Prospect OB – tampoane – Ciclu Menstrual

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Prospect de utilizare

OB ProComfort Normal

OB-Pro comfort

 

Produse igiena intima

Indicatii utilizare OB ProConfort Normal:

Noul O.B. ProComfort Normal are acum tehnologia canalelor spiralate pentru protectie sigura, plus invelis matasos si unic, “silk touch”, pentru o insertie mai usoara.
Astfel ca tu te simti confortabil si protejata pe tot parcursul utilizarii lor.
Recomandat pentru flux menstrual mediu si redus.

Beneficii OB ProConfort Normal : 

O.B. este usor de folosit chiar de la prima menstruatie.
Prima data cand ai menstruatie, himenul este de obicei moale si suficient de elastic, incat poti folosi usor O.B. Nu afecteaza himenul.
Sunt create pentru a retine lichidul in interior mai eficient.
Ofera protectie sigura.

Prezentare ambalaj   OB ProConfort Normal :

16 bucati.

 

OB ProComfort Mini 

 Produse igiena intima

Informatii Sindrom Soc Toxic : S.S.T este o boala care poate fi mortala si de aceea trebuie identificata si tratata cat mai devreme posibil.
Este rara, dar grava, putand aparea la barbati, femei si copii.
Este cauzata de toxinele unei bacterii care traieste de obicei in corpul omenesc. Aproximativ jumatate din imbolnaviri se produce la fetele si femeile aflate in timpul menstruatiei.

Simptomatologie:
Stare de rau in timpul menstruatiei, febra, senzatie de voma, diaree, dureri de cap, dureri in gat, ameteli, senzatie de lesin, dureri musculare, iritatii.
Se recomanda scoaterea tamponului si consultarea unui medic.

Indicatii:

Noul O.B. ProComfort Mini are acum tehnologia canalelor spiralate pentru protectie sigura, plus invelis matasos, unic, silk touch, pentru o insertie mai usoara. Astfel ca tu te simti confortabil si protejata pe tot parcursul utilizarii lor.
Pentru flux menstrual redus.

Instructiunile referitoare la folosirea tampoanelor, cuprind informatii despe SST (Sindromul Socului Toxic) menstrual – o boala rara dar grava.

Beneficii :
O.b este usor de folosit chiar de la prima menstruatie. Prima data cand ai menstruatie, himenul este de obicei moale si suficient de elastic, incat poti folosi usor O.B.
Nu afecteaza himenul.
Sunt create pentru a retine lichidul in interior mai eficient.

Pentru protectie sigura.

Schimba periodic tamponul.
Alege un tampon potrivit fluxului tau menstrual si foloseste intotdeauna varianta de tampon cu cele mai mici dimensiuni pentru o absorbtie potrivita nevoilor tale.

Administrare:

Dupa ce te-ai spalat pe maini:
1. Deschide ambalajul,
2. Scoate in afara firul de la capatul tamponului,
3. Apasa cu varful degetului adancitura de la baza tamponului si scoate jumatatea superioara a ambalajului.
4. Cu mana ramasa libera, departeaza labiile. Intrarea in vagin e plasata intre uretra si anus.
5. Relaxeaza-te! Impinge cu atentie tamponul inspre partea din spate-sus a vaginului cat poti de mult.
Spala-te din nou pe maini dupa introducerea tamponului.

Prezentare ambalaj:

16 bucati.

Iată motivele pentru care să alegi Tampoanele O.B.

 1. Te poţi mişca liberă şi poţi uita de menstruaţie! 
Spre deosebire de absorbante, tampoanele se poartă în interiorul corpului tău. Astfel, folosind tampoanele O.B.  în timpul ciclului,te poţi mişca liber şi poţi face ce vrei 

Cu tampoanele O.B. , sportul nu mai reprezintă deloc o problemă 

Tampoanele au avantajul că nu se simt deloc şi nu alunecă. te poţi mişca exact în acelaşi mod în timpul ciclului ca în orice altă zi: poţi merge cu bicicleta, participa la ore de sport şi chiar înota.

2. Tampoanele O.B.  sunt într-adevăr discrete 
Aflându-se în interiorul corpului, îşi îndeplinesc bine funcţia invizibilă, fără să le simţi. Tampoanele O.B.  absorb curgerea menstruală în interiorul corpului, împiedicând acumularea sângelui în interiorul zonei genitale. Astfel, totul în exterior rămâne confortabil, uscat, curat şi cu excepţia firului exterior, nimic nu este vizibil. Şi poţi purta orice doreşti, exact ca în orice altă zi a lunii, nimeni nu va şti că eşti în perioada ciclului. 

3. Discrete de purtat 
Tampoanele O.B.  sunt întotdeauna gata să meargă oriunde mergi şi tu. Atât de multă protecţie într-un singur tampon mic şi compact! Sunt practic invizibile în mâna ta, astfel încât le poţi lua cu tine oriunde fără ca nimeni să ştie ce ai în mână! 

4. Tehnologia O.B. cu canale spiralate pentru protecţie fiabilă 
Numai tampoanele O.B.  dispun de tehnologia O.B. cu canale spiralateconcepute pentru a direcţiona fluidul mai eficient înăuntrul tamponului. În acest mod, îţi conferă protecţie fiabilă când ai cea mai mare nevoie de aceasta. Tampoanele, O.B.  se expandează în lăţime şi se ajustează după forma corpului tău. 

5. Formula unică, SilkTouch™ asigură cea mai uşoară introducere posibilă a tamponului O.B.  
Tampoanele O.B. ProComfort  suntsingurele tampoane cu strat de acoperire mătăsoasă şi moale SilkTouch™. Datorită acestui strat de protecţie, ele alunecă mai uşor şi sunt într-adevăr uşor de introdus şi scos, chiar şi în zile cu scurgere uşoară utilizarea este confortabilă! 

Tampoanele O.B. ProComfort  sunt disponibile în mărimile mini, pentru zilele cu flux redus, normală şi super. Mărimea „mini” se potriveşte în special pentru primele tale încercări , iar mărimea „light flow” pentru ultimele zile ale ciclului sau în timpul unei sângerări cu flux redus. Citeşte mai mult despre tampoanele O.B. ProComfort  

6. Disponibile cu diferite grade de absorbţie pentru a se potrivi fluxului tău.
O.B.  este disponibil în 5 mărimi diferite – astfel încât poţi să îl foloseşti pe cel care ţi se potriveşte cel mai bine. 
Cel mai bun tampon O.B.  cu care să începi este O.B. ProComfort  mini. Acestea sunt extrem de uşor de introdus datorită formei subţiri, a vârfului îngust rotunjit, mărimii mici şi a stratului de acoperire unic mătăsos şi moale SilkTouch™. 
Pentru zile cu flux mai abundent, încearcăO.B. ProComfort  normal care îţi conferă protecţie fiabilă atunci când ai cea mai mare nevoie. Încearcă selectorul de produse pentru a găsi tipul de O.B. care se potriveşte nevoilor tale personale 

7. O.B.  au fost create de o femeie ginecolog

O.B. au fost create de o femeie ginecolog în 1950. Numele ei era Dr. Judith Esser şi a lucrat împreună cu un grup de ingineri pentru a concepe tampoanele O.B. . Specialiştii au numit aceste tampoane “viitorul protecţiei sanitare” şi au avut dreptate. La 55 de ani după această invenţie, tampoanele O.B.  sunt utilizate de milioane de femei din lume.

8. Calitatea O.B.  



Tampoanele O.B.  sunt fabricate din vată sterilă de uz medical şi se fabrică de mai mult de 50 de ani conform celor mai recente studii ştiinţifice şi conform celei mai stricte calităţi

Este nevoie de puţin exerciţiu când încerci ceva pentru prima dată. Este valabil şi pentru tampoane. Însă nu îţi face griji – mai jos găseşti un ghid pas cu pas care pur şi simplu te va ajuta să faci prima încercare cât mai uşoară posibil.

Cel mai bine este să încerci să introduci tamponul în timpul primelor două zile ale ciclului tău. Scurgerea de sânge este mai puternică în aceste zile şi astfel tamponul alunecă mai uşor. Când foloseşti tampoane pentru prima dată, s-ar putea să fii puţin încordată. Este absolut normal. Însă, dacă eşti încordată , muşchii tăi sunt tensionaţi. Inspiră adânc de mai multe ori pentru a te relaxa. După ce te-ai relaxat, tamponul va fi uşor de introdus.

Etapa 1: Despachetarea tamponului

Despachetarea tamponului O.B



Despachetarea tamponului O.B

 

 

 

 

 

 

1. Spală-te pe mâini. Ţine-l de capătul inferior într-o mână, scoate banda colorată din mijloc şi îndepărtează ambalajul de pe capătul celălalt.



Desfa firul – tampon OB

 

 

 

 

 

 

2. Acum desfă firul – vei găsi firul la capătul inferior al tamponului. Apoi trage de fir scurt, dar puternic.

Apasa cu varful degetului aratator - Tampon OB



Apasa cu varful degetului aratator – Tampon OB

 

 

 

 

 

 

3. Apasă cu vârful degetului arătător în capătul inferior, cu fir al tamponului.

Scaoate jumatatea superioara - Tampon OB



Scaoate jumatatea superioara – Tampon OB

 

 

 

 

 

4. Scoate jumătatea  superioară a stratului protector.

Etapa 2: Unde poziţionăm tamponul?

 

Pozitionarea Tamponului OB



Pozitionarea Tamponului OB

 

 

 

 

 

5. Cu mâna rămasă liberă, depărtează labiile (1). Astfel se facilitează accesul în intrarea spre vagin (2), care se află între uretră (3) şi anus (4).

Etapa 3: Cum se introduce tamponul?

 

Introducerea tamponului O.B



Introducerea tamponului O.B

 

 

 

 

 





Cu degetul arătător, împinge tamponul în vagin, cât de mult poţi înspre partea superioară, apoi înclinat înspre spate. Dacă simţi rezistenţă, schimbă puţin direcţia. Împinge încet tamponul mai înainte, până simţi un prag. Aceştia sunt muşchii pelvieni care contractă partea din faţă a vaginului într-o deschizătură mică.

Trebuie să treci de acest prag cu tamponul. Introduce-l apăsând uşor cu degetul arătător cât de mult se poate în vagin, într-un unghi înapoi şi sus. Tamponul este introdus corect atunci când nu îl mai simţi deloc. Spală-te din nou pe mâini după ce ai introdus tamponul. Pentru a scoate tamponul, pur şi simplu trage de fir. Aceasta este metoda cea mai simplă atunci când tamponul este complet saturat.

Dacă tamponul nu este poziţionat corect 

Acum ştii cum se introduce corect un tampon. Este introdus corect atunci când nu îl mai simţi deloc. Dacă încă mai simţi tamponul, în timp ce îl porţi , nu este introdus corect. Dacă încă mai simţi tamponul când stai jos sau mergi înseamnă că trebuie împins un pic mai adânc.

Cele mai bune poziţii pentru introducerea tamponului

Pozitia 1 de introducere a Tamponului O.B



Pozitia 1 de introducere a Tamponului O.B

 

 

 

Pozitia 2 de introducere a Tamponului O.B



Pozitia 2 de introducere a Tamponului O.B

 

 

 

Există un număr de poziţii care sunt adecvate pentru introducerea tamponului: este mai uşor când stai jos relaxată, pe toaletă cu coapsele desfăcute sau poţi introduce tamponul din picioare, cu un picior ridicat, de ex. sprijinit pe marginea căzii sau a chiuvetei.

Prima dată când încerci să foloseşti un tampon, s-ar putea să simţi că totul este prea strâmt, pentru că muşchii pelvieni contractă intrarea în vagin. Aceşti muşchi pot fi simţiţi ca un prag. Acest prag poate fi trecut cu tamponul. Mai întâi în sus, apoi înspre spate, în unghi – cât de departe poţi împinge cu degetul. Dacă simţi rezistenţă, pur şi simplu schimbă-i puţin direcţia.


Cum se scoate un tampon?

Trage pur şi simplu de fir pentru a scoate tamponul. Tamponul se scoate cel mai uşor când este saturat. Dacă tamponul nu iese uşor, este posibil să nu fie încă plin.

Dacă nu găseşti firul exterior, aşteaptă până se saturează tamponul complet. Aşează-te pe vine şi apasă – ca pentru a avea scaun – apoi poţi apuca tamponul cu două degete.

În cazul în care nu reuşeşti să scoţi singură tamponul, adresează-te medicului ginecolog

Tampoanele O.B. sunt disponibile în diverse grade de absorbţie pentru a te ajuta să-ţi ajustezi protectia menstruală la fluxul respectiv sângerarii tale. Scurgerea din primele zile ale menstruătiei este de obicei mai abundentă, iar spre sfârsitul acesteia, ceva mai usoara. Astfel este util sa foloseşti tampoane de diverse grade de absorbţie în zilele de intensitate diferită din timpul perioadei menstruale.

Pentru a-ti facilita alegerea mărimii corecte a tamponului, acestea au fost prevăzute cu diferite simboluri de picături care corespund capacităţii de absorbţie şi mărimii : de ex. „mini”, „normal”, „super” si „super plus”. Cu cât mai multe picaturi ilustrate, cu atât mai mare este puterea de absorbtie a tamponului.

O.B.  ProComfort mini este cel mai bun tampon O.B.  cu care să începi.



O.B. ProComfort Mini



O.B. ProComfort Mini

 

 

 

 

 

Acestea sunt foarte uşor de inserat datorită formei subţiri, a vârfului rotunjit îngust, mărimii mici şi învelişului unic mătăsos şi delicat SilkTouch™. Pentru că sunt atât de uşor de inserat, acestea sunt ideale pentru fetele care abia încep să folosească tampoane.

O.B.  ProComfort Light Flow – introducere uşoară, chiar şi la flux redus

O.B.  ProComfort Light Flow



O.B. ProComfort Light Flow

 

 

 

 

 

Spre sfârşitul menstruaţiei , scurgerea tinde să fie mai redusă. Special pentru această perioadă există O.B. ProComfort Light Flow. Datorită formei alungite şi învelişului unic mătăsos şi moale SilkTouch™, acestea sunt deosebit de uşor de introdus şi scos în zilele cu flux redus.

O.B.  ProComfort pentru flux redus spre mediu

O.B.  ProComfort Normal



O.B. ProComfort Normal

 

 

 

 

 

Scurgerea din primele zile ale menstruaţiei este de obicei mai abundentă, deci ai nevoie de protecţie sigură. Încearcă O.B. ProComfort pentru o protecţie confortabilă.

O.B. ProComfort SUPER



Dacă fluxul este mediu sau abundent, încercaţi  O.B. ProComfort SUPER pentru a o protecţie sigură şi confortabilă.

Voi simţi tamponul atunci când îl voi purta?

Tamponul nu poate fi simţit, deoarece, atunci când este introdus în mod corect, este localizat în porţiunea de vagin care are foarte puţine terminaţii nervoase. Dacă tamponul este introdus corect, va sta perfect în locul respectiv, ţinut de muşchii pelvieni, în aşa fel încât nu va putea aluneca.

Tampoanele oferă cu adevărat o protecţie sigură?

Dacă sunt introduse în mod corect, şi schimbate la timp, tampoanele conferă o protecţie de încredere. Dacă nu eşti sigură de cât de des ar trebui să schimbi tamponul, protej-slipurile de tip „Carefree” te pot ajuta să îţi protejezi lenjeria intimă. Intervalul de timp la care ar trebui să îţi schimbi tamponul depinde de abundenţa fluxului tău menstrual. Este doar o chestie de experienţă până când vei şti când trebuie să îl schimbi – şi îţi vei da seama în scurt timp.

Cum pot să fiu sigură că tamponul a fost introdus?

Odată introdus corect, nu ar trebui să îl mai simţi. Odată ce ai introdus tamponul corect, acesta nu poate să alunece din vagin, deoarece muşchii pelvieni îl menţin în această poziţie. Tamponul va rămâne în vagin şi nu poate pătrunde în uter.

E posibil ca tamponul să se piardă în interiorul corpului?

Tamponul nu se poate “rătăci” prin corp, el va rămâne în interiorul vaginului… Intrarea în uter este mult prea îngustă pentru a permite unui tampon să treacă.



Când ar trebui să schimbi tamponul?

Tampoanele trebuie schimbate cu regularitate. Cât de des faci acest lucru depinde în totalitate de intensitatea fluxului. În primele zile, când sângerarea este mai puternică, s-ar putea să fii nevoită să schimbi tamponul după 3-6 ore. Când fluxul este mai redus un tampon mai mic este de obicei suficient şi poate fi purtat între 6 şi 8 ore.

Există o cale simplă pentru a determina dacă e timpul să-ţi schimbi tamponul sau nu. Trebuie doar să tragi foarte uşor de firul de siguranţă. Dacă tamponul iese afară uşor, schimbă-l. Dacă nu, înseamnă că este încă prea devreme. Cu timpul, veţi ajunge să simţi când trebuie să-ţi schimbi tamponul.

Apropo, tampoanele nu trebuie schimbate de fiecare dată când foloseşti toaleta. Uretra, vaginul şi anusul sunt trei organe separate, fiecare cu propriul orificiu / intrare separată. Poţi să ţii firul într-o parte pentru a evita udarea lui.
Nu uita să îndepărtezi şi ultimul tampon la sfârşitul perioadei de menstruaţie.

Pot folosi tamponul, chiar dacă sunt virgină?

Poţi folosi O.B. chiar dacă eşti la prima menstruaţie. Himenul, o folie subţire de piele care înconjoară intrarea în vagin, are o deschidere naturală, care permite lichidului să treacă prin ea. Când are loc prima menstruaţie, himenul este de obicei suficient de moale şi elastic astfel încât să poţi utiliza uşor un O.B.ProComfort mini pentru flux redus sau normal sau un O.B. normal, fără să provoci vreo leziune. Pentru primele dăţi, O.B. ProComfort mini, cel mai mic tampon, este cea mai bună alegere.

Ce fel de tampon ar trebui să folosesc?

Sunt două feluri de tampoane:

Cu aplicator: După cum indică şi numele, acest tip de tampon are aplicator.
Fără aplicator: Acest tip de tampon se introduce manual.

Decizia îţi aparţine, în funcţie de preferinţe.

Când introduci un tampon manual, ai un control mai bun al introducerii şi plasării tamponului în interiorul corpului. Tampoanele fără aplicator sunt foarte mici, aşa că le poţi ţine în mână, fără ca cineva din jurul tău să-şi dea seama. Sunt cu adevărat discrete. Şi sunt ecologice, pentru că nu trebuie să mai elimini aplicatorul.

Pot păstra tamponul OB peste noapte?

Tampoanele pot fi purtate în siguranţă şi noaptea. De fapt, ele sunt forma ideală pentru protecţie nocturnă. Te poţi roti şi învârti cât vrei în somn, tamponul nu va aluneca de la locul lui.

Totuşi, va trebui să-ţi schimbi tamponul de fiecare dată înainte de culcare şi de îndată ce te trezeşti dimineaţa. Poţi folosi tampoane de aceeaşi dimensiune, atât noaptea cât şi în cursul zilei. Protecţia cu un singur tampon va dura mai mult în timpul nopţii, pentru că fluxul menstrual e mai scăzut atunci când stai întinsă.

Blochează tampoanele OB fluxul lichidului menstrual?

Una din temerile legate de folosirea tamponului este că acesta poate bloca fluxul lichidului menstrual. Această teamă este nefondată, deoarece tamponul se comportă ca un burete care absoarbe tot lichidul. Când tamponul este îmbibat complet, lichidul menstrual se prelinge în afara vaginului, fie prin tampon, fie în jurul lui. Utilizate corect, tampoanele sunt poziţionate în a doua treime a vaginului. Această localizare nu numai că nu blochează fluxul menstrual, dar permite absorbţia perfectă a acestuia.

Tampoanele OB pot cauza infecţii?

S-au făcut multe cercetări în acest sens, iar doctorii au ajuns la concluzia că tampoanele nu cauzează infecţii. Tampoanele sunt fabricate din materiale care nu permit dezvoltarea bacteriilor şi nici nu influenţează microflora din interiorul vaginului.

Pot folosi tamponul OB în timp ce practic un sport?

Tampoanele sunt ideale atunci când vrei să continui să faci toate lucrurile care îţi fac plăcere, chiar şi în perioada menstruaţiei. Chiar şi practicarea unui sport. Ele îţi oferă libertatea şi independenţa de a face ceea ce faci mereu. Poţi chiar să înoţi în timp ce porţi un tampon, deoarece el absoarbe fluidul în interiorul corpului.

Despre TSS

Sindromul Şocului Toxic (SST) este o boală toxică foarte rară, dar gravă, care se poate întâlni la bărbaţi, femei şi copii. Aproximativ jumătate din cazurile de SST se regăsesc la fete şi femei care au menstruaţie. SST a fost descris ca având legătură cu folosirea tampoanelor, dar el se poate produce în perioada menstruaţiei chiar dacă nu se folosesc deloc tampoane. Este cauzat de nişte toxine bacteriene produse de organisme specifice oamenilor. SST poate pune în pericol viaţa, de aceea trebuie descoperit şi tratat cât mai devreme posibil.

Dacă în timpul menstruaţiei, treci brusc de la o stare de sănătate deplină la una de boală cu temperatură foarte mare (peste 39 grade Celsius), asociată cu stări de vomă, diaree, dureri de cap şi de gât, ameţeală şi stări de leşin, dureri musculare, iritaţii ale pielii similare cu arsurile solare, scoate imediat tamponul ca măsură de precauţie şi du-te de urgenţă la un doctor sau la spital. Menţionează posibilitatea de a avea SST şi faptul că eşti la menstruaţie. SST poate reapărea, indiferent dacă foloseşti tampoane sau nu. Dacă ai fost deja diagnosticată cu SST, consultă-te cu medicul tău înainte de a lua decizia de a folosi tampoane în continuare.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close