Prospect Quetiapine – Schizofrenie Maniac

-Prospect: 

 • Quetiapina face parte dintr-un grup de medicamente numite antipsihotice, care ajută la controlarea simptomelor unei boli psihice numite schizofrenie. Aceste simptome includ iluziile senzoriale (pacientul are gânduri ciudate sau neobişnuite), halucinaţiile (pacientul vede sau aude lucruri care nu există), comportament neobişnuit, care poate fi agresiv şi se poate transforma într-un comportament retras şi supus.

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Quetiapine Teva 100 mg comprimate filmate

Quetiapină

Quetiapine Teva 200 mg comprimate filmate

Quetiapină

Quetiapine Teva 300 mg comprimate filmate

Quetiapină

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dvs. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptomele cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Quetiapine Teva a şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Quetiapine Teva

  3. Cum să utilizaţi Quetiapine Teva

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Quetiapine Teva

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE QUETIAPINE TEVA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

 • Quetiapina poate fi administrată şi în tratamentul episoadelor maniacale moderate până la severe. Aceste episoade sunt direct responsabile pentru perioadele de veselie excesivă şi activitate intensă. Persoanele cu aceste stări pot adopta un comportament neobişnuit de iritabil, dorm mai puţin decât de obicei şi trec rapid de la o stare emoţională la alta. Nu s-a demonstrat eficacitatea quetiapinei în prevenirea recidivei episoadelor maniacale sau depresive.

  1. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI QUETIAPINE TEVA Nu luaţi Quetiapine Teva şi informaţi medicul dacă

 • sunteţi alergic(hipersensibil) la quetiapină sau la oricare din celelalte componente ale acestui medicament.

 • urmaţi un tratament pentru infecţia cu HIV (SIDA)

 • luaţi medicamente antifungice cu structură de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol

 • luaţi antibioticele eritromicină sau claritromicină

 • luaţi nefazodonă pentru depresie.

  Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Quetiapine Teva dacă:

 • aveţi tensiune arterială scăzută

 • aveţi o afecţiune cardiacă, un ritm cardiac anormal sau o boală a inimii sau a vaselor sanguine

 • aţi avut convulsii sau crize epileptice

 • aveţi probleme cu ficatul

 • aveţi diabet zaharat există riscul de a face diabet zaharat. În acestă situaţie, medicul dumneavoastră vă poate controla concentraţia de zahăr din sânge în timpul tratamentului cu quetiapină

 • aveţi antecedente de accident vascular cerebral

 • aveţi un număr scăzut de globule albe.

 • dumneavoastră sau altcineva din familia dumneavoastră aveţi antecedente de formare a cheagurilor de sânge, deoarece medicamente ca acesta au fost asociate cu formarea cheagurilor de sânge

  Dacă prezentaţi simptome de accelerare a bătăilor inimii, intensificarea respiraţiei, rigiditate musculară şi/sau febră sau mişcări involuntare ale feţei, corpului, mâinilor sau picioarelor după administrarea acestor comprimate, anunţaţi imediat medicul dumneavoastră.

  La pacienţii vârstnici cu demenţă (pierderea funcţiilor creierului), s-a raportat o creştere a riscului de deces în momentul administrării quetiapinei şi altor medicamente de acelaşi tip. Nu s-a stabilit o legătură directă între quetiapină şi creşterea riscului de deces. Cu toate acestea, utilizarea quetiapinei în acest caz nu este aprobată.

  Gânduri de sinucidere şi înrăutăţirea depresiei dumneavoastră

  Dacă sunteţi deprimat, uneori este posibil să aveţi gânduri de auto-vătămare sau sinucidere. Acestea pot fi crescute la începutul tratamentului, deoarece aceste medicamente au nevoie de timp pentru a acţiona, de obicei aproximativ două săptămâni dar uneori mai mult. De asemenea, aceste gânduri pot fi crescute dacă încetaţi brusc să vă luaţi tratamentul. Sunteţi mai predispus să gândiţi în acest fel dacă sunteţi adult tânăr. Informaţiile din studiile clinice au arătat un risc crescut de idei suicidare şi/sau comportament suicidar la adulţii tineri cu vârsta sub 25 de ani, care suferă de depresie.

  Dacă aveţi vreodată gânduri de auto-vătămare sau sinucidere, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau mergeţi la spital imediat. Aţi putea considera util să spuneţi unei rude sau unui prieten apropiat că sunteţi deprimat şi să le cereţi să citească acest prospect. Le puteţi cere să vă spună dacă ei cred că depresia dumneavoastră se înrăutăţeşte sau dacă sunt îngrijoraţi de schimbări în comportamentul dumneavoastră.

  Administrarea altor medicamente

  Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

  NU luaţi Quetiapine Teva dacă utilizaţi:

 • medicamente pentru tratamentul infecţiei cu HIV (SIDA)

 • medicamente antifungice de tip azolic, de exemplu ketoconazol sau itraconazol

 • antibioticele eritromicină sau claritromicină

 • nefazodonă pentru depresie.

  Spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi deja:

 • alte medicamente pentru boală psihică, cum ar fi tioridazina

 • carbamazepina sau fenitoina pentru epilepsie

 • barbiturice, cum sunt fenobarbitalul (pentru epilepsie) sau amobarbitalul (pentru insomnie)

 • un medicament pentru tratarea ritmului cardiac anormal

 • un medicament care vă poate afecta cantitatea sărurilor (potasiu, magneziu) din sânge

 • rifampicina, medicament indicat în tuberculoză,.

  Unele medicamente pot favoriza eliminarea mai rapidă a quetiapinei din corpul dumneavoastră şi, de aceea, tratamentul s-ar putea să nu aibă efectul scontat.

  Administrarea Quetiapine Teva cu alimente şi băuturi

  Nu beţi suc de grapefruit în timpul administrării acestui medicament.

  Se recomandă precauţie la consumul de alcool etilic în timpul administrării Quetiapine Teva. Acest medicament poate fi administrat cu sau fără alimente.

  Sarcina şi alăptarea

  Nu s-a confirmat dacă administrarea quetiapinei în timpul sarcinii sau alăptării este sigură. În cazul în care sunteţi gravidă sau încercaţi să rămâneţi gravidă, nu utilizaţi quetiapină înainte de a cere sfatul medicului.

  Următoarele simptome pot să apară la nou-născuţii, ale căror mame au utilizat Quetiapine Teva în ultimul trimestru de sarcină (ultimele trei luni de sarcină): tremurături, rigiditate şi/sau slăbiciune musculară, somnolenţă, agitaţie, probleme de respiraţie şi dificultăţi de hrănire. În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă oricare dintre aceste simptome poate fi necesar să vă contactaţi medicul.

  Nu alăptaţi în timpul tratamentului cu quetiapină.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

  Acest medicament poate provoca somnolenţă. Nu conduceţi vehicule şi nu folosiţi utilaje fără a şti în ce mod vă afectează acest medicament.

  Informaţii importante privind unele componente ale Quetiapine Teva

  Acest medicament conţine o cantitate mică de lactoză. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament.

  <100 mg:>{ Acest medicament conţine galben amurg FCF (E110) şi poate provoca reacţii alergice.} Acest medicament conţine sodiu mai puţin de 23 mg per comprimat: adică practic „nu conţine sodiu”.

  1. CUM SĂ UTILIZAŢI QUETIAPINE TEVA

   Luaţi întotdeauna Quetiapine Teva aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Dacă nu sunteţi sigur trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

   Adulţi

   Schizofrenie

   Doza obişnuită de început a tratamentului este de 50 mg. Veţi creşte numărul comprimatelor în primele 4 zile de tratament. Începând cu ziua 4 doza poate fi crescută şi mai mult, în funcţie de reacţia dumneavoastră la tratament. Medicul dumneavoastră vă va spune câte comprimate să luaţi pe zi. Doza zilnică maximă este de 750 mg pe zi.

   Episoade maniacale asociate cu tulburarea bipolară

   Doza obişnuită de început a tratamentului este de 100 mg. Începând cu ziua 4 doza poate fi crescută şi mai mult, în funcţie de reacţia dumneavoastră la tratament. Medicul dumneavoastră vă va spune câte comprimate să luaţi pe zi. Doza zilnică maximă este de 800 mg pe zi.

   Metodă şi cale de administrare

   Jumătate din doza zilnică va fi luată dimineaţa, iar cealaltă jumătate seara. Comprimatele trebuie

   înghiţite cu apă şi pot fi luate cu sau fără alimente.

   Afecţiune a ficatului

   Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică dacă suferiţi de o afecţiune a ficatului.

   Vârstnici

   Medicul dumneavoastră vă poate prescrie o doză mai mică dacă sunteţi o persoană în vârstă.

   Copii şi adolescenţi

   Copii şi adolescenţii nu trebuie să utilizeze acest medicament.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Quetiapine Teva

   Semnele şi simptomele în caz de supradozaj includ somnolenţă şi sedare, accelerarea bătăilor inimii şi tensiune arterială scăzută.

   Anunţaţi imediat medicul dumneavoastră sau departamentul de urgenţă din cel mai apropiat spital. Luaţi cu dumneavoastră ambalajul şi comprimatele rămase.

   Dacă uitaţi să luaţi Quetiapine Teva

   Dacă uitaţi să luaţi o doză, luaţi-o imediat ce vă amintiţi, cu excepţia situaţiei în care vă aflaţi aproape de ora la care ar trebui să luaţi următoarea doză. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

   Dacă încetaţi să luaţi Quetiapine Teva

   Nu întrerupeţi brusc tratamentul cu acest medicament fără a cere mai întâi sfatul medicului, deoarece e posibil să aveţi simptome de sevraj cum ar fi senzaţiile de greaţă, vărsături şi insomnie. Se recomandă reducerea treptată a dozei.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  2. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate medicamentele, quetiapina poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

   Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
   Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

   Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila