Prospect Clorzoxazona 250 mg – Spasme Musculare

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Clorzoxazonă

Indicatii terapeutice

Clorzoxazona este indicată în tratamentul spasmelor musculare reactive, reumatice (lombalgii, torticolis acut, contractură reflexă în artroză, artrite, periartrite) şi post-traumatice (luxaţii, fracturi, rupturi musculare).

Clorzoxazona poate facilita recuperarea bolnavilor cu sechele neurologice, reumatice sau traumatice. Eficacitatea este în general mică pentru dozele uzuale, administrate oral; ea poate fi crescută folosind doze terapeutice mari şi asociind analgezice şi antiinflamatoare nesteroidiene.

Doze şi mod de administrare Clorzoxazona 250 mg

Adulţi: doza uzuală este de 250 mg clorzoxazonă (un comprimat Clorzoxazonă) de 3-4 ori pe zi. În cazul contracturilor musculare acute, foarte dureroase, se pot folosi doze de 500-750 mg clorzoxazonă (2-3 comprimate Clorzoxazonă) de 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârsta peste 5 ani: doza uzuală este de 20 mg clorzoxazonă/kg, fracţionată în 3-4 prize, fără a depăşi doza pentru adulţi. La copiii cu vârsta sub 5 ani se recomandă utilizarea formelor farmaceutice adecvate vârstei.

Clorzoxazon



Clorzoxazon

 Contraindicaţii

  • Hipersensibilitate la clorzoxazonă sau la oricare dintre excipienţii produsului.
  • Insuficienţă hepatică, insuficienţă renală, miastenia gravis.

 Atenţionări şi precauţii speciale

Clorzoxazona nu se recomandă la pacienţii cu intoleranţă la lactoză, deficit de lactază sau malabsorbţie a glucozei/galactozei.

Se recomandă prudenţă la pacienţii atopici.

Dacă în timpul tratamentulului apar fenomene de hipersensibilizare sau efecte hepatotoxice, se impune oprirea tratamentului. În timpul tratamentului se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice.

În timpul tratamentului cu clorzoxazonă se recomandă monitorizarea funcţiei hepatice. Dacă în timpul tratamentului apar fenomene de hipersensibilizare sau efecte hepatotoxice, se impune oprirea tratamentului.

De asemenea, se recomandă evitarea consumului de băuturi alcoolice în timpul tratamentului cu clorzoxazonă.

În timpul tratamentului cu clorzoxazonă urina se poate colora în roşu-portocaliu.

Interacţiuni ale Clorzoxazona 250 mg cu alte produse medicamentoase

  • Asocierea cu deprimante ale sistemului nervos central impune prudenţă deosebită, deoarece clozoxazona creşte efectul acestora.
  • Hidroxizina scade efectul miorelaxant al clorzoxazonei.

Clorzoxazona 250 mg in Sarcina şi alăptare

Deoarece nu există studii controlate la gravide, nu se recomandă administrarea clorzoxazonei în timpul sarcinii.

Nu se cunoaşte dacă clorzoxazona se excretă în laptele matern. De aceea, la femeile care alăptează se va lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării.

Efectele Clorzoxazona 250 mg asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Datorită somnolenţei şi scăderii activităţii reflexe, clorzoxazona poate afecta capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Reacţii adverse al Clorzoxazonei 250 mg

Clorzoxazona este bine tolerată.



Clorzoxazona determină somnolenţă, pirozis, constipaţie, tulburări de vedere, nistagmus, cefalee, ataxie, erupţii cutanate, prurit şi colorarea urinii în roşu-
portocaliu.

Foarte rar, poate determina greaţă, vărsături, anorexie, dureri abdominale, ameţeli, şoc anafilactic, leucopenie.

Au fost raportate câteva cazuri de hepatită citolitică şi hepatită fulminantă, dar relaţia cu medicamentul nu este certă.

Supradozaj cu Clorzoxazona 250 mg

În caz de supradozaj se recomandă instituirea unui tratament simptomatic şi de susţinere a funcţiilor vitale.

Proprietăti farmacologice Clorzoxazona 250 mg

  Proprietăţi farmacodinamice

Grupa farmacoterapeutică: sistem musculo-scheletic, miorelaxante, miorelaxante centrale, derivaţi de oxazol, tiazine şi triazine.

Cod ATC: M03B B03

Clorzoxazona este un derivat de benzoxazolonă. Are efect miorelaxant datorat blocării unor căi polisinaptice excitatorii spinale şi supraspinale. Sunt inhibate
caracteristic reflexele medulare polisinaptice, mai puţin cele monosinaptice.

Proprietăţi farmacocinetice

Timpul mediu de înjumătăţire plasmatică este de 3 ore. Concentraţiile plasmatice active terapeutic se menţin 3-4 ore. Clorzoxazona este metabolizată hepatic. Se
elimină renal, în principal sub formă de metaboliţi inactivi şi <1% sub formă nemodificată.

Compoziţia calitativă şi cantitativă

Un comprimat conține clorzoxazonă 250 mg și excipienți: lactoză monohidrat, amidon de porumb, polividonă, dioxid de siliciu coloidal, laurilsulfat de sodiu, stearat de magneziu, talc.

Grupa farmacoterapeutică: miorelaxante cu acțiune centrală

FORMA FARMACEUTICĂ

Comprimate.

  Precauţii speciale pentru păstrare

A se păstra la temperaturi între 15 – 25oC, în ambalajul original.

Pastrare

– Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect Clorzoxazona 250 mg, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

– Utilizați întotdeauna acest medicament exact așa cum este descris în acest prospect Clorzoxazona 250 mg sau așa cum v-a spus medicul sau farmacistul.

– Păstraţi acest prospect Clorzoxazona 250 mg. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.





– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare privind acest prospect Clorzoxazona 250 mg, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

– Acest medicament Clorzoxazona 250 mg a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

– Dacă manifestaţi orice reacţii adverse, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea includ orice posibile reacţii adverse nemenţionate în acest prospect Clorzoxazona 250 mg.

Păstrati prospectul Clorzoxazona 250 mg şi toate comprimatele rămase pentru a le arăta medicului pentru viitoarele vizite la medic.

  Natura şi conţinutul ambalajului

Cutie cu un flacon din polietilenă de înaltă densitate a 20 comprimate.

  DEŢINĂTORUL AUTORIZAŢIEI DE PUNERE PE PIAŢĂ

SC. Sintofarm S.A.

Substanța activă: chlorzoxazonum (clorzoxazonă)
Clasa ATC: [M03BB]: sistemul muscular-scheletic >> miorelaxante >> miorelaxante centrale >> derivati de oxazol triazine

Medicamentul CLORZOXAZONA ARENA 250mg conține substanța clorzoxazonă și clasificarea dată de codul ATC (Anatomic Terapeutic Chimic) M03BB03 este Sistemul musculo-scheletic | Miorelaxante, agenți care acționează la nivel central | Derivați de oxazoi, tiazină și triazina.



Concentrație: 250mg

Forma farmaceutică: COMPRIMATE

Cantitate: 30

Prezentare produs: cutie x3 blist al/pvc x10 compr

Tip produs: generic

Restricții eliberare rețetă: P-6L – Medicamente care se eliberează cu prescripție medicală care nu se reține în farmacie (se poate reînnoi); prescripția medicală poate fi folosită timp de 6 luni din momentul eliberării.

Relaxante musculare naturiste

Durerile musculare pot fi de mai multe tipuri. Astfel, avem la dispozitie mai multe moduri de a le ameliora. In cele ce urmeaza iti prezentam 5 relaxante musculare naturale la care poti apela pentru a reduce acest tip de durere.

1. Musetelul
Datorita proprietatilor sale relaxante, antiinflamatoare si antispasmodice, musetelul constituie unul dintre cele mai populare relaxante musculare naturale existente. Ca sa ameliorezi ameliorezi disconfortul si sa te relaxezi, foloseste aceasta planta pentru a prepara un ceai.

Ingrediente

  • 1 lingura (15 g) sau un pliculet de ceai de musetel
  • 1 cana (250 ml) de apa

Instructiuni

  • Cel mai bine este sa consumi musetel sub forma de ceai. Nu trebuie decat sa adaugi musetelul (fie frunzele plantei, fie un pliculet de ceai) intr-o cana de apa fierbinte.
  • Lasa sa stea cateva minute, astfel incat proprietatile plantei sa fie eliberate in apa.
  • Poti sa bei cat de mult ceai de musetel vrei, pe tot parcursul zilei.

2. Levantica
Levantica este o floare mov, care nu trebuie folosita in ceaiuri. Insa, datorita proprietatilor sale relaxante, poti apela cu incredere la uleiul de levantica. De fapt, levantica este folosita frecvent in cadrul aromaterapiei, beneficiile sale fiind utile pentru a trata insomnia si problemele asociate gatului si plamanilor.

Ingrediente

Instructiuni



  • Foloseste acest produs pentru a masa (cu miscari circulare) regiunea vizata. Acest truc imbunatateste circulatia sanguina.
  • Daca reusesti sa faci rost de flori de levantica, le poti adauga in cada cu apa calda atunci cand faci baie.

3. Rozmarinul, pe lista de relaxante musculare naturale
Rozmarinul este originar din regiunea mediteraneeana. Datorita proprietatilor sale antispasmodice si antiinflamatoare, acest ingredient relaxeaza muschii si ii ajuta sa revina la starea lor normala. Poti fie sa consumi rozmarin sub forma de ceai, fie sa-l incluzi in aromaterapie.

Ingrediente

Instructiuni

  • Poti folosi rozmarinul ca sa prepari diverse remedii utile pentru a-ti relaxa muschii.
  • Prima varianta pe care ti-o propunem este baia cu rozmarin, care este unul dintre cele mai bune moduri de a profita de puterea relaxanta a acestei plante. Totodata, uleiul de rozmarin are un efect calmant asupra articulatiilor.
  • Insa ceaiul de rozmarin este cel mai popular remediu. Ca sa-l prepari, nu trebuie decat sa adaugi cateva frunze de rozmarin intr-o cana de apa fierbinte.
  • Te sfatuim sa uzi o carpa cu acest lichid si s-o aplici pe muschii afectati. Las-o sa actioneze aproximativ 30 de minute.
  • Fiind un remediu naturist, poti sa-l aplici de 2-3 ori pe zi.

4. Valeriana
Este indicat sa apelam la valeriana pentru a trata numeroase probleme de sanatate, cum ar fi crampele menstruale. De asemenea, aceasta floare poate reduce stresul si anxietatea. Asadar, multe persoane o folosesc frecvent pentru a-si imbunatati calitatea somnului. In general, valeriana este consumata sub forma de ceai.

Ingrediente

Instructiuni

  • Te sfatuim sa consumi ceai de valeriana.
  • Pentru a prepara aceasta bautura, adauga cateva crengute de valeriana intr-o cana de apa fierbinte. Lasa sa infuzeze 5-10 minute.
  • Strecoara lichidul pentru a indeparta orice impuritati.
  • Deoarece poate provoca somnolenta, nu este indicat sa bei mai mult de doua cani de ceai de valeriana pe zi.

5. Piperul rosu
Piperul rosu este un ingredient pe care te incurajam sa-l folosesti in mod regulat. Desi pentru multe persoane aroma sa este prea picanta, acesta are un efect antiinflamator impresionant. Il poti consuma in fiecare zi, atat sub forma lichida, cat si solida.

Ingrediente

Instructiuni

  • Acest remediu este foarte simplu. Nu trebuie decat sa adaugi putin piper rosu in ceaiurile si smoothie-urile pe care le consumi.
  • Poti sa-l folosesti si pe post de exfoliant pentru a-ti masa muschii.

Cand vine vorba de a trata durerile musculare, avem la dispozitie foarte multe solutii. Insa retine ca acest tip de disconfort poate semnala prezenta unei probleme mai grave. Din acest motiv, este o idee buna sa consulti un medic daca simptomele persista.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close