Prostatita acută – tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

PROSTATITA ACUTĂ –Abcesul prostatei.

( Vezi şi adenomul de prostată).

Inflamarea prostatei din diferite cauze.

Reprezintă de obicei fie metastaza hematogenă a unui focar infecţios stafilococic cutanat, amigdalian, etc (trebuie depistat), fie complicaţia unei uretrite acute. Poate fi consecinţa unui masaj prostatic sau a unei explorări instrumentale. Se poate întâlni la orice vârstă (copii, chiar la sugari).

Simptome: debutul este brusc, prin frison, febră în jur de 39 grade, cu jenă dureroasă perineală şi la micţiune; impune tuşeul rectal: prostatita foarte sensibilă, turgescenţă, sub tensiune, uneori un singur lob. Urinile limpezi caracterizează forma metastatică, piurie floconoasă în uretrite. Fluctuaţia indică evoluţia spre abcedare.

Se va face tratamentul instituit de medicul specialist şi suplimentar se poate aplica şi un tratament naturist cu acordul medicului.

Se vor folosi una sau mai multe din plantele următoare: aloe, bostan, bujor de munte, castan, ceapă, coacăz negru, coada şoricelului, conopida, curpen, dalac, dovleac, echinaceea, feciorică, ghimpe, ginseng, grâu, iarbă neagră, ienupăr, lămâie, mei păsăresc, pătrunjel, pepene galben praz, prun, pufuliţă cu flori mici, răculeţ, răscoace, roiniţă, rostopască, sânzâiene, săpunariţă, spanac, sparanghel, strugurii ursului, talpa gâştei, traista ciobanului, urzică moartă albă, vâsc.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Aloe (Aloe vera) 1 linguriţă de praf se înghite de 3 ori pe zi, cu puţină apă. Cine reuşeşte (este foarte amar) poate să-l consuma aşa cum este sau în amestec cu miere. Ajută la curăţirea organismului.

Bostan (Curcubita pepo) se pun 2 linguriţe de seminţe tăiate mărunt (crude şi ne curăţate) la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă în fiecare dimineaţă un asemenea ceai fiind foarte indicat. Conţine şi zinc şi este un foarte bun emolient al canalului urinar. Dacă aveţi posibilitatea şi găsiţi ulei presat la rece luaţi câte 1 lingură în fiecare seară perioade lungi de timp.

Bujor de munte (Paeonia officinalis) se foloseşte şi când este vorba despre o hematurie. Tinctură din flori 10 picături de 3 ori pe zi, diluate cu 100 ml apă.

În unele cazuri este util să se consume tinctură din bace de ienupăr. Se iau aceste picături câte 1 linguriţă diluate în 250 ml apă, de 3 ori pe zi. Se va avea grijă ca acest tratament să nu fie urmat de cei care au afecţiuni renale.

Castan (Aesculus hippocastanus) se pune 1 linguriţă de coajă de castan sălbatec la 100 ml apă. Se lasă să dea în clocot. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pune într-o cană şi se umple cana cu apă. Se poate îndulci cu miere. Se ia o dată la fiecare 2 ore ziua câte 1 lingură din acest lichid. Se face acest lucru timp de 20 zile, apoi 10 zile pauză şi se poate relua.

Ceapă (Allium cepa) Se mai poate face un preparat simplu. Se taie ceapă roşie şi se pune într-un borcan care se poate închide cu un capac. Se pune peste această ceapă tăiată mărunt alcool alimentar de peste 80 grade. Se ţine apoi timp de 15 zile. Se strecoară şi se pune în sticle mai mici. Se ia câte 1 linguriţă de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de mesele principale. După trecerea afecţiunii se opreşte acest tratament care se mai poate folosi preventiv timp de 10 zile o dată la 2-3 luni în cazul în care aţi suferit de afecţiuni ale prostatei.

Coacăz negru ( Rubes nigrum) 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi. Utilă şi la oligurie, constipaţie, absenţa transpiraţiilor, dureri articulare. Se poate folosi şi tinctura câte 20 picături de 3 ori pe zi.

Coada şoricelului (Achillea milefolium) 2 linguriţe de plantă mărunţită (preferabil flori) se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Conopida– este cunoscută pentru efectele ei depurative, diuretice, fiind recomandată persoanelor care sufere de afecţiuni renale, este antianemică, decongestionantă şi energizantă. Constituie un adevărat medicament pentru diabetici, căci consumată în stare crudă, sau în diferite preparate culinare, are efect hipoglicemiant. Se indică în tratamentul adjuvant al acneei, astenii, ciroză, colici nefritice, constipaţie, flebite, infecţii intestinale. Folosită în alimentaţia curentă ajută la redresarea tensiunii arteriale atunci când are valori prea mari (hipertensiune). Acţionează de asemenea în bolile prostatei şi în ulcerele gastro-duodenale.



Curpen (Clematis vitalba) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Ajută la calmarea durerilor.

Dalac (Paris quadrifolia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Este un bun antibiotic.

Dovleac (Curcubita pepo) se pun 2 linguriţe de seminţe tăiate mărunt (crude şi ne curăţate) la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute. Se strecoară şi se consumă în fiecare dimineaţă un asemenea ceai fiind foarte indicat. Conţine şi zinc şi este un foarte bun emolient al canalului urinar. Dacă aveţi posibilitatea şi găsiţi ulei presat la rece luaţi câte 1 lingură în fiecare seară perioade lungi de timp.

Echinaceea (Echinacea purpurea) există în toate magazinele naturiste sub diferite forme şi este indicat pentru întărirea imunităţii organismului. Se foloseşte conform indicaţiilor producătorului.

Feciorică (Herniaria glabra) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Ghimpele (Xanthum spinosum) are proprietăţi decongestionante, cicatrizante, dezinfectante. Ajută la diminuarea severităţii crizelor. Nevoia de a urinase reduce şi este totodată un distrugător ar microorganismelor patogene. Se pot consuma 2-3 căni. Este bine să se prepare conform indicaţiilor producătorului.

Ginseng (Ginseng panax) se foloseşte conform indicaţiilor producătorului. Contribuie la refacerea întregului organism.

Grâu (Triticum aestivum) se spală bine 250 g de boabe de grâu, apoi se pun la 1 litru de apă seara. Dimineaţa se strecoară şi se bea această apă. Seminţele se fierb şi se consumă. Se face acest lucru zilnic timp de 15 zile. Ajută la diminuarea dimensiunilor prostatei şi la prostatită. Se mai poate folosi foarte bine şi grâu încolţit câte 100 g zilnic în cure de lungă durată pentru efectul de refacere al organismului, conţinând vitamine, enzime şi minerale utile organismului.

Iarbă neagră (Calluna vulgaris) se folosesc florile 1-2 linguriţe de flori mărunţite se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 1-2 căni pe zi. Se poate face şi tinctură caz în care se va lua câte 1 linguriţă de tinctură preferabil seara diluată cu 100 ml apă.

Ienupăr (Juniperus comunis)-tinctură intern, conform indicaţiilor producătorului. Bace mărunţite 1 linguriţă se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, preferabil înaintea meselor. Nu se consumă de cei cu afecţiuni brave renale.

Lămâie (Citrus lamoniu) Se mai poate adăuga la acest tratament consumul sucului de lămâie care conţine vitamina C în cantitate mare. Cel mai bine ar fi să se scurgă sucul într-un pahar apoi coaja de lămâie să se taie în felii subţiri şi să se pună cu 250 ml apă la fiert. Se fierbe până se moaie coaja apoi se acopere până se va răci. Se strecoară peste suc şi se consumă în fiecare zi câte un astfel de ceai.

Mei păsăresc (Litospermum purpurea- coeruleum) 1linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Se indică 3 căni pe zi, pentru efectul decongestionant şi emolient. Ajută şi la decongestionarea locală, fiind şi cu caracter antiinflamator.

Pătrunjel (Petroselinum crispus) 2 linguri de rădăcină se pun la 500 ml apă şi se fierb până scade apa la jumătate. Se strecoară şi se consumă 3 căni pentru efectul de curăţire al canalelor urinare. Se poate folosi şi frunzele la fel sau se poate consuma suc de rădăcină şi frunze în amestec cu suc de morcovi, doar 20 ml de suc de pătrunjel la 200 ml suc de morcovi fiind un suc foarte puternic.

Pepene galben (Cucumis melo) se consumă zilnic în sezon în orice cantitate este tolerat de către organism. Ajută ca diuretic.

Praz (Allium porus) se poate folosi ca şi ceapa.

Prun (Prunus domestica) fructele acestea crude se consumă pentru vitaminele conţinute şi mineralele care le au. Se poate consuma în sezon câte 500 g pe zi, în cure de lungă durată. Se pot folosi şi frunzele 2 linguriţe de frunze mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Este indicat ca laxativ şi diuretic.

Pufuliţă cu flori mici (Epilobium parviflorum) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Este decongestionantă.

Răculeţ (Polygonum historta) 2 linguriţe de rădăcină se fierb într-un litru de apă 15 minute. Se acopere până se răceşte şi se strecoară. Se vor consuma 3-4 căni pe zi. Se alternează cu coada şoricelului. Se foloseşte pentru efectul astringent pe care-l are.

Răscoace (Chamaenerion angustifolia) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Are efect astringent.

Roiniţă (Melissa officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Asigură o liniştire nervoasă fiind utilă şi la calmarea durerilor.

Rostopască (Chelidonium majs) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă în tot cursul zilei, după mese cu înghiţituri mici sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Sânzâiene (Asperula odorata) conţine asperuloizid şi germană. Are şi efecte sedative şi de combatere a obezităţii. 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se pot consuma 2 căni pe zi.

Săpunariţă (Saponaria officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Spanac (Spinaceae  oleraceae) se consumă crud sau suc sau chiar în diferite preparate culinare contribuind ca laxativ sau diuretic.

Sparanghel (Asparagus officinalis) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.





Strugurii ursului (Arctostaphylos uwa ursi) sunt un bun antiseptic urinar şi intestinal, diuretic şi se poate folosi în toate afecţiunile urinare în special la prostatită. Se pune 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Talpa gâştei (Leonorus cardiaca) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute.

Traista ciobanului (Capsela bursa pastoris)- 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Are şi efect astringent şi hemostatic fiind indicat chiar şi atunci când există hemoragii.

Urzică moartă albă (Lamium album) 2 linguriţe de plantă mărunţită se pun la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute apoi se strecoară. Se consumă 3 căni pe zi, după mese sau se fac băi de şezut în fiecare seară pentru 15 minute. Este decongestionantă.

Vâsc (Vâscum album) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă şi se lasă de seara până dimineaţa la temperatura camerei. Se va încălzi dimineaţa până la 40 grade, apoi se strecoară şi se consumă în cursul zilei. Contribuie la refacerea circulaţiei sângelui.

Se va asigura căldură la abdomen şi la picioare pentru că frigul contribuie la agravarea bolii.

Se va asigura defecaţia uşoară, prin alimente laxative sau chiar se vor da ceaiuri laxative. Eforturile la defecaţie contribuie la agravarea bolii.

-Urzica moartă albă în asociere cu iarbă neagră făcut ceai câte 1 linguriţă din fiecare din plantele de mai sus puse la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se consumă 2-3 căni pe zi. Acestea cresc volumul urinei eliminate la o micţiune, deci se diminuează numărul micţiunilor şi totodată senzaţia neplăcută cauzată de golirea incomplectă a vezicii.

Alimentaţia: se recomandă să se urmeze un regim vegetarian sărac în proteine. Este bine să se reducă sau chiar să se anuleze complet consumul sării din alimentaţie. Se exclude de asemenea condimentele, alcoolul şi cafeaua. Se vor consuma multe sucuri naturale proaspăt preparate din legume şi fructe: struguri, morcovi, castraveţi, sfeclă roşie, ţelină, puţin pătrunjel fiind cele mai indicate. Se recomandă alimente ce conţin zinc: stridii, germeni de grâu, drojdie de bere, ouă. O cură cu polen câte 20 g pe zi, mestecat foarte bine înainte de a fi înghiţit ajută foarte mult. Mâncaţi cel puţin o dată peşte oceanic pe săptămână. Acizii graşi esenţiali din aceşti peşti Omega 3 ridică imunitatea, prevenind infecţiile. Se poate lua pentru acest lucru şi ulei de peşte.

-Propolis- tinctură– Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.



Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă. Este bine ca tratamentul acesta să se facă zilnic cel puţin 15 zile, fără întrerupere.

 Tinctura aceasta poate înlocui foarte multe antibiotice având un spectru foarte mare, cu condiţia să se ia o perioadă suficient de lungă şi în felul arătat. Cu pâine (amidon) este mult mai eficient. În nici un alt mod nu se poate lua aşa de bine. Dacă se va pune în apă se va lipi tot ce este mai bun pe marginea paharului. La fel se va întâmpla şi atunci când se pune într-o linguriţă. Deci aplicaţi cu încredere acest mod de administrare. De asemenea este bine să fie luată cu 15 minute înainte de mese pentru a nu se combina cu alte alimente şi a fi mai uşor asimilată de organism.

Nu trebuie să vă lipsească roşiile proaspete sau gătite- roşiile conţin un flavonoid (licopen) care poate fi de folos chiar şi în cazul cancerului.

Băi de şezut- se vor face în fiecare seară din diferite plante care le avem la îndemână. Sunt foarte utile şi trebuie să dureze 30 minute. Cele mai bune sunt: flori de fân, paie de ovăz, coada calului, dar se pot folosi şi multe alte plante medicinale care vi mai uşor să le culegeţi singuri.

Tinctura de ghimpe.

Xanthium spinosum.

Produs de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni:

Intern: antiinflamator general, antiinflamator al prostatei, antiseptic (Acţionează mai ales asupra colibaccililor şi asupra Proteus vulgaris), antitumoral, diuretic, favorizează sfărâmarea şi eliminarea calculilor biliari, febrifug.

Indicaţii:

Intern: prostată şi adenom de prostată, nefrite, cistite (mai ales cele colibaccilare şi cu Proteus vulgaris), litiază renală, cancer genital şi de prostată (adjuvant), afecţiuni febrile, adjuvant în turbare şi holeră, hipertiroidie (adjuvant), litiază biliară (mai ales microlitiază).

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tinctura de pufuliţă cu flori mici.

Epilobium montana. Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.



Intern: antiinflamator, antitumoral (acţionează în special asupra aparatului reno-urinar şi a prostatei), astringent, colagog, coleretic, depurativ, dezinfectant, diuretic, emolient, hemostatic, hipercolesterolemiant, imunostimulator (în special în segmentul reno-urinar, hepatic şi cel genital), regenerator al ţesuturilor, stimulent puternic al funcţiei hepatice, stimulent şi reglator al producţiei de secreţii gastro-intestinale.

Indicaţii.

Intern:  prostată, adenom de prostată, adjuvant în tratarea cancerului de prostată, hepatită cronică evolutivă, adjuvant în ciroză hepatică, enterită (adjuvant), boli renale şi urinare, nefrită, pielonefrită, cistită, uretrită negonococică, ulcer gastrointestinal (adjuvant), adjuvant în tratamentul cancerului cu localizare renală, urinară şi genitală.

Precauţii: administrarea se va realiza în cure de 2-3 luni cu o pauză de 1 lună, mai ales în cazul persoanelor care se confruntă cu hipertensiune arterială.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Tonic masculin.

Preparat pentru mărirea potenţei, a fertilităţii, pentru revigorare şi reântinerire la bărbaţi. Uz intern.

Preparat de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni: stimulent al activităţii gonadelor, reglator al activităţii gonadelor, stimulent al circulaţiei sanguine în zona pelviană, vitalizant afrodiziac, tonic masculin, tonic nervos, tonic cerebral, stomahic, reântineritor.

Indicaţii: impotenţă hormonală, impotenţă vasculară, sterilitate, andropauză prematură, adjuvant în afecţiuni ale prostatei, surmenaj, oboseală, apetit sexual dereglat, efeminare la bărbaţi, adjuvant în hipertensiune arterială, deficienţe ale circulaţiei periferice.

Precauţii: nu se supradozează, pentru a nu produce reacţii de tip alergic, vasodilataţie periferică şi hipotensiune.

Contraindicaţii: hipertensiune arterială gravă, hiperexcitaţie sexuală.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close