Prospect Omeran

Afla acum tratamentul ulcerului gastric, tratamentul ulcerului duodenal si al esofagitei de reflux cu Omeran.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

OMERAN Prospect 20

capsule gastrorezistente, 20 mg

Omeprazol

 Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

Păstraţi acest prospect Omeran. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi. Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră. Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. –            Ce este OMERAN 20 şi pentru ce se utilizează
  2. –           Inainte să utilizaţi OMERAN 20
  3. –            Cum să utilizaţi OMERAN 20
  4. –            Reacţii adverse posibile
  5. –            Cum se păstrează OMERAN 20
  6. –            Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE OMERAN 20 Şl PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

Omeran 20 face parte din grupa: medicamente pentru tratamentul ulcerului gastric , tratamentul ulcerului duodenal şi bolii de reflux gastro-esofagian, inhibitori ai pompei protonice.

Omeprazolul din Omeran este indicat în: tratamentul ulcerului gastric şi tratamentul ulcerului duodenal, inclusiv al ulcerului asociat tratamentului cu antiinflamatoare nesteroidiene (AINS)

• Profilaxia ulcerului gastric şi ulcerului duodenal sau a eroziunilor gastrice asociate tratamentului cu AINS la pacienţi cu risc crescut (vârstnici sau cu ulcer în antecedente) care necesită tratament cu AINS

• boala de reflux gastro-esofagian (esofagita de reflux şi refluxul gastro-esofagian simptomatic)sindrom Zollinger-Ellison

• tratamentul combinat al bolii ulceroase asociate infecţiei cu Helicobacter pylori

• dispepsia asociată secreţiei acide

• profilaxia aspiraţiei-acide (aspirarea conţinutului gastric în timpul anesteziei generale)

• profilaxia recidivelor bolii de reflux gastro-esofagian.

Omeran prospect
Omeran prospect

2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI OMERAN 20

Nu utilizaţi OMERAN 20 în următoarele cazuri: Hipersensibilitate la omeprazol sau la oricare dintre excipienţii medicamentului

Copii cu vârsta sub 6 ani Nu se recomandă administrarea omeprazol în combinaţie cu claritromicina în caz de afecţiune hepatică.

 Aveţi grijă deosebită când utilizaţi OMERAN 20:

– Tratamentul cu inhibitori ai secreţiei de acid gastric poate duce la un risc crescut de infecţie gastrointestinală. Informaţi medicul dacă suferiţi de simptome gastrointestinale cum ar fi diaree sau dureri abdominale.

– Acest medicament conţine sucroză. Nu luaţi medicamentul dacă suferiţi de una din bolile rare, ereditare, cunoscute sub denumirile: intoleranţă la fructoză, malabsorbţie de glucoză-galactoză sau deficienţă de izomaltază-sucrază.

–  Dacă folosiţi acest medicament pe o perioadă mai lu’ngă (peste un an de zile) trebuie să cereţi regulat sfatul medicului pentru a vedea dacă tratamentul este necesar în continuare.

– Alte medicamente pot influenţa efectul omeprazolului. Vă rugăm să informaţi medicul şi/sau farmacistul dacă folosiţi omeprazol în combinaţie cu alte medicamente.

In cazul apariţiei oricărui simptom de alarmă (de ex. scăderea semnificativă, neintenţionată a greutăţii corporale, vărsături recurente, disfagie, hematemeză sau melenă) şi când se suspectează sau este prezent ulcerul gastric, contactaţi de urgenţă medicul. Omeprazolul poate atenua simptomatologia specifică pentru cancerul gastric întârziind astfel diagnosticul. Cereţi sfatul medicului dacă vă aflaţi sau dacă v-aţi aflat în trecut într-una din situaţiile de mai sus.

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...