La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
  • iulia { Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si... } – Oct 22, 12:44 PM
  • cosmina { Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi... } – Oct 22, 9:43 AM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Doxiciclina

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


Doxiciclina Sandoz

 100 mg capsule

 

Compoziţie  Doxiciclina

O capsula conţine doxiciclina 100 mg sub forma de clorhidrat de doxiciclina 116 mg şi excipienţi: stearat de magneziu, amidon de porumb, laurilsulfatde sodiu.

Grupa farmacoterapeuticâ: tetracicline.

indicaţii terapeutice Doxiciclina

Doxiciclina este indicata în infecţii produse de microorganisme sensibile:

– Brucella, Pasteurella, infecţii pulmonare, genito-urinare şi oftalmice produse de Chlamydia sp. şi Mycoplasma sp.r Rickettsii, Coxiella burneti, infecţii gonococice, infecţii ORL şi bronhopulmonare produse de Haemophilus influenzae, Treponema pallidum (la pacienţii alergici la peniciline), holera, acnee.

Contraindicaţii Doxiciclina

Hipersensibilitate la doxiciclina sau alte tetracicline. Copii mai mici de 8 ani. Sarcina, începând cu luna a 2-a.

Precauţii Doxiciclina

La unii pacienţi aflaţi sub tratament cu tetracicline au fost observate reacţii de fotosensibilizare, manifestate prin arsuri solare. Pacienţii care se expun direct la lumina solara sau la radiaţii ultraviolete trebuie avertizaţi câ asemenea reacţii pot surveni pentru toate tetraciclinele; tratamentul trebuie întrerupt încâ de la prima manifestare deeritem cutanat.

Interacţiuni Doxiciclina

Deoarece s-a demonstrat că tetraciclinele scad activitatea protrombinei, la pacienţii aflaţi sub tratament cu anticoagulante este necesara ajustarea dozei acestora. Deoarece antibioticele bacteriostatice pot influenţa acţiunea bactericidâ a penicilinei, se recomandâ evitarea administrării doxiciclinei în asociere cu penicilina. Absorbţia tetraciclinelor este micşorată de: antiacidele cu aluminiu, calciu sau magneziu, preparatele de fier şi sărurile de bismut.

Alcoolul, barbituricele, carbamazepina şi fenitoina scad timpul de înjumătăţire al doxiciclinei.

doxicilina prospect

doxicilina prospect

Atenţionări speciale Doxiciclina

In tratamentul de lungă durată, se impune evaluarea periodică a funcţiei diferitelor organe, inclusiv efectuarea investigaţiilor hematologice, renale şi hepatice. Infecţiile cu streptococi beta-hemolitici grup A, trebuie tratate cel puţin 10 zile.

Copii

Folosirea tetraciclinelor în timpul dezvoltării dentiţiei (ultima jumătate a sarcinii, sugari şi copii până la vârsta de 8 ani) poate produce colorarea permanentă a dinţilor (în galben, gri, maro). A fost raportată hipoplazia smalţului dentar. De aceea, doxiciclina nu este recomandată la aceste grupe de pacienţi.

Sarcina şi alăptarea

Doxiciclina traversează bariera placentară. Administrarea antibioticului în perioada sarcinii este contraindicată.

Deoarece doxiciclina se excretă în laptele matern se vor lua în considerare fie întreruperea tratamentului, fie întreruperea alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Doxiciclina nu influenţează negativ capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Doze şi mod de administrare Doxiciclina

Doza uzuală de doxiciclină la adulţi este de 200 mg (2 capsule) în prima zi de tratament (administrată ca doză unică sau câte 100 mg la 12 ore), urmată de doze de întreţinere de 100 mg (o capsulă) o dată pe zi. în cazul infecţiilor mai severe (în special în infecţiile cronice ale tractului urinar), se administrează 200 mg/zi pe tot par­cursul perioadei de tratament.

Pentru copiii cu vârsta peste 8 ani: cu greutatea mai mică de 50 kg, doza uzuală este de 4 mg/kg (administrată în doză unică zilnică sau fracţionatîn două prize în prima zi de tratament), iar în zilele următoare 2 mg/kg o dată pe zi. Pentru infecţiile mai severe se poate administra o doză de până la 4 mg/kg.

 Pentru copiii cu greutatea peste 50 kg poate fi administrată doza uzuală a adultului. Acnee. 50-100 mg zilnic, timp de până la 12 săptămâni. Infecţii gonococice necomplicate: 100 mg oral de două ori pe zi, timp de 7 zile sau o doză de 300 mg urmată după o oră de o a doua doză de 300 mg. Infecţii uretrale endo-cervicale sau rectale necomplicate la adulţi, produse de Chlamydia trachomatis: 100 mg, oral, de două ori pe zi, timp de 7 zile. Sifilis primar şi secundar: 300 mg/zi, în doze fracţionate, timp de cel puţin 10 zile.

Acest prospect a fost citit de 635 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

La Dentist

O pacienta ii spune dentistului sau: 
- Doctore, n-o sa ma doara ? Mor de frica! Cred ca decat sa-mi scot o masea, mai bine fac un copil. 
- N-am nimic impotriva. Dar hotarati-va, ca sa stiu cum sa pun scaunul.

--***---

O ambulanta goneste pe strazi si la o intersectie rastoarna si accidenteaza un pieton. Soferul coboara imediat, ridica victima, o instaleaza pe targa si continua drumul spre spital. La un moment dat, se intoarce zambind spre accidentat si ii spune:
- Ce noroc formidabil ati avut ca treceam pe aici!

Nefericitii

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste D > Prospect Doxiciclina