album) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Vâsc (Vascum album) se pune 2 linguriţe la 500 ml apă şi se lasă pentru 8 ore la temperatura camerei, după care se încălzeşte puţin şi se strecoară. Se indică să se facă spălături în cazul hemoragiilor şi în afecţiunile în care sunt implicate şi vase de sânge.

Vindecea (Betonica officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.

Vineriţă (Ajuga repens) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot face băi locale sau spălături. Se poate consuma şi intern câte 2-3 căni pe zi. Are efect dezinfectant şi cicatrizant.



  Se va evita constipaţia, lucru perfect realizabil cu ajutorul alimentaţiei potrivite sau chiar adoptând o alimentaţie care să producă o laxaţie, în aşa fel ca defecaţia să se desfăşoare fără eforturi.

 Nu se vor folosi pentru spălături decât săpunuri alcaline sau săpunuri pentru copii. Spălăturile vaginale se vor face cel puţin de 3 ori pe săptămână cu irigatorul şi cu plante medicinale Spălăturile zilnice se pot face cu apă călduţă dar de 3 ori pe săptămână, aveţi şi dumneavoastră, grijă de corpul dv. şi acordaţii atenţie folosind plantele medicinale la spălături şi atunci aceste necazuri se vor ivi foarte rar. De asemenea foarte des se întâmplă la contacte sexuale ne protejate, care se fac întâmplător, cu oameni care sunt contaminaţi cu diverse boli şi vă pot transmite aceste afecţiuni şi dv. Este cazul să folosiţi mijloacele de protecţie.

 Irigatorul este un aparat indispensabil în gospodărie şi nu există spălătură mai sigură ca cea executată cu irigatorul. Acesta va fi însă dezinfectat zilnic, cu apă clocotită dacă este de plastic (nu prea este indicat) sau se va fierbe dacă este metalic (emailat). Apa cu care se vor face spălături va avea temperatura cât mai apropiată de temperatura corpului. Nu se admite nici apa mai rece nici foarte caldă, ambele sunt generatoare de afecţiuni. De asemenea presiunea de la irigator va fi cât mai mică, adică nu se va folosi presiune mare. După menstruaţii va trebui să se acorde o mai mare atenţie spălăturii pentru ca să nu rămână cheaguri de sânge care se pot infecta şi vor îmbolnăvii întreg organismul.

 Nici spălăturile prea dese nu sunt sănătoase pentru că pot să distrugă flora vaginală utilă, lucru ce va genera la rândul său alte afecţiuni.

  Pentru refacerea florei vaginale se poate introduce peste noapte un pic de iaurt din lapte ne pasteurizat în vagin. Acesta va fi protejat cu un tampon de vată peste noapte pentru a nu ieşi. Este cea mai simplă metodă, care poate să refacă această floră foarte eficient şi rapid.

  Femeile care sufere de această boală trebuie să cunoască faptul că există o serie de alimente care sunt socotite ca medicamente în acest caz:

  • Căpşuni, Dude, Fragi, Roşii, Morcovi, Pătrunjel, Păstârnac, tărâţe de Grâu, pâinea neagră, sucurile de legume şi fructe, lactatele sub orice formă, dar mai ales laptele proaspăt muls.

  Alimentele nocive care va trebui să se elimine din alimentaţie sunt:

  • condimentele de orice fel, Dafinul, cacao, ciocolata, cafeaua, untura, prăjelile, smântâna, carnea în special cea tocată, carnea de porc, în special cea afumată sau conservată.

Este bine să se facă tratamentul de ambii parteneri de sex pentru că în cazul în care se face numai de către unul se vor ivi dese recidive. Bărbaţii pot să-şi ungă glandul cu unguent de propolis (Propoderm) de la apicola zilnic după ce se spală. Se aplică în strat subţire.

  • 4 linguri de pulbere de rădăcină de nalbă mare se pun la 1 cană de apă fiartă şi răcită. Se lasă apoi planta peste noapte. Dimineaţa se va încălzi doar la temperatura corpului şi se strecoară. Se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi. Odată dimineaţa şi o dată seara.
  • Se pune un ovul de propolis sau chiar un supozitor dacă nu găsiţi ovule intravaginal seara. Se pune un tampon de vată, pentru a nu păta lenjeria. Dimineaţa se spală cu ceai din plante cu irigatorul. Se face acest lucru timp de 7 zile consecutiv.

Imunostimulent.

Stimulent forte al imunităţii- Uz intern.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acest remediu este o combinaţie de 6 plante imunostimulente, antibacteriene şi febrifuge destinate să ajute la vindecarea rapidă a infecţiilor acute. La început a fost conceput strict pentru vindecarea gripei şi a combinaţiilor sale, ulterior proprietăţile sale antifebrile, imunostimulente generale şi locale recomandându-l ca adjuvant în tratarea infecţiilor renale, urinare şi genitale, în profilaxia răcelilor de tot felul, mai ales în timpul epidemiilor şi schimbărilor bruşte de temperatură şi umiditate.

Acţiuni: imunostimulent general, imunostimulent local pe segmentul respirator şi uro-genital, antifebril, fluidifiant al secreţiilor bronhice şi expectorant, anticataral, stimulent al centrului respirator din sistemul nervos central, antibacterian puternic, antiviral mediu, antifungic, favorizează refacerea epiteliului respirator, astringent, răcoritor, antiinflamator.

Indicaţii: gripă şi guturai (mai ales în faza incipientă), bronşită cronică şi acută, pneumonie (adjuvant), amigdalită, faringită, traheită, dureri de gât în general, cistită, infecţii renale (adjuvant), uretrită (adjuvant), infecţii genitale (adjuvant), adjuvant în infecţii bacteriene, în herpes cu diferite

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close