Prospect Claritromicină

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3


Prospect pentru utilizatori

CLARITROMICINĂ

CLARITROMICINĂ 250mg, comprimate filmate

CLARITROMICINĂ 500mg, comprimate filmate

Compoziţie

Claritromicină 250mg

Un comprimat filmat conţine claritromicină 250mg şi excipienţi: nucleu – celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, film – Opadry 20 H 52875 (galben), cerneală pentru inscripţionare – Opacode S-1-27794 Black.

Claritromicină 500mg

Un comprimat filmat conţine claritromicină 500mg şi excipienţi: nucleu – celuloză microcristalină, croscarmeloză sodică, povidonă, stearat de magneziu, talc, dioxid de siliciu coloidal, acid stearic, film – Opadry 20 H 52875 (galben), cerneală pentru inscripţionare – Opacode S-1-27794 Black.

Grupa farmacoterapeutică: antiinfecţioase de uz sistemic, antibiotice de uz sistemic, macrolide, lincosamide şi streptogramine.

Indicaţii terapeutice Cititi acest Prospect Claritromicina:

Claritromicină este indicată în tratamentul infecţiilor determinate de una sau mai multe microorganisme sensibile:

–   infecţii ale aparatului respirator superior, cum sunt sinuzite, faringite;

–  infecţii ale aparatului respirator inferior, cum sunt bronşita acută, acutizarea bronşitei cronice, pneumopatie comunitară (la pacienţii fără factori de risc, în absenţa semnelor de gravitate clinică şi în absenţa manifestărilor clinice evocatoare ale etiologiei pneumococice); în caz de suspiciune de pneumopatie atipică, macrolidele sunt indicate în funcţie de teren şi severitatea acţiunii;

–  angina cu streptococ beta-hemolitic de grup A, ca alternativă la tratamentul cu beta-lactamine, îndeosebi dacă acesta nu poate fi utilizat;

–  infecţii uşoare-moderate ale pielii şi tesuturilor moi;

–  infecţii cu Mycobacterium avium la pacienţii infectaţi cu HIV;

–  infecţii stomatologice;

–  eradicarea infecţiei cu Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcer gastro-duodenal, în asociere cu un alt antibiotic şi un antisecretor.

claritromicina prospect

claritromicina prospect

Contraindicaţii Prospect Claritromicina

Claritromicină este contraindicată la pacienţii cu antecedente de hipersensibilitate la claritromicină, la alte macrolide sau la oricare dintre excipienţii medicamentului. Este contraindicată administrarea concomitenta a claritromicinei cu următoarele medicamente: derivaţi de secară cornută (cum sunt dihidroergotamină, ergotamină), cisapridă, pimozidă şi terfenadină.

Precauţii Prospect Claritromicina

Administrarea repetată sau prelungită a claritromicinei poate determina suprainfecţii bacteriene sau fungice, caz în care tratamentul cu claritromicină trebuie întrerupt şi se va institui tratamentul adecvat.

în timpul tratamentului cu macrolide se poate produce colita pseudomembranosă. Aceasta poate varia în ceea ce priveşte gravitatea de la moderată până la forme care pun în pericol viaţa.

în cazul apariţiei acufenelor sau a scăderii acuităţii auditive, se recomandă efectuarea audiogramei şi trebuie avută în vedere modificareadozei.

Trebuie avută în vedere posibilitatea apariţiei rezistenţei încrucişate între claritromicină, celelalte macrolide şi alte antibiotice, cum sunt lincomicina şi clindamicină.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.

 characters available

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste C > Prospect Claritromicină