Prospect Maalox

Maalox  

Comprimate masticabile

Compoziţie

Un comprimat masticabil contine hidroxid de aluminiu 400 mg, hidroxid de magneziu 400 mg si excipienţi: manitol, sorbitol, zaharina sodica, zahar conţinând 3% amidon, aroma de menta, stearat de magneziu, zahar.

Grupa farmacoterapeutică: tract digestiv si metabolism; medicamente pentru tratamentul tulburărilor provocate de hiperaciditate; antiacide, combinaţii cu compuşi de aluminiu, calciu şi magneziu.

Maalox Prospect
Maalox Prospect

 

 

Indicaţii terapeutice

Tratament simptomatic al durerilor determinate de afecţiunile eso-gastro-duodenale, însoţite de hiperaciditate, la adulţi (peste 15 ani).

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la oricare dintre componentele produsului.

Insuficienţa renală severă, datorita prezentei magneziului.

Precauţii

Daca tulburările persista sau se agraveaza dupa 10 zile de tratament, trebuie investigata etiologia acestora si reevaluata conduita terapeutica.

Interacţiuni

Antiacidele interacţionează cu alte medicamente care se absorb din tractul gastro-intestinal.

Asocieri nerecomandate:

  • chinidină: creşterea concentraţiei plasmatice a acesteia cu risc de supradozaj (prin inhibarea excreţiei renale a antiaritmicului).

Asocieri care necesită prudenta:

S-a observat scaderea absorbţiei digestive a următoarelor medicamente, in cazul administrării concomitente:

  • antihistaminice H2, tuberculostatice (etambutol, izoniazidă), atenolol, metoprolol, propanolol, clorochina, tetracidine, diflunisal, digoxină, bifosfonaţi, fexofenadina, săruri de fier, fluorochinolone, florură de sodiu, glucocorticoizi (prednisolon, dexametazonă), indometacin, ketokonazol, lansoprazol, lincosamide, neuroptile fenotiazinice, penicilamina, fosfaţi, tiroxina.

Ca măsură de precauţie se va administra antiacidul la un interval de timp de peste 2 ore faţă de alte medicamente (pentru fluorochinolone peste 4 ore).

Asocieri de care trebuie să se ţină cont:

  • salicilaţi: creşterea excreţiei renale a salicilaţilor prin alcalinizarea urinei.

Atenţionări speciale

Se recomanda ca pacienţii sa ceara sfatul medicului in caz de:

  • scădere in greutate;
  • dificultati la inghitit sau jena abdominala, persistente;
  • tulburări ale digestiei, nou instalate sau recent modificate;
  • insuficienta renala.

Datorita conţinutului de zahar acest medicament este contraindicat in caz de intoleranta la fructoză, sindrom de malabsorbţie a glucozei si galactozei sau deficit de sucraza-izomaltaza.

Un comprimat masticabil contine zahar 59,2 mg. La pacienţii cu diabet zaharat trebuie avut in vedere continutul in zahar al produsului.

La pacienţii cu insuficienţă renală sau la cei dializaţi cronic există posibilitatea acumulării aluminiului cu risc de fenomene toxice (encefalopatie).

Sarcina şi alăptarea

Nu există date relevante privind teratogenitatea la animale.

Astfel, nu se recomanda administrarea Maalox în timpul sarcinii decât dacă este necesar şi după evaluarea atentă a raportului beneficiu matern / risc potential fetal.

Trebuie avut in vedere continutul in ioni de aluminiu si magneziu care poate determina modificări ale tranzitului intestinal:

  • hidroxidul de magneziu poate determina diaree; de asemenea, la doze mari administrate timp îndelungat există risc de hipermagneziemie
  • hidroxidul de aluminiu poate determina constipaţie la gravide, mai frecvent decât la restul populaţiei; de asemenea, la doze mari poate induce deficit de fosfaţi. Absorbţia ionilor de aluminiu este mică şi riscul de supradozaj trebuie considerat nul dacă dozele sunt limitate pe zi şi în timp; totuşi există un risc real dacă aceste precauţii nu sunt respectate, mai ales în caz de insuficienţă renală la mamă (risc fetal şi neonatal de intoxicaţie cu aluminiu).

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

Maalox nu influenteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...