Psoriazis- tratament naturist

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Psoriazis.

Încă nu s-a stabilit cu certitudine cauza care determină apariţia acestei boli. Este de foarte multe feluri şi nu are rost să descriem fiecare din acestea separat. Este foarte importantă tratarea psihicului fără de care nu se poate face nici un tratament la această afecţiune. Psihicul este cel care întreţine boala şi care produce agravarea acesteia.

Descriere: are foarte multe forme dar în mare este o afecţiune a pielii, ne contagioasă, care se caracterizează prin apariţia pe piele a unor pete roşiatice acoperite cu scuame groase stratificate şi lucioase. Se poate localiza pe ori care parte a pielii, dar mai frecvent pe suprafeţele de extensie ale membrelor inferioare şi superioare, pe pielea păroasă a capului şi în regiunea coatelor şi genunchilor, unde erupţia se menţine un timp mai îndelungat. Stratificările masive jenează mişcările şi produc durere, mâncărimi, apoi fisuri care sângerează. Este o boală de cauză necunoscută, probabil a sensibilizării organismului faţă de diferite substanţe.

Formele ne tipice: psoriazisul exudat, psoriazisul cu pete, seboreic, înrădăcinat, cu negi, iritat, psoriazisul intertrigo(intertrigo-inflamaţie a pielii).

În toate cazurile:

Pe lângă acest tratament care poate să vă ajute foarte bine este foarte indicat să căutaţi să faceţi totul pentru a ajunge la greutatea normală a corpului.

-Se va consuma anghinare 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute. Se strecoară. Se consumă în cursul zilei.

În majoritatea cazurilor de psoriazis este vorba şi despre o nervozitate mai accentuată, lucru ce impune tratarea acesteia cu tratament naturist preferabil.

Se va expune la soare când aveţi posibilitate şi veţi obţine o ameliorare. Înainte este bine să se ungă cu cremă protectoare pe locurile afectate.

Evitaţi supra solicitările, consumaţi peşte cât mai mult în special gras (somon, macrou, sardele) şi multă vitamina A (morcovi, verdeţuri. Evitaţi o perioadă carnea roşie. De asemenea consumaţi fructe cu multă vitamina C. Renunţaţi la alcool.

De asemenea este cazul să se mai facă şi un tratament contra alergiei care şi ea este prezentă în multe cazuri.

Mai menţionăm că alifia cu propolis „Propoderm” care se prepară de către Apicola este foarte utilă la această afecţiune. Se va aplica local de 1-2 ori pe zi în strat subţire.

În plus nu faceţi abuzuri alimentare de nici un fel şi consumaţi cât mai multe sucuri de legume şi fructe.

Cu cât afecţiunea este mai veche cu atât va fi mai greu de tratat. Din păcate foarte mulţi dintre cei bolnavi au avut parte de grave deziluzii în urma unor tratamente greşite şi sunt foarte greu de convins că aceste tratamente simple sunt eficiente, cu atât mai mult cu cât ameliorarea apare destul de lent şi deci tratamentul este de durată.

Se cunosc multe cazuri de vindecare a psoriazisului cu tratament naturist şi este păcat să nu încercaţi aceste tratamente care deşi acţionează mult mai lent decât aţi dori dumneavoastră vă vor aduce totuşi vindecarea.

Soarele ajută şi el la vindecare, dar expunerea la soare se va face treptat şi doar în orele în care nu este foarte puternic, adică dimineaţa sau înainte de asfinţit.

În cazul mâncărimilor foarte eficientă este tamponarea locală cu suc de lămâie în amestec cu apă. Se pot de asemenea folosi o serie de preparate cu oţet din mere în diferite diluţii în funcţie de toleranţa individuală.

-2 linguri de rădăcină de tătăneasă se pun la 1 litru de vin alb. Se macină înainte aceste rădăcini cu râşniţa de cafea. Se ţie apoi acest preparat la temperatura camerei timp de 8 zile şi se strecoară Se poate folosi în două modalităţi:

  • se bea câte 1 lingură de 3 ori pe zi cu 15 minute înainte de fiecare din cele 3 mese principale.
  • Se umezeşte o bucată de vată cu acest preparat şi se unge local unde există afecţiunea. Este foarte eficientă mai ales în cazul mâncărimilor. Se poate face zilnic o perioadă mai lungă, chiar până la vindecare.

Cei care au şi o viaţă mai activă sau care din cauza stresului sau problemelor diferite apărute în cursul vieţii pot să adauge la acest preparat (care se ia intern) 2 linguriţe de roiniţă şi 2 linguriţe de talpa gâştei, de asemenea măcinate.

            Se mai pot fierbe 2 linguri de coajă de stejar în 250 ml apă timp de 10 minute. Se strecoară şi ce tamponează zona afectată cu acest lichid. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi. Se poate aplica şi pe o bucată de pânză care se umezeşte din nou când este uscată (calmează mâncărimea).

-1 linguriţă ulei de vaselină, vitamina A 1 fiolă, cremă de gălbenele 1 linguriţă, ulei de sunătoare 1 linguriţă. Se amestecă pe baie de apă, apoi se pun în cutiuţă de plastic. Înainte de aplicare se pune o compresă cu ceai de pelin concentrat din 2 linguri şa 100 ml apă clocotită. Se lasă 15 minute, apoi se strecoară. După ce puneţi compresa călduţă, o lăsaţi 30 minute apoi o luaţi jos şi aşteptaţi să se usuce local la aer. Se unge cu crema de mai sus. Se poate aplica şi sub pansament peste noapte în cazurile mai complicate. Se face de 2 ori pe zi. Băi se vor face numai cu tărâţe de grâu. 1 kg la o cadă de apă.

Tratament:

Cea mai eficientă formă de tratament este în staţiunile de la Marea moartă din Israel. Se spune că în 6-8 săptămâni se vindecă, dar poate apoi oricând apărea în faţa unei situaţii de stres.

Această afecţiune nu va trece atât timp cât omul îşi va menţine aceiaşi alimentaţie. În fazele incipiente ale bolii, un tratament susţinut cu sucuri de legume zilnic timp de 30 zile, cu excluderea substanţelor care sunt iritante pentru omul respectiv pot să vindece afecţiunea. Aceasta se face însă doar pentru scurt timp, adică până în momentul în care omul respectiv vine din nou în contact cu substanţele respective sau alimentele la care este alergic. Cred că nu este greşit să fie tratată ca o alergie puţin mai gravă la diferite substanţe, alimente, situaţii psihice chiar, etc. În toate cazurile se va trata şi afecţiunea nervoasă, altfel tratamentul este un eşec.

Se pot folosi următoarele plante medicinale: albăstrele, angelică, anghinare, ardei iute, brad, brusture, cătină, coacăz negru, coada şoricelului, dediţel, gălbenele, gorun, grâu, ienupăr, laptele câinelui, lăsnicior, lumânărică, mei păsăresc, mentă, mesteacăn, migdal, mur, muşeţel, nuc, orez, orz, osul iepurelui, pătlagină, pedicuţă, pin, pir, rostopască, salcie, salvie, săpunariţă, soc, spanac, stejar, ştevie, tătăneasă, trei fraţi pătaţi, ţelină, urzică mică, varză.

Modul de folosire al plantelor medicinale.

Albăstrele (Centaurea cyanus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Angelică (Angelica archangelica) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se mai poate folosi şi rădăcina 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Anghinare (Cynara scolymus) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Ajută la dezintoxicarea organismului.

Ardei iute (Capsicum annum) se taie bucăţele mici 50 g de ardei iute şi se pune la 500 ml alcool sanitar. Se ţine timp de 10 zile agitând des. Se strecoară şi apoi se tamponează locurile unde se doreşte activarea circulaţiei sângelui.

Brad (Abies alba)2 linguriţe de muguri sau vârfuri de ramuri tinere se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se folosesc în special extern pentru efectul cicatrizant şi dezinfectant. Se poate folosi şi răşina de conifere diluată cu alcool.



Brusture (Arctium lapa) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Cătina (Tamarix ramosissima) Ulei de cătină se aplică extern pentru efectul emolient, cicatrizant. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi.

Coacăz negru (Rubes nigrum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Există în comerţ macerat glicerinat din care se vor lua intern câte 30-40 picături de 3 ori pe zi. Extern cu acesta se poate unge local.

Coada şoricelului (Achillea millefolium) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Are şi un marcant efect antibiotic.

Dediţel (Pulsatilla montana) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Gălbenele (Calendulla officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Există în comerţ multe unguente, tincturi, etc care se pot folosi cu succes şi se iau conform indicaţiilor producătorului.

Gorun (Quercus petraea) 1-2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară. Intern se va putea consuma de cei care doresc să diminueze secreţiile sau sufere de diaree. Extern se fac spălături sau comprese de mai multe ori pe zi. Este foarte eficient fiind astringent datorită taninului care-l conţine.

Grâu (Triticum aestivum) Băi de tărâţe: la o cadă de apă se va pune un săculeţ de pânză în care se pune 500 g de tărâţe de grâu. Se lasă să curgă apa fierbinte peste ele. Se va sta în cadă timp de 30 minute. Aceste băi ajută nu numai la îndepărtarea crustelor ci şi la vindecarea leziunilor, aşa că sunt foarte indicate să se facă în fiecare zi, preferabil înainte de culcare.

Ienupăr (Juniperus communis) 2 linguriţe de bace se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară. Se poate spăla local cu acest ceai sau se pot consuma şi 2-3 căni pe zi din el.

Laptele câinelui (Euphorbia cyparissias) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se mai poate aplica lapte obţinut de la plantă proaspătă pe răni pentru cicatrizare.

Lăsnicior (Solanum dulcamara) se pun 2 linguriţe de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierbe timp de 5 minute. Se aplică local compresă sau cu pansamente, de 2 ori pe zi.

Lumânărică (Verbascum phlomoides) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Mei păsăresc (Lithospermum purpurea- coeruleum) 1 linguriţă de seminţe se pun la 250 ml apă şi se fierb timp de 15 minute. Se strecoară şi se poate consuma 2-3 căni pe zi intern pentru efectul laxativ şi ajutând la dezintoxicarea organismului. Extern se poate face făină din seminţe cu râşniţa de cafea şi se moaie cu apă caldă sau cu un ceai din plante transformându-se în pastă care se pune pe un pansament şi se aplică pe răni. Se poate lăsa pentru 24 ore, după care se spală local şi pune alt pansament.

Mentă (Mentha piperita) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Mesteacăn (Betula verrucosa) frunze– 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Se pune 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Este un ceai care poate ajuta şi la diminuarea calculilor şi care poate să producă o puternică depurare. De asemenea ceaiul are un efect antibiotic marcant.

Migdal (Prunus amigdalus)  -Ulei de migdale. Se unge local în strat subţire de mai multe ori pe zi.

Mur (Rubus fruticosum) 1 linguriţă de plantă mărunţită (frunze) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Muşeţel (Matricaria chamomilla) 1-2 linguriţe de flori se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 10 minute, apoi se strecoară. Se pot consuma 2-3 căni de ceai pe zi, iar extern se poate aplica pe răni ca spălături sau comprese de mai multe ori pe zi. Există în comerţ o serie de preparate: unguent, ulei, cremă, etc. Acestea se vor folosi în fiecare caz conform indicaţiilor producătorului.

Nuc (Juglans regia) frunze sau pericarp- 2 linguriţe de frunze se pun la 250 ml apă. Se fierb timp de 15 minute, după care se strecoară. Se fac tamponamente de mai multe ori pe zi. Este astringent şi diminuează secreţiile, având şi rol dezinfectant.

Orez (Oryza sativa) 2-4 linguriţe de seminţe se fierb în 500 ml apă până scade apa la jumătate. Se strecoară şi cu acest lichid se tamponează rănile de mai multe ori pe zi.

Orz (Hordeum vulgare) se va folosi sucul de la plantele verzi, obţinut din planta proaspătă care a ajuns la 15-20 cm. Se taie cu foarfecele şi se macină întâi cu maşina de carne. Se amestecă cu puţină apă fiartă şi răcită, apoi se trec prin storcătorul de fructe. Reziduul se mai pune cu un pic de apă şi se mai trece o dată prin storcător. Se poate prepara mai mult suc o dată apoi se pune în sticle bine închise la frigider. Se va lua din acesta câte 50 ml de 3 ori pe zi, cu 100-200 ml apă fiartă şi răcită. Se face în cure de 20-30 zile. Este unul din sucurile cele mai indicate pentru refacerea organismului şi curăţirea organismului de toxine.

osul iepurelui, 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni şi extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Pătlagină (Plantago lanceolata) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se poate folosi şi frunze proaspete care se vor aplica pe răni chiar sub pansament. Acestea se vor spăla apoi se strivesc şi aşa se aplică.

Pedicuţă (Lycopodium clavatum) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Se poate folosi şi praful din spori care se aplică pe răni de 2 ori pe zi, după ce rănile au fost spălate.

Pin (pinus sylvestris) 2 linguriţe de muguri sau vârfuri de ramuri tinere se mărunţesc şi se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară şi apoi se folosesc în special extern pentru efectul cicatrizant şi dezinfectant. Se poate folosi şi răşina de conifere diluată cu alcool.

Pir (Agropiron repens) 1-2 linguriţe de rădăcină mărunţită se pune la 250 ml apă şi se fierbe pentru 10 minute, se aruncă această apă şi se pune alta care se va fierbe pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 2-3 căni se poate pune şi 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu alimentar. Extern se pot aplica spălături, comprese sau chiar cataplasme cu plante fierte.

Rostopască (Chelidonia majs) se pune 1 linguriţă de praf din plantă uscată la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 10 ore, apoi se strecoară. Se ia tot la 2-3 ore câte 1 lingură. Extern se fac tamponări cu ceai de mai multe ori pe zi. Se pot în cazurile grave să se facă comprese. Se indică intern în special la tulburările digestive cu dureri.

Salcie (Salix alba) 1-2 linguriţe de coajă mărunţită se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 15 minute. Se strecoară. Intern se va putea consuma de cei care doresc să diminueze secreţiile sau sufere de diaree. Extern se fac spălături sau comprese de mai multe ori pe zi. Conţine acid salicilic care este un foarte bun antiinflamator atât intern cât şi extern diminuând durerile.

Salvie (Salvia officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Este astringent şi diminuează secreţiile.

Săpunariţă (Saponaria officinalis) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Soc (Sambucus nigra) 1 linguriţă de plantă mărunţită (flori) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Există în comerţ preparate din fructe de soc care se pot folosi foarte bine pentru efectul depurativ şi laxativ şi care se vor folosi conform indicaţiilor producătorului. Se indică în special la cei care au asociată şi obezitatea.

Spanac (Spinacea oleracea) suc din frunze de spanac luat câte 200 ml pe zi intern. De asemenea se poate folosi la diferite preparate culinare intern. Extern se aplică frunze strivite.

Stejar (Quercus robur) Se mai pot fierbe 2 linguri de coajă de stejar în 250 ml apă timp de 10 minute. Se strecoară şi ce tamponează zona afectată cu acest lichid. Se poate face acest lucru de mai multe ori pe zi. Se poate aplica şi pe o bucată de pânză care se umezeşte din nou când este uscată (calmează mâncărimea). Este foarte eficient datorită taninului.

Ştevie (Astrantia major) 1 linguriţă de plantă mărunţită (preferabil rădăcina) se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai.

Tătăneasă (Symphythum officinalis) Se poate aplica şi o alifie din tătăneasă care se poate prepara din rădăcină de tătăneasă, cu acest preparat se va unge local peste noapte sau chiar în cursul zilei până ce dispar toate crustele.

Trei fraţi pătaţi (Viola tricolor) 1 linguriţă de plantă mărunţită se pune la 250 ml apă clocotită. Se acopere pentru 15 minute, apoi se strecoară. Intern se pot consuma 3 căni pe zi şi extern se pot face spălături sau comprese cu acest ceai. Este foarte util şi la cei care au diferite alergii.

Ţelină (Apium graveolens) se poate folosi sucul din rădăcină sau frunze. Ceaiul se poate face din rădăcină, seminţe sau frunze- 2 linguriţe mărunţite se pun la 250 ml apă şi se fierb pentru 5 minute, apoi se strecoară. Intern ajută la refacerea organismului şi extern este cicatrizant şi emolient.

Urzică (Urtica dioica)– se pun 3 linguri de plantă mărunţită la 250 ml apă şi se fierb timp de 5 minute. Se strecoară şi cu acest lichid se fac tamponamente locale de mai multe ori pe zi. Intern ere un efect de curăţire al organismului şi totodată este un bun remineralizant.

Varză (Brasica oleracea) sucul de varză se poate folosi intern câte 200 ml de 3 ori pe zi. Notăm aici şi moarea de pe varza acră care la fel este indicat să se folosească câte 2-3 căni pe zi, perioade lungi de timp ajutând la refacerea organismului şi mai ales la curăţirea organismului de toxine. Extern se poate aplica frunză strivită sau în unele cazuri strivită şi umezită cu ulei. Se poate ţine chiar şi 24 ore, în funcţie de toleranţa individuală şi de efectul care-l are asupra fiecărui caz în parte.

Orice tratament este bine să se înceapă cu o cură de dezintoxicare de 14 zile, în timpul căreia se vor exclude absolut toate alimentele cu aditivi alimentari, grăsimile în special cele animale, carnea de orice fel şi se vor lua zilnic câte 1,5-2 litri de ceaiuri pentru curăţirea organismului. Este bine ca pe toată perioada să se ferească de constipaţie lucru care se poate realiza prin administrarea unei hrane laxative sau se va suplimenta cu ceaiuri laxative. Pentru cei acumulează apă în organism se vor folosi şi ceaiuri depurative. Un loc important în acest tratament este ocupat de sucurile de legume şi fructe care ar trebui să nu lipsească din alimentaţie. Se indică în special următorul amestec: morcovi (300 ml), spanac (180 ml), pătrunjel (20 ml) sau Fasole verde (300 ml), morcovi (300ml), sau morcovi (200 ml), sfeclă roşie (100ml), castraveţi (200ml), pătrunjel (100ml). După cum se poate observa se indică în special sucul de morcovi pentru că are provitamina A şi sucul de castraveţi sau de pătrunjel care ajută la curăţirea puternică a organismului. Dar se poate folosi orice alte legume. Toate acestea se vor prepara doar atât cât se consumă imediat pentru a nu se oxida. Se consumă deci imediat ce au fost produse. Se poate ca sucurile de legume să se folosească perioade foarte lungi de timp. Se mai poate adăuga sucul de varză, de cartofi, roşii, etc. Fiecare din aceste sucuri are un anumit rol şi este bine ca aceste sucuri să fie cât mai variate şi să se facă în funcţie de preferinţa bolnavului. Nu este bine să se ia după mese ci toate sucurile se vor consuma numai înainte de mese cu minimum 30 minute, înainte. De asemenea este foarte important să se facă cure de cât mai lungă durată cu aceste sucuri.

Cu apă cu var. Se va căuta să nu se îndepărteze forţat crusta de pe piele, lucru care ar face ca în locul acesteia să apară chiar infecţii care vor fi foarte greu vindecabile. Deci nu se va forţa eliberarea pielii, ci se va lăsa ca aceste cruste să se desprindă singure. Pentru aceasta se va folosi apa de var.

Prepararea apei de var am descris-o la început.

Întrebuinţare; această apă de pe var se va amesteca cu ulei preferabil în care au fiert plante medicinale (vezi prepararea uleiurilor) Se va pune o parte de apă de var şi o parte de ulei. Se pun ambele într-o sticluţă apoi se amestecă puternic pentru formarea emulsiei.





Se aplică apoi de mai multe ori pe zi prin tamponare sau chiar se poate aplica compresă cu această vată înmuiată în lichid. Acest lucru va face ca aceste cruste să se diminueze. Treptat se va forma pielea nouă.

După ce s-a pus acest preparat este bine să se spele local cu un ceai mai concentrat din rădăcină de tătăneasă. 4 linguri la 200 ml apă- fiert timp de 10 minute, apoi strecurat. Cu acest ceai se vor face tamponări locale de mai multe ori pe zi, cu o bucăţică de vată înmuiată în acest ceai.

Este strict interzis ca locurile afectate să fie spălate cu săpun, care nu face decât să agraveze afecţiunea.

Pentru a se unge locurile afectate se mai indică: zerul de lapte care vindecă foarte bine mai ales dacă se va folosi de 2 ori pe zi. Se poate pune şi cataplasmă cu brânză de vacă proaspătă.

Smântână aplicată local. Sau chiar său de animale.

Propolis sub formă de Propoderm (unguent cu propolis- care există la magazinele Apicole), se unge în strat subţire de mai multe ori pe zi.

Tinctura de propolis.

Se va lua tinctură de propolis făcută de Apicola. Este vorba despre tinctura de propolis 30%, care se găseşte de vânzare la toate magazinele Apicole din ţară. Aceasta este recoltată de pe suprafeţe mai mari de teren şi este mult mai eficientă ca cea recoltată de pe suprafeţe mai  mici de teren.

Se va lua câte 2 picături de tinctură la fiecare 5 kg corp. Dacă aveţi 50 kg atunci va trebui să luaţi 20 de picături de 3 ori pe zi. Cel mai eficient este să se pună pe un miez de pâine, se mestecă bine în gură, apoi se înghite. Se face acest lucru de 3 ori pe zi, cu 15 minute înainte de mesele principale.

Este bine să se ia o perioadă de minimum 15 zile, se poate însă lua şi ani de zile fără să producă efecte negative în organism. Este utilă fiind un antibiotic natural cu spectru mare de acţiune, care se poate lua fără antibiogramă. Trebuie doar să se testeze dacă nu există alergie la acest produs. Pentru aceasta se va pune 3-5 picături de tinctură pe o bucată de pâine şi se mestecă bine în gură, după care se înghite. Se face acest lucru seara. Dacă până dimineaţă nu apar fenomene alergice înseamnă că puteţi s-o luaţi fără teamă.

De asemenea intern se mai pot consuma ceaiuri diuretice şi laxative pentru a curăţa organismul de toxinele acumulate. În toate cazurile se va face totul pentru ca defecaţia să se desfăşoare fără eforturi. Aceasta se poate face cu ajutorul alimentaţiei.

Acest tratament este cel mai simplu care se poate face în orice afecţiune (psoriazis de orice fel), dar va trebui ca fiecare să descopere ce anume poate să ajute mai bine la o rapidă vindecare, pentru că nu toate tenurile şi toate tipurile vor reacţiona identic.

De fapt se consideră că fiecare din oameni poate să aibă tratamentul său unic.

Tratamentul săracului- în tradiţia Românească a rămas un tratament foarte eficient pentru această afecţiune, tratament care se mai foloseşte şi acum în multe localităţi cu succes. Se pune într-o sticlă de 1 litru 200g de miere de albine şi apoi se umple sticla cu vin roşu din struguri preferabil fără chimicale. Cu acest vin se spală sau chiar se pun comprese sub pansament de mai multe ori pe zi, până la vindecare. Este un tratament foarte simplu şi în multe cazuri a fost foarte eficient.

Salcie- dacă există cruste mai multe sau mai întinse se pun 3 linguri de frunze de salcie sau 3 linguri de coajă şi se fierb pentru 15 minute, apoi se strecoară. Cu acest preparat se pun comprese locale de 2 ori pe zi, câte 20-30 minute, în funcţie de cât de groasă este crusta sau cât de întinsă este afecţiunea şi de suportabilitatea locală. Nu trebuie să doară.

Tinctura de fructe de soc.

Sambucus nigra.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antifebril, depurativ foarte puternic, diuretic, antiseptic intestinal (acţionează în special asupra florei de putrefacţie), laxativ (în doze mici), purgativ puternic (în doze medii-mari), hipotensiv, stimulează refacerea epiteliului renal.

Indicaţii. Intern: obezitate, îngrăşare, acnee, psoriazis, sclerodermie, dermatoză alergică, boli de piele rezistente la alte forme de tratament, adjuvant în insuficienţa renală, tulburări hormonale, tulburări hormonale care apar în urma tratamentului cu anticoncepţionale sau corticoizi, constipaţie cronică şi acută (inclusiv formele rezistente la tratamentele clasice), reumatism, gută, alergie, psihice diverse (în special atunci când sunt asociate cu constipaţia).

Contraindicaţii: nu se cunosc.



Tinctura de trei fraţi pătaţi.

Viola tricolor.

Produsă de Dacia Plant Sebeş.

Acţiuni.

Intern: antispastic, fluidifică secreţiile bronşice, expectorant, antialergic, catalizează eliminarea produşilor de dezasimilaţie, depurativ, diuretic, emetic (vomitiv), laxativ, stimulent al activităţii rinichilor, colagog, sudorific.

Indicaţii.

Intern: astm, bronşită astmatiformă, boli respiratorii cronice, bronşită tabacică, tabagism, alergie la diferite etiologii, bronşită şi astm alergic, rinită alergică, rino-sinuzită, acnee juvenilă, acnee rozacee, psoriazis, dermatoze rebele la alte forme de tratament, furunculoză, adjuvant în tuberculoză cutanată, gută, reumatism cronic, reumatism degenerativ, deficienţe imuniotare, predispoziţie la răceli şi gripe, intoxicaţii diverse, hepatită (adjuvant), insuficienţă renală, adjuvant în scleoza multiplă şi tumori benigne, constipaţie cronică, în curele naturale de dezintoxicare a organismului, hemoroizi, varice, ciroză, edeme asociate bolilor cardiovasculare.

Contraindicaţii: nu se cunosc.

Se indică şi suplimente naturale de la Walmark: vitamina A, Viaderm.

Orice modificare a aspectului pielii necesită un consult dermatologic atent.

Psoriazis artropatic.

Apare la câţiva ani după leziunile cutanate şi interesează articulaţiile intarfalangiene distale, articulaţiile sacroiliace cu deformaţii şi anchiloze, manifestări unghiale frecvente.

Tratament.

La psoriazis

Psoriazisul cu pete

– această formă se distinge prin prezenţa petelor de culoare roşie, adesea printr-o tumefiere slab exprimată sau fără nici o tumefiere, prin cojirea caracteristică a pielii. Trebuie să subliniem că forma cu pete a psoriazisului se manifestă mai ales la femeile tinere, de aceia mai este numită şi forma feminină a psoriazisului.

Tratament.

La psoriazis,

Psoriazis eritrodermic.

Apare după un tratament iritant local cu crisarobină în concentraţii mari, sau vaselină salicilată în concentraţii mari, după un tratament general cu cortizoni sau antipaludice de sinteză, după expuneri la soare, sub forma unui eritem generalizat, cu descuamaţie abundentă, cu alopecie, căderi de unghii, permanentă senzaţie de frig, temperatură ridicată, prurit, stare generală alterată.

Tratament.

Se va înlătura cauza şi se face tratamentul ca la psoriazis.

Psoriazisul exudat.

Se poate observa la persoanele supra ponderale, care au diabet, sau la cei care au funcţia scăzută a glandei tiroide. Acest proces se manifestă prin umflături, inflamaţii acute cu tumefieri foarte bine exprimate sau absente în totalitate, cu trăsături neclare, nedefinite, cu foarte multe straturi de coji seroase sau cu puroi, cu coji solzoşi, straturi ne caracteristice pentru psoriazis.

De multe ori pacienţii la care se manifestă forma psoriazisului exudat sufere din cauza supuraţiei şi a unei mâncărimi intense. Dispunerea psoriazisului exudat se distinge prin varietate: cel mai adesea zonele afectate se găsesc în extremităţile inferioare sau în încreţiturile în care pielea este mai tare.

Tratament.

La psoriazis

Psoriazisul înrădăcinat

Acest tip al afecţiunii se manifestă mult timp, pe părţile deja afectate apărând papule dispuse aleatoriu, cu tumefieri bine exprimate, cu graniţe bine determinate. Ca urmare a prezenţei unei inflamări puternice, într-o perioadă mai lungă de timp, nuanţa papulelor devine cenuşie, suprafaţa lor se măreşte, formându-se unele părţi care se cojesc şi unele pe care s-au întins negii.

Tratament.

La psoriazis.

Psoriazis intertrigo

 Dispunerea elementelor psoriazice în straturile puternice ale pielii este un fenomen atipic şi propriu bolnavilor ne îngrijiţi, celor suferinzi de diabet, de obezitate, de distonie vegetativă. În cazul acestei forme a psoriazisului, în cavităţile musculare, în straturile muşchilor fesieri, ale muşchilor degetelor, sub glandele mamare apar nişte umflături, nişte papule roşii care adesea supurează.

Tratament.



La psoriazis.

Psoriazisul iritat.

Adesea ca urmare a unui tratament iraţional, a unei expuneri prelungite la soare, a unei situaţii de stres, în viaţa fiecăruia are loc o dezvoltare furtunoasă a reacţiei inflamatorii. Papulele se umflă, capătă o nuanţă de roşu clar, intensiv şi se unesc până devin nişte pete serioase.

Tratament.

La psoriazis.

Psoriazis pe pielea capului.

În cazul în care psoriazisul s-a întins şi la zona capului este bine să se spele cu gălbenuş de ou şi ulei de ricin. Se poate unge cu ulei de ricin cu ajutorul unei bucăţi de vată îmbibată în acest ulei şi apoi să se acopere capul timp de 30 minute, timp în care se va face o maioneză din gălbenuş de ou cu ulei de ricin. Se va întinde apoi pe pielea capului şi se mai lasă 30 minute, după care se va spăla cu multă apă caldă. Nu este nevoie de nici un şampon pentru că aceasta va face suficient clăbuc pentru a spăla părul şi pielea capului.

Acest lucru este mult mai indicat decât spălarea cu şampon sau cu săpun care nu vor face decât să agraveze afecţiunea. Orice şampon conţine suficiente substanţe alcaline care va face să se agraveze afecţiunea de aceia se exclud din uz toate acestea.

Se indică de asemenea ca după spălare să se clătească cu apă în care s-a diluat şi puţin suc de lămâie, pentru a rămâne pielea acidă după clătire.

După ce a trecut afecţiunea se va spăla în continuare tot cu acest preparat deoarece nu produce nici o reacţie nedorită şi în plus fereşte de recidive. Se poate de asemenea acest preparat să se facă şi cu puţină tinctură de brusture sau urzică, pentru a intra mai rapid în piele substanţele active din gălbenuşul de ou. Acest preparat se poate folosi întreaga viaţă fără nici un inconvenient făcând să aveţi un păr foarte frumos.

Se mai poate clăti părul în cazul acestei afecţiuni şi cu decoct mai concentrat din frunze de nuc care are şi iod şi tanin şi ajută la vindecare.

În toate cazurile indiferent cu ce se optează pentru spălat se va clăti pielea capului cu apă acidă. Pentru aceasta la 1 litru de apă se va pune sucul obţinut de la o jumătate de lămâie, sau 2 linguri de oţet de mere.

În cazul părului blond se va clăti cu decoct din flori de muşeţel 4 linguri la 1 litru de apă fiert timp de 15 minute, apoi strecurat.

Se mai poate să se amestece 30 g frunze de salvie cu 30 g rozmarin, se pune 500 ml apă şi se fierbe timp de 2 minute. Se acopere 15 minute. Se strecoară şi cu acest preparat se clăteşte pielea capului, apoi se spală.

Tratament.

La psoriazis.

Psoriazis pustulos.

Are două forme: generalizat (Zumbusch) cu apariţia de pustule amicrobiene pe leziuni de psoriazis sau erupţia survine brusc, însoţită de febră ridicată, sub forma unui eritem difuz, care se acdopere în zilele următoare de vaziculopustule, uneori confluente, iar după uscarea rapidă a pustulelor apare descuamaţie lameloasă. Erupţia se însoţeşte de astenie, artralgii, poliadenopatie şi are pronostic benign existând însă şi forme severe. O a doua formă este cea de psoriazis pustulos palmoplantar în care găsim pustule superficiale dispuse pe un fond eritematos, care recidivează frecvent, lăsând după uscarea lor suprafeţe keratozice.

Etiopatogenie. Psoriazisul apare la bolnavi cu teren predispus genetic, datorită numeroşilor factori; tulburări metabolice ale glucidelor, lipidelor, protidelor, factori climatici, endocrini, şocuri emotive, infecţii, tulburări imunitare (IgA sunt crescute în psoriazis), factori alergici.

Tratament.

La psoriazis.

Psoriazisul seboreic.

De obicei pe părţile seboreice ale corpului (partea acoperită de păr a capului, nasul, zona din jurul gurii, pavilionul urechii, pieptul şi zona omoplaţilor) apar papule roşii care se cojesc abundent. Zonele de pe faţă şi de pe piept sunt adesea acoperite de nişte erupţii cu pete şi cu solzi graşi galben-argintii. În pavilioanele urechilor se pot observa mici umflături de culoare roz sau roşu, de asemenea cu multe straturi de coji seroase sau cu puroi, prezenţa unor crăpături, a unor zone umede.

Pe partea acoperită cu păr a capului apar întotdeauna papule, iar pe pielea frunţii, la graniţa cu părul, bolnavilor de psoriazis le apar, de obicei papule însoţite de cojire caracteristică. Acestea sunt fie singulare, dispuse separat, fie trec de pe partea cu păr a capului pe pielea frunţii sub forma unei coroane.

Tratament.

La psoriazis.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close