Prospect Claritine – Alergie Rinite Urticarie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Aflati cum combate Claritine sirop / comprimate alergiile , modul de administrare, cui se adreseaza şi cititi  acest  prospect  Claritine înainte  de  a  începe  să  utilizaţi  acest medicament, contine informatii vitale pentru sanatatea dumneavoastra.

PROSPECT CLARITINE

1.CE ESTE CLARITINE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Grupa farmacoterapeutică. CLARITINE face parte dintr-o clasă de medicamente denumite antihistaminice. Antihistaminicele contribuie la atenuarea sau înlăturarea manifestărilor alergice, prin prevenirea efectelor dăunătoare ale unei substanţe care se produce în organism, numită histamină.

Indicaţii terapeutice

CLARITINE este indicat ca tratament simptomatic în:

rinite alergice sezoniere şi perene;

– conjunctivite alergice;

– urticarie cronică idiopatică şi alte dermatoze alergice.

Prezentare: Sirop si Comprimate

CLARITINE  Sirop,  1 mg/ml

CLARITINE  Comprimate, 10 mg

-Păstraţi acest prospect Claritine. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

-Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

-Acest medicament pentru alergie a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

-Dacă  vreunul  dintre  efectele  nedorite  devine  grav  sau  dacă  observaţi  orice  efect  nedorit nemenţionat în acest prospect Claritine, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

cumpara acum



CLARITINE 

Substanţa activă este loratadina.

Celelalte componente sunt:

CLARITINE, sirop



Propilenglicol, glicerol, acid citric anhidru, benzoat de sodiu, zahăr, aromă de piersici sintetică, apă purificată.

CLARITINE 10 mg, comprimate

Lactoză monohidrat, amidon de porumb, stearat de magneziu.

claritine sirop / tablete prospect



claritine sirop / tablete prospect

 

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CLARITINE

Nu utilizaţi CLARITINE sirop /comprimate

– dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la loratadină sau la oricare dintre celelalte componente ale CLARITINE.

– la copii cu vârsta mai mică de 1 an.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi CLARITINE sirop /comprimate

La  fel  ca  în  cazul  tuturor  medicamentelor pentru alergie noi,  tratamentul alergiilor cu CLARITINE trebuie  folosit  cu  prudenţă  în tratamentul pacienţilor cu afectare renală sau hepatică severă.

La pacienţii cu afectare hepatică severă trebuie administrată o doză iniţială mai mică, deoarece la aceştia clearance-ul loratadinei poate fi mai mic; doza iniţială poate fi redusă la 1/2 din doza recomandată. Alternativ, doza recomandată poate fi administrată iniţial o dată la două zile.

Nu  s-a  stabilit  încă  eficacitatea  CLARITINE  sirop / comprimate  la  copiii  sub  doi  ani.  Totuşi,  profilul farmacocinetic al loratadinei la copiii în vârstă de 1-2 ani, după administrarea unei singure doze de 2,5 mg CLARITINE sirop, este similar celui observat la copiii mai mari şi la adulţi.

Utilizarea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente pentru alergie sau alte medicamente , inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Loratadina este metabolizată de către citocromul hepatic P450, izoenzimele 3A4 şi 2D6. Terapia concomitentă cu medicamentele care inhibă sau sunt metabolizate prin una dintre căile care implică acest citocrom poate duce la creşterea concentraţiilor plasmatice ale oricăruia dintre medicamentele administrate şi la apariţia, în consecinţă, a reacţiilor adverse.

Studiile arată că cimetidina, care inhibă ambele izoenzime şi eritromicina sau ketoconazolul, care inhibă P450 3A4, au dus la creşterea concentraţiei plasmatice de loratadină, deşi nu s-au observat reacţii adverse, clinic sau electrocardiografic. Alte medicamente, care inhibă P450 3A4 sau P450 2D6 sunt chinidina, fluconazolul sau fluoxetina.

Administrarea loratadinei trebuie întreruptă cu 48 ore înaintea efectuării testelor cutanate de alergie, deoarece antihistaminicele pot împiedica sau diminua reacţiile pozitive la indicatorii de reactivitate dermică.

Medicament similar: Aerius

Utilizarea CLARITINE sirop / comprimate cu alimente şi băuturi

Administrarea CLARITINE sirop / comprimate în timpul meselor poate determina o uşoară întârziere a absorbţiei (± 1 oră), fără a influenţa însă efectul clinic.

Studiile privind performanţele psihomotorii au arătat că în cazul administrării concomitente cu alcool, CLARITINE sirop  nu potenţează efectul deprimant central al acestuia.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

La  animale  nu  s-au  observat  efecte  teratogene;  la  doze  mari  s-a  observat  un  slab  efect embriotoxic. Nu s-a stabilit deocamdată siguranţa utilizării loratadinei în timpul sarcinii. Deoarece  loratadina este excretată în laptele matern, nu trebuie administrată la femeile care alăptează.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

La dozele recomandate, loratadina nu are un efect sedativ important din punct de vedere clinic. De regulă, nu sunt afectate atenţia şi timpul de reacţie.

Informaţii importante privind unele componente ale CLARITINE sirop / tablete

Atenţionare pentru copiii diabetici: CLARITINE sirop conţine 3 g zahăr la o linguriţă dozatoare (5 ml).

 3. CUM SĂ UTILIZAŢI CLARITINE

CLARITINE sirop

Copii cu vârsta între 2-12 ani

– greutate corporală > 30 kg: doza recomandată este de 10 mg loratadină (2 linguri dozatoare CLARITINE sirop), o dată pe zi.

– greutate corporală ≤ 30 kg: doza recomandată este de 5 mg loratadină (o linguriţă dozatoare CLARITINE sirop), o dată pe zi.

Copii în vârstă de 1-2 ani: doza recomandată este de 2,5 mg loratadină (½ linguriţă dozatoare CLARITINE sirop), o dată pe zi.



CLARITINE 10 mg, comprimate

Adulţi şi adolescenţi (peste 12 ani): doza recomandată este de 10 mg loratadină (un comprimat CLARITINE 10 mg) administrată oral o dată pe zi, de preferinţă dimineaţa, înainte de masă.

Pacienţi cu insuficienţă hepatică sau insuficienţă renală (clearance-ul creatininei <30 ml/min): doza recomandată este de 5 mg loratadină (½ comprimat CLARITINE 10 mg) pe zi sau 10 mg (un comprimat CLARITINE 10 mg) o dată la 2 zile.

La copii cu vârsta cuprinsă între 1-12 ani loratadina se administrează sub formă de sirop (vezi CLARITINE sirop).

Există o mare varietate în reactivitatea individuală; dacă după 3 zile de administrare nu se produce ameliorarea stării clinice, este puţin probabil ca tratamentul să aibă succes.

Utilizaţi întotdeauna CLARITINE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie CLARITINE sirop sau tablete

Până în prezent nu s-au semnalat cazuri grave după supradozaj accidental. Dacă aţi luat o doză prea mare vă recomandăm să informaţi imediat medicul.

În caz de supradozaj s-au semnalat: somnolenţă, tahicardie şi cefalee. O doză unică de  160 mg nu a provocat reacţii adverse semnificative.

Dacă este necesar, în caz de supradozaj se instituie tratament simptomatic. Pacientului i se provoacă reflex de vomă, chiar dacă emeza apare spontan. La pacienţii cu starea de conştienţă alterată nu se va provoca reflexul de vomă. Trebuie luate măsuri de prevenire a aspiraţiei, îndeosebi la copii. După emeză, se poate încerca adsorbţia medicamentului încă rămas în stomac, prin administrarea de cărbune medicinal.

În cazul în care provocarea reflexului de vomă eşuează sau este contraindicată, trebuie efectuate spălături gastrice. Pentru spălăturile gastrice se recomandă utilizarea soluţiei saline izotone, îndeosebi la copii. La adulţi se poate folosi şi apa potabilă. Purgativele saline pot fi utile datorită acţiunii lor de diluare rapidă a conţinutului intestinal.

Loratadina nu  se  elimină prin  hemodializă şi  nu  se  cunoaşte dacă  se  elimină prin  dializă peritoneală.

După aplicarea tratamentului de urgenţă, pacientul se va afla în continuare sub supraveghere medicală.

Dacă uitaţi să utilizaţi CLARITINE sirop sau comprimate

Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. EFECTE NEDORITE POSIBILE

Ca toate medicamentele pentru alergie, CLARITINE poate determina efecte nedorite, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Dacă  vreunul  dintre  efectele  nedorite  devine  grav  sau  dacă  observaţi  orice  efect  nedorit nemenţionat în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

Pot să apară reacţii adverse care, ocazional, pot necesita asistenţă medicală. Informaţi medical dumneavoastră sau farmacistul în cazul în care aveţi o reacţie adversă care persistă, devine supărătoare sau consideraţi că este gravă.

Loratadina în doze recomandate nu determină practic fenomene de deprimare centrală şi efecte anticolinergice.   Studii   controlate   au   semnalat   relativ   rar   oboseală,   cefalee,   tulburări gastrointestinale – greaţă, creşterea apetitului, gastrită, precum şi manifestări alergice – rash cutanat, vertij.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLARITINE

A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

Nu utilizaţi CLARITINE după data de expirare înscrisă pe ambalaj.

CLARITINE 10 mg,  comprimate

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

CLARITINE, sirop

A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original.

6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE

Pentru orice informaţii despre acest medicament, vă rugăm să contactaţi reprezentanţii locali ai deţinătorului autorizaţiei de punere pe piaţă.

Data ultimei verificări al acestui prospect Claritine sirop sau comprimate

Ianuarie 2006

Ambalaj

CLARITINE, sirop

Cutie cu un flacon din sticlă brună a 60 ml sirop şi o linguriţă dozatoare, prospect Claritine. Cutie cu un flacon din sticlă brună a 120 ml sirop şi o linguriţă dozatoare.

CLARITINE 10 mg, comprimate

Cutie cu un blister din PVC/Al a 10 comprimate, prospect Claritine . Cutie cu un blister din PVC/Al a 30 comprimate.

Producător

SCHERING – PLOUGH LABO N.V.,  Belgia

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

SCHERING-PLOUGH EUROPE

73 Rue de Stalle

1180 Bruxelles, Belgia

Medicamente pentru alergie alternative cu aceeasi substanta activa : Flonidan, Clarozone, Loratadin, Symphoral, Erolin.

Medicamente pentru alergie  cu indicatii asemanatoare : Allergodil, Aerius, Acemiz.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close