Prospect Slideflex 1178 mg – Antireumatic Antiinflamator

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Slideflex aparţine grupului numit alte medicamente antireumatice şi antiinflamatoare nesteroidiene.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Cuprins

Slideflex 1178 mg comprimate filmate

Glucozamină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

  • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

  • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

    În acest prospect găsiţi:

    1. Ce este Slideflex şi pentru ce se utilizează

    2. Înainte să luaţi Slideflex

    3. Cum să luaţi Slideflex

    4. Reacţii adverse posibile

    5. Cum se păstrează Slideflex

    6. Informaţii suplimentare

    7. CE ESTE SLIDEFLEX ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

      Glucozamina este o substanţă naturală produsă în corpul uman şi este necesară pentru lichidul şi cartilajul articulaţiilor.

      Comprimatul Slideflex este un medicament utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei genunchiului, de intensitate uşoară până la moderată.

      Osteoartrita este un tip de degenerare a articulaţiei, ale cărei simptome sunt: rigiditate (după somn sau repaus prelungit), durere la mişcare (de exemplu, la urcarea scărilor sau la mersul pe jos pe suprafeţe neregulate), dar care dispare în repaus.

    8. ÎNAINTE SĂ LUAŢI SLIDEFLEX Nu luaţi Slideflex

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la glucozamină sau la oricare dintre celelalte componente ale Slideflex.

  • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la crustacee, deoarece substanţa activă, glucozamina, este extrasă din crustacee.

    Slideflex nu trebuie utilizat la copii cu vârsta sub 2 ani.

    Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Slideflex

    Adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte de a lua Slideflex:

    • dacă suferiţi de diabet zaharat sau aveţi toleranţă scăzută la glucoză. Se recomandă să vă controlaţi glicemia înainte de începerea tratamentului şi la intervale regulate de timp pe parcursul tratamentului.

    • dacă aveţi un factor de risc cunoscut pentru boli cardiovasculare (de exemplu: hipertensiune arterială, diabet zaharat, hipercolesterolemie sau dacă fumaţi). Înainte de începerea tratamentului, se recomandă determinarea concentraţiei de colesterol din sângele dumneavoastră, deoarece la pacienţii trataţi cu glucozamină, în câteva cazuri, a fost observată hipercolesterolemie.

    • dacă suferiţi de astm bronşic. Tratamentul cu glucozamină poate agrava simptomele astmului bronşic.

    • dacă aveţi o reducere a funcţiilor rinichilor sau ficatului, deoarece la acest grup de pacienţi, nu au fost efectuate studii cu glucozamină.

      Folosirea altor medicamente

      Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

      Este deosebit de important să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi oricare dintre următoarele medicamente:

    • tetracicline (antibiotice folosite împotriva infecţiilor)

    • warfarină sau medicamente similare (anticoagulante utilizate pentru a preveni coagularea sângelui). Efectul acestor anticoagulante poate fi intensificat în cazul administrării concomitente cu glucozamină. Ca urmare, pacienţii trataţi în acelaşi timp cu astfel de medicamente trebuie supravegheaţi cu foarte multă atenţie, atunci când se începe sau se opreşte tratamentul cu glucozamină.

      Folosirea Slideflex cu alimente şi băuturi

      Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de lichid şi pot fi administrate cu sau fără alimente.

      Sarcina şi alăptarea Sarcina

      Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

      Slideflex nu trebuie utilizat în timpul sarcinii.

      Alăptarea

      Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

      Nu se recomandă utilizarea Slideflex în timpul alăptării.

      Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

      Nu s-au efectuat studii privind efectele asupra capacităţii de a conduce vehicule şi de a folosi utilaje. Dacă după ce aţi început să luaţi Slideflex, prezentaţi ameţeli sau somnolenţă, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

      Informaţii importante privind unele componente ale Slideflex

      Un comprimat conţine 6,52 mmol (151 mg) sodiu. Vă rugăm să luaţi în considerare acest lucru dacă urmaţi o dietă cu restricţie de sodiu .

      1. CUM SĂ LUAŢI SLIDEFLEX

        Luaţi întotdeauna Slideflex exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

        Adulţi

        Doza uzuală pentru adulţi este de 1 comprimat (1178 mg glucozamină) zilnic.

        Vârstnici

        Nu este necesară modificarea dozelor.

        Pacienţi cu insuficienţă renală şi/sau hepatică

        Nu pot fi făcute recomandări cu privire la doze, deoarece nu au fost efectuate studii la acest grup de pacienţi.

        Copii şi adolescenţi

        Slideflex nu trebuie utilizat la copii şi adolescenţi cu vârsta sub 18 ani.

        Glucozamina nu este indicată pentru tratamentul durerii acute. Ameliorarea simptomelor (în special ameliorarea durerii) poate să nu fie resimţită decât după câteva săptămâni de tratament iar, în unele cazuri, chiar la mai mult timp. Dacă nu prezentaţi o ameliorare a simptomelor după 2-3 luni, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului, deoarece, în acest caz, continuarea tratamentului cu Slideflex trebuie re-evaluată.

        Pentru administrare orală. Comprimatele trebuie înghiţite cu o cantitate suficientă de apă sau de alt lichid, cu sau fără alimente.

        Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Slideflex

        Dacă aţi luat prea multe comprimate de Slideflex, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital.

        Semnele şi simptomele de supradozaj cu glucozamină pot include durere de cap, ameţeli, confuzie, dureri articulare, greaţă, vărsături, diaree sau constipaţie. Întrerupeţi tratamentul cu glucozamină dacă apar semne de supradozaj.

        Dacă uitaţi să luaţi Slideflex

        Nu trebuie să luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

        Dacă încetaţi să luaţi Slideflex

        Simptomele afecţiunii dumneavoastră pot să reapară la întreruperea tratamentului cu Slideflex.

        Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

      2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

        Ca toate medicamentele, Slideflex poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

        Trebuie să încetaţi să mai luaţi Slideflex şi să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră dacă prezentaţi simptome cum sunt: umflarea feţei, limbii şi/sau faringelui şi/sau dificultate la înghiţire sau urticarie însoţită de dificultate la respiraţie (edem angioneurotic).

        Au fost raportate următoarele reacţii adverse:

        Reacţii adverse frecvente  (afectează 1 până la 10 utilizatori din 100): durere de cap, oboseală, greaţă, dureri abdominale, indigestie, diaree, constipaţie.

        Reacţii adverse mai puţin frecvente  (afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000): erupţii trecătoare pe piele, mâncărimi şi înroşirea trecătoare a feţei.

        Cu frecvenţă necunoscută (care nu poate fi estimată din datele disponibile) : vărsături, urticarie, ameţeli, umflare la nivelul picioarelor sau a gleznelor, edem angioneurotic, agravarea astmului bronşic pre-existent şi înrăutăţirea controlului glicemiei la pacienţii cu diabet zaharat.

        De asemenea, au fost raportate concentraţii crescute ale colesterolului în sânge. Nu se poate determina dacă aceste evenimente au fost legate direct de administrarea Slideflex.

        Slideflex poate determina creşterea valorilor serice ale enzimelor hepatice şi, rareori, icter.

        Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

      3. CUM SE PĂSTREAZĂ SLIDEFLEX

        A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

        Nu utilizaţi Slideflex după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Data de expirare (EXP) se referă la ultima zi a lunii respective.

        Acest medicament nu necesită condiţii speciale de păstrare.

        Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

      4. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Slideflex

  • Substanţa activă este glucozamina. Un comprimat conţine sulfat de glucozamină complex cu clorură de sodiu 1884,60 mg, echivalentul cu sulfat de glucozamină 1500 mg şi cu glucozamină 1178 mg.

  • Celelalte componente sunt:

Nucleu  Povidonă K30 Macrogol 4000

Stearat de magneziu

Film

Hipromeloză

Dioxid de titan (E171) Talc



Propilenglicol Polisorbat 80

Cum arată Slideflex şi conţinutul ambalajului

Slideflex se prezintă sub formă de comprimate filmate de formă ovală, biconvexe, de culoare albă până la aproape albă, cu o linie mediană pe o faţă.

Linia mediană are numai rolul de a uşura ruperea comprimatului pentru a fi înghiţit uşor şi nu de divizare în doze egale.

Mărimi de ambalaj:

20, 30, 60 sau 90 comprimate filmate într-un flacon din PEÎD (polietilenă de înaltă densitate) prevăzut cu capac din PEÎD, cu filet.

4, 10, 20, 30, 45, 60 sau 90 comprimate filmate în blistere din PVC/PVDC/Al. Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

BLUE BIO PHARMACEUTICALS LIMITED

5th Floor, Beaux Lane House

Mercer Street Lower, Dublin 2, Irlanda

Producătorul

Jemo-pharm A/S

Hasselvej 1, 4780 Stege, Danemarca





Central-Pharma Limited Caxton Road

Bedford MK41 0XZ

Marea Britanie

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

Austria: Dolenio 1500 mg Filmtabletten Belgia: Dolenio 1178 mg Filmomhulde tablet

Bulgaria: Bonartos 1178 мг филмирани таблетки Republica Cehă: Unoflex 1178 mg Flim coated tablets Cipru: Dolenio



Germania: Dolenio 1178 mg Filmtabletten Danemarca: Dolenio

Estonia: Bonartos

Spania: Dolenio 1500 mg Comprimido recubierto con película, glucosamine sulphate Finlanda: Dolenio1178 mg tabletti, kalvopäällysteinen

Franţa: Dolenio 1178 mg, comprimé pelliculé Grecia: CounterFlex

Ungaria: Bonartos 1500 mg filmtabletta Islanda: Dolenio

Irlanda: Dolenio 1178 mg Film-coated tablets Italia: Bolevo

Lituania: Bonartos 1178 mg plėvele dengtos tabletės Luxemburg: Dolenio

Letonia: Bonartos 1178 mg apvalkotās tablets Malta: Dolenio



Olanda: Dolenio 1500 mg Filmomhulde tablet Norvegia: Dolenio

Polonia: SlideFlex Portugalia: Dolenio

România: Slideflex 1178 mg comprimate filmate Suedia: Dolenio 1178 mg filmdragerade tabletter Slovenia: Bonartos

Republica Slovacia: Bonartos 1178 mg

Marea Britanie: Dolenio 1500 mg Film-coated tablets

Acest prospect a fost aprobat în August 2011.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close