Micozele genitale – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Micozele genitale.

Usturimile în zona genitală, arsuri, mâncărimi, dureri în timpul actului sexual, scurgeri asemănătoare laptelui brânzit, uneori miros neplăcut, se datoresc existenţei unei micoze care se poate diagnostica cu ajutorul unor analize de laborator. În general femeile, înainte de menstruaţie pot să aibă PH-ul modificat şi datorită acestui fapt sau datorită faptului că au folosit o serie de antibiotice se poate ca PH-ul să fie modificat şi să dea voie la Candida să se înmulţească. Lactobaccilii ajută la menţinerea acidităţii utile. În general se indică să se spele local cu ceaiuri şi săpunuri alcaline pentru că aciditatea locală întreţine micoza. În cazul în care există mâncărimi se poate să fie vinovat o inflamaţie.

Pentru aceasta se vor putea folosi următoarele plante medicinale: anin negru, arnică, brad, brustur, busuioc, cătină, cerenţel, cimbrişor, cimbru de grădină, coada racului, coada şoricelului, creţişoară, creţuşcă, frasin, gălbenele, gorun, gutui, hrean, iarbă neagră, iasomie, ienupăr, isop, mur, muşeţel, năprasnic, nemţişori de câmp, nuc, pin, plop negru, răchită, salcie, salcâm, salvie, sclipeţi, stejar, sunătoare, tătăneasă, trei fraţi pătaţi, trifoi alb, trifoi roşu, turiţă mare, ulm, urzică moartă albă, vâsc, vineriţă.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Anin (Alnus glutinosa) 2 linguriţe de coajă mărunţită se va pune la 500 ml apă. Se va fierbe apoi timp de 15 minute. Se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Are rol astringent şi dezinfectant.

Arnica (Arnica montana) ,3 linguri de flori mărunţite se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături vaginale pe zi. Se mai poate folosi şi tinctura care se găseşte la toate magazinele naturiste. Se pune 1 linguriţă la 500 ml apă. Are rol antibiotic.

Brad (Abies alba) se pun 4 linguri de vârfuri de ramuri sau muguri mărunţiţi la 1 litru de apă. Se fierb timp de 20 minute, apoi se strecoară. Se fac apoi spălături vaginale. Este un foarte bun antibiotic.

Brustur (Arctium lapa) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute. Se strecoară şi se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi.  Ajută la dezinfectare.

Busuioc (Ocium basilicum) 2 linguri de plantă mărunţită se vor pune la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi. Este antibiotic.

Cătină (Tamarix ramosissina) 1 linguriţă de coajă se mărunţeşte şi se fierbe timp de 10 minute apoi se strecoară. Se fac 2 spălături pe zi. Ajută la refacerea celulară.

Cerenţel (Geum urbanum) 1 linguriţă de rădăcină mărunţită se va pune la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Are în special rol astringent şi de diminuarea secreţiilor, se pot face şi spălături vaginale.



Cimbrişor (Tymus vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi şi extern se pot face 2 spălături vaginale pe zi cu cantitate dublă de plantă. Are rol dezinfectant.

Cimbru de grădină (Saturneja hortensis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi şi extern se pot face 2 spălături vaginale pe zi cu cantitate dublă de plantă. Are rol antibiotic.

Coada-racului (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni de ceai dar numai după mesele. Ajută la diminuarea secreţiilor.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 4 linguri de flori mărunţite se vor pune la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se fac 2 spălături pe zi.

Creţişoară (Alchemilla vulgaris) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi şi extern se pot face 2 spălături vaginale pe zi cu cantitate dublă de plantă.

Creţuşcă (Filipendulla ulmaria) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se lasă apoi acoperit timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni pe zi şi extern se pot face 2 spălături vaginale pe zi cu cantitate dublă de plantă.

Frasin (Fraxinus excelsior), 3 linguri de frunze mărunţite se vor pune în 500 ml apă şi se fierb pentru 5 minute. Se strecoară şi se fac 2 spălături pe zi. Se vor folosi frunzele câte 2 linguriţe de frunze puse la 250 ml apă şi fierte timp de 5 minute. Se strecoară şi se vor consuma după mese 2-3 ceaiuri pe zi.

Gălbenele (Calendulla officinalis) se poate folosi :

  1. a) 2 linguriţe de flori mărunţite, puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor putea consuma 3 ceaiuri pe zi.
  2. b) Tinctură- câte 20-30 picături luate de 3 ori pe zi, diluate în apă. Este un remediu foarte util. Se pun de asemenea 10-20 picături la 500 ml apă la temperatura corpului şi cu acest lichid se fac tamponări locale sau chiar spălături locale de 2 ori pe zi, dimineaţa şi seara şi cu irigatorul spălături vaginale de 2 ori pe săptămână. Ajută şi la infecţii vulvo-vaginale.

-Se pot de asemenea face şi spălături vaginale 4 linguri de flori mărunţite la 1 litru de apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară şi se fac spălături vaginale. Au rol antibiotic şi emolient.

Gorun (Quercus petraeae) se va folosi coaja în special de cele care prezintă şi diaree, pentru că este un ceai care dă constipaţie. Se vor pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe apoi timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. Este indicat de asemenea la cele care au şi hemoragii prelungite asociate acestei afecţiuni.

Gutui (Cydonia oblongata) se taie un fruct mărunt apoi se pune cu 250 ml apă la fiert. Se ţine până se moaie pulpa apoi se consumă atât fructul cât şi apa. Se mai poate folosi şi apa aceasta la spălături vaginale cu rol emolient mai ales în cazurile iritaţiilor.

Hrean (Armoracia rusticona) se consumă rădăcină rasă cu miere în părţi egale câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi intern şi se pot pune 2 linguri de frunze la 500 ml apă şi se fierb timp de 5 minute apoi se strecoară. Se fac 2 spălături vaginale pe zi, pentru efectul antibiotic.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) 2 linguriţe de plantă se vor mărunţi şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi.

Iasomie (Philidelphus coronaris) 2 linguriţe de flori mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute şi apoi se vor strecura. Se pot consuma 3 căni pe zi.

  1. b) Tinctură se vor lua 20 de picături de trei ori pe zi diluate în 100 ml apă. Se va face din 50 g de plantă mărunţită care se pune într-o sticlă cu 250 ml alcool alimentar de 70 de grade. Se ţine apoi timp de 15 zile agitând puternic de mai multe ori pe zi. Se strecoară apoi şi se ţine în sticle de culoare închisă la rece. Este indispensabilă mai ales în cazul în care avem de-a face cu Tricomonas. Cu această plantă se făcea la Târgu-Mureş un preparat numit Philadelfină- la Institutul de medicină şi farmacie. Acest preparat era folosit tocmai contra Trichomonasului.

Ienupăr (Juniperus communis) 1 linguriţă de bace mărunţite se pune la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se strecoară şi se consumă 2-3 căni. Se pot face şi 2 spălături vaginale cu această plantă. Este un bun antibiotic şi totodată ajută prin mărirea diurezei.

Isop (Hisopus officinalis)  2 linguriţe de plantă se vor mărunţi şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături vaginale având rol antibiotic.





Mur (Rubus fruticosum) 2 linguriţe de plantă se vor mărunţi şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături vaginale având rol antibiotic.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) se vor pune 2 linguriţe de flori mărunţite la 250 ml apă. Se vor fierbe timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni din acest ceai pe zi. De asemenea se pot face spălături vaginale fiind un bun antibiotic.

Năprasnic (Geranium robertiarum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Se pot face de asemenea spălături vaginale care sunt dezinfectante, cicatrizante.

Nemţişori de câmp (Consolida regalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor consuma 3 căni pe zi. Sau se fac spălături vaginale.

Nuc Juglans regia)  se vor pune 4 linguriţe de frunze de nuc mărunţite la 500 ml de apă. Se fierb apoi timp de 15 minute şi se strecoară. Se fac 2 spălături pe zi.

Pin (Pinus silvestris) Muguri de Pin, se vor lua 2 linguriţe de muguri de pin şi se vor mărunţi. Se pun apoi şi se fierb pentru 10 minute în 250 ml de apă. Se strecoară şi se vor îndulci cu miere preferabil polifloră. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Se fac spălături vaginale.

Plop negru (Populus nigra) 1 linguriţă de muguri zdrobiţi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma intern 3 căni sau se fac spălături vaginale de 2 ori pe zi. Este unul dintre cele mai puternice antibiotice naturale. Se pot face şi spălături vaginale.

Răchitan (Litrum salicaria) 2 linguriţe de plantă se vor mărunţi şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături vaginale având rol antibiotic, antiinflamator şi calmant.



Salcie (Salix alba) 3 linguriţe de coajă mărunţită se vor pune la 500 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.

Salcâm (Robinia pseudacacia) se indică flori mărunţite 2 linguriţe care se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se fac şi spălături vaginale calmante.

Salvie (Salvia officinalis) indicată în toate cazurile în care există şi o dereglare glandulară. Este una dintre plantele foarte eficientă la această afecţiune. Se va pune 2 linguriţe de plantă la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face spălături vaginale fiind cu rol dezinfectant, antiinflamator şi totodată diminuează secreţiile. Este cel mai util în cazurile vaginitei atrofice.

Sclipeţi (Potentilla erecta) 2 linguriţe de plantă se vor mărunţi şi se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se pot face şi spălături vaginale având rol antibiotic.

Stejar (Quercus robur) se indică la cele care au şi diaree sau menstruaţii mai abundente. Se va pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. 3 linguriţe de coajă mărunţită se vor pune la 500 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi. Intern se ia pentru diminuarea secreţiilor.

Sunătoare (Hipericum perforatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă intern 3 căni pe zi pentru rolul calmant şi extern se pot face spălături vaginale cu rol dezinfectant şi cicatrizant.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) 2 linguriţe de rădăcină mărunţită se vor pune în 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute, după care se strecoară. Se poate consuma în cursul unei zile până la 3 ceaiuri. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale cicatrizante şi emoliente.

  1. b) Tinctură care se va face din 50 g de rădăcină mărunţită, pusă cu 250 ml alcool alimentar pentru 15 zile la temperatura camerei. Se va agita zilnic de cel puţin 2 ori pentru a se extrage principiile active din plantă. Se strecoară apoi. Se va lua câte 20-30 picături puse în 100 ml apă de 3 ori pe zi. Este emolientă, cicatrizantă, dezinfectantă. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale 1 linguriţă tinctură la 500 ml apă călduţă cu care se va face spălătură.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se vor consuma câte 2 căni pe zi. Se pot face şi spălături vaginale.

Trifoi alb (Trifolia repens) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 3 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se mai pot face şi spălături vaginale.

Trifoi roşu (Trifolia pratens) se vor pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă. Se fierbe timp de 3 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 3 căni pe zi. Se fac şi spălături vaginale. Este foarte eficient mai ales atunci când este vorba şi despre o dereglare hormonală.



Turiţă mare (Agrimonia eupatoria) 3 linguriţe de plantă se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 3 minute, apoi se strecoară. Se consumă intern pe parcursul unei zile, eventual îndulcit cu miere. Este foarte util atunci când există prurit sau vaginită în special cu aspect congestiv inflamator. Se pot face de asemenea şi spălături vaginale zilnic.

Ulm (Ulmus campestre) se indică la cele care au şi diaree sau menstruaţii mai abundente. Se va pune 2 linguriţe de coajă mărunţită la 250 ml apă. Se lasă să fiarbă timp de 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi. 3 linguriţe de coajă mărunţită se vor pune la 500 ml apă. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se pot face 2 spălături pe zi.

Urzică moartă albă (Lamium album) se vor pune 2-3 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Sau se vor pune 4 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor face 2 spălături vaginale pe zi.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute şi se strecoară. Preparat în acest fel se foloseşte numai la spălături pentru diminuarea secreţiilor sau ca hemostatic.

Vineriţă (Ajuga reptans) se vor pune 2-3 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, după care se strecoară. Se pot consuma 2-3 ceaiuri pe zi. Sau se vor pune 4 linguri de plantă mărunţită la 500 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se vor face 2 spălături vaginale pe zi.

Cu plantele de mai sus se face ceai mai concentrat din una sau mai multe plante în care este bine să se pună o linguriţă de bicarbonat de sodiu la 500 ml apă şi apoi să se facă spălături vaginale de 2 ori pe zi cu irigatorul.

Se va avea grijă să nu se poarte lenjerie sintetică care şi ea întreţine micoza ci numai de bumbac.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close