Prospect

PROSPECT: INFORMAŢII PENTRU UTILIZATOR

MIG pediatric 20 mg/ml suspensie orală

Pentru copii cu greutatea între 5 kg (6 luni) şi 29 kg (9 ani) Ibuprofen

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil şi fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să luaţi MIG pediatric cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

 • Întrebaţi farmacistul dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

 • Trebuie să vă prezentaţi la medic dacă simptomele dumneavoastră se înrăutăţesc sau nu se îmbunătăţesc după 3 zile.

 • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravă sau dacă observaţi orice reacţie adversă nemenţionată în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

  În acest prospect găsiţi:

  1. Ce este MIG pediatric şi pentru ce se utilizează

  2. Înainte să luaţi MIG pediatric

  3. Cum să luaţi MIG pediatric

  4. Reacţii adverse posibile

  5. Cum se păstrează MIG pediatric

  6. Informaţii suplimentare

  1. CE ESTE MIG PEDIATRIC ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

   MIG pediatric este un medicament antiinflamator şi analgezic (calmant) (antiinflamator nesteroidian, AINS), cu efecte de scădere a febrei (antipiretic).

   MIG pediatric se utilizează la copii cu greutatea cuprinsă între 5 kg (6 luni) şi 29 kg (9 ani).

   MIG pediatric este utilizat pentru tratamentul simptomatic de scurtă durată al:

   • Febrei

   • Durerii uşoare până la moderată

  2. ÎNAINTE SĂ LUAŢI MIG PEDIATRIC Nu luaţi MIG pediatric:

 • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la ibuprofen sau la oricare dintre celelalte componente ale MIG pediatric

 • dacă în trecut aţi prezentat reacţii alergice după administrarea acidului acetilsalicilic (AAS) sau a altor antiinflamatoare nesteroidiene, cum sunt:

  • bronhospasm

  • crize de astm bronşic

  • edem al mucoasei nazale

  • reacţii la nivelul pielii (de exemplu, înroşire, umflare, urticarie sau reacţii asemănătoare);

 • în tulburări de formare a sângelui, de origine neclară

 • în ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) active sau istoric de ulcere gastrice/duodenale (ulcere peptice) recurente sau hemoragii (două sau mai multe episoade distincte de ulceraţii sau hemoragii dovedite);

 • în caz de istoric de hemoragie sau perforaţie gastro-intestinală, legate de tratamentul anterior cu AINS;

 • în hemoragie la nivelul creierului (hemoragie cerebrovasculară) sau alte sângerări active;

 • în tulburări severe ale funcţiei ficatului sau rinichilor;

 • în boală cardiac coronariană;

 • în insuficienţă cardiacă severă;

 • în caz de deshidratare severă (cauzată de vărsături, diaree sau aport insuficient de lichide);

 • în ultimele 3 luni de sarcină.

Citeste acum...

Aveţi grijă deosebită când luaţi MIG pediatric

Reacţiile adverse pot fi reduse la minimum prin utilizarea celei mai mici doze eficace, pentru cea mai scurtă perioadă necesară controlării simptomelor.

Siguranţă gastro-intestinală

Trebuie evitată utilizarea în acelaşi timp a MIG pediatric cu alte AINS, inclusiv cu aşa-numiţii inhibitori ai COX-2 (inhibitori selectivi ai ciclooxigenazei 2).

Vârstnici

Pacienţii vârstnici prezintă o frecvenţă crescută a reacţiilor adverse la AINS, în special a hemoragiilor şi perforaţiilor gastro-intestinale, care pot fi letale. De aceea, pacienţii vârstnici necesită o monitorizare deosebit de atentă din partea medicului.

Pentru toate AINS, în orice moment al tratamentului, au fost raportate hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale, care pot fi letale, , cu sau fără simptome de alarmă sau istoric de evenimente gastro- intestinale grave.

Riscul de hemoragii, ulceraţii şi perforaţii gastro-intestinale este mai mare odată cu creşterea dozelor de AINS, la pacienţii cu istoric de ulcer, în special dacă ulcerul a fost complicat cu hemoragie sau perforaţie (vezi pct. 2: „Nu luaţi MIG pediatric ”) şi la pacienţii vârstnici. La aceşti pacienţi, tratamentul trebuie început cu doza minimă posibilă.

Tratamentul în asociere cu medicamente protectoare gastrice (de exemplu, misoprostol sau inhibitori de pompă de protoni) trebuie avut în vedere la aceşti pacienţi, precum şi la pacienţii la care este necesară administrarea concomitentă de doze mici de acid acetilsalicilic (AAS) sau de alte medicamente care pot creşte riscul de apariţie al reacţiilor adverse gastro-intestinale.

În cazul în care copilul dumneavoastră are istoric de reacţii adverse gastro-intestinale, trebuie să raportaţi apariţia oricăror simptome neobişnuite abdominale (în special hemoragii gastro-intestinale), mai ales la începutul tratamentului.

Se recomandă precauţie în cazul în care copilului dumneavoastră i se administrează în acelaşi timp medicamente care pot creşte riscul de ulceraţii sau hemoragii, cum sunt corticosteroizi cu administrare orală, anticoagulante, cum este warfarina, inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei, care sunt utilizaţi şi pentru tratamentul stărilor depresive sau antiagregante plachetare, cum este AAS (vezi pct. 2: „Folosirea altor medicamente”).

În cazul în care copilul dumneavoastră prezintă hemoragii sau ulcere gastro-intestinale în timpul tratamentului, întrerupeţi administrarea MIG pediatric. Informaţi-l imediat pe medicul dumneavoastră în cazul în care copilul dumneavoastră prezintă orice simptome abdominale neobişnuite.

AINS trebuie administrate cu prudenţă la pacienţii cu istoric de boli gastro-intestinale (colită ulcerativă, boală Crohn), deoarece pot determina agravarea acestor boli (vezi pct. 4 „Reacţii adverse posibile”).

Citeste acum...

Efecte asupra sistemului cardiovascular

Utilizarea de medicamente cum este MIG pediatric poate fi asociată cu un risc uşor crescut de apariţie a infarctului miocardic sau a accidentului vascular cerebral. Riscurile de orice tip sunt mai probabile în cazul utilizării de doze mari şi tratamentul de lungă durată. Nu depăşiţi doza sau durata recomandată a tratamentului (maxim 3 zile).

În cazul în care copilul dumneavoastră are probleme ale inimii, a avut un accident vascular cerebral sau consideraţi că ar putea fi în situaţie de risc din cauza acestor afecţiuni (de exemplu, copilul dumneavoastră are hipertensiune arterială, diabet zaharat sau valori crescute ale colesterolului) trebuie să discutaţi despre tratament cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul.

Reacţii cutanate

Foarte rar, în asociere cu utilizarea AINS, au fost raportate reacţii cutanate grave, cu înroşire şi apariţie de băşici la nivelul pielii, unele reacţii adverse putând fi letale (dermatita exfoliativă, sindromul Stevens-Johnson şi necroliza epidermică toxică/sindromul Lyell) (vezi pct. 4 “Reacţii adverse posibile”).

Se pare că pacienţii prezintă riscul cel mai mare de apariţie a acestor reacţii în faza iniţială a tratamentului: debutul reacţiei apare în majoritatea cazurilor în cursul primei luni de tratament. Administrarea MIG pediatric trebuie întreruptă la prima apariţie a unei erupţii trecătoare pe piele, leziuni la nivelul mucoaselor sau a oricărui semn de hipersensibilitate şi trebuie să vă adresaţi imediat unui medic.

Se recomandă evitarea utilizării MIG pediatric în caz de vărsat de vânt (varicelă).

Alte precauţii

MIG pediatric trebuie utilizat numai după o evaluare atentă a raportului beneficiu/risc în cazul în care copilul dumneavoastră are:

 • anumite boli autoimune (lupus eritematos sistemic şi colagenoza mixtă); există un risc crescut de a dezvolta simptome de inflamare non-infecţioasă la nivelul membranei care înveleşte creierul (meningită aseptică) (vezi pct 4 “Reacţii adverse posibile”).

 • anumite boli ereditare de formare a sângelui (de exemplu, porfiria acută intermitentă)

 • În mod special, este necesară monitorizarea atentă de către medic:

  • în afecţiuni ale funcţiei renale sau hepatice

  • imediat după intervenţii chirurgicale majore

  • în alergii (de exemplu, reacţii la nivelul pielii la alte medicamente, astm bronşic, febră a fânului), în inflamaţia cronică a mucoasei nasului sau în afecţiuni cronice ale căilor respiratorii, care determină îngustarea acestor căi

  • în deshidratare

 • Reacţiile de hipersensibilitate severe, acute (de exemplu, şoc anafilactic) sunt observate foarte rar. La primul semn al unei reacţii de hipersensibilitate apărut după administrarea MIG pediatric, trebuie să întrerupeţi imediat tratamentul şi să mergeţi la medic.

 • Ibuprofenul, substanţa activă din compoziţia MIG pediatric, poate inhiba temporar funcţia trombocitelor din sânge (agregarea trombocitară). De aceea, pacienţii cu tulburări de coagulare trebuie monitorizaţi cu atenţie.

 • În cazul administrării de lungă durată a MIG pediatric, este necesară verificarea periodică a funcţiei ficatului, a funcţiei rinichilor şi a numărului de celule din sânge.

 • Înaintea procedurilor chirurgicale, medicul sau dentistul trebuie întrebaţi sau informaţi despre tratamentul cu MIG pediatric.

 • În cazul utilizării de lungă durată a analgezicelor, poate apărea durerea de cap, care nu trebuie tratată prin creşterea dozelor de medicament. Adresaţi-vă medicului dumneavoastră dacă, chiar în timpul tratamentului cu MIG pediatric, copilul dumneavoastră are frecvent dureri de cap.

 • În termeni generali, obişnuinţa de a utiliza analgezice, în special a asocierii de mai multe substanţe active împotriva durerilor, poate determina leziuni permanente la nivelul rinichilor, cu risc de insuficienţă renală (nefropatie analgezică).

 • AINS cum este ibuprofenul, pot masca simptomele de infecţie şi febră.

Citeste acum...

Folosirea altor medicamente

Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

Unele medicamente cu efect anticoagulant (acţionează împotriva coagulării sângelui) (de exemplu acid acetilsalicilic, warfarină, ticlopidină), unele medicamente utilizate în tratamentul tensiunii arteriale mari (inhibitori ai ECA de exemplu, captopril, medicamente blocante ale receptorilor beta, antagonişti de angiotensină II) şi chiar alte medicamente, pot influenţa sau pot fi influenţate de tratamentul cu ibuprofen. Ca urmare, cereţi sfatul medicului înainte de a utiliza ibuprofen împreună cu alte medicamente.

Efectul substanţelor active sau a grupelor de medicamente menţionate mai jos poate fi modificat în cazul administrării în acelaşi timp cu MIG pediatric.

Creştere a efectului şi/sau a reacţiilor adverse:

 • Dacă se administrează în asociere următoarele medicamente, concentraţia în sânge a acestora poate să crească:

  • digoxină (medicament pentru creşterea forţei de contracţie a muşchiului inimii);

  • fenitoină (medicament pentru tratarea convulsiilor);

  • litiu (medicament pentru tratarea afecţiunilor psihice).

   În cazul utilizării corecte (timp de maxim 3 zile) nu este necesară verificarea concentraţiilor plasmatice de litiu, digoxină şi fenitoină.

 • Medicamente inhibitoare ale coagulării sângelui cum este warfarina;

 • Metotrexat (medicament pentru tratarea cancerului sau anumitor afecţiuni reumatice): nu luaţi MIG pediatric în decurs de 24 de ore înainte sau după administrarea de metotrexat. Acest lucru poate determina creşterea concentraţiilor de metotrexat din sânge şi accentuarea reacţiilor adverse ale acestuia.

 • Acid acetilsalicilic sau alte antiinflamatoare analgezice (medicamente anti-inflamatoare nesteroidiene), precum şi glucocorticoizi (medicamente care conţin cortizon sau substanţe asemănătoare cortizonului): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal;

 • Medicamente antiplachetare şi inhibitori selectivi ai recaptării serotoninei (medicamente pentru tratamentul stărilor depresive): există un risc crescut de ulcer şi hemoragie la nivelul tractului gastro-intestinal;

 • Medicamente care conţin probenecid sau sulfinpirazonă (medicamente pentru tratarea gutei): acestea pot întârzia excreţia de ibuprofen. Astfel, este posibilă acumularea de ibuprofen în organism şi creşterea reacţiilor adverse ale acestuia.

  Diminuare a efectului:

 • Medicamente utilizate pentru creşterea eliminării de lichide (diuretice) şi medicamente utilizate pentru scăderea tensiunii arteriale (antihipertensive); poate exista un risc posibil crescut pentru rinichi.

 • Inhibitori ai ECA (medicamente pentru tratarea insuficienţei cardiace şi tensiunii arteriale mari); creşte riscul apariţiei unor tulburări ale funcţiei renale.

 • Acid acetilsalicilic în doze mici: efectul unei doze mici de acid acetilsalicilic asupra plachetelor sanguine implicate în coagularea sângelui poate fi atenuat.

  Alte interacţiuni posibile:

 • Zidovudină (medicament pentru tratamentul SIDA): există un risc crescut de hemoragii la nivelul articulaţiilor şi de vânătăi la pacienţii hemofilici cu infecţie HIV.

 • Ciclosporină (medicament utilizat pentru suprimarea răspunsului imunitar, de exemplu după efectuarea unui transplant, şi pentru tratamentul reumatismului): există riscul lezării rinichilor.

 • Tacrolimus: există riscul lezării rinichilor.

 • Medicamente care economisesc potasiu şi care elimină apa din organism (anumite diuretice): dacă le luaţi în acelaşi timp, poate creşte concentraţia de potasiu în sânge.

 • Derivaţi de sulfoniluree (medicamente pentru scăderea glicemiei): deşi până în prezent, spre deosebire de alte AINS, nu au fost descrise interacţiuni între ibuprofen şi derivaţii de sulfoniluree, în cazul administrării în asociere a acestor medicamente, trebuie verificate valorile glicemiei, ca măsură precauţie.

 • Antibiotice de tip chinolonă: poate exista un risc crescut de convulsii.

 • Administrarea concomitentă de ibuprofen cu inhibitori ai CYP2C9: poate creşte expunerea la ibuprofen (substrat CYP2C9). Într-un studiu efectuat cu voriconazol şi fluconazol (inhibitori ai CYP2C9), a fost evidenţiată o expunere crescută la S(+)-ibuprofen cu aproximativ 80 până la 100%. Trebuie luată în considerare reducerea dozei de ibuprofen în cazul administrării concomitente cu inhibitori puternici ai CYP2C9, în special atunci când ibuprofenul este administrat în doze mari şi în acelaşi timp fie cu voriconazol, fie cu fluconazol.

Citeste acum...

Folosirea MIG pediatric cu alimente şi băuturi

Dacă este posibil, trebuie să nu consumaţi alcool etilic în timpul tratamentului cu MIG pediatric, deoarece reacţiile adverse, în special cele care afectează tractul gastro-intestinal sau sistemul nervos central, pot fi accentuate.

Sarcina şi alăptarea

Sarcina

Dacă rămâneţi gravidă în timpul tratamentului cu MIG pediatric trebuie să anunţaţi medicul. Puteţi utiliza ibuprofen numai în primele 6 luni de sarcină, după ce aţi discutat cu medicul dumneavoastră.

Din cauza unui risc crescut de complicaţii pentru mamă şi copil, MIG pediatric nu trebuie utilizat în ultimele 3 luni de sarcină.

MIG pediatric aparţine unui grup de medicamente (medicamente antiinflamatoare nesteroidiene) care pot afecta fertilitatea la femei. Acest efect este reversibil la întreruperea tratamentului.

Citeste acum...

Alăptarea

Substanţa activă, ibuprofenul, şi metaboliţii săi trec în laptele matern în cantităţi mici. Deoarece până în prezent nu au fost observate efecte negative asupra copilului, nu este necesară întreruperea obligatorie a alăptării în cazul tratamentului de scurtă durată. Totuşi, dacă vi s-a recomandat un tratament mai îndelungat sau cu doze mai mari, trebuie să aveţi în vedere întreruperea din timp a alăptării.

Adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua orice medicament.

Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

Deoarece în cazul utilizării MIG pediatric în doze mari pot apărea reacţii adverse la nivelul sistemului nervos central, cum sunt oboseala şi ameţelile, în unele cazuri pot fi modificate reflexele precum şi capacitatea de a participa în mod activ la traficul rutier sau de a folosi utilaje poate fi afectată în cazuri izolate. Acest efect este potenţat în măsură mai mare în cazul asocierii cu alcoolul etilic. În acest caz, nu mai sunteţi capabil să reacţionaţi rapid şi prompt la evenimente neaşteptate şi bruşte. Nu conduceţi maşini sau alte vehicule în acest caz! Nu folosiţi unelte sau utilaje! Nu lucraţi fără un sprijin sigur pentru picioare!

Informaţii importante privind unele componente ale MIG pediatric

Acest medicament conţine maltitol lichid.

Dacă medicul dumneavoastră v-a spus despre copilul dumneavoastră că are o intoleranţă la unele zaharuri, adresaţi-vă medicului înaintea administrării acestui medicament.

Acest medicament conţine 3,7 mg sodiu per ml. Acest lucru trebuie luat în considerare la pacienţii care urmează o dietă cu conţinut redus de sodiu.

 1. CUM SĂ LUAŢI MIG PEDIATRIC

Administraţi întotdeauna MIG pediatric exact aşa cum este prezentat în acest prospect. Trebuie să discutaţi cu medicul dumneavoastră sau cu farmacistul dacă nu sunteţi sigur.

Doze

Doza uzuală este de:

Greutate (Vârstă)

Doza unică

Doza maximă zilnică

5 – 6 kg

(Sugari 6 – 8 luni)

50 mg

(echivalentul a 2,5 ml suspensie)

150 mg

(echivalentul a 7,5 ml suspensie pe zi)

7 – 9 kg

(Sugari 9 – 12 luni)

50 mg

(echivalentul a 2,5 ml suspensie)

200 mg (echivalentul a 10 ml suspensie pe zi)

10 – 15 kg

(Copii 1 – 3 ani)

100 mg

(echivalentul a 5 ml suspensie)

300 mg (echivalentul a 15 ml suspensie pe zi)

16 – 20 kg

(Copii 4 – 6 ani)

150 mg

(echivalentul a 7,5 ml suspensie)

450 mg

(echivalentul a 22,5 ml suspensie pe zi)

21 – 29 kg

(Copii 7 – 9 ani)

200 mg

(echivalentul a 10 ml suspensie)

600 mg (echivalentul a 30 ml suspensie pe zi)

Intervalul între administrarea dozelor trebuie să fie de cel puţin 6 ore. Nu depăşiţi doza recomandată sau durata tratamentului (maxim 3 zile).

Voteaza si apreciaza cum ti-a folosit !
Foarte NemultumitNemultumitOKMultumitFoarte Multumit ( Apreciaza, sa stie si altii.)

Loading...
Intotdeauna consultati un medic sau farmacist inainte de a lua orice fel de pastila