Prospect Tanakan

Tanakan

40 mg, comprimate filmate

Compoziţie

Un comprimat filmat conţine extract standardizat de Ginkgo biloba (EGb 761) (conţinând 24% glicozide ginkgoflavonice si 6% ginkolide si bilobalida) 40 mg şi excipienţi: nucleu: lactoza monohidrat, celuloza micro- cristalina, amidon de porumb, dioxid de siliciu coloidal anhidru, talc, stearat de magneziu. film: macrogol 400, hipromeloza, macrogol 6000, dioxid de titan (E 171), oxid roşu de fer (E 172).

 

Grupă farmacoterapeutică:

–  alte vasodilatatoare periferice

–  psihoanaleptice; alte medicamente pentru tratamentul demenţei

 

tanakan prospect
tanakan prospect

Indicaţii terapeutice

–  tratament simptomatic al tulburărilor psihocomporta- mentale la vârstnici (tulburări de atentie, de memorie etc.), cu excepţia maladiei Alzheimer si a altor demente;

-tratament simptomatic al claudicatiilor intermitente din arteriopatiilor cronice obliterante ale membrelor inferioare (stadiul 2);

NB: Aceasta indicaţie se bazeaza pe teste clinice, dublu orb, placebo controlate, care arata o creştere de cel puţin 50% a perimetrului de mers la 50-60% dintre bolnavii tratati, fata de 20-40% dintre bolnavii care urmeaza doar regim igieno-dietetic;

–  ameliorarea fenomenelor de tip Raynaud;

–  tratament adjuvant la pacienţii cu scaderea acuitatii auditive şi în unele cazuri de sindroame vertiginoase si/sau acufene, presupuse a fi de origine vasculara;

– tratament adjuvant în cazul scăderii acuitatii vizuale si în tulburări ale câmpului vizual, presupuse a fi de origine vasculara.

 

Contraindicaţii

Hipersensibilitate la extract standardizat de Ginkgo biloba sau la celelalte componente ale medicamentului.

 

Precauţii

Acest medicament nu este un antihipertensiv si nu poate înlocui sau evita tratamentul hipertensiunii arteriale prin medicamente specifice.

 

Interacţiuni

Nu sunt cunoscute.

 

Atenţionări speciale

Deoarece medicamentul conţine lactoză, administrarea nu este recomandată la pacienţii cu intoleranţă ereditară la galactoză, deficit de lactază Lapp sau malabsorbţie de glucoză-galactoză.

Sarcina şi alăptarea:

Extractul de Ginkgo biloba este folosit în principal la vârstnici, categorie de pacienţi la care riscul instalarii sarcinii este practic absent.

Experimentele pe animale n-au evidentiat efecte teratogene. La om nu exista date epidemiologice certe. Totuşi, pâna în prezent n-a fost raportat nici un efect malformativ.

în absenta unor date complete, folosirea în timpul sarcinii si alaptarii nu este recomandata.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje Nu are efecte asupra capacitatii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

 

Doze şi mod de administrare,

Doza obişnuita este de 3 comprimate filmate Tanakan (120 mg extract de Ginkgo biloba) pe zi, administrate oral, cu1/2 pahar de apa, în timpul mesei.

 

Reacţii adverse

Rareori pot sa apara tulburări digestive, cefalee, erupţii cutanate.

 

Supradozaj

Nu s-au semnalat cazuri de supradozaj.

Păstrare

A nu se utiliza după data de expirare înscrisă pe ambalaj. A se păstra la temperaturi sub 25°C, în ambalajul original. A nu se lăsa la îndemâna si vederea copiilor.

 

Ambalaj

Cutie cu 2 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate Cutie cu 6 blistere din PVC/Al a câte 15 comprimate filmate

 

Deţinătorul Autorizaţiei de punere pe piaţă

Beaufour Ipsen Pharma,

24, Rue Erlanger, 75781 Paris Cedex 16, Franţa

 

Producător

Beaufour Ipsen Industrie,

Rue Ethe Virton, 28100 Dreux Cedex, Franţa

 

Data ultimei verificări a prospectului

Octombrie, 2006

 

 

Ti-a folosit ? Voteaza cum ti-a folosit !
Abia ca mi-a folositMi-a folosit putinMi-a folosit indeajunsMi-a folositMi-a folosit foarte mult ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Se încarcă...