Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg

Sharing

Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Cuprins

Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg, comprimate filmate

Clopidogrel

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

În acest prospect găsiţi:

 1. Ce este Clopidogrel Dr. Reddy’s şi pentru ce se utilizează

 2. Înainte să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

 3. Cum să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

 4. Reacţii adverse posibile

 5. Cum se păstrează Clopidogrel Dr. Reddy’s

 6. Informaţii suplimentare

 1. CE ESTE CLOPIDOGREL DR. REDDY’S ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

  Clopidogrel Dr. Reddy’s aparţine unei clase de medicamente numite antiagregante plachetare. Trombocitele sunt elemente circulante foarte mici din sânge, mai mici decât globulele roşii sau globulele albe, care se alipesc în timpul formării unui cheag de sânge. Prevenind această agregare, medicamentele antiagregante plachetare scad riscul de formare a cheagurilor de sânge (proces numit tromboză).

  Clopidogrel Dr. Reddy’s este utilizat pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge (trombilor) în vasele sanguine (artere) rigidizate, boală cunoscută sub denumirea de aterotromboză şi poate duce la apariţia de evenimente aterotrombotice (cum sunt accidentul vascular cerebral, criza de inimă sau decesul).

  Vi s-a prescris Clopidogrel Dr. Reddy’s pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge şi a reduce riscul de apariţie a acestor evenimente severe, deoarece:

  • Dumneavoastră aveţi o boală caracterizată prin rigidizarea arterelor (cunoscută şi sub numele de ateroscleroză) şi

  • Dumneavoastră aţi avut deja o criză de inimă, un accident vascular cerebral sau aveţi o boală cunoscută sub numele de arteriopatie obliterantă a membrelor inferioare sau

  • Dumneavoastră aţi avut o durere toracică severă, cunoscută sub numele de “angină pectorală instabilă” sau “infarct miocardic” (criză de inimă). Pentru tratamentul acestei afecţiuni, este posibil ca medicul dumneavoastră să vă fi implantat un stent în artera blocată sau îngustată pentru a restabili fluxul sanguin eficient. Medicul dumneavoastră trebuie să vă prescrie şi acid acetilsalicilic (o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra, precum şi pentru a preveni formarea cheagurilor de sânge).

 2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI CLOPIDOGREL DR. REDDY’S Nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

  • Dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la clopidogrel sau la oricare dintre celelalte componente ale Clopidogrel Dr. Reddy’s;

  • Dacă aveţi o afecţiune care în prezent produce sângerare, cum este ulcerul gastric, sau hemoragie cerebrală;

  • Dacă suferiţi de o boală hepatică severă.

   În cazul în care credeţi că vreuna dintre acestea se aplică la dumneavoastră sau dacă nu sunteţi sigur, consultaţi-vă cu medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’s.

   Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

   În cazul în care vă aflaţi în una dintre următoarele situaţii, trebuie să informaţi medicul dumneavoastră înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’s:

   • dacă aveţi risc de sângerare, ca de exemplu:

    • aveţi o afecţiune care poate determina sângerare internă (cum este ulcerul gastric)

    • aveţi o tulburare de coagulare, care vă predispune la sângerare internă (sângerare în interiorul oricărui ţesut, organ sau articulaţie)

    • aţi suferit recent un traumatism grav

    • aţi suferit recent o intervenţie chirurgicală (inclusiv stomatologică)

    • veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică) în următoarele 7 zile

   • dacă în ultimele 7 zile aţi avut un cheag de sânge intr-o arteră cerebrală (accident vascular cerebral ischemic)

   • dacă luaţi alte medicamente (vezi „Utilizarea altor medicamente”)

   • dacă aveţi o afecţiune hepatică sau renală.

    În timp ce utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s :

   • Trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră dacă veţi fi supus unei intervenţii chirurgicale (inclusiv stomatologică).

   • Trebuie să informaţi imediat medicul dumneavoastră dacă aveţi o afecţiune care include febră şi vânătăi sub piele, ce pot să apară sub forma unor pete roşii punctiforme, asociate sau nu cu oboseală pronunţată inexplicabilă, confuzie, îngălbenirea pielii sau a albului ochilor (icter) (vezi pct.4, „Posibile reacţii adverse”).

   • Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei.

    Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră, deoarece acesta previne formarea cheagurilor de sânge. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale (de exemplu cele din timpul bărbieritului), nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate acestea, dacă sângerarea vă îngrijorează, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct.4,

    „Posibile reacţii adverse”).

   • Medicul dumneavoastră poate cere analize de sânge.

   • Trebuie să informaţi medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată la punctul „REACŢII ADVERSE POSIBILE” din acest prospect sau dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă.

   Clopidogrel Dr. Reddy’s nu este destinat la copii sau adolescenţi.

   Utilizarea altor medicamente

   Anumite medicamente pot influenţa efectele Clopidogrel Dr. Reddy’s sau invers.

   Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

   Nu se recomandă utilizarea anticoagulantelor (medicamente folosite pentru a reduce coagularea sângelui) concomitent cu Clopidogrel Dr. Reddy’s.

   Trebuie să spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi un medicament antiinflamator nesteroidian, utilizat, de obicei, pentru tratarea afecţiunilor dureroase şi/sau inflamatorii ale muşchilor sau articulaţiilor, dacă utilizaţi heparină sau orice alt medicament folosit pentru a reduce coagularea sângelui sau dacă utilizaţi un inhibitor de pompă de protoni (de exemplu omeprazol) pentru afecţiuni ale stomacului

   Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), Clopidogrel Dr. Reddy’s vă poate fi prescris în asociere cu acid acetilsalicilic, o substanţă prezentă în numeroase medicamente utilizate pentru a calma durerea şi a reduce febra. Utilizarea ocazională a acidului acetilsalicilic (nu mai mult de 1000 mg într-un interval de 24 de ore) nu ar trebui, în general, să ridice probleme, dar utilizarea în alte situaţii de acid acetilsalicilic, pe perioade prelungite, trebuie discutată cu medicul dumneavoastră.

   Utilizarea Clopidogrel Dr. Reddy’s cu alimente şi băuturi

   Clopidogrel Dr. Reddy’s poate fi luat cu sau fără alimente.

   Sarcina şi alăptarea

   Este de preferat să nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s în timpul sarcinii sau dacă alăptaţi.

   Dacă sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, trebuie să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului înainte de a lua Clopidogrel Dr. Reddy’s. Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu Clopidogrel Dr. Reddy’s, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră, întrucât este de preferat să nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s în timpul sarcinii.

   Trebuie să întrebaţi medicul dumneavoastră dacă puteţi alăpta în timpul tratamentului cu Clopidogrel Dr. Reddy’s.

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Este puţin probabil ca Clopidogrel Dr. Reddy’s să vă afecteze capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

   Informaţii importante privind unele componente ale Clopidogrel Dr. Reddy’s

   Clopidogrel Dr. Reddy’s conţine lactoză.

   Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi o intoleranţă la anumite zaharuri, adresaţi-vă medicului dumneavoastră înainte să luaţi acest medicament.

 3. CUM SĂ UTILIZAŢI CLOPIDOGREL DR. REDDY’S

  Utilizaţi întotdeauna Clopidogrel Dr. Reddy’s exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Dacă aţi avut o durere toracică severă (angină pectorală instabilă sau criză de inimă), medicul dumneavoastră vă poate prescrie 300 mg de Clopidogrel Dr. Reddy’s (1 comprimat a 300 mg sau 4 comprimate a 75 mg) o dată, la începutul tratamentului. Apoi, doza uzuală este de un comprimat de Clopidogrel Dr. Reddy’s a 75 mg pe zi, administrat pe cale orală, cu sau fără alimente şi la aceeaşi oră în fiecare zi.

  Trebuie să luaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s atât timp cât v-a recomandat medicul dumneavoastră.

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Clopidogrel Dr. Reddy’s

  Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră sau celui mai apropiat serviciu de urgenţă, deoarece există risc crescut de sângerare.

  Dacă uitaţi să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

  Dacă aţi uitat să luaţi o doză de Clopidogrel Dr. Reddy’s ,dar v-aţi amintit în mai puţin de 12 ore, luaţi imediat comprimatul dumneavoastră şi apoi luaţi următorul comprimat la ora obişnuită.

  Dacă v-aţi amintit după 12 ore, atunci luaţi numai doza următoare, la ora obişnuită. Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată.

  Dacă încetaţi să utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

  Nu întrerupeţi tratamentul. Discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul înainte de întreruperea tratamentului.

  Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 4. REACŢII ADVERSE POSIBILE

  Ca toate medicamentele, Clopidogrel Dr. Reddy’s poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Reacţiile adverse pot fi clasificate după cum urmează:

  Foarte frecvente: afectează mai mult de 1 utilizator din 10 Frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 100

  Mai puţin frecvente: afectează 1 până la 10 utilizatori din 1000 Rare: afectează 1 până la 10 utilizatori din 10000

  Foarte rare: afectează mai puţin de 1 utilizator din 10000

  Cu frecvenţă necunoscută: frecvenţa lor nu poate fi estimată din datele disponibile

  Adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră dacă apar:

  febră, semne de infecţie sau oboseală pronunţată. Acestea pot fi determinate de scăderea numărului anumitor celule sanguine

  – semne de tulburări hepatice, cum sunt îngălbenirea pielii şi/sau a albului ochilor (icter), asociată sau nu cu sângerare şi/sau confuzie (vezi pct. 2, “Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s”).

  • umflarea mucoasei bucale sau manifestări la nivelul pielii, ca de exemplu erupţii cutanate şi mâncărime, vezicule pe piele. Acestea pot fi semnele unei reacţii alergice.

  Reacţia adversă cel mai frecvent raportată pentru Clopidogrel Dr. Reddy’s este sângerarea

  Sângerările pot să apară sub formă de hemoragie gastrică sau intestinală, vânătăi,

  hematoame (sângerare sau vânătaie neobişnuite, sub piele), sângerare din nas, sânge în urină. De asemenea, în cazuri rare, au fost raportate hemoragii oculare, cerebrale, pulmonare sau articulare.

  Dacă apar sângerări prelungite în timp ce utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s

  Dacă vă tăiaţi sau vă răniţi, oprirea sângerării poate să necesite mai mult timp decât de obicei. Acest fapt este legat de modul în care acţionează medicamentul dumneavoastră. În cazul tăieturilor sau rănilor superficiale, de exemplu cele din timpul bărbieritului, nu trebuie să vă îngrijoraţi. Cu toate

  acestea, dacă sunteţi îngrijorat în legătură cu sângerarea pe care o aveţi, trebuie să vă adresaţi imediat medicului dumneavoastră (vezi pct.2, “Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s”).

  Alte reacţii adverse raportate cu Clopidogrel Dr. Reddy’s sunt:

  Reacţii adverse frecvente: diaree, durere abdominală, indigestie sau arsuri la stomac Reacţii adverse mai puţin frecvente: dureri de cap, ulcer

  gastric; vărsături; greaţă; constipaţie; gaze în exces în stomac sau intestine; erupţii cutanate; mâncărime; ameţeli; senzaţie anormală la atingere.

  Reacţii adverse rare: vertij

  Reacţii adverse foarte rare: icter; durere abdominală severă

  asociată sau nu cu durere de spate; febră; dificultăţi de respiraţie, uneori asociate cu tuse; reacţii alergice generalizate; umflarea mucoasei bucale; vezicule pe piele; alergie pe piele; inflamaţia mucoasei bucale (stomatită); scăderea tensiunii arteriale; confuzie; halucinaţii; dureri articulare; dureri musculare; modificări ale gustului.

  De asemenea, medicul dumneavoastră poate identifica modificări ale analizelor dumneavoastră de sânge şi urină.

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 5. CUM SE PĂSTREAZĂ CLOPIDOGREL DR. REDDY’S

  A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

  Nu utilizaţi Clopidogrel Dr. Reddy’s după data de expirare înscrisă pe cutie şi blister. Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

  A se păstra la temperaturi sub 30 °C.

  Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

 6. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Clopidogrel Dr. Reddy’s

Substanţa activă este clopidogrel. Fiecare comprimat conţine 75 mg clopidogrel (sub formă de clopidogrel bază).

Celelate componente sunt: Nucleu :

Manitol (E 421), lactoză anhidră, butilhidroxianisol (E 320), celuloză microcristalină, dioxid de siliciu coloidal anhidru, croscarmeloză sodică, stearilfumarat de sodiu,

Film :

Alcool polivinilic, talc, dioxid de titan (E 171), macrogol 3350, lecitină (soia), oxid roşu de fer (E 172).

Cum arată Clopidogrel Dr. Reddy’s şi conţinutul ambalajului

Comprimatele de Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg sunt rotunde, biconvexe, de culoare roz, inscripţionate cu “C” pe o faţă şi “75” pe cealaltă faţă.

Clopidogrel Dr. Reddy’s este disponibil în blistere din OPA-Aluminiu-PVC/Aluminiu a câte 14, 28, 30 sau 100 comprimate filmate.

Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi producătorul Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

Dr. Reddy’s Laboratories,

Str. Nicolae Caramfil nr. 71-73

Et. 5, Spaţiul 10, sect 1, Bucuresti, Romania

Producător

Dr Reddy’s Laboratories (UK) Ltd,

6 Riverview Road, Beverley, HU17 0LD, Marea Britanie, tel: +44 (0) 1482 860228, fax: +44 (0) 1482 872042

Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

AT: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg Filmtabletten

BG: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg, филмирана таблетка DE: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg Filmtabletten

ES: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg Comprimidos recubiertos con película EFG FR: Clopidogrel Wyeth 75 mg comprimé pelliculé

IT: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg compresse rivestite con film PT: Clopidogrel Germed

RO: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg, comprimate filmate UK: Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg film-coated tablets

Acest prospect a fost aprobat în Septembrie 2009 Data ultimei verificări a prospectului …….. 2010

Sharing

Prospecte.Net recomanda consultarea medicului inainte de orice tratament. Luati medicamente si suplimente numai la indicația medicului.
Toate medicamentele, si chiar suplimentele alimentare care combinate sau in cantitati necontrolate sa dea efecte adverse, dintre care unele pot fi fatale. Prospectul medicamentului nu este suficient, el trebuie coroborat cu date reale. Unele medicamente pot fi nocive doar în anumite condiții, nespecificate pe prospect. Prospecte.Net nu își asumă responsabilitatea asupra efectelor pe care acest site le are asupra vizitatorilor. Prospecte.Net este un site de consultare si nicidecum unul de tratament.

Acum esti aici: Home » Clopidogrel Dr. Reddy’s 75 mg