Prospect Cifran

 Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

-warfarină sau orice alte medicamente anticoagulante (pentru fluidificarea sângelui).

-probenecid (pentru gută)

-metotrexat (pentru anumite tipuri de cancer, psoriazis şi poliartrită reumatoidă)

-teofilină (pentru probleme respiratorii)

-tizanidină (pentru spasticitate musculară în scleroza multiplă)

-clozapină (un medicament antipsihotic)

-ropinirol (pentru boala Parkinson)

-fenitoină (pentru epilepsie).

Cifran poate creşte concentraţiile următoarelor medicamente în sânge:

-pentoxifilină (pentru tulburări circulatorii)

-cafeină.

Unele medicamente reduc efectul Cifran. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi sau doriţi să luaţi:

-antiacide

-suplimente minerale

-sucralfat

-un chelator polimeric al fosfatului (de exemplu sevelamer)

-medicamente sau suplimente care conţin calciu, magneziu, aluminiu sau fer.

Dacă este esenţial să luaţi aceste medicamente, luaţi Cifran la un interval de două ore înainte şi patru ore după ce aţi luat aceste medicamente.

Utilizarea Cifran cu alimente şi băuturi

Cu excepţia cazului în care luaţi Cifran în timpul meselor, nu mâncaţi sau nu beţi produse lactate (cum sunt lapte sau iaurt) sau băuturi cu supliment de calciu când luaţi comprimatele, deoarece acestea pot afecta absorbţia substanţei active.

Amintiţi-vă să beţi multe lichide în timp ce luaţi Cifran.

Sarcina şi alăptarea

Este preferabil să evitaţi să utilizaţi Cifran în timpul sarcinii. Spuneţi medicului dumneavoastră dacăintenţionaţi să rămâneţi gravidă.

Nu luaţi Cifran în timpul alăptării, deoarece ciprofloxacina se excretă în laptele matern şi poate fi dăunătoare pentru copilul dumneavoastră.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Cifran vă poate afecta gradul de vigilenţă. Pot apărea unele reacţii adverse neurologice. Prin urmare, asiguraţi-vă că ştiţi cum reacţionaţi la Cifran înainte să conduceţi un vehicul sau să folosiţi utilaje. Dacă aveţi dubii, discutaţi cu medicul dumneavoastră.

3. CUM SĂ LUAŢI CIFRAN

Medicul dumneavoastră vă va explica exact cât de mult Cifran trebuie să luaţi, cât de des şi pentru cât timp. Aceasta va depinde de tipul infecţiei pe care o aveţi şi de cât de gravă este aceasta.

Spuneţi medicului dacă aveţi probleme cu rinichii, deoarece în acest caz s-ar putea să fie necesară ajustarea dozei dumneavoastră.

Tratamentul durează de obicei între 5 şi 21 zile, dar poate dura mai mult în cazul infecţiilor severe. Luaţi comprimatele exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră . sau farmacistului dacă nu sunteţi sigur câte comprimate Cifran trebuie să luaţi sau cum să le luaţi.

 a. înghiţiţi comprimatele cu mult lichid. Comprimatele nu trebuie mestecate deoarece nu au un gust  plăcut.

  1. încercaţi să luaţi comprimatele aproximativ la aceeaşi oră, în fiecare zi.
  2. Puteţi lua comprimatele în timpul meselor sau între mese. Orice produse care conţin calciu ca parte a alimentaţiei nu vor afecta în mod grav absorbţia. Cu toate acestea, nu luaţi comprimate de Cifran cu produse lactate, cum sunt lapte sau iaurt sau cu sucuri de fructe cu suplimente (de exemplu suc de portocale cu supliment de calciu).

 Amintiţi-vă să beţi multe lichide în timp ce luaţi Cifran.

 Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Cifran

  • Dacă luaţi mai mult decât doza prescrisă, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră. Dacă este posibil, luaţi cu dumneavoastră comprimatele sau cutia, pentru a le arăta medicului.

Dacă uitaţi să luaţi Cifran

  • Luaţi doza omisă cât mai curând posibil şi apoi continuaţi tratamentul aşa cum vi s-a prescris. Cu toate acestea, dacă se apropie timpul pentru următoarea doză, nu mai luaţi doza omisă ci continuaţi tratamentul ca de obicei. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Asiguraţi-vă că respectaţi durata completă a tratamentului.

Dacă încetaţi să luaţi Cifran

  • Este important să respectaţi durata tratamentului chiar dacă începeţi să vă simţiţi mai bine după câteva zile. Dacă încetaţi să luaţi acest medicament prea curând, este posibil ca infecţia să nu se vindece complet şi simptomele infecţiei pot reapare sau se pot agrava. De asemenea puteţi prezenta rezistenţă la antibiotic.

Dacă aveţi orice alte întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

Ca toate medicamentele, Cifran poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Reacţii adverse frecvente (între 1 şi 10 persoane din 100 pot avea aceste efecte):

–   senzaţie de rău (greaţă), diaree

–   durere articulară la copii.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...