Midiana poate influenţa efectul anumitor medicamente administrate în acelaşi timp, de exemplu medicamentele care conţin ciclosporină sau medicamentele utilizate pentru tratarea epilepsiei, cum este lamotrigina.

Dacă luaţi sau sau aţi luat aceste medicamente, trebuie să utilizaţi o metodă suplimentară de contracepţie (un prezervativ). Întrebaţi medicul pentru ce perioadă trebuie să utilizaţi măsuri contraceptive suplimentare.

 • Preparatele din plante medicinale care conţin sunătoare (Hypericum perforatum) pot inhiba acţiunea Midiana, adică reduc eficacitatea contraceptivă. Acest efect poate persista cel puţin 2 săptămâni după utilizarea preparatelor din plante medicinale care conţin sunătoare.

 • Dacă aţi luat medicamente care influenţează concentraţia de potasiu din sânge, cum sunt diureticele care economisesc potasiul, calmante (antiinflamatoare nesteroidiene) şi medicamente antihipertensive, medicul dumneavoastră vă va verifica concentraţia de potasiu din sânge înainte de a lua Midiana.

  Cuprins

  Sarcina şi alăptarea

  Nu trebuie să utilizaţi Midiana în timpul sarcinii. Dacă rămâneţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă, întrerupeţi imediat utilizarea Midiana şi spuneţi-i medicului dumneavoastră.

  Midiana nu trebuie utilizat în timpul alăptării. Dacă alăptaţi şi doriţi să luaţi contraceptivul, trebuie să discutaţi despre acest lucru cu medicul dumneavoastră

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

  Conducerea de vehicule sau folosirea de utilaje

  Nu există informaţii care să sugereze că utilizarea Midiana influenţează capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

  Citeste acum...

  Informaţii importante cu privire la unele componente ale Midiana

  Midiana conţine lactoză monohidrat 48,17 mg. Dacă medicul dumneavoastră v-a atenţionat ca aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, vă rugăm să-l întrebaţi înainte de a lua acest medicament. Midiana conţine ulei de soia. Nu utilizaţi acest medicament, dacă sunteţi alergic la arahide sau soia.

  Teste de laborator

  Dacă vi se efectuează un test de sânge, spuneţi medicului dumneavoastră sau personalului de laborator că luaţi contraceptive, deoarece acestea pot influenţa rezultatele anumitor teste.

  Când trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoastră

  Odată ce aţi început să luaţi contraceptivul, medicul dumneavoastră vă va examina din nou în cadrul controlului periodic anual, dar în cazul în care aveţi orice fel de probleme, puteţi să vă adresaţi medicului dumneavoastră în orice moment. Frecvenţa şi natura controalelor va fi stabilită de către medicul dumneavoastră şi va fi adaptată necesităţilor şi stării dumneavoastră de sănătate.

  Adresaţi-vă medicului dumneavoastră cât mai curând posibil dacă oricare dintre următoarele situaţii este valabilă în cazul dumneavoastră în timpul administrării contraceptivului:

 • Dacă observaţi orice modificare a stării dumneavoastră de sănătate, în special când apare unul dintre simptomele mentionate la punctele „Nu luaţi Midiana” sau „Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Midiana”) sau dacă aceste simptome sunt prezentate şi de către rudele apropiate

 • simţiţi un nodul la nivelul sânului

 • trebuie să utilizaţi alte medicamente în acelaşi timp (vezi şi ‚Utilizarea altor medicamente”

 • urmează să vi se efectueze o intervenţie chirurgicală sau veţi fi imobilizată o perioadă îndelungată

 • prezentaţi o sângerare vaginală puternică, neobişnuită

 • aţi omis administrarea unuia sau a mai multor comprimate în prima saptamâna de utilizare a contraceptivului şi aţi avut contact sexual în precedentele şapte zile

 • nu aţi avut menstruaţie de două ori la rând (nu începeți un nou blister fără recomandarea

  medicului dumneavoastră).

  Opriţi imediat administrarea Midiana şi adresaţi-vă medicului dumneavoastră

 • dacă prezentaţi orice semn de formare a unui cheag de sânge (vezi pct. „Contraceptivul şi tromboza”)

 • dacă prezentaţi o durere abdominală severă (cunoscută ca abdomen acut).

 • Atenţie: situaţiile şi simptomele menţionate mai sus sunt descrise şi explicate mai detaliat la alte puncte ale acestui prospect.

 • CUM SĂ LUAŢI MIDIANA

  Când şi cum să administraţi comprimatele?

  Atunci când contraceptivele orale sunt utilizate în mod corect procentul insuccesului este de aproximativ 1% per an. Frecvenţa insuccesului poate creşte dacă aţi omis un comprimat sau dacă contraceptivul nu este utilizat în mod corect.

  Luaţi un comprimat Midiana în fiecare zi, cu puţină apă dacă este necesar. Puteţi lua comprimatele cu sau fără alimente, dar trebuie luate la aproximativ aceeaşi oră în fiecare zi.

  Blisterul conţine 21 de comprimate. Pe blister, în dreptul fiecărui comprimat este marcată ziua din săptămână în care trebuie administrat. De exemplu, dacă începeţi administrarea miercuri, utilizaţi un comprimat care are marcat alături „mi”. Urmaţi direcţia săgeţii până când terminaţi toate cele 21 comprimate.

  Citeste acum...

  În următoarele 7 zile nu veţi mai utiliza comprimate. În decursul acestor 7 zile (care fac parte din săptămâna de pauză) trebuie să înceapă menstruaţia (sângerare de întrerupere). De obicei, sângerarea de întrerupere va apare cea de a 2-a sau a 3-a zi din săptămâna de pauză.

  În cea de a 8-a zi de la administrarea ultimului comprimat Midiana (adică după cele 7 zile din săptămâna de pauză) începeţi următorul blister, chiar dacă sângerarea nu s-a oprit. Aceasta înseamnă că veţi începe întotdeauna un blister nou în aceeaşi zi a săptămânii şi, de asemenea, că sângerarea de întrerupere va apare aproximativ în aceeaşi zi, în fiecare lună.

  Dacă utilizaţi Midiana în acest mod, sunteţi protejată împotriva sarcinii şi în timpul celor 7 zile în care nu luaţi comprimate.

  Când trebuie să începeţi primul blister?

  • Dacă nu aţi mai utilizat contraceptive hormonale în ultima lună.

   Administrarea comprimatelor Midiana trebuie să înceapă în prima zi a ciclului, adică în prima zi a sângerării menstruale . Dacă începeţi administrarea Midiana în prima zi de menstruaţie, sunteţi imediat protejată împotriva sarcinii. Puteţi începe şi în zilele 2-5 ale ciclului menstrual, însă, în acest caz, asiguraţi-vă că folosiţi o metodă contraceptivă suplimentară (de exemplu un prezervativ) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor.

  • Când se trece de la alt contraceptiv oral combinat, inel vaginal sau plasture care conţin hormoni

   Puteţi începe Midiana şi mai târziu, dar niciodată mai târziu de ziua de după intervalul de pauză al blisterului actual (sau ziua de după administrarea ultimului comprimat care nu conţine hormoni din blisterul precedent).

   Cand schimbaţi de la inel vaginal sau plasture, administrarea Midiana trebuie să înceapă, de preferat, în ziua îndepărtării lor; în asemenea situaţii, nu trebuie să începeţi utilizarea Midiana mai târziu de ziua următoare îndepărtării acestora.

  • Când se trece de la un contraceptiv oral care conţine numai progestogen (comprimat care conţine doar progestogen)

   Puteţi începe administrarea Midiana în orice zi dar, în acest caz,

   asiguraţi-vă că folosiţi o metodă contraceptivă suplimentară (de exemplu un prezervativ) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor.

  • Când treceţi de la un contraceptiv sub formă injectabilă, implant sau dispozitiv intrauterin, care eliberează progestogen

   Începeţi administrarea comprimatelor Midiana în momentul în care trebuie făcută urmatoarea injecţie sau în ziua în care este îndepartat implantul. În toate aceste cazuri, asiguraţi-vă că folosiţi o metodă contraceptivă suplimentară (de exemplu un prezervativ) pentru primele 7 zile de administrare a comprimatelor.

  • După un avort în primele 3 luni de sarcină

   Urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

  • După ce aţi născut sau după un avort în trimestrul 2 de sarcină

   Daca doriţi să reîncepeţi să luaţi Midiana curând după ce aţi născut şi dacă alăptaţi, vă rugăm să citiţi punctul „Sarcina şi alăptarea”.

   După ce aţi născut sau după un avort în trimestrul 2 de sarcină puteţi începe să luaţi Midiana din ziua 21 până în ziua 28 de după naştere sau avort. Dacă începeţi mai târziu, în primele 7 zile trebuie să folosiţi o metodă contraceptivă tip barieră (de exemplu un prezervativ). Totuşi, dacă aţi avut contact sexual, sarcina ar trebui exclusă înainte de a (re)începe să utilizaţi Midiana sau trebuie să aşteptaţi până după prima menstruaţie normală, înainte de a începe administrarea Midiana.

   Dacă luaţi mai mult decât trebuie din Midiana

   Nu s-au raportat reacţii adverse grave ca urmare a administrării mai multor comprimate Midiana. Dacă aţi luat mai multe comprimate odată puteţi prezenta simptome cum sunt greaţă sau vărsături.

   Tinerele pot prezenta sângerări vaginale.

   Dacă aţi constatat că un copil a înghiţit câteva comprimate, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

   Dacă aţi luat prea multe comprimate Midiana, adresaţi-vă imediat medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   Dacă uitaţi să luaţi Midiana

  • Dacă aţi întârziat mai puţin de 12 ore de la administrarea ultimului comprimat, protecţia împotriva sarcinii nu se reduce.

   Luaţi comprimatul imediat ce vă amintiţi şi administraţi următorul comprimat la ora obişnuită.

  • Dacă aţi întârziat mai mult de 12 ore de la administrarea ultimului comprimat, protecţia împotriva sarcinii poate fi redusă. Cu cât aţi uitat să utilizaţi mai multe comprimate consecutiv, cu atât este mai mare riscul de reducere a protecţiei împotriva sarcinii.

   Riscul unei protecţii incomplete împotriva sarcinii este mai mare dacă uitaţi să utilizaţi comprimatele de la începutul sau de la sfârşitul blisterului. Ca urmare, trebuie să urmaţi regulile de mai jos (vezi şi diagrama de mai jos):

  • Mai mult de un comprimat omis din blister

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  • Un comprimat omis în săptămâna 1

   Administraţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit (chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată) şi continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. În următoarele 7 zile utilizaţi metode contraceptive suplimentare, de exemplu, un prezervativ.

   Dacă aţi avut contact sexual în săptămâna dinaintea omiterii administrării comprimatului sau dacă aţi uitat să începeţi un nou blister după săptămâna de pauză, în care nu aţi luat comprimate, trebuie să ştiţi că există posibilitatea să rămâneţi gravidă. În acest caz, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  • Un comprimat omis în săptămâna a 2-a

   Luaţi comprimatul omis imediat ce v-aţi amintit (chiar dacă aceasta înseamna sa luaţi două

   comprimate odată) şi continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. Protecţia împotriva sarcinii nu este redusă şi nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.

  • Un comprimat omis în săptămâna a 3-a

 • Citeste acum...

  Puteti alege una dintre următoarele opţiuni:

  1. Luaţi comprimatul omis imediat ce v-aţi aminitit (chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată) şi continuaţi cu celelalte la ora obişnuită. În loc să păstraţi perioada de pauză, în care nu luaţi comprimate, începeţi imediat următorul blister. Cel mai probabil, veţi prezenta sângerarea menstruală la sfârşitul celui de-al doilea blister, dar puteţi avea mici pete sau sângerări neregulate în zilele în care administraţi comprimatele din cele de al doilea blister.

  2. Nu mai administraţi comprimatele din blisterul actual, faceţi o pauză de 7 zile (numărând şi ziua când aţi omis administrarea comprimatului). Dacă vreţi să începeţi administrarea comprimatelor dintr-un nou blister în aceeaşi zi a săptămânii, aşa cum aţi procedat anterior, puteţi reduce perioada în care nu luaţi comprimate la mai puţin de 7 zile.

   Dacă urmaţi oricare dintre aceste două instrucţiuni, veţi fi protejată împotriva sarcinii.

   Dacă aţi omis să administraţi un comprimat şi nu aţi avut sângerare menstruală în prima săptămână în care nu luaţi comprimatele, înseamnă că puteţi fi însarcinată. Adresaţi-vă medicului înainte de a începe un nou blister.

   Anumite comprimate omise dintr-un blister

   Cereţi sfatul medicului

   da

   În săptămâna 1 Aţi avut contact sexual săptămâna anterioară omiterii comprimatului?

   nu

   • Luaţi comprimatul omis

   • Utilizaţi o metodă contraceptivă de tip barieră (prezervativ) pentru următoarele 7 zile

   • Şi terminaţi blisterul

  Citeste acum...

  Un singur comprimat omis (comprimate luate cu întârziere mai mare de 12 ore)

  În săptămâna 2

  • Luaţi comprimatul omis şi

  • Terminaţi blisterul

   • Luaţi comprimatul omis şi

   • Terminaţi blisterul

     

    În săptămâna 3

     
     
     
   • În locul săptămânii de pauză

   • Începeţi imediat următorul blister

    sau

   • Întrerupeţi imediat utilizarea comprimatelor din acest blister

   • Începeţi săptămâna pauză (nu mai mult de 7 zile, incluzând şi ziua în care aţi omis comprimatul)

   • Apoi începeţi următorul blister

  Ce trebuie să faceţi în caz de vărsături sau diaree severă

  Daca aţi vărsat la 3 sau 4 ore după ce aţi administrat comprimatul Midiana sau aţi avut diaree severă, este posibil ca substanţele active din comprimat să nu se fi absorbit complet. Acest lucru este similar cu a omite un comprimat. După vărsături sau diaree, trebuie să luaţi cât mai repede posibil un alt comprimat, dintr-un blister de rezervă. Dacă este posibil, luaţi comprimatul în intervalul de 12 ore în care ar trebui să luaţi în mod normal contraceptivul. Dacă nu este posibil sau dacă au trecut deja 12 ore, trebuie să urmaţi instrucţiunile de la punctul ‚Dacă aţi uitat să luaţi Midiana”.

  Ce trebuie să ştiţi dacă vreţi să amânaţi apariţia sângerării menstruale

  Deşi nu este recomandat, puteţi să amânaţi apariţia sângerării menstruale dacă începeţi cu un nou blister Midiana imediat după terminarea blisterului precedent, fără a mai păstra perioada de pauză. Se

  poate întâmpla să prezentaţi sângerări neregulate sau pete în timpul utilizării următorului blister. După perioada obişnuită de 7 zile de pauză, continuaţi cu următorul blister.

  Citeste acum...
  Prospect Pioglitazona Terapia 15 mg - Tratamentul diabetului zaharat de tip 2

  Ce trebuie să ştiţi dacă vreţi să schimbaţi ziua de începere a sângerarii menstruale

  Dacă administraţi comprimatele conform recomandărilor, sângerarea menstruală va începe în perioada de pauză. Dacă doriţi să schimbaţi acea zi în care apare sângerarea, scurtaţi perioada de pauză (niciodată nu prelungiţi această perioadă!). De exemplu, dacă perioada în care nu luaţi comprimatele începe într-o zi de vineri şi dumneavoastră vreţi să înceapă marţi (trei zile mai devreme), trebuie să începeţi un nou blister cu 3 zile mai devreme ca de obicei. Dacă vreţi să scurtaţi foarte mult perioada de pauză (la 3 zile sau chiar mai puţin) se poate să nu mai prezentaţi deloc sângerare menstruală în această perioadă de pauză. Se poate întâmpla să aveţi sângerari neregulate sau pete în timpul utilizării următorului blister.

  Dacă doriţi să întrerupeţi administrarea Midiana

  Puteţi întrerupe administrarea Midiana oricând doriţi. Dacă nu doriţi să ramâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru a utiliza alte metode contraceptive.

  Dacă întrerupeţi administrarea Midiana pentru că doriţi să rămâneţi gravidă, utilizaţi o altă metodă contraceptivă până când aveţi o menstruaţie normală. Acest lucru va fi util medicului dumneavoastră, pentru a vă spune când o să naşteţi.

  1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

   Ca toate celelalte medicamente, Midiana poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele la toate persoanele.

   • Reacţii adverse frecvente (apar la 1 până la 10 persoane din 100): tulburări menstruale, sângerări inter-menstruale, durere la nivelul sânului, durere de cap, stare depresivă, migrenă, greaţă, secreţii vaginale, infecţie fungică la nivelul vaginului.

   • Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 100 de persoane din 1000): modificări ale libidoului (apetit sexual), tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, vărsături, acnee (coşuri), eczemă, mâncărimi, inflamaţie a vaginului, retenţie de lichide, modificări ale greutăţii corporale.

   • Reacţii adverse rare (apar la mai puţin de 1 persoană din 1000) cum sunt: astm bronşic, pierdere a auzului, secreţii ale sânului, formare de cheaguri de sânge (tromboembolism).

    Următoarele reacţii adverse grave au fost raportate la femeile care utilizează contraceptive orale combinate şi au fost prezentate şi la pct. 2 „Înainte să luaţi Midiana”:

 • tromboză venoasă şi arterială, tensiune arterială mare, tumori ale ficatului

 • Au fost raportate apariţia sau agravarea următoarelor afecţiuni, cu toate că relaţia cauzală cu utilizarea contraceptivelor nu este clară: inflamaţie cronică a intestinului, epilepsie, migrenă, endometrioză (prezenţa unui ţesut endometrial uterin, îngroşat patologic, în afara uterului, de exemplu la nivelul intestinului), tumoare benignă a uterului, porfirie, (boală metabolică cu tulburări în formarea pigmentului globulelor roşii), lupus eritematos sistemic (o boală autoimună specială, care se manifestă printr-o erupţie caracteristică sub formă de fluture,), tulburări ale mişcărilor cunoscute sub denumirea de coree Sydenham, sindrom uremic hemolitic (o formă particulară de leziuni la nivelul globulelor roşii şi rinichilor), icter colestatic (îngălbenire a pielii şi a albului ochilor).

  Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
 • Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila