-Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Egitromb 75 mg comprimate fimate

Clopidogrel

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Egitromb şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să utilizaţi Egitromb

 3. Cum să utilizaţi Egitromb

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Egitromb

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE EGITROMB ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Egitromb aparţine unei clase de medicamente numită antiagregante plachetare. Plachetele sanguine sunt elemente circulante foarte mici ale sângelui care se alipesc (se agregă) în timpul formării unui cheag de sânge.

  Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

  Egitromb este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele de sânge rigidizate (artere) proces cunoscut ca aterotromboză, proces care poate determina evenimentele aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, infarct miocardic sau deces).

  Vi s-a prescris Egitromb pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe deoarece:

  dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi

  dumneavoastră aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare sau

  dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de “angină pectorală instabilă” sau “infarct miocardic” (criză de inimă). Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul sanguin eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

  dumneavoastră aveţi bătăi neregulate ale inimii, o afecţiune numită “fibrilaţie atrială” şi nu puteţi lua medicamente cunoscute sub denumirea de “anticoagulante orale” (antagonişti

  ai vitaminei K), care previn formarea unor noi cheaguri de sânge şi previn creşterea cheagurilor de sânge existente. Trebuie să fiţi deja informat că “anticoagulantele orale” sunt mult mai

  eficace pentru această afecţiune faţă de acidul acetilsalicilic sau faţă de utilizarea Egitromb în asociere cu acid acetilsalicilic. Medicul dumneavoastră v-a prescris Egitromb plus acid acetilsalicilic dacă nu puteţi lua “anticoagulante orale” şi nu prezentaţi un risc major de sângerare.

 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI EGITROMB Nu utilizaţi Egitromb

  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Egitromb;

  • Dacă aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare,cum ar fi ulcer gastric sau hemoragie la nivel cerebral;

  • Dacă suferiţi de insuficienţă hepatică severă.

   În cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Egitromb.

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Egitromb

   În cazul în care vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Egitromb:

   • dacă aveţi risc de sângerare, cum ar fi:

    • aveţi o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum ar fi ulcerul gastric)

    • aveţi o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie)

    • aţi suferit recent un traumatism grav

    • aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică)

    • veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică) în următoarele şapte zile

   • dacă aţi avut un cheag de sânge într-o arteră din creier (accident cerebral vascular ischemic) în ultimele 7 zile

   • dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală.

    În timp ce urmaţi tratament cu Egitromb:

   • Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră dacă urmează să fiţi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică).

   • De asemenea, trebuie să informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune (cunoscută sub numele de purpură trombotică trombocitopenică sau PTT) care include febră şi vânătăi sub piele, care pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, colorarea în galben a pielii sau a albului ochilor (icter), (vezi punctul 4, “Reacţii adverse posibile”)

   • Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale (de exemplu cele din timpul bărbieritului), nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi punctul 4, “Reacţii adverse posibile”).

   • Medicul dumneavoastră vă poate recomanda efectuarea unor analize de sânge. Egitromb nu este indicat pentru utilizarea la copii şi adolescenţi.

   Utilizarea altor medicamente

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Unele medicamente pot influenţa efectele Egitromb, sau invers.

   Trebuie să spuneţi cu precizie medicului dumneavoastră dacă luaţi

   • anticoagulante orale, medicamente utilizate pentru a reduce coagularea sângelui;

   • medicamente antiinflamatoare nesteroidiene, utilizate de obicei pentru tratamentul afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor;

   • heparină sau orice alt medicament injectabil folosit pentru a reduce coagularea sângelui;

   • omeprazol, esomeprazol sau cimetidină, medicamente utilizate pentru a trata jena gastrică;

   • fluconazol, voriconazol, ciprofloxacină sau cloramfenicol, medicamente utilizate pentru tratamentul infecţiilor determinate de bacterii sau ciuperci;

   • cimetidină, medicament utilizat pentru tratamentul durerilor de stomac;

   • fluoxetină, fluvoxamină sau moclobemidă, medicamente pentru tratamentul depresiei;

   • carbamazepină sau oxcarbamazepină, medicamente pentru tratamentul anumitor forme de epilepsie;

   • ticlopidină, alt antiagregant plachetar.

   Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină instabilă sau criză de inimă), se poate prescrie Egitromb în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în multe medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra.

   Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000 mg în 24 ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea în alte situaţii, pe perioade prelungite trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

   Utilizarea Egitromb cu alimente şi băuturi

   Egitromb poate fi luat cu sau fără alimente.

   Sarcina şi alăptarea

   Este de preferat să nu se utilizeze acest medicament în timpul sarcinii.

   Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Egitromb. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Egitromb, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, deoarece se recomandă să nu luaţi clopidogrel în timpul sarcinii.

   Nu trebuie să alăptaţi în timp ce luaţi acest medicament.

   Dacă alăptaţi sau plănuiţi să alăptaţi, discutaţi cu medicul dumneavostră înainte de a lua acest medicament.

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Este puţin probabil ca clopidogrelul să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

   Informaţii importante privind unele componente ale Egitromb

   Egitromb conţine ulei de ricin care poate determina tulburări gastrice sau diaree.

 3. CUM SĂ UTILIZAŢI EGITROMB

  Luaţi întotdeauna Egitromb exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg Egitromb (4 comprimate a 75 mg) în doză unică, la iniţierea tratamentului.

  Apoi, doza uzuală zilnică este de un comprimat Egitromb a 75 mg administrat pe cale orală cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

  Trebuie să luaţi Egitromb atâta timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

  Dacă luaţi mai mult Egitromb decât trebuie

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau unităţii de primiri urgenţe a celui mai apropiat spital, deoarece există risc crescut de sângerare.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Egitromb

  Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Egitromb, dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

  Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa dozele uitate.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Egitromb

  Nu întrerupeţi tratamentul cu excepţia cazului în care medicul vă spune să procedaţi astfel.

  Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Egitromb poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Frecvenţa posibilelor reacţii adverse prezentate mai jos este definită utilizând următoarea convenţie:

  Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi

Cateva Tratamente Naturiste utile