Prospect Ibuprofen 400-600

IBUPROFEN 400 – 600

Ibuprofen

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine ibuprofen 400mg si excipienti: nucleu – amidon, lactoza, metilceluloza, amidonglicolat de sodiu, stearat de magneziu, dioxid de siliciu coloidal anhidru, film – hipromeloza, talc, dioxid de titan (E 171), propilenglicol, colorant „Erytrosine Supra” (E 127).

Grupa farmacoterapeutica: antiinflamatoare si antireumatice nesteroidiene, derivaţi de acid propionic.

 

Ibuprofen Prospect
Ibuprofen Prospect

 

Indicaţii terapeutice

Poliartrita reumatoida, osteoartrita, spondilita anchilozanta, spondiloza cervicala. Luxatii, contuzii, leziuni accidentale, traume operatorii. Dureri lombare, fibrozita, sciatica, bursite, tendinite. Dureri dentare, proceduri chirurgicale stomatologice si extractii dentare.

Amigdalita, faringita, laringita, sinuzita, rinita, bronşita, celulita si alte afecţiuni inflamatorii de origine infectioasa, ca adjuvant al tratamentului de baza. Afecţiuni inflamatorii pelvine, dismenoree.

Contraindicaţii

Hipersensibilitate cunoscuta la ibuprofen sau la oricare dintre excipientii produsului.

Astm bronsic, polipoza nazala, edem angioneurotic sau alte manifestari alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Ulcer gastro-duodenal activ. Insuficienta hepatica si/sau renala. Insuficienta cardiaca severa. Lupus eritematos sistemic. Trimestrul III de sarcina.

Precauţii

Pacienţii ce prezintă semnele unui teren atopic (astm bronsic, polipoza nazala, rinite, sinuzite, etc.) au un risc crescut de apariţie a manifestărilor alergice la administrarea de acid acetilsalicilic sau AINS. Administrarea de ibuprofen trebuie facuta cu atentie si sub stricta supraveghere medicala in cazul pacienţilor cu antecedente patologice digestive. Fenomenele hemoragice sau ulceraţiile gastro-intestinale se pot produce in oricare moment al tratamentului chiar fara semne de avertizare sau fara ca pacientul sa prezinte antecedente patologice. Riscul de producere a acestor evenimente este mai crescut la pacienţii care urmeaza tratament concomitent cu anticoagulante sau cu antiagregante plachetare. In cazul apariţiei fenomenelor hemoragice gastro-intestinale administrarea de ibuprofen trebuie imediat intrerupta.

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin administrarea celei mai mici doze eficace pentru cea mai scurta perioada necesara controlării simptomelor. Deoarece conţine lactoza, daca medicul dumneavoastra v-a atentionat ca aveţi intoleranta la unele categorii de glucide, va rugam sa-l intrebati inainte de a lua acest medicament.

Interacţiuni

Administrarea de ibuprofen in asociere cu acid acetilsalicilic sau alte AINS poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a ulceraţiilor si fenomenelor hemoragice digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu glucocorticoizi poate avea ca rezultat creşterea riscului de producere a ulceraţiilor digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu anticoagulante sau antiagregante plactretars lîoiţe avea ca rezultat creşterea riscului de producere a fenomenelor hemoragice digestive. Administrarea de ibuprofen in asociere cu diuretice poate avea ca rezultat scaderea efectului diuretic. Administrarea de ibuprofen in asociere cu beta blocante poate avea ca rezultat scaderea efectului antihipertensiv.

Administrarea de ibuprofen in asociere cu digoxina, fenitoina sau litiu poate avea ca rezultat creşterea concentraţiilor plasmatice ale acestora din urma, cu posibilitatea apariţiei fenomenelor toxice. Administrarea de ibuprofen in asociere cu metotrexat poate avea ca rezultat creşterea toxicitatii acestuia din urma.

Administrarea de ibuprofen in asociere cu ciclosporina poate avea ca rezultat creşterea efectului nefrotoxic, mai ales la vârstnici.

Atentionari speciale

La începutul tratamentului trebuie efectuata o monitorizare atenta a diurezei si a funcţiei renale in cazulpacientilor cu insuficienta cardiaca hepatica sau reriiîâcronica, care urmează tratament cu diuretice sau^ care au suferit interventii chirurgicale ce au produs hipovolemie.

In cazul tratamentului îndelungat trebuie verificate periodic formula sanguina, funcţia hepatica si renala. In cazul apariţiei tulburărilor de vedere, administrarea de ibuprofen trebuie intrerupta si se recomanda efectuarea unui control oftalmologie.

Efecte cardiovasculare si cerebrovasculare

 

La pacienţii cu antecedente de hipertensiune arteriala si/sau insuficienta cardiaca congestiva uşoara pana la moderata este necesara precauţie (discuţii cu medicul sau cu farmacistul) inainte de începerea tratamentului, deoarece raportarile au aratat ca tratamentul cu AINS se asociaza cu retentie lichidiana si edem.

Medicamente precum ibuprofen 400 se pot asocia cu un risc uşor crescut de apariţie a atacului de cord („infarct miocardic”). Riscurile de orice tip sunt mai probabile la doze mari si in cazul tratamentului de lunga durata. Nu depăşiţi doza si durata de 3 zile recomandate pentru tratament.

Daca aveţi probleme cardiace, accident vascular cerebral in antecedente şau consideraţi ca ati putea fi ! in situatie de risc din cauza acestor afecţiuni ( de ! exemplu, daca aveţi hipertensiune arteriala, diabet zaharat, valori crescute ale colesterolului sau sunteti fumător ) trebuie sa discutati despre tratament cu medicul dumneavoastra sau cu farmacistul.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...