Prospect Bisogamma 5

Prospect: Informatii pentru utilizator

BIS0GAMMA 5

Comprimate filmate, 5 mg

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine bisoprolol fumarat (2:1) 5 mg şi excipienţi: nucleu: crospovidonă, amidon pregelatinizat, celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, stearat de magneziu ; film: macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), talc, oxid galben de fer (E 172), hidroxipropilmetilceluloză.

Grupa farmacoterapeutică:

betablocanţi selectivi

Indicaţii terapeutice

–  hipertensiune arterială esenţială;

–  cardiopatie ischemică (angină pectorală).

Contraindicaţii

 Când nu trebuie să utilizaţi Bisogamma 5

–  insuficienţă cardiacă manifestă clinic;

– şoc cardiogen;

–  bloc atrioventricular de gradul II sau III;

–  boala nodului sinusal;

–  bloc sino-artrial;

–  bradicardie (anterioară tratamentului, frecvenţa cardiacă în repaus mai mică de 50 bătăi pe minut);

– hipotensiune arterială (tensiunea sistolică mai mică de 90 mmHg);

– acidoză;

–  hiperreactivitate bronşică (de exemplu bronhopneumopatie cronică obstructivă, astm bronşic);

– fenomen Raynaud şi afecţiuni arteriale periferice, forme severe;

– administrare concomitentă de inhibitori de monoaminooxidază (IMAO), cu excepţia inhibitorilor de tip MAO-B;

– hipersensibilitate la blocante beta-adrenergice sau la oricare dintre excipienţii produsului;

– copii (nu există experienţă clinică)

–  la pacienţii la care se administrează BisogammsP, administrarea intravenoasă a blocantelor canalelor de calciu de tipul verapamilului şi diltiazemului sau a altor antiaritmice (de exemplu disopiramida, chinidina, amiodarona) este con­traindicată (cu excepţia urgenţelor).

Bisogamma Prospect
Bisogamma Prospect

Precauţii

Când nu trebuie să utilizaţi Bisogamma 5 decât după ce aţi discutat cu medicul?

Blocantele beta-adrenergice pot să potenţeze susceptibilitatea la alergeni, precum şi severitatea reacţiilor anafilacti- ce. De aceea, la pacienţii cu reacţii de hipersensibilitate severe în antecedente şi la pacienţii la care se administrează un tratament de desensibilizare, indicaţia va fi stabilită cu rigurozitate (pot apărea reacţii anafilactice).

în plus, în timpul tratamentului cu BisogammsP s-au raportat cazuri izolate de alopecie, tulburări de auz sau tinitus, creştere ponderală, schimbare totală a stării psihice, pierderi ale memoriei de scurtă durată, rinită alergică sau indu- raţie plastică a penisului (boala Peyronie).

Interacţiuni

Ce medicamente interacţionează cu acţiunea Bisogamma 5?

Trebuie avute în vedere următoarele interacţiuni între acest produs medicamentos şi alte medicamente:

Efectul antihipertensiv al Bisogamma poate fi potenţat de utilizarea altor antihipertensive (cum sunt inhibitorii enzi- mei de conversie a angiotensinei, IECA), diuretice, vasodilatatoare, barbiturice, neuroleptice şi/sau antidepresive tri- ciclice.

Administrarea concomitentă a Bisogamma şi a blocantelor canalelor de calciu de tipul nifedipinei poate determina o scădere marcată a tensiunii arteriale care poate produce în anumite cazuri insuficienţă cardiacă, în cazul administrării concomitente a Bisogamma şi a blocantelor canalelor de calciu de tipul verapamilului sau dilti­azemului şi/sau a altor antiaritmice (cum sunt disopiramida, chinidina, amiodarona), este necesară monitorizarea atentă a pacienţilor, deoarece pot să apară hipotensiune arterială, bradicardie sau alte aritmii cardiace şi/sau insufi­cienţă cardiacă.

La pacienţii la care se administrează Bisogamma, administrarea intravenoasă a blocantelor de calciu de tipul vera­pamilului şi diltiazemului sau a altor antiaritmice (de exemplu disopiramida, chinidina, amiodarona) este contraindicată (cu excepţia urgenţelor, vezi şi pct. 4.3 Contraindicaţii).

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...