La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Comentarii Pareri
  • monica mihali { Extraordinar de bun va multumesc din suflet .de ani de zile sufar de dureri groaznice de picior medicul de familie dupa multa suferinta mi-a prescris... } – Noi 09, 3:10 AM
  • Livia { Sedativ PC este f bun. Nu este medicament ca să aibă nevoie de reţetă. Eu iau şi câte 3-4 pe zi şi mă simt excelent.... } – Oct 22, 5:46 PM
  • iulia { Am luat doar o singura pastila pt ca am avut doua sapt.de nervi stres,seara iar dimineata si pana la ora asta 12 sunt ametita,somnoroasa si... } – Oct 22, 12:44 PM
  • cosmina { Buna ziua, am facut atac de panica si m-am dus la urgente, unde doctorul mi-a recomandat Sedatif PC.E bun, ma calmeaza, relaxeaza dar in acelasi... } – Oct 22, 9:43 AM
Horoscop Zilnic

Sa aveti o zi buna si multa , multa sanatate !

Prospect Oxacilina 250 – 500 mg

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2


Oxacilină 250 mg – capsule

Oxacilină 500 mg – capsule

Compoziţie Oxacilină  250mg

0 capsulă conţine oxacilină 250 mg, sub formă de oxacilină sodică monohidrat şi excipienţi pentru conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu şi pentru învelişul capsulei: dioxid de titan (E 171), albastru strălucitor FCF (E 133), eritrozină (E 127), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină.

Oxacilină 500 mg

0 capsulă conţine oxacilină 500mg, sub formă de oxacilină sodică monohidrat şi excipienţi pentru conţinutul capsulei: talc, stearat de magneziu şi pentru învelişul capsulei: dioxid de titan (E171), albastru strălucitor FCF (E133), eritrozină (E127), p-hidroxibenzoat de metil (E 218), p-hidroxibenzoat de propil (E 216), gelatină.

Crupa farmacoterapeutică: peniciline rezistente la betalactamază

Indicaţii terapeutice

Infecţii provocate de stafilococi şi streptococi sensibili la oxacilină:

– infecţii ale aparatului respirator;

– infecţii otorinolaringologice; -infecţii cutanate; -infecţii osoase.

Septicemii şi endocardite, în continuarea tratamentului parenteral.

Oxacilina

Oxacilina

Contraindicaţii

Este contraindicată administrarea în cazul pacienţilor care prezintă hipersensibilitate la oxacilină, la alte peniciline sau la oricare dintre excipienţii produsului, insuficienţă hepatică sau la gravide în primele luni de sarcină.

Precauţii

Apariţia oricărei manifestări de hipersensibilitate impune întreruperea tratamentului. Cu toate că reacţiile de hipersensibilitate la oxacilină sunt foarte rare, înaintea începerii tratamentului este necesară efectuarea unei anamneze atente. Trebuie luat în considerare riscul hipersensibilităţii încrucişate cu cefalosporinele.

în timpul tratamentului îndelungat cu oxacilină trebuie să fie făcut un control periodic al funcţiei renale, hepatice şi al hematopoiezei.

Interacţiuni

Există relaţii de antagonism ale oxacilinei cu rifampicina şi chinina.

Oxacilina poate reduce eficacitatea contraceptivelor orale (prin modificarea florei intestinale). Probenecidul şi mezlocilina inhibă eliminarea renală a oxacilinei.

Acidul acetilsalicilic şi sulfonamidele deplasează oxactttna de la nivelul proteinelor plasmatice. Oxacilina poate să determine potenţarea efectului terapeutic al metotrexatului, în timpul tratamentului cu oxacilină fiind necesară ajustarea dozei acestuia. Consumul concomitent de etanol poate să determine efect de iritaţie gastrică.

Atenţionări speciale

Insuficienţă hepatică, insuficienţă renală

La pacienţi cu insuficienţă renală gravă nu este necesară reducerea dozelor.

 Copii

La nou-născuţi oxacilina se administrează cu prudenţă, datorită riscului de hiperbilirubinemie (prin deplasarea bilirubinei la nivelul proteinelor plasmatice) şi chiar de icter nuclear.

 

Nou născuţii trataţi cu oxacilină trebuie să fie monitorizaţi clinic şi prin teste de laborator pentru evidenţierea reacţiilortoxice şi a reacţiilor adverse.

Sarcina şi alăptarea

Cu toate că studiile efectuate la animale nu au evidenţiat potenţial teratogen sau fetotoxic, oxacilina trebuie utilizată cu prudenţă la gravide. în primele luni de sarcină nu este recomandată utilizarea oxacilinei.

Deoarece oxacilina este excretată în laptele matern, în timpul administrării produsului trebuie luată în considerare eventualitatea întreruperii alăptării.

Capacitatea de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje

Administrarea acestui produs nu influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

Acest prospect a fost citit de 1276 ori.

Citeste toate paginile acestui prospect - articol medical: 1 2

Lasati o parere, un comentariu daca v-a folosit acest medicament, produs naturist sau articol si daca merita banii produsul, daca mai e ceva de adaugat ...sunteti liberi sa va exprimati sa stie si altii si sa nu ia tzeapa cu reclamele populiste si manipulatoare.


 characters available

La cautare
Lasati spatiu intre litere si numere
Va multumim ca sunteti alaturi de noi !
Pilule umoristice

Titulatura de Doctor

În toiul nopţii, pe un tip îl apuca o durere cumplită la testiculul stâng. Cauta înnebunit să ajungă la un medic şi vede pe o uşă o plăcuţă pe care scria Dr. Ionescu. Bate la uşă, apare un tip în cămaşă de noapte. Suferindul îi zice:
- Domnule doctor, vă rog, ajutaţi-mă! Mă doare îngrozitor testiculul stîng.
- Dragă, nu pot să te ajut. Eu sunt doctor în drept.
- Măi să fie, unde s-a ajuns şi cu specializarea asta!

Amagirea este reala

Facebook
Prospecte pentru medicamente si produse naturiste > Blog prospecte medicamente > Prospecte > Medicamente & Naturiste O > Prospect Oxacilina 250 – 500 mg