La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • Daniela { Linistress fiind din plante medicinale puteti folosi linistita. } – Noi 28, 2:43 PM
  • NICOLETA { AS DORII SA STIU DACA AM TRATAMENT DE HIPERTENSIUNE SI PROBLEME CARDIACE POT SA FOLOSESC LINISTRESS DUO VA MULTUMESC } – Noi 21, 12:12 PM
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Cefaclor

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3


 Prospect : Informatii pentru utilizator

Cefaclor Prospect

1. Indicatii: Cefaclorul este indicat pentru tratamentul infectiilor acute si cronice de severitate diferita determinate de microorganisme sensibile la cefaclor si care pot fi tratate cu terapieorala:

2. COMPOZITIA CALITATIVA SI CANTITATIVA

Fiecare capsula contine cefaclor 250 mg sub forma de cefaclor monohidrat.

Excipienti: Ponceau 4R (E 124), carmoisina (E 122), p-hidroxibenzoat de metil si p-hidroxibenzoat de n-propil.

Pentru lista tuturor excipientilor, vezi pct. 6.1.

3. FORMA FARMACEUTICA
Capsula
Capsule cu capac de culoare rosu opac si corp de culoare alb opac, inscriptionate cu „CEFACLOR 250” pe corp si capac, continand granule de culoare alba pana la aproape alba.

cefaclor prospect

cefaclor prospect

4. DATE CLINICE

4.1 Indicatii terapeutice

Cefaclorul este indicat pentru tratamentul infectiilor acute si cronice de severitate diferita determinate de microorganisme sensibile la cefaclor si care pot fi tratate cu terapie orala:
– infectii ale tractului respirator inferior : bronsite acute suprainfectate, bronsite cronice acutizate, pneumonii comunitare;
– infectii din sfera ORL : otite medii, faringite, amigdalite si sinuzite;
– infectii ale rinichilor si tractului urinar inferior cu exceptia prostatitei;
– infectii cutanate si ale tesuturilor moi.
In timpul administrarii Cefaclor Ozone 250 mg trebuie respectare ghidurile oficiale pentru utilizarea adecvata a medicamentelor antimicrobiene.

4.2 Doze si mod de administrare

Adulti, copii cu varsta peste 10 ani si pacienti varstnici
In cazul infectiilor usoare (de exemplu in infectii necomplicate ale tractului urinar inferior ), se recomanda o doza de 250 mg cefaclor, administrata de 3 ori pe zi (echivalent cu 1 capsula de Cefaclor Ozone 250 mg de 3 ori pe zi).
In cazul infectiilor severe (de exemplu in pneumonii) sau al infectiilor cu microorganisme mai putin sensibile, doza poate fi crescuta la 500 mg cefaclor (2 capsule Cefaclor Ozone 250 mg) de trei ori pe zi.

Copii cu varsta cuprinsa intre 6 si 10 ani: doza uzuala recomandata este de 20 mg cefaclor/kg si zi, administrata la 8 ore. Pentru infectii mai severe, in special pentru otite medii si infectii determinate de germeni cu sensibilitate intermediate, doza poate fi crescuta 40 mg cefaclor/kg si zi, administrata la 8 ore. Doza maxima recomandata nu trebuie sa depaseasca 1 g cefaclor (4 capsule Cefaclor Ozone
250 mg) pe zi.

Copii cu varsta sub 6 ani
Pentru aceasta categorie de pacienti se recomanda administrarea altor forme farmaceutice. Pacientii cu insuficienta renala
In caz de insuficienta renala, doza recomandata trebuie ajustata in functie de clearance -ul creatininei.

Clearance-ul creatininei (ml /min si 1,73 m2) /Doza zilnica
20 < Clearance-ul creatininei < 40 /500 mg la 12 ore
Clearance-ul creatininei < 20 /injumatatirea dozelor uzuale recomandate

Pacienti hemodializati
Hemodializa scade timpul de injumatatire plasmatica prin eliminare a cefaclor cu 25-30%. La pacientii hemodializati, se recomanda administrarea unei doze de incarcare de 250 mg – 1g cefaclor, inaintea sedintei de dializa. Doza de intretinere intre doua sedinte de dializa este aceeasi cu cea mentionata anterior.

Medicamentul trebuie administrat cu o cantitate suficienta de apa.

Cefaclor Ozone 250 mg poate fi administrat in timpul meselor, deoarece absorbtia sa nu va fi afectata.

Se recomanda administrarea Cefaclor Ozone 250 mg timp de 7-10 zile si cel putin 2-3 zile dupa ce simptomele bolii scad in intensitate.

Tratamentul trebuie continuat cel putin 10 zile cand se trateaza sinuzite si infectii determinate de streptococi beta-hemolitici.

In cazul tulburarilor severe gastro-intestinale manifestate cu varsaturi si diaree, nu este indicata administrarea orala a Cefaclor Ozone 250 mg, deoarece nu poate fi asigurata o absorbtie adecvata.
4.3 Contraindicatii
Hipersensibilitate la cefaclor, la alte cefalosporine si la oricare dintre excipienti.
4.4 Atentionari si precautii speciale pentru utilizare
Inaintea initierii tratamentului cu cefaclor, trebuie efectuata anamneza completa privind reactiile anterioare de hipersensibilitate la cefalosporine, peniciline sau alte medicamente.

Acest prospect a fost citit de 393 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Titulatura de Doctor

În toiul nopţii, pe un tip îl apuca o durere cumplită la testiculul stâng. Cauta înnebunit să ajungă la un medic şi vede pe o uşă o plăcuţă pe care scria Dr. Ionescu. Bate la uşă, apare un tip în cămaşă de noapte. Suferindul îi zice:
- Domnule doctor, vă rog, ajutaţi-mă! Mă doare îngrozitor testiculul stîng.
- Dragă, nu pot să te ajut. Eu sunt doctor în drept.
- Măi să fie, unde s-a ajuns şi cu specializarea asta!

Amagirea este reala

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste C > Prospect Cefaclor