La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
  • iulia { Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si... } – Oct 22, 12:44 PM
  • cosmina { Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi... } – Oct 22, 9:43 AM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Nexium

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


NEXIUM 20 mg,
PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR
comprimate filmate gastrorezistente
NEXIUM 40 mg,
comprimate filmate gastrorezistente
Esomeprazol
Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.
– Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
– Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
– Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
– Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Nexium

Nexium

în acest prospect găsiţi:
1. Ce este Nexium şi pentru ce se utilizează
2. înainte să utilizaţi Nexium
3. Cum să utilizaţi Nexium
4. Reacţii adverse posibile
5. Cum se păstrează Nexium
6. Informaţii suplimentare
1. CE ESTE NEXIUM Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ
Nexium face parte din grupa medicamentelor pentru tratamentul ulcerului gastro-duodenal şi bolii de reflux gastro esofagian, numite inhibitori ai pompei de protoni.
Cum acţionează Nexium?
Nexium este un inhibitor al secreţiei de acid la nivelul stomacului.
Substanţa care acidifiază secreţia gastrică (acidul clorhi-dric) este pompată din membrana mucoasă a stomacului prin intermediul aşa-numitelor pompe acide. Nexium inhibă aceste pompe, determinând reducerea acidităţii sucului gastric.
Când sucul gastric acid scapă către esofag acesta poate produce arsuri stomacale, regurgitări şi, după o perioadă mai lungă de timp, esofagită de reflux. Nexium vindecă esofagul deteriorat şi ameliorează simptomele deja după primele zile.
Pentru ce se utilizează Nexium ?
Nexium se utilizează pentru tratamentul esofagitei erozive de reflux şi pentru prevenirea recidivelor la pacienţii cu esofagită vindecată.
Nexium se utilizează de asemenea pentru tratamentul simptomatic al bolii de reflux gastroesofagian (BRGE)
Nexium în asociere cu un regim terapeutic antibacterian adecvat, se utilizează pentru vindecarea ulcerului duodenal asociat infecţiei cu Helicobacter pylori şi pentru prevenirea recidivelor ulcerului peptic la pacienţii cu ulcere asociate infecţiei cu Helicobacter pylori.
Nexium se utilizează de asemenea pentru vindecarea ulcerelor gastrice asociate tratamentului pe termen lung cu AINS, precum şi pentru prevenţia ulcerelor gastrice şi duodenale asociate tratamentului cu AINS la pacienţii aflaţi la risc.
Nexium mai este utilizat şi în tratamentul sindromului Zollinger Ellison (afecţiune determinată de o tumoră care creşte producţia de acid în stomac, ceea ce duce la ulcere în stomac şi intestin).
2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI NEXIUM
Nu utilizaţi Nexium
Nu trebuie să utilizaţi Nexium în caz de hipersensibilitate cunoscută la substanţa activă, esomeprazol, la alţi inhibitori ai pompei de protoni similari sau la oricare dintre celelalte componente ale medicamentului.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nexium
Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă prezentaţi cel puţin una dintre următoarele manifestări: pierdere în greu-
tate neintenţionată semnificativă, vărsături repetate, disfa-gie, hematemeză sau melenă.
De asemenea, adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă aveţi deteriorări severe ale funcţiilor hepatice sau renale sau tulburări ereditare rare, precum intoleranţa la fructoză, malabsorbţia de glucoză-galactoză sau deficienţa de sucra-ză – izomaltază.
O serie de alte medicamente (de exemplu diazepam, citalo-pram, imipramină, clomipramină, fenitoină, cisaprid, warfa-rină) pot interacţiona cu Nexium. Acest aspect trebuie avut în vedere în special în cazul în care Nexium este utilizat „la nevoie”.
în consecinţă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua orice tratament concomitent.
Dacă v-a fost prescris Nexium „la nevoie”, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări dacă simptomele persistă sau îşi modifică caracterul.
Nexium conţine zahăr, de aceea este important să acordaţi atenţie igienei orale şi să vă spălaţi pe dinţi în mod regulat.
Utilizarea altor medicamente
Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală. Dacă Nexium este luat în acelaşi timp cu alte medicamente, ca de exemplu antimicoticele (ketoconazol şi itraconazol), efectul acestora poate fi afectat. Vezi şi pct. „ Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Nexium”.
Utilizarea Nexium cu alimente şi băuturi
Vezi pct. Cum să utilizaţi Nexium.

Acest prospect a fost citit de 1842 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Studenta la medicina

Examen la facultatea de medicina. Intra o studenta, trage un bilet… si se uita indelung ….nestiutoare
Se uita profu’ la ea si ii zice:
– Mai fata… uite iti dau o sansa: ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Ha hi hi, mi-e rusine sa zic…
– Eee, daca ti-e rusine sa zici poftim afara , ai picat.
Intra o a doua studenta, aceeasi chestie cu intrebarea ajutatoare.
– Mai fata… uite iti dau si tie o sansa: ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Ha hi hi, mi-e rusine sa zic…
O pofteste si pe ea afara…ai picat.
 Intra un baiat de nota 10, dar la sfarsit ii pune si lui aceeasi intrebare:
– Ce incepe cu P si in timpul noptii isi mareste diametrul de 3 ori?
– Pupila…
– Bravo! zice profesorul. Acum du-te si zi-le colegelor tale ca “ha hi hi ” isi mareste diametrul numai o data si jumatate.

Prietenii sunt ca umbra

 

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste N > Prospect Nexium