La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • Stela { Da...aici e prospectul si voi mai postati un prospect...:) Nu-i bai numai sa-ti fie de invatatura de minte. Parerea mea e sa iti gasesti un... } – Oct 06, 4:12 PM
  • Gina { Eu i-am dat lui Ilie al meu ospamox(2,5ml la 12 ore) cand avea 5 luni era tot asa cu "putin rosu in gat". Vreau sa... } – Oct 06, 2:56 PM
  • Stela { Da,si eu ii dau baietelului meu la schimbarea anotimpului, preventiv,o data pe sapt o fiola de oscilococcinum.e homeopat si pana acum(2 ani si 7 luni)n-am... } – Oct 06, 2:10 PM
  • coca { Si cat timp ii dai ? Asociat cu altceva sau doar oscilococcinum ? Eu nu am folosit niciodata, la cel mare i-am dat Imuno Royal... } – Oct 06, 2:00 PM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Fenobarbital

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3


FENOBARBITAL prospect 100 mg – Comprimate –

 Compozitie

Un comprimat contine fenobarbital 100 mg si excipienti: amidon de porumb, gelatina, acid stearic.

 Grupa farmacoterapeutica: antiepileptice, barbiturice si derivati

 indicatii terapeutice

– ca antiepileptic:

Se administreaza în monoterapie sau asociat cu alte antiepileptice pentru tratamentul epilepsiei: epilepsia partiala cu sau fara generalizare secundara, epilepsia generalizata: crize tonice, clonice, tonico-clonice.

– ca hipnotic si sedativ:

Se administreaza pentru tratamentul tulburarilor de somn si respectiv al starii de agitatie psihomotorie, starilor nevrotice sau starilor care apar ca reactii adverse ale unor medicamente stimulante ale sistemului nervos central.

 – ca inductor enzimatic hepatic si coleretic: Se administreaza pentru tratamentul icterelor congenitale cronice cu bilirubina neconjugata, precum si în anumite cazuri de colestaza hepatica.

 

 

Contraindicatii                                 

Hipersensibilitate la substanta activa, la alte barbiturice sau la

oricare dintre excipienti

Insuficienta respiratorie severa

Porfirie

Alaptare

 Precautii

Se recomanda reducerea dozelor administrate ia pacientii cu etilism. Consumul de bauturi alcoolice este interzis în timpul tratamentului (datorita potentarii reciproce a efectelor neurologice centrale).

Fenobarbitaiul nu este eficace în tratamentul absentelor si al crizelor miocionice, pe care le poate agrava. Eficacitatea sa este îndoielnica în tratamentul crizelor atone.

Se recomanda administrarea cu precautie !a pacientii cu dureri acute, pacientii cu tulburare depresiva.

Sedarsa, poate fi suparatoare la începutul tratamentului si în cazul cresterii dozelor, dar se atenueaza în conditii de tratament cronic.

Oprirea brusca a tratamentului îndelungat cu fenobarbita!, determina aproape întotdeauna convulsii tonico-clonice la pacientii epileptici.

Din cauza riscului de dependenta se recomanda reducerea treptata a dozelor administrate atunci când se intentioneaza oprirea tratamentului sau înlocuirea cu un alt antiepileptic.

 

interactiuni

Antiepileptice: exista interactiuni complexe între antiepileptice, cu cresterea toxicitatii dar fara cresterea corespunzatoare a efectului antiepileptic. Aceste interactiuni sunt foarte variabile si impredictibile- si se recomanda deseori în jaceste situatii monitorizarea concentratiilor plasmatice ale antiepilepticelor. Valproatul determina cresterea concentratiei plasmatice a fenobarbitalului (valproatui inhiba metabolizarea fenobarbitalului). Pe de alta parte, fenobarbitaiul determina cresterea clearance-ului valproatului, prin intensificarea metabolizarii hepatice a acestuia, cu diminuarea consecutiva a concentratiei plasmatice de valproat. Asocierea fenitoinei la tratamentul cu fenobarbital determina cresterea concentratiilor plasmatice ale fenobarbitalului datorita inhibarii prin competitie a metabolizarii acestuia. Asocierea fenobarbitalului la tratamentul cu fenitoina determina cel mai frecvent diminuarea concentratiilor plasmatice ale fenitoinei (datorita intensificarii metabolizarii acesteia), iar uneori cresterea concentratiilor plasmatice ale fenitoinei (datorita inhibarii prin competitie a metabolizarii acesteia). Fenobarbitaiul determina diminuarea concentratiilor plasmatice ale carbamazepinei si metabolitului activ al acesteia precum si ale tiagabinei.

 

 Medicamente care deprima activitatea sistemului nervos central: Efectul fenobarbitalului este potentat de alte medicamente care deprima activitatea sistemului nervos central : derivati opioizi (analgezice, antitusive si medicamente utilizate pentru tratamentul de substitutie), neuroleptice, alte barbiturice, benzodiazepine, alte anxiolitice, antidepresive cu efect sedativ, antihistaminice cu efect sedativ, antihipertensive cu efect central precum si de alcoolul etilic.

Antidepresive imipraminice : favorizeaza aparitia crizelor convulsive.

Antagonisti ai calciului: fenobarbitaiul determina diminuarea concentratiilor plasmatice ale antagonistilor calciului prin intensificarea metabolizarii hepatice a acestora. Anticoagulante orale : fenobarbitaiul determina diminuarea eficacitatii anticoagulantelor orale prin intensificarea metabolizarii hepatice a acestora.

Acest prospect a fost citit de 1443 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2 3

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Medic gastroenterolog

Pacientul: -Doctore, am o problema. La ora 5  dimineata ma duc la WC sa ma c*c .
Doctorul: - Dar asta este foarte bine. Si care este problema?
Pacientul: - Problema este ca ma trezesc la ora 6 ...

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste F > Prospect Fenobarbital