Prospect Noacid 40mg – Acid in Stomac

Prospect:

Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste:

Esofagită de reflux. Inflamarea esofagului (acel tub care leagă gâtul dumneavoastră de stomac), însoţită de regurgitarea acidului stomacal.

Adulţi

 • Infecţia cu bacteria numită Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale şi stomacale în combinaţie cu două antibiotice (Terapie de eradicare). Scopul este de a suprima bacteria şi de a reduce probabilitatea reapariţiei acestor ulcere.

 • Ulcere gastrice şi duodenale.

– Sindromul Zollinger-Ellison şi alte stări care produc prea mult acid în stomac.

Noacid 40 mg comprimate gastro-rezistente

Pantoprazol

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament deoarece conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris numai pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi semne de boală ca dumneavoastră.

 • Dacă manifestaţi orice reacţii adverse adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Acestea pot fi şi reacţii adverse nemenţionate în acest prospecti.

  Ce găsiţi în acest prospect:

  1. Ce este Noacid 40 mg şi pentru ce se utilizează

  2. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Noacid 40 mg

  3. Cum să luaţi Noacid 40 mg

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Noacid 40 mg

  6. Conţinutul ambalajului şi alte informaţii

  1. Ce este Noacid 40 mg şi pentru ce se utilizează

   Noacid 40 mg este un „inhibitor selectiv de pompă de protoni”, un medicament care reduce cantitatea de acid produsă în stomacul dumneavoastră. Acesta este utilizat pentru tratarea afecţiunilor stomacului şi intestinului asociate cu aciditatea.

 •  

 1. Ce trebuie să ştiţi înainte să luaţi Noacid 40 mg Nu luaţi Noacid 40 mg

  • Dacă sunteţi alergic/ă la pantoprazol, ulei de arahide sau de soia sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6)

  • Dacă sunteţi alergic/ă la medicamente ce conţin alţi inhibitori de pompă de protoni.

   Precauţii şi atenţionări

   Înainte să luaţi Noacid 40 mg, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului. Aveţi grijă deosebită când luaţi Noacid 40 mg

   • Dacă aveţi afecţiuni hepatice severe. Informaţi medicul dumneavoastră dacă aţi avut vreodată probleme hepatice în trecut. Acesta vă va verifica nivelul enzimelor hepatice mai frecvent, în special dacă luaţi Noacid 40 mg în cadrul unui tratament de lungă durată. În cazul creşterii nivelului enzimelor hepatice, tratamentul trebuie întrerupt.

   • Dacă aveţi rezerve reduse de vitamina B12 în corp sau prezentaţi factori de risc pentru valori reduse de vitamina B12 şi primiţi tratament de lungă durată cu pantoprazol. Ca în cazul

    tuturor agenţilor de reducere a acidităţii, pantoprazolul poate duce la o absorbţie redusă de vitamina B12.

   • Dacă luaţi în acelaşi timp un medicament care conţine atazanavir (pentru tratarea infecţiei cu HIV), cereţi sfatul medicului pentru recomandări specifice.

    Informaţi-vă imediat medicul dacă observaţi oricare dintre următoarele simptome:

   • o pierdere neintenţionată în greutate

   • vărsături repetate

   • dificultăţi la înghiţire

   • vărsături cu sânge

   • sunteţi palid şi va simţiţi slăbit (anemie)

   • prezenţa sângelui în scaun

   • diaree severă sau/şi persistentă, pentru că Noacid 40 mg a fost asociat cu o creştere uşoară a apariţiei diareii infecţioase.

   Medicul dumneavoastră poate decide dacă aveţi nevoie de câteva teste pentru a exclude boli maligne deoarece pantoprazolul ameliorează, de asemenea, simptomele cancerului şi poate determina o diagnosticare întârziată a acestuia. Dacă simptomele persistă în ciuda tratamentului, vor fi luate în considerare şi alte investigaţii

   Dacă utilizaţi Noacid 40 mg în cadrul unui tratament pe termen lung (de peste 1 an) medicul dumneavoastră, probabil, va dori să vă supravegheze în mod regulat. Trebuie să semnalaţi orice simptome şi circumstanţe noi şi excepţionale la fiecare programare la medic.

   Copii şi adolescenţi

   Noacid 40 mg nu este recomandat pentru administrare la copiii cu vârsta sub 12 ani din cauza datelor insuficiente privind siguranţa şi eficacitatea la această grupă de pacienţi.

   Noacid 40 mg împreună cu alte medicamente

   Noacid 40 mg poate influenţa eficacitatea altor medicamente, aşadar spuneţi medicului dumneavoastră dacă luaţi:

   • Medicamente cum ar fi ketoconazol, itraconazol şi posaconazol (utilizate pentru tratamentul infecţiilor fungice) sau erlotinib (utilizat pentru anumite tipuri de cancer) deoarece Noacid 40 mg poate stopa modul eficient de acţiune al acestora şi al altor medicamente.

   • Warfarina şi fenprocumona, care afectează îngroşarea sau subţierea sângelui. Este posibil să necesitaţi şi alte analize.

   • Atazanavir (utilizat în tratarea infecţiei cu HIV).

   Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi, aţi luat recent sau s-ar putea să luaţi orice alte medicamente.

   Noacid 40 mg împreună cu alimente şi băuturi

   Luaţi aceste comprimate cu o oră înainte de masă, fără a mesteca sau rupe comprimatele şi înghiţiţi-le întregi cu puţină apă.

   Sarcina, alăptarea şi fertilitatea

   Nu există date relevante cu privire la utilizarea pantoprazolului la gravide.

   A fost raportată trecerea în laptele matern. Dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că sunteţi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament.

   Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

   Dacă prezentaţi reacţii adverse cum sunt ameţeli sau tulburări de vedere, nu trebuie să conduceţi vehicule sau să folosiţi utilaje.

   Noacid 40 mg conţine ulei de soia şi maltitol

   Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că sunteţi alergic la alune sau soia, nu utilizaţi acest medicament.

   Dacă medicul dumneavoastră v-a spus că aveţi intoleranţă la unele categorii de glucide, contactaţi-l înainte de a lua acest medicament.

 2. Cum să luaţi Noacid 40 mg

  Luaţi întotdeauna Noacid 40 mg exact aşa cum v-a spus medicul dumneavoastră. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

  Când şi cum trebuie să luaţi Noacid 40 mg?

  Luaţi comprimatele cu o oră înainte de masă fără a mesteca sau rupe comprimatele şi înghiţiţi-le întregi cu puţină apă.

  Dacă medicul dumneavoastră nu vă recomandă altfel, doza recomandată este:

  Adulţi şi adolescenţi cu vârsta de 12 ani şi peste:

  Pentru tratamentul esofagitei de reflux

  Doza recomandată este de un comprimat pe zi. Medicul vă poate recomanda să măriţi doza la 2 comprimate pe zi. Durata tratamentului pentru esofagita de reflux este cuprinsă, în general, între 4 şi 8 săptămâni. Medicul dumneavoastră vă va indica perioada de utilizare a medicamentului.

  Adulţi

  Tratamentul infecţiei cu bacteria numită Helicobacter pylori la pacienţii cu ulcere duodenale şi gastrice, în combinaţie cu două antibiotice (terapie de eradicare).

  Un comprimat, de două ori pe zi plus două comprimate de antibiotic, fie amoxicilină, claritromicină şi metronidazol (sau tinidazol), fiecare urmând a se lua de două ori pe zi împreună cu un comprimat de pantoprazol. Luaţi primul comprimat de pantoprazol cu 1 oră înainte de micul dejun, iar cel de-al doilea comprimat cu 1 oră înainte de masa de seară.

  Urmaţi instrucţiunile date de medicul dumneavoastră şi citiţi prospectele acestor antibiotice. Perioada de tratament este, în general, de 1 până la 2 săptămâni.

  Pentru tratamentul ulcerului duodenal şi stomacal.

  Doza recomandată este de un comprimat pe zi. După consultarea medicului, doza poate fi dublată. Medicul dumneavoastră vă va indica perioada de utilizare a medicamentului. Durata tratamentului pentru ulcerele de stomac este cuprinsă în general între 4 şi 8 săptămâni. Durata tratamentului pentru ulcerele duodenale variază, în mod obişnuit, între 2 şi 4 săptămâni.

  Pentru tratamentul pe termen lung al Sindromului Zollinger-Ellison şi a altor stări care produc prea mult acid în stomac.

  Doza recomandată pentru iniţierea tratamentului este în general de două comprimate pe zi. Luaţi cele două comprimate cu 1 oră înainte de masă. În funcţie de cantitatea de acid produsă de stomac, medicul vă poate recomanda ulterior modificarea dozei. Dacă vă sunt prescrise mai mult de două comprimate pe zi, acestea trebuie administrate în două doze zilnice.

  În cazul în care medicul vă prescrie o doză care depăşeşte patru comprimate pe zi, acesta trebuie să vă spună cu exactitate momentul în care trebuie să încetaţi administrarea medicamentului.

  Grupe speciale de pacienţi:

  • Dacă aveţi probleme renale, probleme moderate sau severe hepatice, nu trebuie să luaţi Noacid 40 mg pentru eradicarea Helicobacter pylori.

  • Dacă suferiţi de afecţiuni hepatice severe, nu trebuie să luaţi mai mult de un comprimat de 20 mg pe zi (pentru aceasta sunt disponibile comprimatele de 20 mg pantoprazol).

   Utilizarea la copii şi adolescenţi

   Noacid 40 mg nu este recomandat pentru utilizarea la copii cu vârsta sub 12 ani.

   Dacă luaţi mai mult Noacid 40 mg decât trebuie

   Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului. Nu există simptome cunoscute de supradozaj

   Dacă uitaţi să luaţi Noacid 40 mg

   Nu luaţi o doză dublă pentru a compensa doza uitată. Luaţi următoarea doză normală la ora obişnuită.

   Dacă încetaţi să luaţi Noacid 40 mg

   Nu încetaţi să luaţi aceste comprimate fără a discuta mai întâi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la acest medicament, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 3. Reacţii adverse posibile

Ca toate medicamentele, acest medicament poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila