Prospect Espumisan capsule

 V-ati simtit balonat, sau ca vi s-au acumulat gaze in intestin? Luati Espumisan capsule pentru eliminarea situatiilor neplacute si stanjenitoare in locurile publice.

Prospect Espumisan capsule moi, 40 mg

Simeticonă

Compoziţie

0 capsulă Espumisan conţine simeticonă, 40 mg şi excipienţi: gelatină, glicerol (85%), p-hidroxibenzoat de metil, galben de chinolină (E 104), galben portocaliu S (E 110).

Grupa farmacoterapeutică:alte medicamente în tratamentul tulburărilor funcţionale intestinale.

  Indicaţii terapeutice

  1. ameliorarea simptomatologiei gastro-intestinale, indusă de acumularea excesivă de gaze în intestin, de exemplu, flatulenţa;
  2. pregătirea unor explorări abdominale cu scop diagnostic, cum sunt radiografia, ecografia.

Simptomatologia determinată de acumularea de gaze în tractul gastro-intestinal, poate fi un semn al tulburărilor funcţionale de la acest nivel, manifestăndu-se ca presiune sau balonare, plenitudine, eructaţie, mişcări peristaltice intestinale şi flatulenţă.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la simeticonă, parahidroxibenzoat de metil (alergie la grupul para), galben portocaliu S (E 110) sau la oricare dintre excipienţii medicamentului.

Precauţii

Deoarece conţine parahidrobenzoat de metil poate provoca reacţii alergice (chiar întârziate). Deoarece conţine galben portocaliu S (E 110) poate provoca reacţii alergice.

Interacţiuni

Până în prezent, nu se cunosc.

Atenţionări speciale

Sarcina şi alăptarea

Espumisan se poate administra în timpul sarcinii şi alăptării.

Efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Espumisan nu influenţează viteza de reacţie. Espumisan nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje.

Espumisan 40mg Prospect
Espumisan 40mg Prospect

Doze şi mod de administrare

Tulburări gastro-intestinale determinate de acumularea de gaze în intestin

Adulţi şi adolescenţi:doza uzuală recomandată este de 80 mg simeticonă (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrată oral, de 3-4 ori pe zi.

Copii cu vârsta cuprinsă între 6-14 ani:doza uzuală recomandată este de 80 mg simeticonă (2 capsule gelatinoase moi Espumisan), administrată oral, de 3-4 ori pe zi.

Se recomandă administrarea Espumisan în timpul mesei, după masă sau înainte de culcare.

Durata administrării depinde de evoluţia simptomelor. Dacă după 7 zile de tratament, tulburările gastro-intestinale persistă sau apar alte tulburări, pacientul trebuie să se adreseze medicului.

Dacă este necesar, Espumisan poate fi administrat o perioadă lungă de timp.

Pregătirea pentru examinări cu scop de diagnostic la nivelul abdomenului

Doza uzuală este de 240 mg simeticonă, de 3 ori pe zi, în ziua anterioară examinării şi 80 mg simeticonă în dimineaţa zilei în care se face examinarea.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !

Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult (2voturi, Media: 5,00 out of 5)

Se încarcă...