Ambroxol Prospect

Paginile prospectului sau articolului medical: 1 2

Afla acum principalele actiuni ale acestui medicament, indicatii terapeutice, contraindicatiile acestui medicament consultand Ambroxol prospect.

Informatii vitale pentru utilizatori

AMBROXOL Prospect

Comprimate, 30 mg

Compoziţie

Un comprimat conţine clorhidrat de ambroxol 30 mg şi excipienţi: Ludipress (lactoză monohidrat, povidonă, crospovidona), celuloza microcristalină, stearat de magneziu şi dioxid de siliciu coloidal anhidru.

Grupa farmacoterapeutică: medicamente pentru tratamentul tusei; mucolitice.

ambroxol prospect

ambroxol prospect

 Indicaţii terapeutice

Ca fluidifiant în tratamentul simptomatic al bolilor acute sau cronice ale tractului respirator inferior asociate cu secreţii vâscoase: bronşite acute, în timpul acutizării bronşitelor cronice (inclusiv a bronhopneumopatiei cronice obstructive), traheobronşite, astm bronşic, bronhopneumonie, bronşiectazie, sinuzite, pre- şi post-operator în afecţiunile cu risc de complicaţii pulmonare.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la ambroxol sau la oricare dintre excipienţii produsului. Insuficienţă renală severă. Insuficienţă hepatică severă. Copii cu vârsta sub 6 ani.

Precauţii

Nu sunt necesare.

Interacţiuni

în cazul administrării concomitente de antibiotice (eritromicină. cefalexină, oxitetraciclină, doxiciclină) distribuţia acestora în arborele traheo- bronşic este îmbunătătită.

Administrarea concomitentă de antitusive (de exemplu codeină) reduce eliminarea prin tuse a secreţiilor bronşice fluidifiate, prin urmare nu este recomandată.

Nu se recomandă administrarea concomitentă de anticolinergice.

Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

Atentionări speciale aflati citind Ambroxol prospect

Ămbroxol 30 mg seva administra cu prudenţă în insuficienţa renală uşoară-moderată, în afecţiunile hepatice şi în cele gastrice. Clorhidratul de ambroxol se va administra cu prudenţă la pacienţii cu tulburări ale mecanismului de eliminare a secreţiei bronşice (sindromul de cili imobili) sau la cei cu hipersecreţie de mucus, datorită riscului de congestie bronşică. Sarcina şi alăptarea

Nu există date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al ambroxolului utilizat în cursul sarcinii. Clorhidratul de ambroxol se excretă în laptele matern.

Ca urmare, nu se recomandă administrarea Ambroxol 30 mg în timpul sarcinii şi alăptării, decât după o atentă evaluare a raportului beneficiu matern / risc potenţial pentru făt.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Ambroxol 30 mg nu afectează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrareAmbroxol prospect

Adulţi şi copii peste 12 ani

Se administrează oral 1 -2 comprimate Ambroxol 30 mg (30-60 mg clorhidrat de ambroxol) de 2 ori pe zi.

Copii intre 6-12ani

Se administrează oral 1 -2 comprimate Ambroxol 30 mg (30-60 mg clorhidrat de ambroxol) pe zi.

Se recomandă administrarea comprimatelor după mese. cu o cantitate suficientă de lichid pentru a facilita producerea şi dizolvarea mucusului din tractul respirator.

Durata tratamentului se stabileşte de către medic, în funcţie de severitatea şi evoluţia bolii.

Acest prospect a fost citit de 250 ori.


S-a mai cautat :

Paginile acestui prospect sau articol medical: 1 2

Comments are closed.

Prospecte medicamente & naturiste > Blog prospecte > Pneumologie > Astm > Ambroxol Prospect