Prospect Infostim Junior – Concentrare Memorare Atentie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect Infostim Junior

Indicatii terapeutice

Pentru copiii ce duc lipsa de atentie, memorare, intelegere si lipsa de concentrare, si totodata pentru copiii ce sunt stresati la scoala.

Supliment alimentar pentru sindromul de suprasolicitare informaţionala la copii

 

 

Infostim junior



Infostim junior

Detalii pret



Compoziţie Infostim Junior:

  • Lecitină 200 mg,
  • Polen 30 mg,
  • Fructe de Cătină pulbere (fructus Hippophae) 30 mg,
  • Fructe de Măceş pulbere (fructus Cynosbati) 20 mg,
  • Frunze de Roiniţă (folium Melissae) 20 mg,
  • cacao.

Modul de acţiune al Infostim Junior:

  • Prin intermediul substanţelor active pe care le conţine, produsul susţine structura extrem de complexă a sistemului nervos şi metabolismul extrem de activ al creierului copilului.
  • Totodata susţine capacitatea de recepţionare şi de prelucrare a informaţiilor de către sistemul nervos al copilului, îmbunătăţeşte capacităţile intelectuale, stimulează memoria şi capacitatea de concentrare a atenţiei, combate stresul oxidativ, previne şi combate manifestările clinice pe care stresul informaţional le-ar putea produce la copil.

Recomandări in utilizarea Infostim Junior: 

–    elevii suprasolicitaţi informaţional în cadrul activităţii şcolare şi extraşcolare,

–    copiilor şi elevilor care vor să-şi îmbunătăţească performanţele intelectuale, mai ales în perioada unor examene sau concursuri;



–    copiilor care prezintă deja manifestările stresului informaţional, reprezentate de oboseală, apatie sau iritabilitate, scăderea capacităţii de concentrare a atenţiei, tulburări de memorie, scăderea performanţelor şcolare, tulburări de somn, somnolenţă sau insomnie, tulburări digestive, tulburări ale apetitului, greţuri, vărsături, diaree, constipaţie, transpiraţii, ticuri şi altele.

Infostim Junior se administrează astfel :

  • doar copiilor cu vârsta cuprinsă între 8 şi 16 ani.
  • între 8 şi 12 ani o capsulă pe zi,
  • între 12 şi 16 ani 2 capsule pe zi.

Contraindicatii Infostim Junor

  • NU se va administra la copii sub 8 ani, sau la copiii alergici la unul dintre elementele componente ale produsului!

Precauţii:

  • nu se lasă la îndemâna copiilor mici.

Termen de valabilitate: 4 ani de la data fabricaţiei.

Condiţii de păstrare: bine închis, ferit de lumină şi umiditate, la temperatura de max. 25°C.’

Acest supliment alimentar nu înlocuieşte un regim alimentar variat.

INFOSTIM JUNIOR a fost elaborat de Prof. Dr. Adrian Restian, Dr. Farm. Ovidiu Bojor, ambii membri ai Academiei de Ştiinţe Medicale din România, Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi, Membru al Academiei de Ştiinte Agricole şi Silvice, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare din Bucureşti şi Farm. Drd. Oana Pop, reprezentant al Departamentului de producţie de la Laboratoarele Hypericum din Maramureş, România.

Lipsa de atentie si concentrare la copii 

In baza unui control psihiatric complet si amanuntit, medicul specialist va propune tratamentul adecvat pentru lipsa de atentie si concentrare la copii.

Tratamentul poate consta in:





  • psihoeducatie,
  • psihoterapie pentru copii sau interventie comportamentala,
  • medicamente, atunci cand este cazul.

In cazul terapiei, cea cognitiv-comportamentala este una dintre cele mai indicate pentru aceasta afectiune. Aceasta trebuie sa se desfasoare pe o perioada indelungata de timp pana se vor vedea efectele.

Atunci cand lipsa de concentrare la copii este predominanta atunci copilul are nevoie si de medicatie ADHD (tulburarea de hiperactivitate si deficit de atentie ), medicul pediatru poate face recomandarile necesare pentru un tratament complet si il poate trimite la un medic psihiatru care il poate ajuta. Vitamina B12 îmbunătăţeşte concentrarea şi atenţia la copiii cu ADHD.  Ea este necesară pentru sinteza şi reglarea activităţii neurotransmiţătorilor din sistemul nervos central (substanţe chimice care facilitează transmiterea sinaptică), alături de vitamina B6 şi B9.

Sursele alimentare de vitamina B12 sunt laptele, brânza, cerealele, peştele, ouăle şi carnea.

Surse alimentare de vitamina B6 sunt: legume, orez brun, cereale integrale, peşte, carne, cartofi, banane, pepene galben.



Acestea vor ajuta creierul sa secrete dopamina si norepinefrina in cantitati normale. Acestea vor ajuta la cresterea capacitatii de concentrare.

Vitamina D

Vitamina D intervine în creşterea nivelului de glutation de la nivelul creierului. Glutationul este principalul antioxidant al organismului uman, rolul său constând în a contracara efectele dăunătoare ale radicalilor liberi produşi în diferite ţesuturi, printre care şi cele din sistemul nervos central. În acest fel, el protejează neuronii şi asigura sănătatea creierului. Vitamina D facilitează şi producţia de neurotransmiţători, precum dopamina şi norepinefrina, participând la etapele sintezei lor.  

Vitamina D se găseşte în puţine alimente: peşte gras (somon, sardine, macrou), ulei din ficat de peşte, ouă de găini care au fost hrănite cu vitamina D.  
Vitamina D este în principal sintetizată la nivelul pielii după expunerea la soare. Este de ajuns pentru un copil să petreacă 2-3 zile pe săptămâna afară pentru a prelua cantitatea suficientă de vitamina D, astfel încât să prevină deficitul.

Diagnosticarea cat mai rapida a lipsei de concentrare va avea beneficii majore pentru copil. Ii va reda linistea emotionala si ii va oferi sustinere in recapatarea controlului asupra vietii.

Lipsa de concentrare la copii poate avea cauze multiple. Atunci cand acestia par ca nu reusesc sa se concentreze sau sunt hiperactivi si agitati, este recomandat un consult de specialitate la psihiatru. Este necesar ca acesta sa confirme sau sa infirme diagnosticul de deficit de atentie/hiperactivitate.

In cazul in care lipsa de atentie este datorata acestei afectiuni, exista diverse metode, printre care terapia si medicamentele, care vor ajuta copiii sa isi creasca puterea de concentrare. Astfel atat parintii, cat si cei mici isi poat relua vietile obisnuite.



Magneziul

Deficitul de magneziu duce la iritabilitateincapacitatea de a menţine atenţia şi confuzie mentală. Unii experţi susţin că cei diagnosticaţi cu ADHD prezintă toate aceste simptome, ceea ce ar susține o legătură între această tulburare şi nivel scăzut de magneziu din organism. 

Un studiu preliminar realizat pe 75 de copii cu ADHD şi deficit de magneziu a demonstrat că cei care au primit suplimente cu magneziu 200 mg/zi timp de 6 luni au prezentat o îmbunătăţire semnificativă a comportamentului hiperactiv faţă de cei care nu au primit.  

Magneziul intervine în sinteza serotoninei, un neurotransmiţător de la nivelul sistemului nervos central care este responsabil de inducerea unei stări de linişte, bună dispoziţie şi liniște. Asociat cu calciul, magneziul relaxează musculatura şi contribuie la starea de calm, fiind de ajutor la copiii care au probleme cu somnul (nu pot adormi sau nu au un somn eficient) şi care prin urmare, sunt agitaţi şi nu se pot concentra. De asemenea, înlătură stările de stres şi efectele lor.  

Totuşi, un aport ridicat de magneziu este periculos. Nu se recomandă asocierea lui cu anumite medicamente precum antibiotice şi medicamente antihipertensive.  

Sursele de magneziu sunt legumele cu frunze verzi (spanac, varză), nucile, seminţele de dovleac, seminţele de floarea soarelui, migdalele, peştele gras, avocado, bananele.  

Părinţii nu ar trebui să încurajeze copiii să consume produse fast-food, chips-uri sau cartofi prăjiţ,i întrucât acestea au un conţinut crescut de sare ce poate fi o cauză a deficitului de magneziu

Zincul

Un studiu publicat în revista Progress susţine că suplimentele cu zinc pot atenua simptomele deficitului de atenţie şi concentrare la copii. Zincul este implicat în sinteza de neurotransmiţători, precum serotonină şi dopamină.  
De asemenea, reglează activitatea unor substanţe corelate cu comportamentul, procesul de învăţare, concentrare şi atenţie. Dintre acestea mai importante sunt melatonina şi acizii graşi.

 Melatonina ajută copilul să poată adormi şi creşte semnificativ calitatea somnului, iar acizii graşi (în special omega-3) intră în structura membranelor celulelor nervoase şi menţin sănătatea sistemului nervos central. 

Zincul amplifică şi activitatea metilfenidatului, o substanţă stimulantă a sistemului nervos central şi un medicament de prima linie în tratamentul tulburărilor de atenţie şi hiperactivitate.  
În absenţa zincului, în creier se acumulează cupru şi cadmiu în cantităţi mari, toxice pentru organismul uman.  

Zincul este frecvent întâlnit în produsele cu un conţinut bogat în proteine (carnea de porc, vită, miel), alune, unt de arahide, legume. Un lucru important de menţionat este faptul că zincul care poate fi utilizat de organism se găseşte numai în proteinele animale, nu şi în cele vegetale.

Fierul

Fierul ajută la reglarea nivelului dopaminei, un neurotransmiţător sintetizat de glanda medulosuprarenală, cu efect direct asupra comportamentului copilului şi gradului de concentrare.

Un studiu în care s-au evaluat 14 băieţi între 7 şi 11 ani cu ADHD, care timp de 30 de zile au primit zilnic suplimente cu fier 5 mg/kg corp, a identificat o corelaţie între deficitul de fier şi problemele de atenţie şi concentrare. După administrarea de fier, s-a observat la acești copii o îmbunătăţire semnificativă a acestor două capacităţi.  

Un alt studiu a fost realizat pe un grup de copii între 5 şi 8 ani care sufereau de ADHD. Unora li s-a administrat fier 80 mg, altora un tratament placebo, timp de 3 luni. Cei care au primit fierul au reuşit să îşi corecteze comportamentul, în timp ce la copiii cu placebo nu a avut loc nicio schimbare.

Fierul poate avea efecte asemănătoare Ritalinului (metilfenidat) şi altor medicamente pentru tratamentul ADHD-ului. Totuşi, la o asemenea concentraţie, fierul este toxic pentru organism şi un copil nu poate lua suplimente cu fier 80 mg pentru o perioadă prea lungă de timp, fără a întâmpina reacţii adverse.  

Există două tipuri de fier: heminic şi non-heminic. Fierul heminic (uşor absorbabil), se găseşte în produse de origine animală: carne, fructe de mare, păsări de curte, în timp ce fierul non-heminic (neabsorbabil) are surse vegetale: salată verde, spanac, legume, pâine şi seminţe fortificate şi fructe uscate. Totuşi, sursa cea mai importantă de fier non-heminic o constituie gălbenuşul de ou. 

Pentru ca fierul non-heminic să poată fi uşor absorbit la nivel digestiv se asociază de obicei cu alimente bogate în vitamina C (precum portocale, căpşuni, ardei roşii sau verzi, grapefruit, broccoli, roşii sau cartofi dulci) sau cu cele care conţin fier heminic.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close