Prospect Cetebe

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


Prospect:Informatii pentru utilizator

Cetebe Prospect

500 mg

Acid ascorbic

Capsule cu eliberare prelungită

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi Cetebe cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

– întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

– Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc.

– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

IN ACEST PROSPECT GASITI:

1.  Ce este Cetebe şi pentru ce se utilizează

2.  înainte să luaţi Cetebe

3.  Cum să luaţi Cetebe

4.  Reacţii adverse posibile

5.  Cum se păstrează Cetebe

6. Informaţii suplimentare

 

cetebe prospect

cetebe prospect

 

1. CE ESTE CETEBE Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZA

Medicamentul Cetebe conţine acid ascorbic (vitamina C), o vitamină esenţială funcţionării normale a organismului, care nu poate fi sintetizată de acesta. Medicamentul Cetebe este utilizat pentru prevenirea şi tratamentul deficitului de vitamina C. De asemenea, este utilizat ca adjuvantîn menţinerea rezistenţei naturale a organismului ia infecţii, în special respiratorii, pentru reducerea severităţii şi duratei acestora.

Necesarul de vitamina C poate creşte în următoarele situaţii: sarcină, alăptare, situaţii de stres, boli infecţioase (de exemplu răceli), fumat, vârstnici, malnutriţie sau dietă’ neechilibrată, consum cronic de alcool etilic.

2. ÎNAINTE SA LUAŢI CETEBE

Nu luaţi Cetebe :

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la acid ascorbic sau la oricare dintre celelalte

componente ale Cetebe.

– dacă aveţi litiază renală oxalică.

– dacă suferiţi de o tulburare a metabolismului ferului (talasemie, hemocromatoză, anemie sideroblastică).

Aveţi grijă deosebită când luaţi Cetebe

După administrarea de doze mari de acid ascorbic (4 g pe zi) la pacienţii cu deficit de glucozo-6-fosfat-dehidroqenază s-au observat cazuri izolate de hemolizâ (uneori severă); la aceşti pacienţi trebuie evitată administrarea acidului ascorbic în doze mai mari decât cele recomandate.

Este necesară prudenţă şi utilizarea dozei minime recomandate la pacienţii cu urolitiază recurentă sau insuficienţă renală severă. Eventual acestor pacienţi li se vor recomanda medicamente cu doze mai mici de acid ascorbic.

 

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

în cazul administrării concomitente, acidul ascorbic creşte absorbţia ferului, penicilinei V şi etinilestradiolului.

Acidul ascorbic în doză de 1 g pe zi creşte biodisponibilitatea contraceptivelor orale.

Corticosteroizi! intensifică oxiaarea acidului ascorbic.

Calcitonina creşte procentul consumului de acid ascorbic.

Acidul acetilsalicilic poate scădea concentraţiile serice de acid ascorbic, iar acidul

ascorbic poate creşte reabsorbţia renală de salicilat. Salicilaţii inhibă transportul activ

al acidului ascorbic în intestin Jetracidinele inhibă metabolizarea intracelulară şi

reabsorbţia renală a acidului ascorbic

Barbituricele şi tetracidinele favorizează excreţia acidului ascorbic în urină. Au fost raportate câteva cazuri în care acidul ascorbic a redus efectul anticoagulantelor orale la doze mari.

Acidul ascorbic poate reduce efectul terapeutic al fenotiazinelor. Poate fi, de asemenea, redusă concentraţia de flufenazină. Consumul cronic al unor doze mari de acid ascorbic poate interfera cu sistemul disulfiram—alcool etilic, când este administrată concomitent. Acidul ascorbic creşte absorbţia aluminiului din tractul gastro-intestinal, fapt care trebuie luat în considerare la administrarea antiacizilor care conţin aluminiu. Acidul ascorbic influenţează acţiunea celorlalte vitamine: vitamina A (retinol) şi vitamina C (acidul ascorbic) îşi stimulează reciproc biosinteza; acidul ascorbic şi vitamina E (tocoferol) se protejează reciproc faţă de acţiunea oxidanţilor, exercitându-şi astfel funcţiile lor biologice în condiţii favorabile. Se recomandă prudenţă în cazul pacienţilor cu absorbţie deficitara a vitaminei B12, deoarece acidul ascorbic inactivează vitamina B12 din alimente.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.

 characters available

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste C > Prospect Cetebe