Prospect Lecitina Soia Forte 1200 mg – Stress Memorie

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Lecitina de soia Forte Prospect

In cazul scăderii puterii de concentrare sau în condiţii de stres prelungit, precum şi în perioadele de activate intelectuală intensă şi activitate de studiu prelungit. Preparatul asigură o doză concentrată de lecitină care îndeplineşte un rol important în desfăşurarea proceselor de învăţare şi memorare.

Lecitina este o fosfolipida importanta necesara tuturor celulelor din organism, fiind considerata piatra de temelie in constructia membranei celulare. Previne intarirea si rigidizarea membranelor celulare; cu cat membrana este mai fluida cu atat se poate hrani si adapta mai usor celula.  Lecitina face parte din organism, deci poate fi gasita in principalele organe cum ar fi: inima, ficat, creier etc.. O cantitate semnificativa de lecitina poate fi gasita in multe alimente, cum ar fi: varza, conopida, boabe de soia, mazare, carne, seminte, nuci , insa cu toate acestea, cantitatea de lecitina acumulata din alimente nu este suficienta pentru protejarea cu succes a celulelor si atunci, suplimentarea cu lecitina este necesara pentru sanatatea generala si prevenirea multor boli.

Beneficiile Lecitinei pentru sanatate

Studiile au demonstrat ca lecitina ajuta la imbunatatirea memorie si concentrarii si poate chiar ajuta la prevenirea Alzheimer-ului.

Ajuta la prevenirea aterosclerozei, protejeaza impotriva bolilor cardiovasculare, intervine in functiile creierului si ajuta la absorbtia tiaminei (vitamina B1) in ficat si a vitaminei A in intestine. Sustine energia si ajuta la refacerea ficatului deteriorat de alcoolism. Lecitina permite grasimilor, cum este colesterolul sau alte lipide, sa fie dispersate in apa si sa fie eliminate din organism. Astfel organele vitale si arterele sunt protejate impotriva acumularii de grasimi.

Utilizare Lecitina

Lecitina trebuie introdusa in orice dieta. Oricine ia niacina (vitamina B3) pentru nivelul crescut al colesterolului si trigliceridelor trebuie sa ia si lecitina. Doua lingurite de lecitina granule pot fi puse in cereale, supa sau pot fi adaugate in sucuri sau paine. Lecitina utilizata ca si supliment alimentar este larg raspandita. Lecitina poate fi achizitionata sub forma de capsule, granule sau sub forma lichida. Cele mai multe suplimente alimentare de lecitina de calitate provin din soia, care are insa o cantitate mai mica de fosfatidilcolina (aproximativ 20%). Retineti insa ca galbenusul de ou contine cantitati foarte mari de fosfatidilcolina, aproape 70% din cantitatea de lecitina pe care o contine.

Lecitina se gaseste si in capsule. Luand o capsula de 1200 mg inainte de fiecare masa, ajutati la digerarea grasimilor si la absorbtia vitaminelor liposolubile.
Lecitina este in mare masura, un derivat din soia, dar recent si lecitina din oua a devenit populara. Acest tip de lecitina este extrasa din galbenusul de ou proaspat. Lecitina din ou poate fi buna pentru cei care sufera de SIDA, herpes, sindrom de oboseala cronica si dereglari imunitare asociate imbatranirii. Studii recente au demonstrat ca actioneaza mai bine la persoanele cu aceste boli decat o face lecitina din soia.

Surse de Lecitina

Soia, galbenus de ou, drojdie de bere, cereale, legume, peste si germeni de grau.

Lecitina capsule 1200 mg

Prospect: Informatii utile pentru utilizatori

Supliment alimentar

Utilizare Lecitina Soia 1200:

 Acţiune lecitina de Soia:

– in lecitina din soia intră substanţe active importante pentru activitatea sistemului nevos: cholina, inozitolul şi acizii graşi nesaturaţi (AGN). Aceste componente sunt elemente constitutive ale celulelor nervoase, ele făcând posibilă sinteza neurotransmiţătorilor (substanţe responsabile de transmiterea impulsurilor nervoase).



S-a constatat că procesele de învăţare sunt legate nu atât de creşterea cantităţii de celule nervoase, cât de crearea de noi conexiuni nervoase între celulele existente şi facilitarea comunicaţiior între aceste celule. Ambele procese impun asigurarea unor cantităţi corespunzătoare de substanţe pentru hrănirea creierului.

 

Lecitina Soia 1200 mg pentru stress memorare si concentrare



Lecitina Soia 1200 mg pentru concentrare stress si invatare

Detalii pret



Cholina

serveşte în organism la sinteza acetilcholinei – transmiţător de impulsuri nervoase – impulsuri care sunt responsabile de desfăşurarea corectă a proceselor de învăţre, de puterea de concentrare şi de capacitatea de regenerare a sistemului nervos. Carenţa acesteia poate influenţa în mod negativ capacitatea de lucru a creierului.

Inozitolul

influenţează metabolismul serotonimei – mediator nervos – care, la rândul său, influenţează, printre altele, păstrarea bunei dispoziţii.

Acizii graşi, nesaturaţi (AGN)

– stunt stocaţi activ în scoarţa cerebrală şi în retină, aceştia constituind 60% din lipidele ţesutului nervos. îndeplinesc rolul de substanţă de refacere a membranelor celulelor nervoase (fosfolipidelor cu membrană) care sunt responsabile de comunicarea celulele nervoase. Lipsa acestora, adesea legată de un regim incorect sau de vârstă, poate conduce la o funcţionare defectuoasă a întregului sistem nervos.

Preparatul Lecitina Soia poate fi utilizat de către tineri şi persoanele adulte.

Compoziţie Lecitina Soia:

Lecitină din soia, gelatină, ulei de floarea-soarelui, glicerol (substanţă de menţinerea umidităţii).

Greutate per capsulă: 1,85 g.

 Mod de administrare Lecitina Soia:

Doza zilnică (1 capsulă) conţine 1200 mg lecitină din soia.

Se administrează 1 capsulă zilnic în timpul mesei sau imediat după aceasta, împreună cu o cantitate corespunzătoare de lichide. în caz de nevoie, doza se poate mări până la 2 capsule pe zi.

Atenţionări:

Doza zilnică recomandată nu trebuie depăşită.





Suplimentele alimentare nu pot fi utilizate pentru înlocuirea unui regim alimentar variat. Se recomandă utilizarea unui regim alimentar variat şi echilibrat şi a unui mod de viaţă sănătos.

A nu se lăsa Lecitina la îndemâna copiilor mici.

A se păstra la temperaturi ce nu depăşesc 25°C.

Ambalaj: 30 capsule Lecitina

Intretineti memoria pentru acum si pentru mai tarziu!

Conexiuni pe care ar trebui să le întreţinem prin gimnastica minţii – memorat poezii, rugăciuni, repetat tabla înmulţirii, descâlcit cuvinte încrucişate, Sudoku.

Respectiv sa pasam emisferei drepte a creierului acţiuni pe care le dirijează emisfera stângă şi viceversa: să mergem cu spatele, sa mergem pe o linie sau o bara, sa mergem cu ochii inchisi, să învăţăm să scriem cu stânga, dacă suntem dreptaci, cu dreapta, dacă suntem stângaci etc. Sa nu credeti ca sunt lucruri usoare daca n-ati mai facut !

Interconectarea neuronilor poate fi stimulată însă şi cu ajutorul fitoterapiei, ne aminteşte un dr. Cristian Iordache cu competenţă în medicină complementară. Iată care sunt cele mai importante:



Cele mai bune ceaiuri pentru memorie si concentrare

Printre cele mai bune ceaiuri pentru memorie se numără ceaiul verde. Acesta are numeroase proprietăţi benefice pentru sănătate, însă cele mai recente cercetări au descoperit că îmbunătăţeşte anumite proprietăţi cognitive, mai ales memoria, fiind de ajutor în tratarea demenţei.

Extractele de ceai verde stimulează conexiunile creierului, susţin cercetătorii care indică faptul că ceaiul verde ar putea fi utilizat pentru tratarea pierderilor de memorie cauzate de tulburări psihiatrice, precum şi în cadrul unor terapii de recuperare. Astfel, ceaiul verde se numără printer cele mai bune ceaiuri pentru memorie.

 conţine o gamă variată de vitamine minerale şi aminoacizi. Seva de aloe vera este un miracol natural pentru minte şi memorie.

 are efecte tonice cerebrale excepţionale, deoarece stimulează activitatea creierului. Astfel, ceaiul din acestă plantă poate reprezenta unul dintre cele mai bune ceaiuri pentru memorie.

Pelinul este o plantă care stimulează sistemul nervos central şi care în acelaşi timp, este eficientă în congestia cerebrală. De aceea, pelinul este recunoscut ca un tonic cerebral foarte puternic. Mai mult, specialiştii au descoperit şi alte beneficii ale plantei: combate tulburările de somn, permiţând creierului să stocheze informaţiile în timpul nopţii. Pelinul se utilizează sub formă de infuzie, care se prepară dintr-o linguriţă rasă de frunze la o cană cu 500 ml de apă clocotită.

Infuzia de pelin nu este recomandată gravidelor şi persoanelor cu afecţiuni nervoase.

  • Salvia

are beneficii uimitoare asupra creierului, acţionând puternic asupra cortexului cerebral. Această plantă reduce oboseala pshihică şi recuperează memoria, dar are şi marea capacitate de a creşte puterea de concentrare.

Se face cură de una-două luni, timp în care se bea zilnic, după fiecare masă, câte o cană cu infuzie de salvie (două linguriţe de frunze uscate la 200 ml apă clocotită). Este utilă mai ales celor care au de învăţat în timp scurt şi se află sub presiunea stresului.

Salvia înviorează simţurile şi ascute mintea, deci este utilă în caz de surmenaj intelectual.

Acţiunea ei directă asupra cortexului cerebral se soldează cu mărirea capacităţii de concentrare, combaterea oboselii mentale, revigorarea simţurilor şi a memoriei.



Ginsengul are o acţiune benefică asupra memoriei, combătând epuizarea fizică şi intelectuală. Această plantă tratează anemia, insomniile, tulburările de circulaţie sanguină şi încetineşte procesul de îmbătrânire.

Cura cu ginseng protejează organismul de efectele stresului, creşte rezistenţa la efort prelungit şi sporeşte puterea de concentrare. Cura durează o lună şi în acest interval se iau câte 10 picături de tinctură, de trei ori pe zi (concentraţie hidroal-coolică de 25%) sau câte şase capsule de 50 mg pe zi, timp de 30 de zile.

Ginsengul oxigenează creierul, creşte forte mult atenţia şi calmează stresul psihic. Tratează cu succes deficienţele de memorie.

Unul dintre produsele ”far” ale fitoterapiei, ginsengul, bogat în minerale şi vitamine, stimulează tonusul şi dă pinteni proceselor de memorare şi concentrare, ţinând astfel stresul la distanţă.

Rozmarinul este recunoscut ca unul dintre cele mai eficiente remedii împotriva oboselii mentale şi a uitării. Planta se numără printre puţinele remedii cu efect psiho-stabilizant, având rolul de a ne reechilibra nervos. Se prepară dintr-o linguriţă de plantă uscată la o cană cu 250 ml de apă clocotită.

Rozmarinul mai este apreciat pentru proprietăţile sale stimulative, ajută la îmbunătăţirea considerabilă a circulaţiei sanguine, a memoriei şi vederii. De asemenea, înlătură oboseala psihică.

Plantă decorativă şi condiment preţuit în bucătărie, rozmarinul stimulează circulaţia sanguină cerebrală şi periferică, îmbunătăţeşte memoria, creşte capacitatea de concentrare, tonusul psihic şi are efect adaptogen (antistres).

Mai sunt  Suplimentele Alimentare Neurovert si  Cebrium    care ajuta de asemenea  la o concentrare sustinuta, la o memorie beton  si la o capacitate de atentie buna.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close