-Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

VALCYTE 450 mg, comprimate filmate

valganciclovir

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să luaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse se agravează sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este VALCYTE şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi VALCYTE

  3. Cum să luaţi VALCYTE

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează VALCYTE

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE VALCYTE ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   VALCYTE aparţine unui grup de medicamente, care acţionează în mod direct pentru a preveni înmulţirea virusurilor. În organism, substanţa activă conţinută în comprimate-valganciclovir este transformată în ganciclovir. Ganciclovirul previne înmulţirea virusului numit citomegalovirus (CMV) şi pătrunderea în celulele sănătoase. La pacienţii cu un sistem imunitar slăbit, CMV poate determina apariţia infecţiei în organism. Această infecţie poate pune viaţa în pericol.

   VALCYTE este utilizat:

   • pentru tratamentul infecţiei cu CMV localizate la nivelul retinei oculare, la pacienţii cu sindromul imunodeficienţei umane dobândite (SIDA). Infecţia cu CMV a retinei oculare poate determina tulburări de vedere şi chiar orbire.

   • pentru a preveni infecţia cu CMV la pacienţii care nu au infecţie cu CMV şi la care s-a efectuat un transplant de organ de la o persoană care a fost infectată cu CMV

  2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI VALCYTE Nu luaţi VALCYTE

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la valganciclovir sau la oricare dintre celelalte componente ale VALCYTE.

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ganciclovir, aciclovir sau valaciclovir, care sunt medicamente utilizate pentru tratamentul altor infecţii virale.

 • dacă alăptaţi.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi VALCYTE

 • dacă aveţi un număr mic de celule sanguine albe, celule sanguine roşii sau trombocite (celule mici implicate în coagularea sângelui) în sânge. Medicul dumneavoastră vă va recomanda efectuarea de teste de sânge înainte de a începe tratamentul cu VALCYTE comprimate, iar în timpul tratamentului vi se vor efectua mai multe teste.

 • dacă urmaţi tratament prin radioterapie sau hemodializă

 • dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor. Poate fi nevoie ca medicul dumneavoastră să vă prescrie o doză mai mică şi să vă efectueze teste de sânge mai frecvent în timpul tratamentului.

 • dacă urmaţi tratament cu ganciclovir capsule şi medicul dumneavoastră vrea să treceţi la VALCYTE comprimate. Este important să nu utilizaţi mai multe comprimate decât v-a recomandat medicul dumneavoastră, pentru că există risc de supradozaj.

Studiile efectuate până în prezent nu sunt suficiente pentru a demonstra cum acţionează acest medicament la copii .

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre medicamentele eliberate fără prescripţie medicală.

Dacă luaţi alte medicamente în acelaşi timp cu VALCYTE, asocierea acestora poate afecta cantitatea de medicament care ajunge în circulaţia sanguină sau poate cauza efecte dăunătoare. Spuneţi-i medicului dumneavoastră dacă luaţi deja medicamente care conţin unul din următoarele:

 • asocierea imipenem-cilastatină (un antibiotic). Luarea acestui medicament împreună cu VALCYTE poate cauza convulsii.

 • zalcitabină, zidovudină, didanozină sau alte tipuri de medicamente asemănătoare, utilizate pentru tratamentul SIDA.

 • probenecid (un medicament utilizat în tratamentul gutei). Administrarea concomitentă de probenecid şi VALCYTE poate determina creşterea cantităţii de ganciclovir din sângele dumneavoastră.

 • micofenolat de mofetil (administrat după transplanturi).

 • vincristină, vinblastină, adriamicină, hidoxiuree sau tipuri similare de medicamente pentru tratamentul neoplasmelor.

 • cidofovir, foscarnet sau analogi nucleozodici utilizaţi împotriva infecţiilor virale.

 • trimetoprim asocierea de trimetoprim/sulfa şi dapsonă (antibiotice).

 • pentamidină (medicament folosit pentru tratarea paraziţilor sau a infecţiilor plămânilor).

 • flucitozină sau amfotericină B (agenţi antifungici).

Folosirea VALCYTE împreună cu alimente şi băuturi

VALCYTE trebuie administrat concomitent cu ingestia de alimente. Dacă nu puteţi mânca, din oricare motiv, trebuie să luaţi totuşi doza dumneavoastră de VALCYTE în mod obişnuit.

Sarcina şi alăptarea

Nu trebuie să luaţi VALCYTE dacă sunteţi gravidă decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat aceasta. Dacă sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră. Administrarea de VALCYTE în timpul sarcinii poate avea efecte dăunătoare asupra copilului nenăscut.

Nu trebuie să luaţi VALCYTE dacă alăptaţi. Dacă medicul dumneavoastră vă recomandă iniţerea tratamentului cu VALCYTE, trebuie să întrerupeţi alăptarea, înainte de a începe să luaţi comprimatele.

Femei aflate la vârsta fertilă

Femeile aflate la vârsta fertilă trebuie să utilizeze metode de contracepţie eficace în timpul tratamentului cu VALCYTE.

Bărbaţi

Bărbaţii ale căror partenere pot rămâne gravide trebuie să folosească prezervativ în timpul tratamentului cu VALCYTE şi trebuie să continue utilizarea prezervativelor timp de 90 de zile după terminarea tratamentului.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Nu conduceţi vehicule sau nu folosiţi orice utilaje sau maşini dacă vă simţiţi ameţit, obosit, nesigur sau confuz în timp ce luaţi acest medicament.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

 1. CUM SĂ LUAŢI VALCYTE

  Luaţi întotdeauna VALCYTE exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Trebuie să fiţi atenţi atunci când manipulaţi comprimatele. Nu le spargeţi sau zdrobiţi. Trebuie să le înghiţiţi întregi şi, de câte ori este posibil, concomitent cu ingestia de alimente. Dacă atingeţi în mod accidental comprimatele sparte, spălaţi-vă pe mâini cu apă şi săpun din abundenţă. Dacă vă intră în ochi orice cantitate de pulbere provenită din comprimate, clătiţi-vă ochii din abundenţă cu apă sterilă sau cu apă plată, dacă nu aveţi la dispoziţie apă sterilă.

  Pentru a evita supradozajul trebuie să luaţi numărul de comprimate prescris de către medicul dumneavoastră.

  VALCYTE comprimate trebuie administrat, atunci când este posibil, concomitent cu ingestia de alimente – vezi pct. 2.

  Adulţi:

  Prevenirea infecţiei cu CMV la pacienţii cu transplant

  Trebuie să începeţi administrarea acestui medicament în decursul intervalului de 10 zile de la transplant. Doza uzuală este de două comprimate luate O DATĂ pe zi. Trebuie să începeţi administrarea acestui medicament în decursul intervalului de 10 zile de la transplant şi să continuaţi administrarea acestei doze până la 100 de zile după transplant. Dacă vi s-a efectuat un transplant de rinichi, medicul dumneavoastră vă poate sfătui să luaţi comprimatele o perioadă de 200 zile

  Tratamentul retinitei cu CMV activă la pacienţii cu SIDA (numit tratament de inducţie)

  Doza uzuală de VALCYTE este de două comprimate luate de DOUĂ ORI pe zi, timp de 21 de zile (trei săptămâni). Nu luaţi această doză mai mult de 21 de zile, decât dacă medicul dumneavoastră v-a recomandat, deoarece aceasta poate creşte riscul apariţiei reacţiilor adverse. .

  Tratamentul de lungă durată la pacienţii cu SIDA pentru prevenirea recurenţei inflamaţiei active cu retinită CMV activă (numit tratament de întreţinere)

  Doza uzuală este de două comprimate luate O DATĂ pe zi. Ar trebui să încercaţi să luaţi comprimatele la aceeaşi oră în fiecare zi. Medicul dumneavoastră vă va sfătui cât timp trebuie să luaţi VALCYTE. Dacă retinita s-a agravat în timp ce luaţi această doză, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă recomande repetarea tratamentului de inducţie (descris mai sus) sau să decidă administrarea unui alt medicament pentru tratarea infecţiei cu CMV.

  Vârstnici

  VALCYTE nu a fost studiat la pacienţii vârstnici.

  Pacienţii cu afecţiuni ale rinichilor

  Dacă rinichii dumneavoastră nu funcţionează normal, medicul dumneavoastră vă poate recomanda să luaţi mai puţine comprimate în fiecare zi sau să luaţi comprimatele doar în anumite zile ale fiecărei săptămâni. Este foarte important ca dumneavoastră să luaţi doar numărul de comprimate recomandat de către medicul dumneavoastră.

  Pacienţii cu afecţiuni ale ficatului

  VALCYTE nu a fost studiat la pacienţii cu afecţiuni ale ficatului.

  Dacă aţi luat mai mult VALCYTE decât trebuie

  Dacă aţi luat, sau credeţi că aţi luat mai multe comprimate decât trebuie, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital. Administrarea mai

  multor comprimate poate provoca reacţii adverse grave care vă afectează în special sângele sau rinichii. Se poate să fie necesar să fiţi tratat în spital.

  Dacă aţi uitat să luaţi VALCYTE

  Dacă aţi uitat să vă luaţi comprimatele, luaţi doza uitată cât de curând vă amintiţi şi apoi utilizaţi cealaltă doză conform schemei terapeutice. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să luaţi VALCYTE

  Nu trebuie să opriţi tratamentul, cu excepţia cazului în care medicul dumneavoastră v-a spus acest lucru.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, VALCYTE poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţii alergice

  Până la 1 din fiecare 100 de persoane pot avea o reacţie alergică bruscă şi severă la valganciclovir (şoc anafilactic).ÎNTRERUPEŢI administrarea de VALCYTE şi mergeţi la departamentul de urgenţă al celui mai apropiat spital, dacă prezentaţi una din următoarele manifestări:

  Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi

Cateva Tratamente Naturiste utile