La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • Daniela { Linistress fiind din plante medicinale puteti folosi linistita. } – Nov 28, 2:43 PM
  • NICOLETA { AS DORII SA STIU DACA AM TRATAMENT DE HIPERTENSIUNE SI PROBLEME CARDIACE POT SA FOLOSESC LINISTRESS DUO VA MULTUMESC } – Nov 21, 12:12 PM
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Nov 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Lucerna


Lucerna

Lucerna (Medicago sativa), utilizată în mod obişnuit ca nutreţ, este folosită de multă vreme şi de medicina populară, pentru efectele sale terapeutice. Frunzele de lucernă conţin cantităţi mari de beta caroten, vitamina A, B, C, D, E şi K şi substanţe minerale: potasiu, fier, calciu şi fosfor. Ultimele două sunt necesare sistemului osos şi danturii. Datorită conţinutului crescut de clorofilă, lucerna este un detoxifiant foarte bun.


Lucerna

Lucerna

Denumirea engleză a lucernei este alfalfa. Acest cuvânt, de origine arabă, înseamnă „tatăl tuturor plantelor” şi a fost inspirat, probabil, de efectele sale terapeutice şi fortifiante.

Se poate utiliza cu mare succes în tulburările digestive acute şi cronice. Se recomandă şi în cazurile de balonare, ulcer, anorexie (lipsa poftei de mâncare), deoarece conţine mari cantităţi de vitamina U (la fel ca şi varza crudă sau zeama de varză). în ultima vreme se foloseşte tot mai frecvent şi în tratamentul ulcerului peptic (ulcerul peptic se formează la nivelul esofagului, stomacului sau intestinului subţire, ca o consecinţă a scăderii rezistenţei mucoasei faţă de enzimele digestive). Lucerna are acţiune alcalinizantă, neutralizând acidul gastric şi, deoarece potenţează acţiunea bacilului Acidophilus, are efect antimicotic. De altfel, lucerna este şi un bun laxativ, diuretic şi antipoetic (ajută la scăderea febrei).

Extractul de lucernă este foarte indicat şi vârstnicilor. Fortifică sistemul imunitar şi încetineşte procesele de îmbătrânire; creşte puterea fizică, pofta de viaţă şi asigură un somn mai odihnitor. Lucerna este utilizată şi în terapia cistitelor acute şi cronice, precum şi a prostatitelor.

Având în vedere conţinutul crescut al lucernei în vitamine liposolubile şi faptul că acestea se acumulează în organism, utilizarea lucernei se recomandă doar timp de 2-3 luni, după care se va întrerupe. Această recomandare se referă mai ales persoanelor cu afecţiuni cronice.

Biologul Frank Boner a denumit lucerna „marele tămăduitor”, deoarece, conform cercetărilor sale, a găsit în această plantă opt aminoacizi esenţiali. în afară de aceste constatări, Boner a demonstrat că fiecare gram de lucernă conţine 8.000 UI de vitamina A şi 20.000-80.000 UI de vitamina K. Vitamina K previne sângerările, facilitează coagularea sângelui, scade pierderile sangvine excesive din timpul ciclului menstrual. Cei care prezintă frecvent epitaxis (sângerare nazală) îşi pot asigura necesarul de vitamina K prin consumul de lucernă. Câteodată, o diaree severă poate indica carenţă de vitamina K.

Atenţie! După un consum de 2-3 luni se recomandă o pauză de o lună. Cei care urmează un tratament cu anticoagulante pot consuma extract de lucernă sau alte produse cu vitamina K numai după sfatul medicului.

Mod de folosire: Ca supliment alimentar, pentru adulţi 4-8 tablete pe zi sau conform recomandărilor.

O tabletă conţine:

Extract din frunze de lucernă 500 mg Carbonat de magneziu 100 mg


Acest prospect a fost citit de 1044 ori.

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

SIDA

Un cioban vine la doctor:
- Domnule doctor, va rog să-mi dati un certificat în care să se arate că sunt bolnav de SIDA!
- Păi, nu merge aşa, trebuie să faceţi analize si daca este atunci va dau.
- Care analize, domnule doctor? Da-mi pur şi simplu un certificat!
- Ei bine si la ce ti-ar folosi?
- În primul rând eu voi fi primul din sat cu SIDA.
În al doilea rând, când voi fi cu oile la munte nimeni nu va veni la nevastă-mea.Şi în al treilea rand si cel mai tare - vreau să văd faţa celor care deja au fost la ea!

Fericiti

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste L > Prospect Lucerna