Prospect Linex Forte – Refacerea Florei Intestinale

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Linex Forte Prospect

Reface echilibrul microflorei intestinale si de a pastra o buna functionare a sistemului nostru digestiv si elimina balonarea, gazele intestinale, diareea, constipatia, durerile abdominale.

Linex Forte Capsule



Linex Forte Capsule

Detalii pret



Cutie cu 2 blistere a cate 7 capsule .

Compozitie/capsula:

60 mg bacterii lactice ( 2 bacterii lactice : Lactobacilus acidophilus si Bifidobacterium infantis ) Bacteriile sunt nepatogene si netoxice ← izolate din flora normala a omului sanatos . Au o rezistenta ridicata la acidul gastric si la actiunea sarurilor biliare . Rezistente la actiunea multor antibiotice .

Contine de asemenea:

lactoza, dextrina, amidon de cartof, stearat de magneziu, gelatina, dioxid de titan, metil-parahidroxibenzoat, propil-parahidroxibenzoat. Organismul nostru este in permanenta expus la o varietate de factori care afecteaza si dezechilibrul natural al florei intestinale.

Prospect Linex Forte – De ce trebuie sa iau Linex forte?

Dezechilibrul florei intestinale poate fi provocat de numerosi factori:

-alimentatia necorespunzatoare, -stresul, tratamentul cu antibiotice, -conditiile de mediu nefavorabil. Dezechilibrul microflorei intestinale este de cele mai multe ori sursa problemelor noastre digestive precum: balonarea, gazele intestinale, diareea, constipatia, durerile abdominale. Linex Forte este un medicament probiotic modern care are rolul de a reface echilibrul microflorei intestinale si de a pastra o buna functionare a sistemului nostru digestiv.

Linex Forte contine 12 milioane de “organisme vii” (bacterii similare cu cele ale organismului uman) care refac microflora naturala pe parcursul intregului tract gastro-intestinal . Astfel, echilibrul microflorei intestinale nu este perturbat si buna functionare a sistemului digestiv este asigurata. Linex Forte este un produs probiotic modern adresat atat adultilor cat si copiilor. LinexForte  contribuie la cresterea imunitatii organismului.

Prospect Linex Forte – Cum trebuie administrat Linex Forte?

Mod de administrare  Linex Forte :

Nu se recomanda administrarea in cazul alergiei la oricare dintre componentele produsului.

Copiii cu varsta sub 2 ani: cate 1 capsula pe zi. Copiii cu varsta intre 2 si 12 ani: cate 1 capsula de 1-2 ori pe zi. Adulti si copii cu varsta peste 12 ani: cate 1 capsula de1-3 ori pe zi.



– Se administreaza cu o cantitate suficienta de lichid . – Nu trebuie administrat concomitent cu alcool sau bauturi fierbinti .  -Pentru copii : se desface capsula , se goleste continutul intr-o lingura si se amesteca cu putin lichid .

Prospect Linex Forte – Cat timp trebuie sa luam Linex Forte?

Durata tratamentului normal 7-10 zile; in cazul afectiunilor acute/ cronice tratamentul poate fi unul profilaxic, deci o perioada indelungata. In mod normal se administreaza de preferat DUPA mese.

EXCEPTIE: in tratamentul adjuvant cu antibiotice orale se administreaza la cel putin 3 ore dupa administrarea antibioticului si ideal tratamentul cu probiotice incepe cu 1-2 inaintea celui cu antibiotice si se incheie cu 1-2 dupa.

Recomandabil de  stiut ca mai exista Linex Baby si Linex capsule cu diverse concentratii , consultati medicul sau farmacistul.

 

De nenumarate ori am auzit/citit/asistat/am fost intrebata ce anume probiotic sa primeasca un copil care are alergie la proteina laptelui de vaca. Mi s-a parut chiar o intrecere extraordinara pe alocuri intre parinti care cred ca stiu mai multe decat medicii, intre medici neinformati sau intre prospecte neactualizate. Demersul meu de astazi este menit sa aduca putina lumina, desi probabil in final rezultatul poate fi dezamagitor.

Prospect Linex Forte – Care este un probiotic, prebiotic si simbiotic?

Ce este un probiotic? Conform defintiei OMS este un microorganism viu care administrat in anumite CANTITATI unei gazde poate aduce beneficii.

Prebioticele sunt o hrana nedigerabila care au ca si rol stimularea cresterii sau stimularea activitatii anumitor bacterii care populeaza colonul uman.

Simbioticelereprezinta combinatia dintre pre si probiotice.

Exista dovezi clare venite din studii in vitro pe animale care arata ca bacteriile care formeaza microbiota (bacteriile din intestinul uman) pot modula sistemul imun, promovand o toleranta orala buna si detin un rol important in inhibarea aparitiei unui fenotip alergic (cu alte cuvine ajuta sa nu mai apara indivizi alergici). Atentie insa! Tot studiile spun foarte clar ca rolul terapeutic al pro/pre/simbioticelor este redus dramatic odata ce fenotipul alergic este instalat (odata ce este practic alergia prezenta).

Cu toate acestea Academia Europeana de Alergie si Imunologie clinica (EAACI), Ghidurile concepute despre alergie si anafilaxie NU recomanda utilizarea pe scara larga a prebioticelor, probioticelor sau simbioticelor pentru PREVENTIA oricarei  stari alergice , din cauza rezultatelor meta-analizelor efectuate care sunt destul de diferite si intra frecvent in contradictie. Pe de alta parte Organizatia mondiala a Alergiilor(WAO) sugereaza posibilitatea ca administrarea sa se faca femeilor gravide sau care alapteaza in contextul evident al alergiilor demonstrate in cadrul familiei ( astm, eczeme, rinite alergice, alergii alimentare). Aceasta recomandare se bazeaza pe un studiu care a demonstrat nete beneficii in preventia eczemei, dar nu si altor stari alergice. In plus riscurile fiind extrem de reduse, chiar daca administrarea nu aduce beneficii, cel putin nu face rau.

Complicat nu? Ce am inteles eu pana aici? Ca teoretic suna bine, practic nu avem dovezi. Ca in practica nu exista inca probiotic/prebiotic/simbiotic despre care sa am dovezi clare ca poate preveni ALERGIILE fie ele cutanate (eczema) sau alimentare, printre care evident si cea mai raspandita, studiata sau intalnita alergia la proteina laptelui de vaca.

Exista insa dovezi ca pot trata alergia cu probiotice? Si daca da cu care? S-au realizat o multime de meta analize pentru a demonstra utilitatea probioticelor in tratamentul eczemei. Majoritatea au dus la concluzia ca NU exista dovezi clare privind rolul pozitiv al probioticelor in vindecarea/ameliorarea eczemei.





Cu toate acestea studiile au continuat, Lactobacillus rhamnosus(LGG) fiind poate cel mai studiat microorganism in tratamentul dermatitei atopice, cu rezultate atat pozitive cat si negative. Exista un scor cu ajutorul caruia se cuantifica cat de severa este dermatita atopica ) SCORAD (SCORing Atopic Dermatitis), iar acest scor s-a imbunatatit conform altor studii atunci cand pacientii au primit Lactobacillus fermentum,  Lactobacillus sakeisau Lactobacillus plantarum. Aceiasi informatie este contrazisa imediat de alte doua studii extinse.

Voi incerca sa prezint succint cateva rezultate:

  • studiu care include copii cu eczema si alergie la proteinele laptelui de vaca: au fost urmariti copii care primeau formula de lapte intensiv hidrolizat si LGG comparativ cu alt grup care primea doar laptele extensiv hidrolizat pentru 4 saptamani. SCORAD a fost similar in cele doua grupuri, deci LGG nu a adus beneficii
  • studiu  similar in care copiii au primit LGG si Bifidobacterium lactis  au avut un SCORAD mai bun decat cei care nu primisera probiotice
  • studiu mare care sugereaza ca indivizii cu alergii mediate Ig E au sanse mai mari la rezultate mai bune dupa tratatmentele cu probiotice. In acest studiu administrarea LGG a redus SCORAD la copiii cu dermatita atopica studiu care a inclus coopii cu rinita alegica si astm, in care s-a evaluat efectul administrarii pe termen lung a Lactobacillus casei, pe o perioada de 12 luni.  Rezultatele au concluzionat ca episoadele de rinita s-au rarit semnificativ, in timp ce cele de astm NU.

Si exemplele pot continua la nesfarsit. Sunt studii in care diferite combinatii de probiotice aduc beneficii, apoi imediat citesti alte 2 studii in care aceiasi combinatie nu aduce nici un plus valoare. In afara de tulpina aleasa este important si numarul de colonii administrate In studiile efectuate pentru a demonstra rolul in preventia alergiilor dozele utilizate sunt intre 108si 1010 unitati formatoare de colonii (CFU). Cu toate acestea nici dozele nu pot fi standardizate de la o entitate biologica la alta pentru ca fiecare are o alta capacitate individuala de a coloniza intestinul.

Prospect Linex Forte – Cat timp sa astept rezultatele administrarii unui probiotic?

O luna, 3 , 6 luni, 1 an? Studiile s-au desfasurat incepand cu 3 luni si terminand cu 3 ani, asadar nu pot ca mama sau medic sa cuantific vreun raspuns mai devreme de minimum 90 zile de administrare continua a vreunui pro/pre/simbiotic. Orice alta parere anterior acestei perioade..ramane o parere.

Iar acum vreau sa explic ce s-a intimplat, de ce pe fond de probiotice scadea flora copilului, de ce prebioticele ne-au ajutat.



LA nastere copilul are intestinul steril.

Imediat ce el vine in lumea noastra, prin gura, in intestin, patrund bacterii, care se vor inmulti si vor forma flora normala, naturala a copilului.

Acest proces dureaza si pina la echilibrarea completa a microflorei intestinale mamicile se pot confrunta cu diferite momente ne placute: balonari, dureri de burtica, scaune lichide,etc.

In momentul in care noi am decis, sa ajutam copilul administrindu-i probiotice, care nu sunt altceva decit niste organisme straine, noi am inceput (fara sa stim) o campanie de suprimare a florei naturale.

Adica, in momentul in care copilul inca nu si-a stabilizat flora, noi in mod artifical administram bacterii, ele vor ocupa spatiul vital pe care trebuia sa-l ocupe flora naturala a copilului.

Anume prin aceasta se explica rezultatele mai rele ale analizei dupa administrarea probioticelor.

IN loc flora copilului sa se inmulteasca, locul era ocupat de flora sintetica. Care apropo, un moment important: NU  are capacitate de inmultire in intestin.  Organismele probiotice pe care le procuram din farmacii sunt genetic modificate, ele nu traiesc in intestin mai mult de 2 saptamini. Ele nu au capacitatea de a se multiplica.

Si atunci cind medici administreaza IN CONTINUU probiotice, sub lozinca “las, ca rau nu-i va face”, in timp indelungat, flora naturala a  unui copil mic, nu reuseste sa se dezvolte, deoarece e suprimata de flora straina. In prospectele probioticelor scrie asa : “Probioticele reprezinta un concurent natural al multor bacterii patogene, ca le suprima prin faptul ca le ocupa habitatul de viata” Dar oare acest efect nu are loc si fata de microflora naturala ?



Din propria experienta pot sa zic ca DA. Si analizele confirma acest fapt.

Dupa parerea mea, probioticele are sens de administrat numai pe o perioada scurta si in anumite cazuri, de exemplu dupa administrarea antibioticelor se poate de utilizat aceste microorganisme ca ele sa-si faca putin treaba (sa tine putin locul sa nu vina stafilococii si candida la putere) pina ce flora normal isi vine in forma, asta ar fi in jur de 5-10 zile, maxim, 2 saptamini. Dar nicidecum luni de-a rindul (asa cum ne prescria medicul).

Deci, sa nu ne abatem.

Flora intestinala a copilului s-a normalizat din momentul cind am incetat de a mai administra probiotice. Adica cele pe care le-a baut, au murit timp de 2 saptamini, iar flora normala a avut spatiu pentru a se dezvolta. IN plus, hrana speciala pe care ne-a prescris-o medicul (prebioticele)- intetionat nu scriu denumirea preparatului, pentru fiecare medicul va decide), a contribuit la dezvoltarea florei naturale, prin urmare, au aparut si enterococii, lipsa carora nu era un specific al copilului ci un semnal, ca terapia aplicata de medic, nu este corecta.

Prin urmare daca ne dorim ca flora copilului sa se echilibreze cit mai rapid, nu e nevoie, chiar as zice e o nebunie curata sa administrezi luni de zile probiotice, mai bine asigurati flora cu hrana sanatoasa, iar pentru un bebe si bacteriutele din intestin cel bun lucru este .Daca se doreste ceva suplimentar, colaborati cu medicul.

Vreau sa remarc, ca indiferent de cele expuse mai sus, pentru fiecare problema a copilului TREBUIE de consultat medicul.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close