Prospect Orlistat Polpharma 60 mg – Scaderea Greutatii Corporale Slabire

Dă Share să știe și altii!!
Shares

Cuprins

Prospect Orlistat Polpharma 60 mg capsule

Orlistat

Citiţi cu atenţie şi în întregime acest prospect, deoarece el conţine informaţii importante pentru dumneavoastră.

Acest medicament este disponibil fără prescripţie medicală. Cu toate acestea, este necesar să utilizaţi Orlistat Polpharma cu atenţie, pentru a obţine cele mai bune rezultate.

  • Păstraţi acest prospect. S-ar putea să fie necesar să-l recitiţi.

  • Întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră dacă aveţi nevoie de mai multe informaţii sau sfaturi.

  • Dacă nu scădeţi în greutate după ce utilizaţi Orlistat Polpharma timp de 12 zile, întrebaţi medicul sau farmacistul dumneavoastră pentru sfat. Este posibil să trebuiască să opriţi utilizarea de Orlistat Polpharma.

  • Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să-i spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

    În acest prospect găsiţi:

    1. Ce este Orlistat Polpharma şi pentru ce se utilizează

    2. Înainte să utilizaţi Orlistat Polpharma

    3. Cum să utilizaţi Orlistat Polpharma

    4. Reacţii adverse posibile

    5. Cum se păstrează Orlistat Polpharma

    6. Informaţii suplimentare

    1. CE ESTE ORLISTAT POLPHARMA ŞI PENTRU CE SE UTILIZEAZĂ

      Orlistat Polpharma este utilizat pentru scăderea greutăţii corporale la adulţi cu vârsta de 18 ani şi mai mult, care au indicele de masă corporală (IMC) de 28 sau mai mult. Orlistat Polpharma trebuie utilizat asociat cu un regim alimentar sărac în calorii şi grăsimi.

      IMC este modalitatea de a afla dacă aveţi o greutate sănătoasă sau sunteţi supraponderal, pentru înalţimea dumneavoastră. Tabelul de mai jos vă va ajuta să aflaţi dacă sunteţi supraponderal şi dacă Orlistat Polpharma este bun pentru dumneavoastră.

      Găsiţi în tabel înălţimea dumneavoastră. Dacă greutatea dumneavoastră este mai mică decât cea indicată pentru înălţimea dumneavoastră, nu utilizaţi Orlistat Polpharma.

      Înălţime

      Greutate

       

      Înălţime

      Greutate

      1.50 m

      63 kg

      4′ 10”

      9st 8lbs

      1.55 m

      67.25 kg

      5′ 0”

      10st 3lbs

      1.60 m

      71.75 kg

      5′ 2”

      10st 13lbs

      1.65 m

      76.25 kg

      5′ 4”

      11st 9lbs

      1.70 m

      81 kg

      5′ 6”

      12st 5lbs

      1.75 m

      85.75 kg

      5′ 8”

      13st 2lbs

      1.80 m

      90.75 kg

      5′ 10”

      13st 13lbs

      1.85 m

      95.75 kg

      6′ 0”

      14st 10lbs

      1.90 m

      101 kg

       

      6′ 2”

      15st 8lbs

      Riscul de a fi supraponderal

      Fiind supraponderal este crescut riscul dumneavoastră de a dezvolta unele probleme de sănătate cum sunt diabetul zahar şi bolile de inimă. Aceste boli pot să nu vă facă să nu vă simţiţi bine şi de aceea trebuie să solicitaţi consult medical pentru verificarea stării generale de sănătate.

      Cum acţionează Orlistat Polpharma

      Substanţa activă din Orlistat Polpharma este prevăzută pentru a acţiona asupra grăsimilor din tubul digestiv. Acesta blochează aproximativ un sfert din grăsimile conţinute în mesele dumneavoastră pentru a nu fi absorbite. Aceste grăsimi vor fi eliminate din organismul dumneavoastră în scaun. Este posibil să manifestaţi efecte ale tratamentului legate de dietă (vezi pct.4). De aceea, pentru a stăpâni aceste efecte este important să urmaţi un regim alimentar sărac în grăsimi. Dacă o veţi face, acţiunea capsulelor va ajuta efortul dumneavoastră de a scădea în greutate mai mult comparativ doar cu respectarea regimului alimentar. Pentru fiecare 2 kg pierdute de dumneavoastră doar prin regim alimentar, Orlistat Polpharma vă poate ajuta să scădeţi în greutate cu 1 kg mai mult.

    2. ÎNAINTE SĂ UTILIZAŢI ORLISTAT POLPHARMA Nu utilizaţi Orlistat Polpharma

      • dacă aveţi vârsta sub 18 ani

      • dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi

      • dacă utilizaţi ciclosporină, folosită după transplantul de organe, pentru artrită reumatoidă severă şi unele afecţiuni severe ale pielii

      • dacă utilizaţi warfarină sau alte medicamente folosite pentru subţierea sângelui

      • dacă sunteţi alergic (hipersensibil) la orlistat sau la oricare dintre celelalte componente ale Orlistat Polpharma (vezi pct.6)

      • dacă aveţi colestază (situaţie în care fluxul de bilă din ficatul dumneavoastră este blocat)

      • dacă aveţi probleme cu absorbţia alimentelor (sindrom cronic de malabsorbţie) diagnosticate de către un medic.

        Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Orlistat Polpharma

        Dacă aveţi diabet zaharat. Spuneţi medicului dumneavoastră care poate considera necesară ajustarea medicamentelor antidiabetice.

        Dacă aveţi boli ale rinichilor. Dacă aveţi probleme cu rinichii dumneavoastră spuneţi medicului dumneavoastră înainte de a utiliza Orlistat Polpharma. Utilizarea de orlistat poate fi asociată cu pietre la rinichi la pacienţii care au boli cronice renale.

        Utilizarea altor medicamente

        Orlistat Polpharma poate influenţa acţiunea unora dintre medicamentele pe care le utilizaţi.

        Vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă luaţi sau aţi luat recent orice alte medicamente, inclusiv dintre cele eliberate fără prescripţie medicală.

        Nu utilizaţi Orlistat Polpharma î mpreună cu aceste medicamente:

      • ciclosporină: ciclosporina este folosită după transplantul de organe, pentru artrită reumatoidă severă şi unele afecţiuni severe ale pielii

      • warfarină sau alte medicamente utilizate pentru subţierea sângelui

        Medicamente contraceptive orale şi Orlistat Polpharma

        Medicamentele contraceptive orale pot fi mai puţin eficiente dacă aveţi diaree severă. Utilizaţi o metodă contraceptivă suplimentară dacă aveţi diaree severă.

        Multivitamine şi Orlistat Polpharma

        Trebuie să utilizaţi multivitamine în fiecare zi. Orlistat Polpharma poate să scadă concentraţiile anumitor vitamine absorbite de organismul dumneavoastră. Multivitaminele trebuie să conţină vitaminele A, D, E şi K. Trebuie să luaţi multivitaminele seara la culcare, când nu luaţi Orlistat Polpharma, pentru a vă asigura că vitaminele sunt absorbite.

        Spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră înainte de a utiliza Orlistat Polpharma dacă luaţi:

      • amiodaronă, utilizat pentru tratamentul bătăilor neregulate ale inimii

      • acarboză utilizat în tratamentul diabetului zaharat

      • un medicament utilizat pentru tratamentul unor boli ale tiroidei (levotiroxină) deoarece poate fi necesară modificarea dozei sau să trebuiască să-l luaţi la ore diferite

      • un medicament pentru tratamentul epilepsiei, fiind necesar să discutatţi cu medicul dumneavoastră despre orice modificare din frecvenţa şi severitatea convulsiilor manifestate

        Spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră când utilizaţi Orlistat Polpharma

      • dacă luaţi medicamente pentru tratamentul tensiunii arteriale mari deoarece poate fi necesar să vi se ajusteze doza

      • dacă luaţi medicamente pentru tratamentul concentraţiilor mari de colesterol în sânge deoarece poate fi necesar să vi se ajusteze doza.

        Utilizarea Orlistat Polpharma cu alimente şi băuturi

        Orlistat Polpharma trebuie utilizat asociat cu un regim alimentar sărac în calorii şi grăsimi. Încercaţi să începeţi acest regim înainte de începutul tratamentului. Pentru informaţii privind modul în care să vă stabiliţi numărul de calorii şi cantitatea de grăsimi, vezi Alte informaţii utile din pct. 6.

        Luaţi Orlistat Polpharma la mese. Aceasta înseamnă câte o capsulă la micul dejun, la prânz şi seara. Dacă nu luaţi o masă sau masa dumneavoastră nu conţine grăsimi nu utilizaţi capsula. Orlistat Polpharma acţionează numai dacă masa dumneavoastră conţine grăsimi.

        Dacă mâncaţi o masă bogată în grăsimi, nu luaţi mai mult medicament decât doza recomandată. Luând capsula cu o masă cu prea multe grăsimi poate să vă crească riscul de a avea reacţii adverse ale tratamentului legate de dietă (vezi pct.4). În perioada tratamentului cu Orlistat Polpharma, depuneţi toate eforturile pentru a evita orice mese bogate în grăsimi.

        Sarcina şi alăptarea

        Nu utilizaţi Orlistat Polpharma dacă sunteţi gravidă sau alăptaţi.

        Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelor

        Nu au fost observate efecte asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.

    3. CUM SĂ UTILIZAŢI ORLISTAT POLPHARMA

    P regătirea pentru scăderea în greutate

    1.Alegeţi -vă data de începere

    Alegeţi-vă ziua în care să începeţi să luaţi capsulele din timp. Înainte de a începe să utilizaţi capsulele, începeţi regimul alimentar sărac în calorii şi grăsimi şi permiteţi organismului dumneavoastră să se adapteze la noile obiceiuri alimentare. Păstraţi într-un jurnal al alimentaţiei, o evidenţă a ceea ce mâncaţi. Jurnalul alimentar este eficient, deoarece vă face să fiţi atent la ceea ce mâncaţi, cât de mult mâncaţi şi vă dă o bază de informaţii pe care să faceţi schimbări.

    2.Decideţi -vă cât vreţi să scădeţi în greutate

    Hotărâţi-vă cât vreţi să scădeţi în greutate şi apoi stabiliţi greutatea dorită. Un obiectiv realist este să scădeţi de la 5% până la 10% din greutatea iniţială. Puteţi pierde în greutate în mod diferit de la săptămână la săptămână. Trebuie să vă propuneţi o scădere în greutate treptată, cu viteză constantă de aproximativ 0,5 kg pe săptămână.

    3.Stabiliţi -vă nu mărul de calorii şi cantitatea de grăsimi

    Pentru a vă ajuta la atingerea obiectivului dumneavoastră de a scădea în greutate trebuie să vă selectaţi două obiective pe zi, unul pentru calorii şi altul pentru grăsimi. Pentru alte informaţii consultaţi Alte informaţii suplimentare din pct. 6.

    Utilizarea Orlistat Polpharma Adulţi cu vîrsta de 18 ani şi peste

    • Luaţi o capsulă de trei ori pe zi.

    • Luaţi Orlistat Polpharma la mese. De obicei, aceasta înseamnă câte o capsulă la micul dejun, la prânz şi cină. Asiguraţi-vă că cele trei mese principale sunt bine echilibrate, cu un conţinut redus de calorii şi grăsimi.

    • Dacă aţi pierdut o masă sau masa dumneavoastră nu conţine grăsimi, nu luaţi capsula. Orlistat Polpharma acţioneză numai dacă există grăsimi în alimente.

    • Luaţi Orlistat Polpharma imediat înainte, în cursul mesei sau până într-o oră după aceasta.

    • Înghiţiţi capsula întreagă cu apă.

    • Nu luaţi mai mult de 3 capsule pe zi.

    • Mâncaţi alimente cu grăsimi puţine pentru a scădea riscul unor reacţii adverse ale tratamentului legate de regim.

    • Încercaţi să fiţi cât mai activ fizic înainte de a începe să utilizaţi capsulele. Activitatea fizică este o parte importantă din programul de scădere în greutate. Dacă nu aţi mai făcut exerciţii fizice înainte, nu uitaţi să vă adresaţi medicului dumneavoastră înainte de a începe.

    • Continuaţi să fiţi activ cât folosiţi Orlistat Polpharma cât şi după ce întrerupeţi utilizarea

      Cât timp trebuie să utilizaţi Orlistat Polpharma

    • Orlistat Polpharma nu trebuie luat mai mult de 6 luni

    • Dacă nu aţi scăzut în greutate după ce aţi luat Orlistat Polpharma timp de 12 săptămâni, discutaţi cu medicul sau farmacistul dumneavoastră. Poate fi necesară oprirea tratamentului

    • Succesul scăderii în greutate nu constă numai în schimbarea alimentaţiei pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a vă reîntoarce la vechile dumneavoastră obiceiuri alimentare. Persoanele care scad în greutate şi menţin această scădere fac modificări în stilul lor de viaţă, care includ schimbări în ceea ce mănâncă şi în nivelul de activitate fizică .

      Dacă utilizaţi mai mult decât trebuie din Orlistat Polpharma

      Nu luaţi mai mult de 3 capsule pe zi

      • Dacă utilizaţi prea multe capsule, anunţaţi medicul dumneavoastră cât mai curând posibil.

        Dacă uitaţi să utilizaţi Orlistat Polpharma

    • Dacă a trecut mai puţin de o oră de când aţi servit ultima masă principală, luaţi capsula uitată

    • Dacă a trecut mai mult de o oră de când aţi servit ultima masă principală, nu luaţi capsula uitată. Aşteptaţi şi luaţi capsula la masa următoare ca de obicei.

      1. REACŢII ADVERSE POSIBILE

        Ca toate medicamentele, Orlistat Polpharma poate provoca reacţii adverse, cu toate că nu apar la toate persoanele.

        Majoritatea reacţiilor adverse frecvente legate de utilizarea Orlistat Polpharma (de exemplu eliminarea de gaze cu sau fără materii uleioase care pătează lenjeria sau mişcări intestinale mai frecvente şi scaune moi) sunt determinate de modul în care acesta acţionează (vezi pct. 1). Mâncaţi alimente cu un

        conţinut scăzut de grăsimi pentru a ajuta la stăpânirea acestor reacţii adverse ale tratamentuluilegate de dietă.

        Reacţii adverse grave (nu se ştie cât frecvent apar aceste reacţii adverse)

        Reacţii alergice severe

    • Semne ale unei reacţii alergice severe includ: dificultăţi severe la respiraţie, transpiraţii, eupţie pe piele trecătoare, mâncărimi, umflare a feţei, bătăi rapide ale inimii, leşin

      • Opriţi utilizarea capsulelor.Solicitaţi imediat consult medical.

        Alte reacţii adverse grave

    • pierderi de sânge din rect

    • diverticulită (inflamare a intestinului gros) Simptomele pot include: dureri de burtă în partea de jos (abdominale), în special în partea stângă, posibil cu febră şi constipaţie.

    • pancreatită (inflamaţie a pancreasului). Simptomele pot include: dureri abdominale severe, uneori mergând în spate, posibil cu febră, greaţă şi vărsături.

    • vezicule pe piele (inclusiv vezicule care se sparg)

    • dureri de burtă severe determinate de pietre la fiere

    • hepatită (inflamaţie a ficatului). Simptomele pot include: piele şi ochi galbeni, mâncărimi, dureri de burtă şi sensibilitate a ficatului.

      • Opriţi utilizarea capsulelor. Spuneţi medicului dumneavoastră dacă manifestaţi oricare din aceste simptome.

        Reacţii adverse foarte frecvente (pot afecta mai mult de 1 din 10 pacienţi)

    • gaze intestinale (flatulenţă), cu sau fără evacuare de grăsime care pătează

    • mişcări intestinale bruşte

    • scaune uleioase sau grase

    • scaune moi

      • Spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă oricare din aceste reacţii adverse devine severă sau supărătoare.

        Reacţii adverse frecvente (pot afecta până la 1 din 10 pacienţi)

    • durere abdominală

    • incontinenţă a materiilor fecale

    • scaune lichide

    • mişcări mai frecvente ale intestinului

    • stare de anxietate

      • Spuneţi medicului sau farmacistului dumneavoastră dacă oricare din aceste reacţii adverse devin severe sau supărătoare.

        Modificări constatate în analizele de sânge (nu se ştie cu ce frecvenţă apar aceste modificări)

    • creştere a concentraţiilor unor enzime ale ficatului în sânge

    • efecte asupra coagulării sângelui la persoanele care utilizează warfarină sau alte medicamente pentru subţierea sângelui (anticoagulante)

      • Spuneţi medicului dumneavoastră dacă utilizaţi Orlistat Polpharma în momentul în care vi se fac analize de sânge.

        Dacă vreuna dintre reacţiile adverse devine gravǎ sau dacă observaţi orice reacţie adversǎ nemenţionatǎ în acest prospect, vă rugăm să spuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului.

        Învăţaţi să faceţi faţă efectelor tratamentului legate de dietă

        Cele mai multe reacţii adverse sunt determinate de modul în care capsulele acţionează şi acest fapt înseamnă ca unele din grăsimi sunt scoase afară din organismul dumneavoastră. Astfel de reacţii apar tipic în cursul primelor câteva săptămâni de utilizare a capsulelor, înainte ca dumneavoastră să învăţaţi cum să limitaţi cantitatea de grăsimi din regimul dumneavoastră. Astfel de reacţii ale tratamentului legate de dietă pot fi un semnal că aţi mâncat mai multe grăsimi decât ar fi trebuit.

        Puteţi învăţa cum să reduceţi la minimum impactul reacţiilor tratamentului legate de respectând următoarele recomandări:

        • începeţi regimul alimentar cu,câteva zile, sau chiar săptămâni, înainte de a începe să luaţi capsulele

        • aflaţi mai multe despre câte grăsimi conţin în mod obişnuit alimentele dumneavoastră preferate şi mărimea porţiilor dumneavoastră de mâncare. Prin familiarizarea dumneavoastră

          cu porţiile dumneavoastră de mâncare va fi mai greu de depăşit accidental cantitatea de grăsimi pe care aţi decis s-o consumaţi

        • distribuţi cantitatea de grăsimi în mesele dumneavoastră zilnice. Nu „salvaţi„ raţia de calorii şi grăsimi pentru ca apoi s-o consumaţi într-o masă cu multe grăsimi sau desert, aşa cum poate aţi procedat cu alte programe de scădere în greutate

        • cei mai mulţi dintre utilizatorii care manifestă aceste reacţii adverse constată că pot să le facă faţă şi să le controleze prin ajustarea regimului alimentar.

      Nu vă îngrijoraţi dacă nu aveţi niciuna din aceste probleme. Aceasta nu înseamnă că nu acţionează capsulele.

      1. CUM SE PĂSTREAZĂ ORLISTAT POLPHARMA

        A nu se lăsa la îndemâna şi vederea copiilor.

        A se păstra la temperaturi sub 25°C. A se păstra în ambalajul original pentru a fi protejat de umiditate.

        Nu utilizaţi Orlistat Polpharma după data de expirare înscrisă pe ambalaj după EXP:.Data de expirare se referă la ultima zi a lunii respective.

        Capsulele ambalate în flacoane trebuie utilizate în cursul a cel mult 6 luni de la prima deschidere a flaconului.

        Medicamentele nu trebuie aruncate pe calea apei menajere sau a reziduurilor menajere. Întrebaţi farmacistul cum să eliminaţi medicamentele care nu vă mai sunt necesare. Aceste măsuri vor ajuta la protejarea mediului.

      2. INFORMAŢII SUPLIMENTARE Ce conţine Orlistat Polpharma

  • Substanţa activă este orlistat. Fiecare capsulă conţine orlistat 60 mg.

  • Celelalte componente sunt:

conţinutul capsulei: celuloză microcristalină, amidon glicolat de sodiu (tip A),dioxid de siliciu coloidal anhidru, laurilsulfat de sodiu ;



capsula: gelatină, dioxid de titan (E 171), indigo carmin (E 132)

Cum arată Orlistat Polpharma şi conţinutul ambalajului

Orlistat Polpharma capsule sunt de culoare albastru deschis şi sunt ambalate în blistere conţinând 42,60, 84 şi 90 capsule.

Este posibil ca nu toate mărimile de ambalaj să fie comercializate.





Deţinătorul autorizaţiei de punere pe piaţă şi fabricantul

Pharmaceutical Works POLPHARMA SA

19 Pelplińska Street, 83-200 Starogard Gdański, Polonia



Acest prospect a fost aprobat în Decembrie 2011.

—————————————————————————————————————————

ALTE INFORMAŢII FOLOSITOARE

Riscul de a fi supraponderal

Fiind supraponderal veţi avea afectată sănătatea şi risc crescut de a dezvolta probleme grave de sănătate cum sunt:



  • tensiune arterială mare

  • diabet zaharat

  • boli de inimă

  • accident vascular cerebral

  • anumite forme de cancer

  • osteoartrită

    Discutaţi cu medicul dumneavoastră despe riscul de a dezvolta aceste boli.

    Importanţa scăderii în greutate

    Scăderea în greutate şi menţinerea acestei scăderi, de exemplu prin regim alimentar (dietă) şi creşterea activităţii dumneavoastră fizice, poate să reducă riscul problemelor grave de sănătate şi să ajute la îmbunătăţirea sănătăţii dumneavoastră.

    Trucuri care vă ajută să vă respectaţi dieta precum şi planul privind caloriile şi grăsimile în perioada în care utilizaţi Orlistat Polpharma

    Orlistat Polpharma trebuie utilizat asociat unei diete săracă în calorii şi grăsimi. Capsulele acţionează prin prevenirea absorbţiei unora din lipidele pe care le-aţi mâncat dar, încă puteţi să mâncaţi alimente din toate grupele alimentare importante. Deşi trebuie să vă concentraţi pe caloriile şi grăsimile pe care le mâncaţi, este important să aveţi o dietă echilibrată. Trebuie să alegeţi mese care să conţină diferiţi nutrienţi şi să învăţaţi să mâncaţi sănătos pe termen lung.

    Înţelegerea importanţei obiectivului privind caloriile şi grăsimile.

    Caloria constituie unitatea de măsură pentru energia de care are nevoie corpul dumneavoastră. Acestea se numesc uneori kilocalorii sau kcal. De asemenea, energia poate fi măsurată în kilojouli, pe care îi puteţi vedea de asemenea pe etichetele alimentelor.

  • Obiectivul privind caloriile înseamnă numărul maxim de calorii pe care-l mâncaţi în fiecare zi. Vedeţi în continuare tabelul din această secţiune.

  • Obiectivul dumneavoastră privind grăsimile, înseamnă numărul maxim de grame de grăsimi pe care le veţi mânca la fiecare masă. Tabelul cu obiectivul privind gramele de grăsimi urmează după informaţiile de mai jos despre fixarea obiectivului dumneavoastră privind caloriile.

  • Respectarea obiectivului dumneavoastră privind gramele de grăsime este esenţială din cauza modului în care acţionează capsulele. Utilizând Orlistat Polpharma înseamnă că organismul dumneavoastră va elimina mai multe grăsimi şi de aceea poate să lupte făcând faţă situaţiei în care mâncaţi tot atâtea grăsimi ca înainte. Astfel prin respectarea planului dumneavoastră privind grăsimile, veţi îmbunătăţi rezultatele scăderii greutăţii dumneavoastră, în timp ce se micşorează riscul reacţiilor adverse ale tratamentului legate de dietă.

  • Trebuie să aveţi ca ţintă scăderea în greutate treptată şi constantă. Pierderea a aproximativ 0,5 kg pe săptămână este ideală.

    Cum să vă fixaţi obiectivul dumneavoastră privind caloriile

    Următorul tabel a fost alcătuit să vă ofere obiectivul privind caloriile care trebuie să fie cu 500 calorii pe zi mai puţine decât cele necesare organismului dumneavoastră pentru a menţine greutatea curentă. Însumându-se acestea se ajunge până la 3500 calorii mai puţin pe săptămână, aproximativ numărul de calorii conţinute în 0,5 kg de grăsime.

    Singur, obiectivul dumneavoastră privind caloriile vă va permite să scădeţi în greutate treptat şi constant, aproximativ 0,5 kg pe săptămână, fără să vă simţiţi frustrat sau deprivat.

    Nu se recomandă să mâncaţi mai puţin de 1200 calorii pe zi.

    Trebuie să ştiţi gradul dumneavoastră de efort pentru a fixa obiectivul privind caloriile. Cu cât sunteţi mai activ cu atât va fi mai mare numărul de calorii din obiectivul dumneavoastră.

    • „Activitate scăzută” înseamnă că vă plimbaţi, urcaţi trepte, grădinăriţi sau faceţi alte activităţi fizice zilnice de bază puţin sau deloc.

    • „Activitate moderată” înseamnă că ardeţi în jur de 150 calorii pe zi, în activităţi fizice, de exemplu mergând trei kilometri (2 mile), făcând grădinărit timp de 30-45 minute sau alergând doi kiolmetri (1,25 mile) în 15 minute. Alegeţi gradul de efort care se potriveşte cel mai bine

      rutinei dumneavoastră zilnice. Dacă nu sunteţi sigur care este gradul dumneavoastră de activitate, alegeţi „Activitate scăzută”

      Femei

      Activitate scăzută

      sub 68.1 kg

      sub 10 st 10 lb

      1200 calorii

      68.1 kg până la 74.7 kg

      10 st 10 lb la 11 st 11 lb

      1400 calorii

      74.8 kg până la 83.9 kg

      11 st 12 lb la 13 st 2 lb

      1600 calorii

      84.0 kg şi peste

      13 st 3 lb şi peste

      1800 calorii

      Activitate moderată

      sub 61.2 kg

      sub 9 st 9 lb

      1400 calorii

      61.3 kg până la 65.7 kg

      9 st 9 lb la 10 st 4 lb

      1600 calorii

      65.8 kg şi peste

      10 st 5 lb şi peste

      1800 calorii

      Bărbaţi

      Activitate scăzută

      sub 65.7 kg

      sub 10 st 4 lb

      1400 calorii

      65.8 kg până la 70.2 kg

      10 st 5 lb la 11 st

      1600 calorii

      70.3 kg şi peste

      11 st 1 lb şi peste

      1800 calorii

      Activitate moderată

      59.0 kg şi peste

      9 st 4 lb şi peste

      1800 calorii

      Cum să vă alegeţi obectivul privind grăsimile

      Următorul tabel vă arată cum să vă alegeţi obiectivul privind grăsimile, pe baza numărului de calorii care vă sunt permise zilnic. Trebuie să vă planificaţi trei mese pe zi. Dacă v-aţi ales de exemplu,1400 calorii pe zi, maximum de grăsimi pe fiecare masă va fi de 15 g. Pentru a rămâne la cantitatea de grăsimi care vă e permisă pe zi, gustările nu trebuie să conţină mai mult de 3 grame de grăsimi.

      Cantitatea de calorii pe care le puteţi mânca pe zi

      Cantitatea maximă de grăsimi permisă pentru o masă

      Cantitatea maximă de grăsimi permisă pentru gustări pe zi.

      1200

      12 g

      3 g

      1400

      15 g

      3 g

      1600

      17 g

      3 g

      1800

      19 g

      3 g

      Amintiţi-vă.

  • Fixaţi un obiectiv realist pentru calorii şi grăsimi având în vedere că acesta este un mod bun de menţinere a scăderii greutăţii dumneavoastră pe termen lung

  • Scrieţi într-un jurnal alimentar ce mâncaţi, inclusiv conţinutul în calorii şi grăsimi

  • Încercaţi să fiţi mai activ înainte de începe să luaţi capsulele. Activitatea fizică este o parte importantă a programului de scădere în greutate. Dacă nu aţi avut activitate fizică înainte, amintiţi-vă să vă adresaţi întâi medicului dumneavoastră.

  • Continuaţi să fiţi activ cât timp luaţi Orlistat Polpharma şi după ce nu-l mai luaţi.

Programul de scădere în greutate cu Orlistat Polpharma asociază utilizarea capsulelor cu un plan de alimentaţie şi o largă gamă de resurse pentru a vă ajuta să înţelegeţi cum să respectaţi o dietă săracă în calorii şi grăsimi şi ghiduri pentru a deveni mai activi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Continuand vizitarea acestui site veti fi de acord cu politica cookie. ...mai multe informatii

Setarile cookie face ca experienta sa fie una placuta, cookieurile sunt pentru personalizarea publicitatii si a linkurilor afiliate. Nu stocam IP-uri de nici un fel. Dand Accept, sunteti de acord. Sanatate!

Close