La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
  • iulia { Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si... } – Oct 22, 12:44 PM
  • cosmina { Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi... } – Oct 22, 9:43 AM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Bromhexin 8mg


 Prospect : Informatii pentru utilizator

BROMHEXIN Prospect 

8 mg, comprimate

Clorhidrat de bromhexin

COMPOZIŢIE BROMHEXIN

Un comprimat conţine clorhidrat de bromhexin 8 mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, celuloză microcristalină, amidon de porumb, stearat de magneziu, talc.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ: expectorante fără combinaţii cu antitusive, mucolitice.

INDICAŢII TERAPEUTICE BROMHEXIN

Produsul este indicat în bronşitele acute şi cronice, bronşiectazii, traheobronşite, bronhopneumopatii cronice obstructive, sinuzite acute şi cronice, pneumoconioze, laringite. Deasemenea, poate fi util pre- şi postoperator în cazul intervenţiilor chirurgicale pe plămân, căi respiratorii sau în spaţiul oto-rino-laringian, pentru profilaxia complicaţiilor la nivelul aparatului respirator (în cazurile mai sus menţionate are loc frecvent o proliferare a celulelor secretorii cu acumularea unei cantităţi mari de secreţii bronşice cu vâscozitate crescută, existând riscul de infecţii bacteriene secundare, tulburări funcţionale pulmonare, insuficienţă respiratorie şi emfizem). Administrarea bromhexinului în cazul bronhoradiografiilor reduce semnificativ timpul de eliminare al substanţelor de contrast şi implicit efectele secundare nedorite datorate acestora.

CONTRAINDICAŢII BROMHEXIN

Nu se administrează în caz de hipersensibilitate la bromhexin sau la oricare dintre excipienţii produsului. Administrarea bromhexinului bolnavilor cu ulcer gastroduodenal poate constitui un factor de agravare a evoluţiei acestuia. Antitusivele (ex. codeina) nu se vor administra concomitent pentru că împiedică eliminarea prin tuse a secreţiilor traheo-bronşice fluidificate. Insuficienţă renală severă (acumulare de metaboliţi).

PRECAUŢII BROMHEXIN

La pacienţii cu insuficienţă renală şi afecţiuni hepatice severe se va administra cu prudenţă.

INTERACŢIUNI BROMHEXIN

Administrarea concomitentă a unor antitusive este inoportună, datorită împiedicării expectoraţiei. De asemenea, asocierea bromhexinului cu antibiotice duce la o pătrundere crescută a antibioticelor în secreţiile bronşice. Asocierea cu medicamente iritante gastrice creşte riscul de apariţie a tulburărilor gastrice.

ATENŢIONĂRI SPECIALE BROMHEXIN

Dacă este necesară administrarea bromhexinului la astmatici, acesta se va asocia cu bronhodilatatoare. Nu se recomandă asocierea cu substanţe anticolinergice pentru că acestea determină uscarea secreţiilor bronşice.

SARCINA ŞI ALĂPTAREA BROMHEXIN

Nu se cunosc date suficiente privind efectul teratogen sau embriotoxic al clorhidratului de bromhexin utilizat în cursul sarcinii. Clorhidratul de bromhexin se administrează în primul trimestru de sarcină numai la indicaţia strictă a medicului. Administrarea produsului nu se recomandă în timpul alăptării deoarece nu se cunoaşte dacă bromhexinul se excretă în laptele matern.

CAPACITATEA DE A CONDUCE VEHICULE SAU DE A FOLOSI UTILAJE

Tratamentul cu Bromhexin 8 mg nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE BROMHEXIN

Adulţi: doza recomandată este de 8-16 mg (1-2 comprimate Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. Copii peste 10 ani: doza recomandată este de 4 – 8 mg (1/2 – 1 comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. Copii între 5-10 ani: doza recomandată este de 4 mg (1/2 comprimat Bromhexin 8 mg) de 3 ori pe zi. La copii sub 5 ani se recomandă folosirea formelor farmaceutice adecvate. Durata tratamentului nu trebuie să depăşească 8-10 zile, decât sub supraveghere medicală.

bromhexin prospect

bromhexin prospect

REACŢII ADVERSE BROMHEXIN

Produsul este bine tolerat. Foarte rar pot apărea tulburări gastro-intestinale minore: greaţă, inapetenţa, vărsături. Este posibil să apară, de asemeni, diaree, rash, urticarie, hipersecreţie bronşică.

SUPRADOZAJ BROMHEXIN

în caz de supradozaj adresaţi-vă imediat medicului.

PĂSTRARE BROMHEXIN

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

AMBALAJ BROMHEXIN

Cutie cu 2 blistere a câte 10 comprimate.

Cutie cu 100 blistere a câte 10 comprimate (ambalaj clinic).

PRODUCĂTOR BROMHEXIN

S.C. LaborMed Pharma S.A.,

B-dul Theodor Pallady nr. 44B, sector 3, Bucureşti, România

DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

S.C. LaborMed Pharma S.A.,

Splaiul Independenţei nr. 319E, sector 6, Bucureşti, România.

DATA ULTIMEI VERIFICĂRI A PROSPECTULUI

Mai, 2007.

 

Acest prospect a fost citit de 870 ori.

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Studenta la medicina

Examen la facultatea de medicina. Intra o studenta, trage un bilet… si se uita indelung ….nestiutoare
Se uita profu’ la ea si ii zice:
– Mai fata… uite iti dau o sansa: ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Ha hi hi, mi-e rusine sa zic…
– Eee, daca ti-e rusine sa zici poftim afara , ai picat.
Intra o a doua studenta, aceeasi chestie cu intrebarea ajutatoare.
– Mai fata… uite iti dau si tie o sansa: ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Ha hi hi, mi-e rusine sa zic…
O pofteste si pe ea afara…ai picat.
 Intra un baiat de nota 10, dar la sfarsit ii pune si lui aceeasi intrebare:
– Ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Pupila…
– Bravo! zice profesorul. Acum du-te si zi-le colegelor tale ca “ha hi hi ” isi mareste diametrul numai o data si jumatate.

Prietenii sunt ca umbra

 

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste B > Prospect Bromhexin 8mg