Prospecte medicamente

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
April 2014
M T W T F S S
« Mar    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

Prospect Nolpaza

Paginile prospectului - articolului medical: 1 2


Nolpaza

20 mg

comprimate gastrorezistente

PROSPECTUL: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Pantoprazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

  1. Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.
  2. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
  3. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.
  4. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

în acest prospect găsiţi:

1.Ce este Nolpaza şi pentru ce se utilizează

2. înainte să luaţi Nolpaza

3. Cum să luaţi Nolpaza

4. Reacţii adverse posibile

5. Cum se păstrează Nolpaza

6. Informaţii suplimentare

1. Ce este Nolpaza şi pentru ce se utilizeazâ

Nolpaza aparţine grupului de inhibitori de pompă de protoni şi este indicat în următoarele cazuri:

Tratamentul simptomatic al refluxului gastro-esofagian uşor şi al simptomelor asociate (de exemplu, senzaţie de arsură în capul pieptului regurgitaţie, durere la înghiţire).

Tratamentul pe termen lung şi prevenirea recurenţei esofagitei de reflux.

Prevenirea ulcerelor gastro-duodenale induse de medicamente antiinflamatoare nesteroidiene non-selective (AINS) la pacienţii cu risc care necesită tratament continuu cu AINS.

2. înainte sa luaţi Nolpaza

Nu luaţi Nolpaza

Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la pantoprazol sau la oricare dintre celelalte componente ale Nolpaza. Dacă luaţi atazanavir (care este utilizat în tratamentul infecţiei cu HIV).

Aveţi grijă deosebită când luaţi Nolpaza

La pacienţii cu insuficienţă hepatică severă, valorile serice ale enzimelor hepatice trebuie monitorizate regulat în timpul tratamentului cu pantoprazol, în special în cel de lungă durată. în caz de creştere a valorilor serice ale enzimelor hepatice, tratamentul cu Nolpaza 20 mg trebuie întrerupt.

Pantoprazol, similar tuturor medicamentelor care inhibă secreţia acidă, poate reduce absorbţia vitaminei B12 (ciancobal^mină) datorită hipo- sau aclorhidriei. Acest (licru trebuie luat în considerare la pacienţii cu depozite reduse în corp sau cu factori de risc pentru absorbţia redusă de  vitamina B12 în terapia de lungă durată. In tratamentul de lungă durată, în special când se depăşeşte o perioadă de tratament de un an, pacienţii trebuie monitorizaţi regulat.

Notă

înainte de tratament, o afecţiune malignă a esofagului sau stomacului trebuie exclusă, deoarece tratamentul cu pantoprazail poate masca simptomele afecţiunilor maligne şi astfel să întârzie diagnosticul.

Pacienţii care nu răspund la tratament după 4 săptămâni trebuie investigaţi.

Folosirea artor medicamente

Nolpaza 20 mg poale să reducă sau să crească absorbţia medicamentelor, a căror biodisponibilitate este dependentă de pH (de exemplu, ketoconazol, Itraconazol, atazanavir).

Pantoprazol este metabolizat la nivelul ficatului prin intermediul sistemului enzimatic al citocromului P450. Nu poate fi exclusăimeracţhinea pantoprazolului cu alte medicamente sau at{i compuşi care sunt metabolizaţi prin intermediul aceluiaşi sisiem enzimatic. Cu toate acestea, nu s-au observat interacţiuni semnificative clinic în testele specifice pentru asUel de medicamente sau compuşi, respectiv carbamazepină, cafeină, diazepam, diclofenac, digoxină, alcool etilic, glibenclamidă, metoprolol, naproxen, nifedipină, fenitoină, piroxicam, teofilină şl contraceptive orale.

Deşi nu s-au observat interacţiuni în timpul administrării concomitente de tenprocumonă sau warfarină, în studiile clinice de farmacocinetică după punerea pe piaţă, s-au raportat câteva cazuri izolate de modificări ale valorilor INR (raport normalizat internaţional) în Wmpul tratamentului concomitent.

Ca urmare, la pacienţii trataţi cu anticoagulante cumarinice, se recomandă monitorizarea timpului de protrombină/INR după începerea, Analizarea sau în timpul administrării neregulate de pantoprazol.

De asemenea, nu au existat interacţiuni la administrarea concomitentă de antiacide.

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaii orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Folosirea Nolpaza cu alimente şi băuturi

Nolpaza 20 mg comprimate gastrorezistente nu trebuie mestecate sau sfărâmate şi trebuie înghiţite întregi cu lichid, înainte de masă.

Sarcina şi alăptarea

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului

pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Experienţa clinică la femeile gravide este limitată. Nu există informaţii privind excreţia de pantoprazol în iadele matern.

Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă sau dacă alăptaţi, trebuie să utilizaţi acest medicament numai dacă medicul dumneavoastră consideră că beneficiul pentru mamă este mai mare decât riscul potenţial pentru făt sau sugar.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu se cunosc efectele asupra capacităţi de a conduce şi de a folosi utilaje. Pot apărea reacţii adverse, cum sunt ameţeli şi tulburări de vedere. In aceste condiţii, poate scădea capacitatea de reacţie.

Informaţii importante privind unele componente ale Hoipaza

Medicamentul conţine sorbitol. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă, la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

3. Cum sa luaţi Nolpaza

Luaţi întotdeauna Nolpaza exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Dacă nu se eliberează o altă prescripţie medicală, se recomandă administrarea următoarelor doze. Pentru ca Nolpaza să fie eficient, este important să se urmeze aceste indicaţii.

  Acest prospect a fost citit de 983 ori.

S-a mai cautat :

Paginile prospectului - articol medical: 1 2

Comments are closed.

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Facebook
Prospecte medicamente & naturiste > Blog prospecte > N > Prospect Nolpaza