Prospect Espumisan capsule

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


 V-ati simtit balonat, sau ca vi s-au acumulat gaze in intestin? Luati Espumisan capsule pentru eliminarea situatiilor neplacute si stanjenitoare in locurile publice.

Prospect Espumisan capsule moi, 40 mg

Simeticonă

Compoziţie

0 capsulă Espumisan conţine simeticonă, 40 mg şi excipienţi: gelatină, glicerol (85%), p-hidroxibenzoat de metil, galben de chinolină (E 104), galben portocaliu S (E 110).

Grupa farmacoterapeutică:alte medicamente în tratamentul tulburărilor funcţionale intestinale.

  Indicaţii terapeutice

  1. ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusă de acumularea excesivă de gaze în intestin, de exemplu, flatulenţa;
  2. pregătirea unor explorări abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia.

Simptomatologia determinată de acumularea de gaze în tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburărilor funcţionale de la acest nivel, manifestăndu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructaţie, mişcări peristaltice intestinale şi flatulenţă.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la simeticonă, parahidroxibenzoat de metil (alergie la grupul para), galben portocaliu S (E 110) sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Precauţii

Deoarece conţine parahidrobenzoat de metil poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Deoarece conţine galben portocaliu S (E 110) poate provoca reacţii alergice.

Interacţiuni

Până în prezent, nu se cunosc.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Espumisan se poate administra în timpul sarcinii şi alăptării.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Espumisan nu influenţează viteza de reacţie. Espumisan nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Espumisan 40mg Prospect

Espumisan 40mg Prospect

Doze şi mod de administrare

Tulburări gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze în intestin

Adulţi şi adolescenţi:doza uzuală recomandată este de 80 mg simeticonă (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrată oral, de 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani:doza uzuală recomandată este de 80 mg simeticonă (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrată oral, de 3-4 ori pe zi.

Se recomandă administrarea Espumisan în timpul mesei, după masă sau înainte de culcare.

Durata administrării depinde de evoluţia simptomelor. Dacă după 7 zile de tratament, tulburările gastro-intestinale persistă sau apar alte tulburări, pacientul trebuie să se adreseze medicului.

Dacă este necesar, Espumisan poate fi administrat o perioadă lungă de timp.

Pregătirea pentru examinări cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului

Doza uzuală este de 240 mg simeticonă, de 3 ori pe zi, în ziua anterioară examinării şi 80 mg simeticonă în dimineaţa zilei în care se face examinarea.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.

 characters available

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Gastroenterologie & Hepatologie > Balonare > Prospect Espumisan capsule