• În cazul în care se trece de la o metodă contraceptivă numai cuprogestogen (comprimat numai cu progestogen, injecţie, implant sau de la un dispozitiv intrauterin (DIU) cu eliberare de progestogen)

  Puteţi să treceţi oricând de la comprimat care conţine numai progesteron (de la un implant sau un DIU, din ziua în care acesta este îndepărtat sau de la o formă injectabilă în ziua în care este programată următoarea injecţie), dar, în toate aceste cazuri, trebuie să utilizaţi metode de contracepţie suplimentare (de exemplu prezervativul), în primele 7 zile de la începerea administrării comprimatului.

 • După un avort

  Urmaţi recomandările medicului dumneavoastră.

 • După ce aţi născut

  Puteţi începe să luaţi Palandra în intervalul dintre zilele 21-28 zile de la naştere. Dacă începeţi mai târziu de 28 zile, trebuie să utilizaţi o aşa-numita metodă de tip barieră (de exemplu, un prezervativ) pentru primele şapte zile de utilizare a Palandra.

  Dacă, după naşterea unui copil, aţi avut un contact sexual înainte să începeţi (din nou) administrarea Palandra, trebuie să vă asiguraţi mai întâi că nu sunteţi gravidă sau trebuie să aşteptaţi până la următoarea sângerare menstruală.

  Cereţi sfatul medicului dumneavoastră dacă nu sunteţi si gură când să începeţi.

 • Dacă alăptaţi şi doriţi să începeţi Palandra (din nou), după naşterea unui copil

  Citiţi secţiunea „Alăptare”.

  Cuprins

  Citeste acum...

  Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Palandra

  Nu există raportări privind efecte periculoase, grave, când se administrează prea multe comprimate de Palandra.

  Dacă luaţi câteva comprimate deodată puteţi avea simptome de greaţă sau vărsături. Fetele tinere pot prezenta sângerări din vagin.

  Dacă aţi luat prea multe comprimate de Palandra sau dacă descoperiţi că un copil le-a utilizat, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări.

  Dacă uitaţi să luaţi Palandra

 • Dacă aveţi o întârziere de mai puţin de 12 ore de când trebuia să luaţi un comprimat, protecţia contraceptivă nu este redusă. Luaţi comprimatul de îndată ce vă amintiţi şi apoi următoarele comprimate la ora obişnuită.

 • Dacă aveţi o întârziere demai mult de 12 ore de când trebuia să luaţi uncomprimat, protecţia contraceptivă poate fi redusă. Cu cât este mai mare numărul de comprimate pe care le-aţi omis, cu atât este mai mare riscul de a fi redusă protecţia contraceptivă.

  Riscul unei protecţii incomplete este mai mare dacă uitaţi un comprimat devla începutul sau de la sfârşitul blisterului. De aceea, trebuie să vă ghidaţi după următoarele reguli (vezişi diagrama de mai jos):

  • Mai mult de un comprimat uitat din acest blister

   Adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  • Un comprimat uitat în săptămâna 1

   Luaţi comprimatul omis imediat ce vă amintiţi, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Ulterior, luaţi celelalte comprimate la ora obişnuită şi utilizaţi metode contraceptive suplimentare în următoarele 7 zile, de exemplu, un prezervativ. Dacă aţi avut contact sexual în în săptămâna dinaintea omiterii administrării comprimatului sau dacă aţi uitat să începeţi un nou blister după perioada de pauză, trebuie luată în considerare posibilitatea unei sarcini. În acest caz, adresaţi-vă medicului dumneavoastră.

  • Un comprimat uitat în săptămâna a 2-a

   Luaţi comprimatul omis imediat ce vă amintiţi, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Ulterior, luaţi celelalte comprimate la ora obişnuită. Protecţia contraceptivă nu este redusă şi nu sunt necesare metode contraceptive suplimentare.

  • Un comprimat uitat în săptămâna a 3-a

   Puteţi alege una din cele două posibilităţi:

    1. Luaţi comprimatul omis imediat ce vă amintiţi, chiar dacă aceasta înseamnă să administraţi două comprimate odată. Continuaţi să luaţi celelalte comprimate la ora obişnuită. În loc să respectaţi intervalul fără comprimate, începeţi să administraţi următorul blister..

     Cel mai probabil veţi prezentao sângerare de întrerupere înainte de sfârşitul celui de-al doilea blister, dar puteţi, de asemenea, să aveţi mici pete sau sângerări neregulate în timpul administrării comprimatelor din al doilea blister.

     2. De asemenea, puteţi să întrerupeţi administrarea comprimatelor din blisterul respectiv şi să treceţi direct la intervalul fără comprimate de 7 zile (consemnând ziua în care aţi uitat să administraţicomprimatele). Dacă doriţi să începeţi un nou blister în ziua de de început fixată, intervalulfără comprimate trebuie să fie mai mic de 7 zile.

     Dacă urmaţi una din aceste două recomandări, veţi rămâne protejată împotriva sarcinii.

  • Dacă aţi uitat luarea oricăruia dintre comprimatele dintr-un blister şi nu aveţi sângerare menstruală în timpul primei perioade de pauză, poate să însemne că sunteţi gravidă. Trebuie să vă adresaţi medicului dumneavoatră înainte să începeţi următorul blister.

   Câteva comprimate uitate dintr-un blister

   Adresaţi-vă medicului pentru recomandări

   da

   în săptămâna 1

   Aţi avut un contact sexual în săptămâna anterioară uitării comprimatului?

   nu

   Numai un comprimat uitat (luat după mai mult de 12 ore )

   în săptămâna a 2-a

   • Luaţi comprimatul uitat

   • Utilizaţi o metodă tip barieră (prezervativ) în următoarele 7 zile şi

   • Terminaţi blisterul

   • Luaţi comprimatul uitat şi

   • Terminaţi blisterul

    • Luaţi comprimatul uitat şi

    • Terminaţi blisterul

    • În locul perioadei libere

   • Începeţi imediat următorul blister

   în săptămâna a 3-a

   sau

   • Opriţi imediat administrarea comprimatelor din blister

   • Începeţi perioada liberă (nu mai mult de 7 zile, inclusiv comprimatul uitat)

   • Începeţi următorul blister

   Ce trebuie să faceţi în caz de vărsături sau diaree severă

   Dacă prezentaţi vărsături într-un interval de 3-4 ore de la administrarea unui comprimat sau dacă aveţi diaree severă, există riscul ca substanţele active din comprimat să nu fie absorbite complet de organismul dumneavoastră. Această situaţie este similară cu uitarea unui comprimat. După ce aţi prezentat vărsături sau diaree, trebuie să luaţi un alt comprimat dintr-un blister de rezervă, cât mai curând posibil. Dacă este posibil, luaţi comprimatul într-un interval de 12 ore de la ora obişnuită de administrare. Dacă acest lucru nu este posibil sau dacă au trecut 12 ore, trebuie să urmaţi recomandările prezentate la paragraful „Dacă uitaţi să luaţi Palandra”.

   Întârzierea ciclului menstrual: ce trebuie să ştiţi

   Deşi nu este recomandat, întârzierea ciclului menstrual (sângerării de întrerupere) este posibilă dacă fără a mai păstra perioada de pauză, treceţi direct la administrarea comprimatelor din următorul blister de Palandra, continuând până îl terminaţi. Puteţi prezentamici pete sau sângerări neregulate în timp ce utilizaţi al doilea blister. După perioada obişnuită de 7 zile de pauză, continuaţi cu următorul blister.

   Puteţi să vă adresaţi medicului dumneavoastră pentru recomandări înainte de a decide să vă întârziaţi ciclul menstrual.

   Modificarea primei zile a ciclului menstrual: ce trebuie să ştiţi

   Dacă luaţi comprimatele conform recomandărilor, atunci ciclul dumneavoastră menstrual (sângerarea de întrerupere) va începe în timpul săptămânii fără comprimate. Dacă trebuie să schimbaţi ziua respectivă, faceţi asta prin scurtarea numărului de zile libere – când nu luaţi comprimate – (dar niciodată creşterea!). De exemplu, dacă intervalul dumneavoastră fără comprimate începe Vineri şi dumneavoastră doriţi să începeţi Marţi (cu trei zile mai devreme), trebuie să începeţi un nou blister cu trei zile mai devreme decât în mod obişnuit. Dacă vreţi să scurtaţi foarte mult această perioadă (3 zile sau mai puţin, de exemplu) este posibil să nu aveţi sângerări menstruale în această perioadă. Ulterior puteţi prezenta pete sau sângerări neregulate.

   Dacă nu sunteţi sigură cum să procedaţi, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări.

   Dacă doriţi să încetaţi utilizarea Palandra

   Puteţi înceta utilizarea Palandra oricând doriţi. Dacă nu doriţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră pentru recomandări cu privire la alte metode eficace de control al naşterilor.

   Dacă aveţi orice întrebări suplimentare cu privire la utilizarea acestui produs, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

   1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

    Ca toate medicamentele, Palandra poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

  Citeste acum...
 • Reacţii adverse frecvente aparla 1 până la 10 utilizatoare din 100):

  Tulburări menstruale, sângerări intermenstruale, dureri la nivelul sânilor, durere de cap, stare depresivă, migrenă, greaţă, secreţii vaginale (leucoree) şi candidoză vaginală.

 • Reacţii adverse mai puţin frecvente (apar la 1 până la 10 utilizatoare din 1000):

  Modificări ale libidoului, tensiune arterială mare, tensiune arterială mică, vărsături, acnee, iritaţia tenului, mâncărime severă, vaginită, retenţie de lichide şi modificări ale greutăţii corporale.

 • Reacţii adverse rare (apar la 1 până la 10 utilizatoare din 10000):

  Astm bronşic, secreţii ale sânului, afectarea auzului, blocarea unui vas de sânge printr-un cheag format în altă parte hipersensibilă a corpului, eritem nodos (caracterizat prin noduli dureroşi) sau eritem polimorf (caracterizat prin erupţii trecătoare pe piele cu tendinţă de înroşire sau leziuni).

  Citeste acum...

  Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  1. CUM SE PĂSTREAZĂ PALANDRA

   A nu se lăsa Palandra la îndemâna şi vederea copiilor. A se păstra la temperaturi sub 25°C.

   Data de expirare

   Nu utilizaţi Palandra după data de expirare înscrisă pe blister şi pe cutie după „A nu se utiliza după:” sau „EXP”.

   Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

   Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

  2. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Palandra

 • Substanţele active sunt drospirenona şi etinilestradiolul.

  Fiecare comprimat filmat conţine drospirenonă 3 mg şi etinilestradiol 0,030 mg.

  • Celelalte componente (excipienţi) sunt: Nucleu: lactoză monohidrat, amidon de porumb, amidon de porumb pregelatinizat, povidonă K25, stearat de magneziu; Film: hipromeloză, macrogol 6000, talc, dioxid de titan (E 171) şi oxid galben de fer (E 172).

   Cum arată Palandra şi conţinutul ambalajului

 • Comprimatele de Palandra sunt comprimate filmate; nucleul comprimatului este acoperit cu un înveliş. Comprimate filmate sunt de culoare galbenă deschis, rotunde, biconvexe, imprimate cu „DO” într-un hexagon regulat, pe una dintre fete..

  Citeste acum...
  Prospect Vivace
 • Palandra este disponibil în cutii cu 1, 3, 6 şi 13 blistere, fiecare cu 21 comprimate filmate.

 • Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă

  Bayer Pharma AG

  Müllerstrasse 178, D-13342 Berlin, Germania

  Fabricantul

  Bayer Pharma AG

  Müllerstrasse 170-178, 13353 Berlin, Germania

  Acest medicament este autorizat în Statele Membre ale Spaţiului Economic European sub următoarele denumiri comerciale:

  Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Grecia, Finlanda, Irlanda, Letonia, Malta, Norvegia, Polonia, Portugalia, România, Slovenia, Republica Slovacă:Palandra.

  Acest prospect a fost aprobat în Ianuarie 2012

  Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
  Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

  Loading...
  Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila