La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • Stela { Da...aici e prospectul si voi mai postati un prospect...:) Nu-i bai numai sa-ti fie de invatatura de minte. Parerea mea e sa iti gasesti un... } – Oct 06, 4:12 PM
  • Gina { Eu i-am dat lui Ilie al meu ospamox(2,5ml la 12 ore) cand avea 5 luni era tot asa cu "putin rosu in gat". Vreau sa... } – Oct 06, 2:56 PM
  • Stela { Da,si eu ii dau baietelului meu la schimbarea anotimpului, preventiv,o data pe sapt o fiola de oscilococcinum.e homeopat si pana acum(2 ani si 7 luni)n-am... } – Oct 06, 2:10 PM
  • coca { Si cat timp ii dai ? Asociat cu altceva sau doar oscilococcinum ? Eu nu am folosit niciodata, la cel mare i-am dat Imuno Royal... } – Oct 06, 2:00 PM

Prospect Nitropector

Paginile prospectului - articolului medical: 1 2


NITROPECTOR   20mg

Comprimate

Compoziţie

Un comprimat conţine tetranitrat de pentaeritritil 20mg sub formă de tetranitrat de

pentaeritritil diluat 200mg şi excipienţi: lactoză monohidrat, amidon de porumb, talc,

stearatde magneziu, amidonglicolatde sodiu, gumă arabică atomizată.

Grupa farmacoterapeutică: terapia miocardului – vasodilatatoare;

coronarodilatatoare.

Indicaţii terapeutice

Tratamentul de fond în boala cardiacă ischemică.

Profilaxia crizelor de angină pectorală.

Tratament de durată post infarct de miocard.

Contraindicaţii

nitropector prospect

nitropector prospect

– hipersensibilitate la nitraţi organici sau la oricare dintre excipienţii produsului;

– insuficienţă circulatorie acută (şoc, colaps circulator);

– hipotensiune arterială severă şi ortostatică (tensiune sistolică sub 90mm Hg);

– cardiomiopatie obstructivă;

– infarct miocardic acut cu presiune de umplere scăzută; -anemie severă;

– hipertensiune intracraniană, hemoragie cerebrală sau traumatism cranian recent;

– asocierea cu sildenafil – vezi Interacţiuni.

– glaucom cu unghi îngust.

 

Precauţii

La începutul tratamentului se recomandă creşterea progresivă a dozelor până la stabilirea dozei eficace, pentru a preveni riscul de hipotensiune arterială şi cefalee. Pentru a evita apariţia hipertensiunii ortostatice, în special la vârstnici şi, în particular, prin asocierea cu medicamente hipotensoare, se recomandă supravegherea medicală la prima administrare. La pacienţii cu hipotensiune arterială se administrează cu precauţie, deoarece aceasta poate fi agravată.

Dozele mari pot produce o cefalee puternică, care apare de regulă în primele zile de tratament şi care scade în intensitate sau dispare ulterior. Cefaleea poate fi controlată prin reducerea dozelor şi administrarea de analgezice.

Nu se recomandă întreruperea bruscă a tratamentului în cazul utilizării unor doze mari. Dozele trebuie reduse treptat pentru a preveni rebound-ul anginei pectorale, care poate să apară la întreruperea bruscă a medicaţiei.

Se poate dezvolta toleranţă, precum şi apariţia unei toleranţe încrucişate cu alţi nitroderivaţi, în condiţiile unui tratament continuu cu doze mari de tetranitrat de pentaeritritil. De aceea, trebuie evitată administrarea continuă de doze mari pentru a preveni o atenuare sau o pierdere a efectului terapeutic.

 

Interacţiuni

Asocierea nitraţilor organici cu alte vasodilatatoare, antihipertensive, diuretice, antidepresive triciclice, neuroleptice şi analgezice opioide creşte riscul hipotensiunii arteriale (în special la vârstnici).

Administrarea concomitentă de tetranitrat de pentaeritritil şi sildenafil (Viagra®) este contraindicată, deoarece există risc de hipotensiune arterială marcată prin efect sinergie, cu agravarea ischemiei miocardice.

Pe durata tratamentului cu tetranitrat de pentaeritritil nu se recomandă consumul băuturilor alcoolice, deoarece alcoolul etilic poate potenţa acţiunea hipotensivă a tetranitratului de pentaeritritil.

 

Atenţionări speciale

Se recomandă prudenţă la bolnavii cu insuficienţă hepatică severă (creşte riscul methemoglobinemiei). Dacă în timpul tratamentului cu doze mari bolnavul devine cianotic trebuie suspectată apariţia methemoglobinemiei; în acest caz administrarea tetranitratului de pentaeritritil trebuie întreruptă şi trebuie instituit tratament specific. Se recomandă prudenţă la bolnavii cu hipertiroidism.

La pacienţii cu glaucom cu unghi deschis se recomandă prudenţă, deoarece nitraţii organici pot creşte presiunea intraoculară.

Pacienţii cu afecţiuni ereditare rare de Intoleranţă la galactoză, deficit de lactază (Lapp) sau sindrom de malabsorbţie la glucoză-galactoză nu trebuie să utilizeze acest produs.

 Copii

Nu au fost stabilite siguranţa şi eficacitatea administrării tetranitratului de pentaeritritil la copii.

Sarcina şi alăptarea

Studiile la animale nu au evidenţiat nici un efect embriotoxic. Nu există date clinice care să evidenţieze riscurile administrării tetranitratului de pentaeritritil la gravide; de aceea, înainte de începerea tratamentului se recomandă evaluarea raportului beneficiu matern/risc potenţial fetal.

Deoarece nu se ştie dacă medicamentul se excretă în laptele matern, nu se recomandă

alăptarea în timpul tratamentului.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje

în primele zile de tratament există riscul apariţiei hipotensiunii arteriale ortostatice şi a vertijului. Pacienţii trebuie avertizaţi asupra acestor riscuri; nu este indicată conducerea vehiculelor sau folosirea utilajelor.

Acest prospect a fost citit de 862 ori.

Daca n-ai gasit prospectul dorit incearca aici

Paginile prospectului - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Medicul anestezist

Un medic agata o femeie intr-un bar, o duce acasa...
Dupa consumarea faptelor, in pat:
- Eu ma pricep la oameni chiar fara sa-i cunosc dinainte pot sa stiu o gramada de lucruri despre ei.
- Nu mai spune! Despre mine ce poti spune? – zice barbatul
- De exemplu pot spune ca esti doctor.
- Formidabil, dar cum ti-ai dat seama?
- Simplu, de cum ai intrat in casa, te-ai spalat pe maini.
- Excelent, ce altceva mai stii despre mine?
- Pot sa-ti spun chiar si ce specialitate ai!
- Ei na ! Asta n-o mai cred!
- Ei bine, esti anestezist.
- Formidabil, dar cum ti-ai dat seama?
- Pai, n-am simtit nimic! – zice femeia

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste N > Prospect Nitropector