Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

Spiriva 18 micrograme capsule cu pulbere de inhalat

Tiotropiu

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect înainte de a începe să utilizaţi acest medicament.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Dacă aveţi orice întrebări suplimentare, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.

 • Acest medicament a fost prescris pentru dumneavoastră. Nu trebuie să-l daţi altor persoane. Le poate face rău, chiar dacă au aceleaşi simptome cu ale dumneavoastră.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este Spiriva şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să utilizaţi Spiriva

  3. Cum să utilizaţi Spiriva

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează Spiriva

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE SPIRIVA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   Spiriva ajută pacienţii cu bronhopneumopatie cronică obstructivă (BPCO) să respire mai uşor. BPCO este o afecţiune cronică a plămânilor care produce scurtarea respiraţiei şi tuse. Termenul BPCO este asociat cu afecţiunile bronşită cronică şi emfizem. Deoarece BPCO este o afecţiune cronică, trebuie să utilizaţi Spiriva în fiecare zi şi nu numai atunci când aveţi probleme cu respiraţia sau alte simptome de BPCO.

   Spiriva este un bronhodilatator cu acţiune de lungă durată care ajută la dilatarea căilor respiratorii şi facilitează pătrunderea aerului în plămâni. Administrarea regulată a Spiriva vă poate ajuta, de asemenea, în momentele când aveţi dificultăţi la respiraţie legate de afecţiunea pe care o aveţi şi vă va ajuta să reduceţi la minimum efectele acestei afecţiuni în viaţa de zi cu zi. De asemenea, vă ajută să fiţi activ perioade mai lungi de timp. Administrarea zilnică a Spiriva vă va ajuta, de asemenea, să preveniţi apariţia bruscă, pe termen scurt, a simptomelor BPCO care se agravează şi care pot dura mai multe zile.

   Efectul acestui medicament durează 24 ore, deci este suficient să îl utilizaţi o dată pe zi. Pentru dozarea corectă a Spiriva vă rugăm să citiţi punctul 3 „CUM SĂ UTILIZAŢI SPIRIVA” instrucţiunile de utilizare furnizate la sfârşitul acestui prospect.

  2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI SPIRIVA

   Vă rugăm să citiţi cu atenţie următoarele întrebări. Dacă puteţi să răspundeţi cu “DA” la oricare dintre aceste întrebări, vă rugăm să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Spiriva.

 • sunteţi alergic la tiotropiu, atropină sau medicamente asemănătoare, cum sunt ipratropiu sau oxitropiu sau la proteine din lapte?

 • luaţi orice alt medicament care conţine ipratropiu sau oxitropiu?

 • sunteţi gravidă sau credeţi că sunteţi gravidă sau alăptaţi?

 • aveţi glaucom cu unghi îngust, adenom de prostată sau dificultăţi la urinare?

 • aveţi afecţiuni ale rinichilor?

Afla mai multe acum ...

Nu utilizaţi Spiriva

Nu trebuie să utilizaţi Spiriva dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la tiotropiu, sau la lactoză monohidrat care conţine proteină din lapte.

Nu trebuie să utilizaţi Spiriva dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la atropină sau medicamente înrudite cu aceasta, de exemplu ipratropiu sau oxitropiu.

Nu trebuie să utilizaţi Spiriva dacă aveţi vârsta sub 18 ani.

Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Spiriva

 • dacă aveţi glaucom cu unghi îngust, adenom de prostată sau dificultăţi la urinare

 • dacă aveţi afecţiuni ale rinichilor

Spiriva este indicat pentru tratamentul de întreţinere al bolii pulmonare obstructive cronice; ca urmare, nu trebuie utilizat pentru a trata o criză bruscă de senzaţie de lipsă de aer sau respiraţie şuierătoare

Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila
Diete Sanatoase pentru orice zi
Cateva Tratamente Naturiste utile